Bildirim
2si1 'Variyetli' Teknoloji ve Oyun programı (6. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Merhaba,
Bilimsel araştırmada korsan kullanmanız bir yana bunun üzerinden korsan destekleyen bir mesaj atmanız çok enteresan olmuş :)
O zaman sizin bu çalışmanızı çalıp, izinsiz kullanan birine de herhalde ben zaten korsan yazılım ile bunu geliştirdim ve tamamladım al her şeyi helal olsun der alkışlar geçersiniz.
Öyle bir yazmışsınız ki bu ülkede bütün üniversite ve teknoloji enstitülerinde kullanılan her şey korsan yazılımlarla yapılıyor olmalı zira sıfır teşvik ve destek var.
Lütfen kendi çalışmanız nasıl hak ettiği yeri bulduğunda seviniyorsanız başkalarına da haklarını teslim etmeyi bilin. İmkansızlıkları çalmayı doğallaştıran nedenler olarak görmek kabahatin en büyüğüdür. Zira yanlış yapılır fakat en azından yanlış bir şey yapıldığı bilinirse ileride düzeltme imkanı doğar. Fakat bu yanlışı doğru gösterip, bir de böyle bir düşünce şeklini savunup zihinlere yerleştirme fikri kesinlikle savunma kabul etmez bir şekilde yanlıştır.
PS4 alınmaz ise hayat duracak değil bu yüzden ekmek fiyatını asgari ücret üzerinden tartışmak doğaldır fakat PS4'ü asgari ücret üzerinden değerlendirmek anlamsızlaşıyor.
Dar gelirli insanlar hak yiyen, korsan tipler değildirler. Hepsini böyle genellemek büyük bir yanlışlıktır sektörü biraz araştırsanız 1$'lık android yazılımından 100$'lık oyuna korsan kullanan kitlenin gelir durumu bağımsız olduğunu sadece sizin gibi korsanız normalleştiren bir düşünce anlayışı ile bedavası varken neden paralısını alayım mantığı ile bu işe devam ettiğini görürsünüz.
Sevgiler,
Mesut Çevik
-
"EVGA ülkemizde çok tutunamayan firmalardan birisi!"
İnsanımız EVGA nın kalitesini bir gördükten sonra bakalım bir daha diğer markaların yüzüne kolay kolay bakacaklar mı? Şimdiye kadar nasıl olurda bu marka varken bize hep trışkadan kartlar satmışlar diye hayıflanacaklardır.
Fiyatı pahalıymış. İthalatçısı malı götürdükten sonra nasıl pahalı olmasın ki. En basit markaları bile kol gibi fiyatlardan satmaya alışmışlar. Keşke gelse, onlar yine kaliteli kart satarak düdüklemelerine devam etsinler. Yurt dışından binbir eziyetle kart getirme derdimiz olmaz en azından.
EVGA kartlarına güveniyor o sebepten dünya çapında RMA garantisi veriyorlar. Direkt bize göndereceksiniz arızalı kartı diyorlar. Ha! tabi tr deki distribütör firmaya buradan da ekmek çıkmayacağı için EVGA yi bir tür ülkemizde çok normal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 16 Kasım 2013; 19:58:47 >
-
Araştırmalarımızdan hiçbir kişisel menfaat temin etmeden ve herkesin kullanacağı şekilde yayınlıyoruz, makalelerimizden yayınlarımızdan en ufak para talep etmiyoruz hatta araştırma yapanlara gerekli yardımları da elimizden geldiğince yapıyoruz. Bilgi satılık bir şey olmamalıdır bende öğrendiklerimi satmak yerine paylaşmayı tercih eden bir insanım. Uluslararası süreçte de bilginin ortak payda olduğu noktasında ciddi bir tartışma vardır, tüm dünya dan öğrenciler profesörler bu noktada ciddi eleştiriler yapmışlar ve imza kampanyası düzenlemişlerdir. Sıradan bir lisans tezinde bile 100'den fazla kaynaktan yararlanıyorsunuz, bu kaynaklara ulaşmak ayrı bir dert, ulaştıktan sonra bu kaynağı edinilmesi ayrı bir derttir.
Yabancı üniversitelerde korsan yazılım kullanılmıyor, onlar korsan kaynak kullanmıyor yanılgısı içerisindesiniz ancak dünyanın en prestijli üniversitelerinde ki öğrencilerinden öğretim üyeleri en az bizim kadar kullanıyor. Hatta bilişim yasalarının katılığına sövüyor, eleştiriyorlar.
"Öyle bir yazmışsınız ki bu ülkede bütün üniversite ve teknoloji enstitülerinde kullanılan her şey korsan yazılımlarla yapılıyor olmalı zira sıfır teşvik ve destek var"
Evet aynen öyle, çoğunlukla korsan yazılım kullanılıyor, korsan kitap kullanılıyor, üniversitelerde neden fotokopiciler kaynıyor mesela ? Orjinal alınan yazılımlar genelde çok eski yazılımlar oluyor veya korsan olarak kullanmanın imkansız olduğu yazılımlar sponsor desteği ile alınabiliyor vs.
-
-
Bakın ülke geliştikçe insanların refahı ve gelirleri artar dolayısıyla korsan cd basan da olmaz alan da olmaz. Ancak ülke fakirleştikçe insanlar eğlenmek için korsan cd almak zorunda kalır ve dolayısıyla işsiz insanlar da korsan cd satma işine yönelir. Bu gayet doğal bir seleksiyondur. Kaldı ki asıl korsanlık bir oyundan 150-200 TL almaktır. Firmaların kendi karını kendileri belirliyor. Kar marjlarını artırmaları da insanlardan çalmak anlamına gelmiyor mu? Türkiye'de ne zaman korsan biter fiyatlar 20 30 TL'ye düşerse bitebilir.
-
Cips-kola almaya gidiyorum.
-
Bir çok insan hayatı boyunca bir kez de olsa korsan yazılım oyun vs mutlaka kullanmıştır.
Sorun, korsanın hırsızlık olmadığını savunmakmı, yoksa inkar edip hak görmekmi ?
Arkadaşlar neyi savunduğunuzu bile anlamış değilim.
Malınız çalındımı bilmiyorum ama, bu duyguyu yaşayanlar daha iyi anlarlar.
Saygılarla..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Sizin bu mantığınız ile 1$'a satılan Android uygulamalarını kopya kullananlar açıkta kalıyor. Bu hak yeme kısmına da bir kılıf gerekli, misal 1$ çok pahalı 0.1$ olsa kopya son bulur gibi.
Bu ülkede ticari kaygıyı bir kenara koymuş Crysis'in 50TL'lik satış fiyatı ile ne kadar sattığı ortada. Seslendirme parası dahi çıkartılamadı hasılattan varın gerisini siz düşünü :)
Sevgiler,
Mesut Çevik -
quote:
Orijinalden alıntı: Speed-Step
Merhaba,
Sizin bu mantığınız ile 1$'a satılan Android uygulamalarını kopya kullananlar açıkta kalıyor. Bu hak yeme kısmına da bir kılıf gerekli, misal 1$ çok pahalı 0.1$ olsa kopya son bulur gibi.
Bu ülkede ticari kaygıyı bir kenara koymuş Crysis'in 50TL'lik satış fiyatı ile ne kadar sattığı ortada. Seslendirme parası dahi çıkartılamadı hasılattan varın gerisini siz düşünü :)
Sevgiler,
Mesut Çevik
Ios kullanıyorum ve yaklaşık 15 tane paralı uygulama aldım. Bunların içinde oyun da var. Demek ki uygun bir şekilde sunulduğunda alınabiliyormuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 10ursaka
quote:
Orijinalden alıntı: Speed-Step
Merhaba,
Sevgiler,
Mesut Çevik
Ios kullanıyorum ve yaklaşık 15 tane paralı uygulama aldım. Bunların içinde oyun da var. Demek ki uygun bir şekilde sunulduğunda alınabiliyormuş.
Böyle saçma sapan bir mantıkla kendinizi haklı göstermeye çalışmayın. Uygulama olsun oyun olsun, bunlara emek sarfeden planlayan ve hayata geçiren kişiler istedikleri ücreti talep etme hakkına sahiptir. Ücretin fazla olduğunu düşünüyorsanız, bu program bu paraya değmez der almazsınız. Ama bu para çok deyipde korsanını kullandığınızda o kişinin emeğini çalmış olursunuz. Bu olay bu kadar basittir. Yok beni buna sevk ettiler vs gibi bahanesi olamaz.
-
korsan parti isveçte malumunuz avrupanın en gelişmiş ve gelirli ülkesi.
neden kurdular müzik-prog-ilaç gibi ürünlerde ödediğiniz paranın %90 üzeri
fikir eser sahibine değilde bir büyük şirkete gitmesidir.
patent- lisans tamamen sömürü aracına dönüşmüştür.
afrikada aidsten çok sayıda ölüm oluyor devletleri ilaç firmalarına
lisans hakkınızdan vazgeçin biz üretip verelim insanımıza dediler cvp-YOK.
birde bilişimden örnek vereyim uzakdoğuda fakir bir ülke okullarına pc dağıtacaktır
biliye indirim isteğinde bulundular cevap gene YOK. sonra kendi dillerinde linux
hazırlayıp sundular ondan sonra bily %90 indirim teklif etti win ikinci sistem olarak sunuldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytradm -- 16 Kasım 2013; 21:59:46 > -
Konu güzel bir yere gelmiş izin verirseniz ben de bir iki laf etmek isterim kopya oyunlarla ve yazılımlarla ilgili.
Hep konuşulmuş ve sorulmuş ya siz asgari ücretle mi çalışıyorsunuz ki burada bu konuda yorum yapıyorsunuz diye: Evet ben asgari ücretle yıllarca çalıştım. 34 yaşındayım şu atanmayan lise öğretmenlerinden birisiyim, 5 yıldan fazla devlette ücretli öğretmenlik ve bunun yanında bir çok özel sektörde de çalışmışlığım var. Aldığı ücret her yıl gittikçe azalan birisiyim. (Türkiye şartlarında bile)Bu yüzden şu an evliliği bile düşünemeyen, evde kalmış, şu anda işsiz kendisini internetle ve oyunlarla avutan bir garibim.
Evet korsan film, oyun, yazılım almış ve kullanmışlığım var, gerekçeler biraz da yukarıda belirtildiği için doğru olmasa da yapılıyor. Yanlış; bilincindeyim ama "sistem" biraz da bunu önünüze sunuyor.
Sistem dedik suçu biraz üstümüzden attık ama şimdi sormak istiyorum bu sistemin içindeki programları yapanlar; yazılım mühendisleri dünyaları baştan yazarak sanal şekilde oluşturanlar bu kadar aptallar mı ki bunların korsan şekilde kullanımının önüne geçemiyorlar. Oyun yapımcıları, işletim sistemi mühendisleri terabaytlarca veriyi oluştururken bunun kendilerinden izinsiz şekilde çalışmasını engelleyemiyorlar öyle mi???
Windows korsana bu kadar kayıtsız kalmasaydı sizce şu anda dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olabilir miydi? 300 - 400 TL vererek ev kullanıcıları alır mıydı? Açık kaynak kodlu ücretsiz Linux karşısında şansı olur muydu? İnsanlar bu kadar aşina olabilir ve devlet dairelerinde özel sektörde bu kadar yaygın kullanım alanı bulabilir miydi?
Oyunlara gelelim "Korsanı" toptan engelledik (pembe bir dünya çiziyorum size :)) COD, Battlefield, GTA vb. oyunlar çıktıkları hafta şirketlerine milyar dolarlar kazandırabilir miydi? Dünya genelinde bu kadar reklamı yapılan prodüksiyonlar sadece dürüst, eline haram değmemiş telefonlarında internetten inme mp3 bile olmayan cici bebelerin birbirleriyle oynaması, eğlencesi olması amacıyla bu şekilde tüm dünyaya sunumu yapılır mıydı?
Doğru ya da yanlış ama bu yazılımların bu kadar popüler olmasını sağlayan büyük bir korsan kesim de var, şirketler tarafından bile gözardı edilemeyecek kadar büyük. Bu kesim bu oyunların zaten online kısmında buluna mıyorlar. 8 - 10 saatlik single player kısmında kendilerince avuntu buluyorlar diyebiliriz.(Bir çeşit demo gibi)Bu yapımlar zaten online kısımdan yatırımlarının karşılığını bir şekilde alıyorlar işte.
Bizim gibi fakir korsanlarda ne olacak hepsi hırsız hak, hukuk bilmeyenler işte...
Ferrari örneğine de bayıldım doğrusu :)) Eğer dünyada milyarlarca insan bu arabaya binseydi, ülkemizde bizler fakirlikten Ferrariye değil de VW binseydik, haber editörleri de çıkıp ama savunmak zorunda hissettikleri sistem gereği için "Bu Ferrari marka İYİDİR, İYİ" deseydi, olur ya kanunlarımız da araba çalma konusunda biraz esnek olsaydı, kişisel ev kullanıcıları pardon "hırsızları" da inanın bana Ferrari çalarlardı. Belki buna ben de dahil :))
-
Benim mantığıma göre gayet piyasa da durum ortada steam öncesi ve sonrası, steam'de fiyatların düşmesinden sonra ki satış ve hasılat belli. Crysis 3'ün Dünya'da satışı yüksek değil ki Türkiye'de satışı yüksek olsun, ayrıca herkesin bilgisayarı Crysis 3'ü kaldıracak kapasite de değil. Tüm bunlara dikkate alındığında aslında zarar etmesinin sebebinin korsan olmadığını anlarsınız.
Gelelim Korsan=hırsızlık fikrini ortaya atan vatandaşların fikirlerine, bu basit bir propagandanın bazı insanların zihnine yerleşmiş bir durum, korsan=hırsızlık fikri eskiden sinema salonlarında gösterilen sığ bir propaganda reklamıydı. Sizden anayasa,felsefe, iktisat bilgisi istemiyorum ancak bu hususlarda biraz bilginiz olması da zaruri. Ortada çalınan bir mal yok, bir malı çaldığınız zaman kişi o malın mülkiyetini kaybeder basit anlamda durumsal olarak açıklamak gerekirse benim bir cep telefonum var ve bu mal çalındı, çalınınca ne oldu ? Artık benim bir cep telefonum yok ve bu mal çalan kişide. Bakın dikkat edilirse ben bu malı artık kullanamıyorum, satsam satamıyorum çünkü çalındı. Gayet basit artık o malın kullanım hakkı bende değil. Fikri mülkiyet ile Mal mülkiyeti konularını karıştırarak yeni yeni çığırlar açıyorsunuz. Hele dini kullanarak, insanların dinsel inançlarını baz alarak göndermeler yapanlar var, onlar iyice uçmuş. Dinin kendisi" fikri mülkiyete" karşıdır, teoloji konusunda da az çok bilginiz olsa bunu bilirsiniz ama onuda bilmiyorsunuz, onu da açıklayayım siz hiç mülkiyeti olan kutsal kitap gördünüz mü ? Telif hakkı ne zamandan beri var ? Telif hakkı yasaları dünya da ilk ne zaman ortaya çıktı ? Biraz da tarihsel bilgi şart tabii. Bunları biraz biraz öğrenmeye başlayın derim.
-
Üstadım iyi bir kulaklık almak istiyorum ve karar veremedim, hazırladığınız videoda da düşündüğüm ürünlerden birini de kullandığınızı duyunca sizin değerli tecrübenizden yararlanmak istedim acaba Turtle Becah Phantom mu yoksa Astro A50 yi mi ve neden tercih etmeliyim, siz hangisini tevsiye edersiniz, amacım fps oyunlarında ses kasmak.
Playstaytion bölümüne konuda açtım.
http://forum.donanimhaber.com/m_84005586/tm.htm
Şimdiden ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim...
-
benim en çok tuhafıma giden korsan torrent paylaşım yapıpda seed olamayınca trip atan torrent siteleri -
sondaki videonun esprisini anlayamadım. -
Killzone'un grafikleri çok anlamsız boyutlarda eleştirilmiş.
Diğer iki oyuna kıyasla haritaların genişliğine, karakterlerin çokluğuna bile bakılsa aradaki fark anlaşılır.
Killzone'un grafikleri gayette şahane yav, olmuş mu bu yorumlar, olmamış, biraz fazla yerilmiş.
-
Korsan ile ilgili south park yorumu http://www.izlesene.com/video/south-park-korsan-muzik-indirmenin-sonuclariforum/1029949 -
hayatımda ilk defa bi orjinal oyun aldım(fm 2013) onunda korsanı hatalı olduğu ve sürekli oynanamadığı için oda rekor kırmış korsandan oynayamadığım için vazgeçme safhasına gelmiştim ki sömestr tatilinde öğrencilere sanırım 30 tl ye düşürmüşlerdi koşa koşa almıştım orjinal oyun almak çok güzelmiş onu öğrendim steam çok güzel bi sistem kurmuş bu arada fm 2014 korsan oynuyorum bence bi oyunun fiyatı 50 tl yi geçmemeli
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X