Şimdi Ara

2si1 'Variyetli' Teknoloji ve Oyun programı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
1
Favori
5.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesut çeviğin gözümde değeri sıfırlandı bu kadar kibirli ve ego sahibi bir insan olduğunu tahmin etmemiştim yazacak çok şey var ama değmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: DarkAfter

Herkesin elinde iphone s4 .moto x lere çöp der 50-100 lira oyuna pahalılık derEvet pahallı ama alınmayacak kadar değil en azından 10 oyun alıyorsanız 2 sini orjinal alın sonuçta avrupada da öyle aman aman ucuz değil

Orjinal oyunlar ortalama 100 tl civarı onu verip 1 hafta sonra köşeye atıcaz, telefonu yıllarca kullanıyoruz fark bu.

çok iyi yorum
  • Mesut Bey sizden bir ricam olacak.Canlı yayın yaptığınız zaman şu soruyu sorabilirmisiniz? Korsan oyun kullanmayı destekliyormusunuz? A)Evet B)Hayır C)Hem Evet Hem Hayır. Böylede 3lü seçenek yapabilirseniz sevinirim.
  • Bizim demek istediklerimiz yanlış anlaşıldı galiba 200 liralık oyuna ucuz diyen mantaliteyi çözemedik yani. Tekrar yazmaya gerek yok arkadaşlar yazdılar neden TR de 1.399 TL veriyoruz biz konsollara çok daha mı alım gücümüz yüksek 1 sene sonra satarlar 800 liraya.

• Arkadaşlar, elinizi vicdanınıza koyun. Bir düşünün.

8-10 saatte senaryosunu bitirdiğiniz oyunlar 8-10 günde yapılmıyor. Öncelikle ülkemizde yerleşmiş bir oyun kültürü yok. Bu çok bariz. Ayrıca oyun endüstrisi basit birşey de değil.

Bir ekip düşününki yüzlerce insan var. Hatta bazen sayı bini aşıyor. Bu kadar insan yıllarca okul okumuş, eğitim almış, lisans, lisans üstü, master, doktora ne varsa yapmış, yıllarını vermiş ve kendini belirli bir seviyeye getirmiş. Böyle insanlardan oluşan bir ekip sırf insanlar eğlenebilsin diye ortalama bir yıl boyunca gecelerini gündüzlerine katıp kendilerini bir projeye adayıp uzmanlaştıkları konularda güçlerini birleştiriyorlar ve ortaya bir yapım çıkarıyorlar. Kimi zaman dünyaca ünlü yıldızlarının seslerini, yüzlerini kullanıyorlar, milyonlarca dolarlar harcıyorlar. Sırf siz eğlenin diye. Sonrasında bunu 60$'dan satıyorlar. Türkiye'de genelde 200 lirayı buluyor. Kendilerine milyon dolarlara mâl olan işin bir kopyası için bu fiyatı istemeleri fazlasıyla makul.

Gel gelelim oyun oynamak bir lükstür. Burası açık. Endüstriyel dünyada bizden beklenen elden ayaktan düşene kadar çalışmamız ve sisteme hizmet etmemizse ve bunun karşılığında birincil ihtiyaçlarımıza yetecek kadar para veriyorlarsa, sanatsal olan içinde sanatsallık bulunduran, insanı bir anlığına da olsa başka diyarlara götüren herşey lükstür.

Müzik, film, oyun hepsi birer lükstür. Çünkü bu milyon dolarlık yapımları kullanabilmek, takipçisi olabilmek için çalışma hayatınız haricinde ekstra vaktiniz ve paranız olması gerekir.

Eğer birşeyi gerçekten istiyorsanız her halükarda kendinize imkan yaratabilirsiniz. Burası kişinin hedefine ne kadar bağlı olduğuyla alâkalı. Bahaneler zoru sevmeyenler içindir.

Eğer gerçekten oyuncu değilseniz oyun oynamak için böyle bir zahmete girişmezsiniz ve konuşması çok kolay olur. Siz korsan yollarla erişimi kolay olduğu için oyunculuğu tercih etmişsinizdir ama belki kendiniz bile bu durumun farkında değilsinizdir.. Ama birşeyleri elde etmek için elinizi taşın altına koyarsanız o zaman gerçekten istiyorsunuz demektir.

Eğer bugün korsan kullanım diye bir şey olmasaydı Mesut Çevik'i daha iyi anlardınız. Buna eminim. Parasını vererek aldığınız bir oyunla torrenten indirilen oyunun verdiği hissiyat çok başkadır. Bu müzik içinde film içinde geçerli. Çünkü birisi zaten elinin altındadır ama diğerini elde edebilmek için bir çaba sarfetmişsindir. Değer vermişsindir. O zaman değerli olur. Değer vermediğin birşey tek gecelik ilişki gibidir. Öbürüyse evlilik gibi. İşte orjinal kullanımla korsan arasındaki fark aşağı yukarı böyle birşey.

Ayrıca başta da dediğim gibi bu bir lükstür. Konsolların tanıtım reklamlarına bir bakın. Reklamlardaki karakterler genelde ya gelir düzeyi yüksek bir aile profili yada 25 yaş civarı genç bir kitle. Hiçbir konsol reklamında iki oda bir salon evdeki 16 yaşındaki lise öğrencisini göstermezler. Çünkü eğlence sektörü, çalışmaktan arta kalan vakti ve parası olanlara hitap eder. Gece gündüz çalışıp kazandığı para anca ailesini geçindirmeye yeten adama hitap etmez. Eğer bunun için ekstra bir çaba sarf etmeyecekse öğrenciye de hitap etmez.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwiNKie... -- 16 Mayıs 2014; 11:52:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Korsan oyun kullanımı konusunda hemen asgari ücretciler gelmiş mesaj yazmışlar. Lütfen dürüstçe cevaplayın kaçınız asgari ücret ile çalışıyor?

Hemen Avrupa'daki asgari ücretlerden bilgiler geçilmiş. Keşke yanına Avrupa'daki domatesin kilosu, ev kirası gibi bilgileri de geçseydiniz zira ülkemize göre oldukça yüksek. Hele şişelenmiş suyun fiyatını baz alırsak adamların yaşaması imkansız.

Ek olarak korsancılar çalmaya o kadar alışmışlar ki 10$'lık Age of Empires'ı bile Hamachi üzerinden nasıl oynarım diye sorular alıyorum. Her şeyi geçtim adam 1$'lık Android oyununu kopya olarak oynama peşinde yani az kazanıyorum oyunlar pahalı olduğu için alamıyorum savunması işe yaramıyor. Çalmayı benimsedim korsan hiç vicdanımı zorlamıyor oynuyorum deyip geçin daha iyi olur.

https://www.humblebundle.com/ ı yakından takip etseniz ya da steam deki indirimleri yakalasanız zaten ayda 20$ harcayarak 10'larca hit yapımı yasal olarak oynayabilirsiniz. Ama çalmaya alışıldığı için hep en yenisi kullanılmak isteniyor fiyatı ucuzlayan oyundan kime ne değil mi?

Bir arkadaş sormuş hiç müzik yüklü değil mi telefonunda diye. Belki atıyor diyebilirsiniz ama ben yıllardırhttp://prettylightsmusic.com/ ,http://kitheory.com/ gibi elektronik müzik yapan ve albümlerini ücretsiz dağıtan grupları dinliyorum. Evde ise Tune in Radio yetiyor. Arabada radyom var. TTNET kullanıcısıyken de TTNET Müzik'e üyeydim.

Anlayacağınız müziği de çalmıyorum zira ihtiyaç yok eğer çalmak istemeyen biriyseniz zaten yasal müzik için bir çok seçenek var en basiti radyo dinlersiniz.

iTunes Türkiye açıldığından bu yana dizi bile indirmiyorum bilgisayarıma. İzlemek istediğim filmin HD versiyonu 8TL. Her filmi de izlemek zorunda olmadığım hesaba katıldığında her hafta 1 filmi kiralayıp izleyen biri olarak bir sinema bileti fiyatına 4 film izliyorum.

Film için de yasal yol ararsanız var diye söylemek istedim.

Bakın her hafta oyun oynamak zorunda değilsiniz. Ben 2 ayda bir güzel bir oyun çıktığında alıp oynuyorum. Oyun alırken özellikle çok oyunculu modlarının olmasına önem veriyorum ki uzun süre oynayabileyim. Bu yüzden her oyunu oynamak zorunda olmadığınız fikrine alışmanız lazım.

Yani kısacası 50TL'e satılan Crysis de size pahalı 10$'a satılan Age of Empires da 1$'lık Android oyunu da. Cep telefonu, sigara, içki gibi şeyler ise hayatın keyfi denerek deliler gibi para harcanıyor. Kopya kullanan adam ihtiyacı olduğu için kopya kullanmaz bu yüzden her dar gelirli vatandaşı hırsız yapmanız çok yakışıksız. Kopya kullanan insanda hak hukuk bilinci tam oturmamış olduğu için kopya kullanır, kullanmayanı da salak diye tanımlar geçer.

Yıllardır bu işi yapıyorum, maddi her imkanı olup kopya kullanan ve sonra da salak mıyım para vereyim ücretsizi orada diyen de gördüm. Boşa klavyenizi eskitmeyin yani :)

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Haklısınız ama alışkanlık kolay unutulmuyor toplumu o yöne sevk edip alıştırdıktan sonra insanlar 1$ oyunu da 100$ oyunu da korsan olarak indiriyor.Açık ve net olmak gerekirse orjinal kullananların bile istisna yapıp korsan oyun aldıklarına şahidim.Olay bu alışkanlık neden bizim toplumumuz da bu kadar yüksek neden insanlarımız aldığı her üründe zaten bunun fiyatı bu değildir diye bir psikoloji yapı içinde ? Yaptığı yediği içtiği çoğu harcama da yüksek bedeller ödüyor sonra gerçek fiyatı olan bir üründe bile şüpheye düşüyor.Hayati giderleri ve özel tüketim konusunda vergiden o kadar darbe almışız ki insanlar bunu olağan karşılıyor.Şükür ki ben orjinal kullanabiliyorum imkanım buna el veriyor ama imkanı olmayan kişilerin bunu yaptıklarını bildiğimde pek yadırgamıyorum. Kızdığım nokta imkanı olup korsana yönelenlere.

quote:

Orijinalden alıntı: zymrdvn

<blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: swat882<br><br>Merhabalar Mesut hocam, Bence korsan kullanım açısından çok yanlış düşünüyorsunuz... Avrupa Amerika ya da Asyaya göre orjinal ürünler almamız maddi açıdan zor. Türkiyede yaşayan birçok genci zorlayacak bir durum bu. Çünkü, orada yaşayan insanların gelir düzeyleri bizimkine göre bir hayli yüksek ve oyunların fiyatlandırmaları alınabilir düzeyde... hemen basit bir hesap yapayım Amerikada yaşayan bir işçi 7.25 dolar saatlik ücret alır, günde 10 saat çalıştığını düşünürsek 72 dolar para yapar. Ayda da 25 gün çalıştığını düşünelim 25x72 aşağı yukarı 1800 dolar para yapıyor.... Türkiyede minimum ücret 820 tl ile asgari ücrettir... şimdi Amerikada satılan Playstation 4 fiyatı 399 dolar... 1800 dolar maaş alan birisi 400 dolara konsol alabiliyor.. ve bir oyunu 55 dolara alabiliyor... Ya Türkiyede ise durum? 800 tl lik maaşa 150 tl oyun, 1400 tl konsol fiyatı? Adalet bu mudur? Bu adam düşük ücret alıyor diye eğlence açısından Amerikalıdan farkının olması anlamına mı gelioyr? Hadi benim maddi gücüm yetiyor, maddi gücü oyun almaya müsait olmayan ve babadan güç bela ile aldırılan bilgisayarda, sırf parası olmadığı için sırf Kapitalizm bunu istediği için, oyun oynama hakkı, eğlenme hakkını elinden almamız mı gerekiyor.... Çözüm şu, Eğer paranız varsa gider orjinal alırsınız, eğer paranız yoksa bu sizin oyun oynama hakkınızın elinizden alınması gerektiği anlamına gelmez.</blockquote><br><br>swat882 nin artı oyları 20 dakika içerisinde 73 artıdan nasıl 8 e indi aklım ermedi bu işe!!!

Asıl problem oyunlar değil ki... hemen hemen her üründe dünyanın en yüksek vergisini ödeyen, asgari ücrette komedi ; yaşam için gerekli harcamalara gelen zam günlerinde canavar olan sistemi yönlendiren zengin ve şımarık doymak bilmeyen üst kesim insanlarının sistemindedir problem..Bu oyun piyasası değil yediğimiz ekmekte içtiğimiz suda konuştuğumuz telefonda bile kendi net ücretinin 3 veya 4 katı vergi yüzünden insanlarını ezen sistemin bir parçası yüzünden bu durumdayız.İnsanları çaresizliğe sürüklersen o insanda ahlak ve insani düşünce yapısını sorgulayamazsın (Sadece oyun piyasası için demiyorum ) Oyunlar neden korsan denilmesi yerine biz ülkemize ne yapıyoruz da bu insanlar bu kadar korsana hilekarlığa yöneliyor diye sorgulayan insanlar lazım.Maalesef sorgulaması gereken insanlarda istedikleri herşeye sahip oldukları için bu konuda empati yapmazlar.( hile ve ahlaksızlıkla bir yerlere gelmiş olsalar bile ) İşin özü kopya almak korsana evet demek iyi birşey değildir. Lakin biz ne yapmalıyız ki bu insanlar korsan yerine orjinal kullanmalı diyebilmeliyiz; tabi bu sözü istediğini alan insanlardan duymak zor olsa gerek..Allahın 3 kuruşluk CD si bunun %90 içindeki yazılım için para veren dışarı da 5 satan sende 20-25 satan vergilendirme sistemi sonra gel deki korsan da 2 ciyiz dünya lideri olmadığımıza şaşırdım.Hani şu çok büyük ekonomisi olan bir ülkeyiz diyenlere.Madem bu kadar büyük ve gelişmiş ülkeyiz bir oyunu oynamak için insanların kendilerini riske atarak korsana yönelmesi tuhaf değil mi ??? Ülkemiz sosyal bir devlet değil zenginliğe giden her yol mübahtır zihniyetinde olan kişiler yüzünden bu durumda.

quote:

Orijinalden alıntı: freshmind

Ne saçmalanmış yahu burada ? Oyun hakkı denilmiş ? Birde artı verilmiş ?

Mesut bey etkili olsun diye uç noktada örnek vermiş "Ferrari" diye. Ama bu tarz bir örneğe gerek bile yok ki...

Süt içemiyorsunuz diyelim ? Gidip çalacak mısınız ? Bu sizin hakkınız mı ? Ekmek yiyemeyince gidip çalacak mısınız ? Tek yol çalmak mı ? Ekmek yemek hakkınız mı ?

Bırakın oyun oynamayı , temel insani maddi ihtiyaçlarda bile bu konu tek bir cevap alacaktır. (her ne kadar o insanın hakkı olsada) . "HAYIR" , " bu hırsızlıktır" ....

Oyun oynamak gibi hobi, lüks kategorisine giren bir faaliyette nasıl hak tanımlanır ??? Bir anlatır mısınız ?

" Ben asgari ücret alıyorum, 2000 liralık bilgisayar topladım , oyun oynamak benim hakkım " yazarken bile gülüyorum yahu . Okuyunca sizde anladınız öyle değil mi ?

Bu ne saçmalıktır. Şu asgari ücretten dem vuranlar büyük ihtimal ya vizelerine giden yada vizelerinden gelen veyahut okullarının tatil oluşu ile burayı şenlendiren liseli arkadaşlarımızdır.

2-3 ayda bir iş değiştiren, patronlarına çok affedersiniz hıyar gibi davranan bir arkadaşım, girdiği en düşük maaşlı işten 1100-1200 tl civarında maaş alıyor. Ki kaldı ki bu adam vasıfız, lise terk, iş için değil baba dırdırından çalışan bir adam. Kim yahu o 800 liraya çalışanlar ?

Öncelikle oyun oynamak nasıl bir HAKtır onu tanımlayın !

Bu konuyu konuşmaları ve şu istatistikleri PC camiasının yüzüne hır gibi vuracaksın aslında. Steam Steam diye koşuşturuyorlar ortada (ki onuda kullandıkları yok) .

Asgari ücretle çalışıp 2000 tl ye kasa alıp oyun oynamayı hak gören, korsanı meşrulaştıran bu vatandaşların , çocuğunun ayağında giyecek ayakkabısı yokken elinde S4 sallayan mahluklardan bir farkı yoktur.

Oyun oynamaya paran yetmiyorsa oynamayacaksın. Ekmek olmayınca "çalmadığın" gibi ! Bu kadar basit bir kavram. İş dikkat çekmek için ferrarilere kadar gelmiş ama anlayan olmamış. Çık top oyna, sek sek oyna, parkta oyna. Bu hakları elinizden alan yok.

Ama para ile satılan bir eğlence ürününü hak kavramı içerisine sokup, onu çalmayı haklı hale getirmek rezillikten öte bir şey değildir.

Bizim türk halkı çok komik yahu. Bir resim vardı birazdan bulursam payaşacağım. AÇIZ yazılı pankartları ellerinde taşıyan koca koca göbekli adamlar var. İroni bizde gırla ...

Ben şahsi olarak korsanı savunmam ama kimse yurtdışı fiyatının 3 katına gelecek şekilde halkın dolandırılmasına dur diyene de sen ne diyorsun demesin.Konu korsan değil milleti sen saf yerine koyuyorsun adamlarda bu yolu deniyor.Çok mu etik ; değil ama bizi keriz yerine koymaktansa biz beleş alalım diyorlar.Bunu kolay buluyorlar.Kanun diyorsunuz da kanunda suçsuz olanı korumak esasdır madem öyle asıl sorgulanması gereken kaçak kullanılan elektrik faturalarını kaçak kullanmayanlara yıllarca kanunun gözü önünde ödetilmesi nasıl bir mantıkdır ? Kdv nin kdv sini alan istemde neyin nesidir ? Zenginin daha çok zengin fakirin daha çok fakirleşmesinin sebebinin araştırılması gerekmez mi? Korsana gelene kadar kapı akşam olur.Kanun la bizi soyanlar varken kanunsuz hak yemek de bu ülke için çok can sıkıcı bir durum.Sanki her şeyimiz değeri fiyatında herşey düzgün adaletli.Bırakın Allah'ınızı severseniz.Korsana karşıyız hepimiz ama bir cd fiyatının üzerinden seni yasal yollarla dolandıran bir sistem olduğu için belli ki millet korsana hücum etmiş olabilir.Onlar da 30 lira dolandırılacağıma beleş alırız diyorlar anlaşılan.Bir arkadaşta ekmek alamıyorsunuz süt içemiyorsanız çalmanız mı gerekir demiş.Halkın isyanı ekmek alamamak değil 1 ekmek fiyatını 3 ekmek fiyatına satmaya çalışmak, süt alabilecek adama sütün içine su katıp aynı fiyata satmaya kalkmak.Yine de kanunlara uyan insanlar var ( her ne kadar kanunun her kelimesi kesin doğrudur diyemesek de sonuçta kanunlarda kendini geliştirmeli ) ben orjinal 1-2 tane alıyorum oynuyorum bunu yapmayanlarda var ama şimdiye kadar kdv nin kdv sini vererek kanunlarla bizi ne kadar dolandırdı hiç bilemeyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tigerspeed -- 16 Kasım 2013; 14:24:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: masculine

quote:

Orijinalden alıntı: Whitfield

Korsan oyunları savunanlar +950 beğeni almış ancak haklı olarak orijinal oyunun doğruluğunu savunanlar ise -5000'lerde geziniyor. Bulunduğu forumda bile bu kadar çok kul hakkı yemeye meraklı şahıs olması insanı ister istemez üzüyor. Kaldı ki Mesut Çevik'in videoda dediği gibi Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, yerde gördüğü 50 lirayı haram diye almaz göz çevirir, başkasının hakkını yememeye çalışır bunlara eyvallah. Peki korsan oyun oynayınca da sen o oyunu yapan firmanın hakkını yemiş olmuyor musun? E hani sen kul hakkı yemiyordun? Hani sen haram para yemez, haram şey kullanmazdın? Nerede değişti bu düşünceler ne oldu da değişti birden? Konu oyun konusuna gelince değişti. Ama sorsan ''Elhamdülillah Müslümanlar'' böyle olacaksa olmayın...

İnsanlara bakarak herhangi bir inancı benimseyen o insanlar kötü oldukça vazgeçer.Bu yüzden benimsenecek olan bir inanç insanlara bakılarak benimsenmemeli.Beşer şaşar sen pusula olsan bile onlar yine mıknatıs olur ve yönünü değiştirmeye çalışırlar.Şimdi baştakilerin hangisi olursa olsun inançlı olduğuna inanmıyorum.Genel sağlık sigortasında 52 tl faiz koymuşlar.656 tl oldu faiz ile .Her sorgulamada artıyor bu.Bunlar faizin Dinimizde haram olduğunu bilmiyorlarmı biliyorlar.O yüzden yöneticilere bakarak din seçmem onları Müslüman olarak kabul etmem kim yada hangi iktidar olursa olsun.İnancımdan onlar yüzünden vazgeçmem.Herkes bunun farkında ama nasıl bir pollyannacılık yada mutluluk oyunu ise herkes için güllük gülistanlık bir ülkedeyiz.Bu sigortada işsiz olanlardan nefes aldığına yaşadığına dair vergi alınıyor ödemedinmi muayene yok ilaç yok internetten randevu yok sadece borç var zorla ödemek zorundasın.2 sene sonra eski çalıştığım şirket için sgk da ifademi aldılar.Bu sigortayı sorduğumda mecburen ödeyeceksin dediler.Bizler ne kadar şikayet etsek boş çoğunluğun bunları seçmesi azınlığıda yakıyor.Sonradan ah vah ediyorlar ama yine seçecekler.Biraz uzun oldu ama herkes kendini düşünüyor başkasını düşünen yok.Sonumuz pek hayırlı görünmüyor ama hayırlısı olsun.

Hocam benim mevcut hükümeti desteklediğim falan yok ve inançlarım o kadar kuvvetli de değildir ancak siz olayı farklı bir boyuta taşımışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KZSF a next-gen degil ama AC4 next-gen diyenlere gulmemek elde degil.Oyunu inceleyen her site grafiklerin bas dondurucu oldugunu fakat oynanis ve hikaye olarak cezbetmediginden dolayi biraz dusuk puanlar almistir.Allah akil fikir versin.

• Korsan kullanmak yanlış kimse bunu inkar etmiyor. Kişisel bir durum olduğu için sadece korsan kullanmanın yanlış olduğunu söyleyebilirsiniz ki öyle düşündüğünüzü biliyorum. Ancak kullanmasın demek yanlış bir söz. Kişisel tercihi oyunu indirip korsan kullanmaksa cezasını da katlanacak olan kişinin kendisidir.
    Korsan kullanmak istemeyen gider orjinalini alır, istemeyen korsana devam eder.

• Bilgi özgür olmalıdır. Bilginin tekele alınması insan haklarına aykırıdır. Bilgisayar oyunları bunun neresinde duruyor kesin olarak söylemek güç, ama yine de KORSAN ile hırsızlığı bir tutmak, KORSAN'ın bir suç olduğunu varsaymak da yirminci yüzyılın insanlık suçlarından birisidir.
    Zengin insanları daha zengin edeceğim diye ay sonuna kadar etli yemek yiyemeyecek, makarnaya abanacaksam "Kraldan çok kralcı mı oldum?" diye oturup bir düşünmek lazım. Amerika'da bir insanın saat başı ücreti 14$ civarında, mesai ücreti alınıyor ve ülkenin tamamı obez. Avrupa'nın pek çok ülkesi veya Japonya'da da durum daha da iyi. İnsanların seçenekleri var ve seçeneği olan insanlar PARILDAYAN bir ambalajı açıp, kutudan çıkan kitapçıkların koklamayı, kolleksiyon yapmayı, sıkıntı yaşadığında teknik destek alabileceği ürüne para yatırmayı tercih ediyorlar zaten.
    Bırakın şu eşit olmayan dünyada, zar zor bilgisayarını toplamış insanları HIRSIZ diye yaftalamayı. Bırakın en azından sanal dünyada ucundan da olsa zenginlerle eşitmişçesine öğrenebilsinler, huzur bulabilsinler, eğlenebilsinler. Sanal dünya insanlığa bu fırsatı sunabilecek durumda. Gerçek dünyada bir insanın ürününü tarlasından alırsanız onu fakirleştirirsiniz. (ki insanların eşit haklara ve fırsatlara sahip olmaması gerçek dünyada bile bir eleştiri konusudur) sanal dünyada ise ürünün sahibi fakirleşmiyor, sadece size o ürünü satma şansı varken klonlamış oluyor. Bu bir yana, varsayalım geliriniz düşük. O zaman ürün sahibinin klonlamadan dahi şikayet etmesi abes olur, çünkü siz zaten o ürünün potansiyel bir müşterisi değilsiniz. O ürün sizin için "ya KOPYA, ya HİÇ" ise, üreticinin akıllıca düşünmesi gerekiyor. Eğer bu ürünü bu kişiye zaten satamayacaksam ona bunu bedavaya vererek ne kaybederim?
    Hiçbir şey kaybetmez. Aksine bedavadan ürününü daha fazla kişiye ulaştırır, word-of-mouth, ağızdan ağıza dolaşan reklam sayesinde o fakir kullanıcı belki ürünü zengin başka birine haber verir ve zengin kullanıcıları şirketin müşterisi haline getirir. Ya da belki fakir kullanıcının gelecekte geliri artar ve ürünü satın almaya başlar?

KORSAN kullanımı azaltmak için yapılabilecek her türlü yaptırımın insanlık suçu olduğunu üstüne basa basa söylüyorum. Korsan kullanımı azaltmak, ürünlerini pazara süren şirketlerin akıllıca hamleleri, fiyat politikaları ile halledebileceği şeyler.

Türkiye korsan ürün kullanımında üst sıralarda gelebilir, ama genç nüfusu en fazla olan ülkelerden bir tanesiyiz, facebook kullanımı açısından dünyada önde gitmemizle çok farklı değil ki bu.
    Bu oranın yüksekliği kişi başına düşen milli geliri düşük olan kalabalık her ülkede kaçınılmazdır. Şirketler bir ürünü Türkiye'de legal yoldan kullananlar ile korsan kullananlar arasındaki farkı direkt ZARAR olarak açıklıyorlar. Olayı daha vahim göstermek adına yapılan, ama gerçekçi olmayan bir durum bu. O korsan ürünlerin belki %95, belki daha fazlası zaten hiçbir zaman satılamayacaktı.

Dünyanın en medeni ülkelerinde dahi Korsan konusu üzerine manifestolar yazılıyor artık. Korsan kullanımı özendirilmiyor ancak bir hak olduğu sonuna kadar savunuluyor. Son 5-10 yılda açık kaynak yazılımların sayısı çığ gibi arttı. Şirketler eğer bugün pastadan aldıkları dilimin daha da küçülmemesini ve gelecekte halen dünyanın en büyük şirketleri olarak anılmak istiyorlarsa tüm kullanıcıları kapsayan, anlayan fiyat ve ürün politikaları bulmak zorundalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShotgunCem -- 16 Kasım 2013; 15:29:34 >

• O nissanın videosu neydi öyle
    Bu arada katılmadığım bir nokta var o da iphone 4 ipad mini yi ios 7 güncellemesinin kastırmasıyla samsung un note 2 ye 4.2 4.3 vermemiş olması çok alakasız şeyler note 2 donanımı 4.3 de çok çok rahat akar. Bende 4.1 yazmış 4.2 yazmış orasında değilim önemli olan stabil olması ama hafıza kartına rootsuz uygulamasız oyun taşıyabilme gibi 2 parmakla bildirim çubuğu indirip daha fazla özelleştirme gibi basit şeylerin bir an önce gelmesi gerekiyor. . Samsung bunu s4 ve note3 satışları için bilerek yapmıyor çok ayıp ediyor..

• bence haklılar ama adamlara bakıyosun 1 oyun yapıyo sırf oyunun kendisinden 1 milyar dolar gibi bir parayı ilk günlerde alıyolar daha online tarafına girmiyorum hiç sürekkliliği olan bi şey online harcamalar sürekli para geliyor 1 oyunun parasına bizim ilçeyi satın alırsınız:D:Dkimse bundan bahsetmiyor korsanı şöle düşünün bi kişi oyunu alıyor elden ele dağıtıyor el dediğimizde internet yeni çağda bu olay bukadar:D:Dinsan kendisinin malını istediğine verir ister bi kişiye ister 1 milyon kimse karışamaz karışacaklarsa yasa yapsınlar her türlü engellerler o kadar para dönüyo bu işte yapmayın lütfen..

• Sayın Mesut Çevik, yazacaklarım alıntı konusuyla ilgili değil. Çünkü büyük ölçüde sizinle aynı görüşteyim. Ama uzun zamandır dikkat ettiğim başkabir konu ÜSLUBUNUZ. Siz koskoca DH genel yayın yönetmenisiniz ama normal bir üye gibi tabiri caizse "mahalle ağzı" ile insanlara cevap veriyorsunuz. Bence bu konuda Sayın Erdi ÖZÜAĞ'ı örnek alabilirsiniz.

• Donen muhabbete bak yavf. Memlekette oyun oynayan kesmin %98'i cocuk ve genc insanlar ve bunlarin tamama yakini okuyan kendi kazanci olmayan insanlar. Bunlardan orjinal oyuna 50-100tl arasi aylik oyun için harcama yapmalarini beklemek sacmaligin daniskasi. 500-600 lira bir karta yada 1000-2000tl arasi bir makinaya para veriyorlarmis. Yahu babalari oduyor o parayi yoksa neyine o paralari harcamak? Zaten ayda 50-100 tl oyuna verseler ebebeyinlerde bunu ogrense yemin ediyorum cogu duvara civilerler. O paralari nasil oyuna harcarsin diye. Turkiye burasi. Yasadiginiz ulkenin realitesinden habersizmis gibi burada bu tartismalara girmek çok komik.

Ha zaten is guc sahibi olup hala oyun oynayanlar artık orjinal aliyor. Hala pintilik yapanlari var ama bu gercek her konu için oyle ki. O nedenle orjinal oyun almiyorsunuz hirsizlar gibi ithamlar yerine. Daha yapici olmaya calismak gerek. Sonucta hepimiz ama hepimiz korsan oyun aldik zamaninda. Simdi is guc sahibi olunca para kazanma durumu dogunca dune kadar bizimde yaptigimiz yanlislari yapan genclere hirsizlar gibi ithamlarda bulunmak çok terbiyesizlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMhMt -- 18 Kasım 2013; 2:46:40 >

• iş dini konuya gelcek olursa zaten pc başında oyun oynayarak zaman öldürmek günah hiç bulaşmamak lazım hele donanım yazılım için yabancılara para kazanıdırıyorsun dini açıdan düşünüceksek hiç bu işlere bulaşmamak lazım
  • Millet kendini haklı göstermek amacı ile demogoji yapmaya başlamış. Yok asgari ücretle çalışıyorum yok dünya borcum var bide oyuna paramı vereyim. Arkadaşım o kadar kötü durumdaysan oyun oynicana git çalış. Hırsızlığı haklı çıkaracak hiç bir sebep yoktur. Korsan kullanımıda hırsızlıktır. Profesyonel program kullanan şirketler biz amerikadaki firmalardan az para kazanıyoruz o yüzden korsan kullanıyoruz deseler BSA aferim iyi yaptınızmı diyecek, tıpış tıpış hapis cezasını çekecekler. Sizin bu zihniyetiniz yüzünden konsollardaki online özellikleri türkiye için geliştirmiyorlar burası onlar için ölü pazar.

Bugün oyun oynamak benimde hakkım diyen insan ( bu hak değil lüksdür) yarın ben niye otobüse biniyorum arabaya binmek benimde hakkım deyip arabada çalar
  • korsanin elle tutulur yani yok alamayan takas yapsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

mevzu bahis playstation olunca haliyle oyun muhabbetine daha sonra da korsan oyun ve "bilişim hırsızlığı" adı verilen sahte bir sohbete dönmüş. Asgari ücret diyenler geldi hehehe sohbeti de ayrıca konuşmalara eklenmiş.

Şimdi gelin bu olayları başka açıdan değerlendirelim, ben bir çok proje de görev almış, Almanlarla Fransızlarla, İngilizlerle ve Araplarla beraber çalışma yapmış bir araştırmacıyım, üniversite bünyesinde ve bağımsız olarak bir çok proje de gönüllü olarak çalıştım. Bazı projeleri Türk ekip olarak tek başımıza yürütmek zorunda kaldık, aldığımız sponsor desteği kıt, kaynaklarımız ise yetersizdi. Buna rağmen Heidelberg üniversitesi dahil bir çok üniversite tarafından bu araştırmalarınıza eleştirecek kadar bu konuları bilemiyoruz ve bu yüzden size bu konu hakkında soru soramıyoruz derecesinde tebrikler aldık, hocamda ciddi ölçüde ödüllere sahip oldu. Böyle projelere yabancılar milyonlar akıtırken ve başarısız olan bu projelere dahi destek esirgenmez iken bizim bütçemiz yabancı üniversitelerin bütçenin 100 de 1'i bile değildi. Kıt kaynaklarla zor şartlarda makale yazmaya, ekip çalışması yapmaya ve para almadan şu ahir dünya'ya bir şeyler bırakma telaşındayız.

O kadar çok yazılım kullanıyoruz ve o kadar çok kaynaktan yararlanmak mecburiyetindeyiz ki, bu yazılım ve kitapları orjinal olarak almaya kalksak asla bir proje yapamayız, bilim üretemeyiz, hiçbir katkımız olamaz. Fransızlarla çalışırken mesela adamlara o derece bir bütçe geliyordu ki adamlar ne alacaklarını şaşırıyorlardı herkesin elinde son teknoloji cihazlar, depolarında yüzlerce profesyonel fotoğraf makinesi, 3 boyutlu yazıcılar falan haliyle bir makale yazmak istenildiği takdirde elde ki teknoloji sayesinde çok kısa zamanda iyi bir makale yazabiliyorlardı ayrıca uluslararası index'e çat diye girdiklerini ve kendi ülkelerinde ödüllendirdiklerini unutmamak gerek.

Nereden nereye geldim dimi ? Korsan oyun mevzusundan bilime geldim, bilimsel gelişmeye geldim. Parası olan oynasın, Parası olan bilim yapsın, Parası olan eğlensin, fakirin fukaranın oynamaya hakkımı var ? Fakir adamın Üniversite de ne işi var ? Hatta fakir devlet niye üniversite açsın ? Özel vakıflar açsın ?

Ülkesinin şartlarını bilmeyen, ülkesinin şartlarını değerlendiremeyen ve üstüne basa basa korsan yazılım - korsan oyun noktasına odaklanan insanlar. Sponsorlardan aldığı destekle sponsorları savunma zarureti hisseden, yabancının kazancını kendi vatandaşının kazancından üstün gören ve bir ürünün fiyatının insanlar haklarının, çalışma saatlerinin, çalışma ücretlerinin daha iyi olduğu ülkelerle kıyaslayan bir site yöneticisi.

Kendi kişisel çıkarlarını ülkesinden daha üstün gören, kendi kişisel çıkarları uğruna kendi insanlarını aşağılamaktan vazgeçmeyen insanlar yüzünden bu noktalardayız.

Bana göre Playstation bir lüks tüketim malıdır zaten fiyatı çok düşse de alacak değilim. Ancak ülkemde bir ürünün diğer ülkere göre çok daha pahalı satılmasının da savunulacak hiçbir tarafı yoktur.1400 lira yine uygun bir fiyat değil mi ahmet ? tadında savunacak biri de asla olamam. Yaşam Standartı olarak OECD ülkeleri içerisinde son sıradayız. Hatta şöyle bir yazı vardı " eğer daha iyi bir hayat istiyorsanız, Türkiye'ye taşınmayın" Sonra gel "Alman kazanıyor ama kirası daha fazla" de Yurtdışına çıkmasak,yabancı dilimiz olmasa, akrabalarımız olmasa insanların nasıl yaşadıkları üzerinden de bizim gözlerimiz boyanacak.

Buyrunhttp://www.oecdbetterlifeindex.org/countries/turkey/ sonra gelin 1400 iyi fiyat, korsan yazılım - oyun tü kaka, para verin fakirler tadında savunmaya devam edin.

• kimse parayi falan bahane etmesin nasilki faiz haramsa nasilki calmak haramsa bu internetten t.orrent vs.ile bedavaya oyun vs.indirmekte oyle haram iste paran yetmiyorsa almayacaksin kardesim 100000 dolarlik arabayi satin alamayinca caliyormusunuz ben kendi pcimdeki tum mp3 film oyun hepsini sildim Nfs world yukledim (oyun ucretsiz) pes in demosunu yukledim real barca var iki kisi mac yapmaya yetiyor....

kul hakkina girmeyin ayrica sunuda belirtmem gerek olayin ilginc yani bu artan internet hizlari korsancilarida bitirecek cunku artik herkesin elinin altinda sinisiz internet

• şuan ki favorim kesinlikle ps4

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.