Şimdi Ara

3 ten 2 ye çekmek motor kol çıkarması tahmini masraf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşımın reno 99 model clio 2 anlık gazlama sonucu 3 cü vites devir 4 binde iken 2 ye çekti bi kesici yapalım kulağımızın pası silinsin diye lpg de iken dip gaz asıldı kesici ye girdi inceden sıkıştırdı bi caykıltı koptu araba pustu zorunlu olarak kenara çekip baktık sonuç içler acısı blok kırılmış kendi arabam ile çekip götürdük sanayi otoparkına bıraktık yarın pazartesi dükkanlar açılana kadar kalsın böyle dedik şuanlık araç yatıyor tüm parçaları İnternet üzerinden alsak daha mantıklı değil mi? Yada direk ustaya mı göstermek daha mantıklı parçaları alıp ustaya götürürsek işçilik öderiz sadece araç zaten 290 binde inceden yağ eksiltme yapıyordu haliyle temizinden motor yapılmış olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

3ten 2ye Çekmek: Tahmini Masraflar ve Bilmen Gerekenler

Arabanın vitesini 3'ten 2'ye çekmek veya "3ten 2ye çekmek", aracınızın motoruna zarar verebilecek bir durumdur. Bununla birlikte, bazı durumlarda bu hareketi yapmak gerekebilir.

3ten 2ye Çekmenin Motor Kol Çıkarma Riskleri

3ten 2ye çekmek, motor kolunun aşırı zorlanmasına neden olarak çıkmasına yol açabilir. Bunun nedeni, aracın 3. viteste daha yüksek bir hızda olması ve 2. viteste ani bir şekilde bu hıza düşürüldüğünde motor kolunun aşırı tork yaşamasıdır.

3ten 2ye Çekme Masrafları

3ten 2ye çekme sonucu oluşan motor kol çıkarma masrafları aracın modeline ve hasarın derecesine bağlı olarak değişir. Genellikle, bu masraflar birkaç bin lirayı bulabilir.

3ten 2ye Çekmenin Zararlı Olduğu Durumlar

Aşağıdaki durumlarda 3ten 2ye çekmek zararlıdır:

• Araç yüksek hızda hareket ediyorsa
    • Araç yokuş aşağı iniyorsa
    • Araç kaygan bir zemin üzerindeyse

3ten 2ye Çekmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

3ten 2ye çekmek zorunda kalırsan, aşağıdaki hususlara dikkat etmelisin:

• Aracın hızını düşür.
    • Debriyaja tam olarak bas.
    • Vitesi 2'ye al ve yavaşça debriyajı bırak.
    • Motorun rölantide çalışmasına izin ver.

Sonuç

3ten 2ye çekmek, motor koluna zarar verebilecek zararlı bir işlemdir. Bu hareketi yalnızca gerekli olduğunda ve yukarıda belirtilen önlemleri alarak yapmalısın. Aksi takdirde, yüksek onarım masraflarıyla karşılaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kulağımızın pası silinsin

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

Kulağımızın pası silinsin

daha çok kulağımız arkası   di ama sağlık olsun

• Kulağınızın arkasını da silecekler şimdi :)

Neyse olan olmuş , internette parçalar daha uyguna bulunur ama usta bunu kabul eder mi bilmiyorum. Çünkü adamin işçiliği iyidir ama parça kalitesiz olursa kendine toz kondurmak istemez. Bence kendisi hangi markaları kullanıyorsa ya beraber internetten sipariş geçin ya da her şeyi ona bırakın garanti isteyin.

• Kulağınızın arkasını da silecekler şimdi :)

BU doğru maalesef sağlık olsun  

anladım hocam yarın olsun da bi ustalar ile görüşelim ne olup ne bitecek bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 10 Ekim 2021; 22:5:40 >
  • berke_17. kullanıcısına yanıt

Sabah ola hayrola kardeşim, arkadaşına da söyle her sey olacağına varıyor kafayı takıp üzülüp sinirlenmesin boş yere.. olan olmuş artık, hepimizin hatasi olmuştur neticede tecrübelerle geliştiriyoruz kendimizi :) bende az kulak arkası sildirmedim gençken, napalım bazen kan kaynıyor delilik ariyor insan :)) şimdi sağ şeritten uslu uslu hiz sabitleyici ile 90 da gidiyorum  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ulan seneler oldu be 3 ten 2 ye çekmeyeli 🙈 geçmiş olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun ...

• Geçmiş olsun, bu arada konuyu anlatış tarzınızdan on numara espiriler çıkar.

• daswagen kullanıcısına yanıt

vallahi çok uzatmadan anlatmaya çalıştım işte  

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt

sağ olun hocam

• Geçmiş olsun. Blok kırması kötü olmuş. @berke_17.

• Sende bi qq vardı, rektefiye falan yaptırmıştın en son. Sattın mı, duruyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lpgli arabayla kesiciyemi girilir

• Vay be anılarım canlandı. Gazlarken 180-190 civarında 5 diye 3 e atmıştım. Limitör 6600-6700 devir saatim 8000. Vitesi atınca devir ibresinin tam tur attığını görmüştüm

• Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

Aynen hocam lpg kaynaklı sübap yedi yaptırdım üst kapak açıldı tüm conta lar v.s yenilendi

edit: satmadım satmayıda düşünmüyorum allah'ın izniyle buyrun konunun linkini aşağıya bırakıyorum

https://forum.donanimhaber.com/subap-degisiminde-dikkat-edilmesi-gerekenler-nissan-motor-onceki-hali-ve-sonraki-hali-ss-eklendi--149938504

https://forum.donanimhaber.com/subap-degisiminde-dikkat-edilmesi-gerekenler-nissan-motor-onceki-hali-ve-sonraki-hali-ss-eklendi--149938504

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 11 Ekim 2021; 10:36:12 >

• RoyWalsh kullanıcısına yanıt

Maalesef hocam sağlık olsun diyelim sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D62C81441

Lpgli arabayla kesiciyemi girilir

girilir hocam da sonuç her zaman iç açıcı olmaya biliyor

• berke_17. kullanıcısına yanıt
    Konuyu hatırlıyorum hocam, güle güle kullanın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.