Şimdi Ara

2si1 'Variyetli' Teknoloji ve Oyun programı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
1
Favori
5.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: swat882

Merhabalar Mesut hocam, Bence korsan kullanım açısından çok yanlış düşünüyorsunuz... Avrupa Amerika ya da Asyaya göre orjinal ürünler almamız maddi açıdan zor. Türkiyede yaşayan birçok genci zorlayacak bir durum bu. Çünkü, orada yaşayan insanların gelir düzeyleri bizimkine göre bir hayli yüksek ve oyunların fiyatlandırmaları alınabilir düzeyde... hemen basit bir hesap yapayım Amerikada yaşayan bir işçi 7.25 dolar saatlik ücret alır, günde 10 saat çalıştığını düşünürsek 72 dolar para yapar. Ayda da 25 gün çalıştığını düşünelim 25x72 aşağı yukarı 1800 dolar para yapıyor.... Türkiyede minimum ücret 820 tl ile asgari ücrettir... şimdi Amerikada satılan Playstation 4 fiyatı 399 dolar... 1800 dolar maaş alan birisi 400 dolara konsol alabiliyor.. ve bir oyunu 55 dolara alabiliyor... Ya Türkiyede ise durum? 800 tl lik maaşa 150 tl oyun, 1400 tl konsol fiyatı? Adalet bu mudur? Bu adam düşük ücret alıyor diye eğlence açısından Amerikalıdan farkının olması anlamına mı gelioyr? Hadi benim maddi gücüm yetiyor, maddi gücü oyun almaya müsait olmayan ve babadan güç bela ile aldırılan bilgisayarda, sırf parası olmadığı için sırf Kapitalizm bunu istediği için, oyun oynama hakkı, eğlenme hakkını elinden almamız mı gerekiyor.... Çözüm şu, Eğer paranız varsa gider orjinal alırsınız, eğer paranız yoksa bu sizin oyun oynama hakkınızın elinizden alınması gerektiği anlamına gelmez.

swat882 nin artı oyları 20 dakika içerisinde 73 artıdan nasıl 8 e indi aklım ermedi bu işe!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Sizin gamescom'da oynadığınız Killzone'da veya TV de sorun olabilir. Veya geliştirilme aşamasındaki sürümü oynadığınız için grafikler kötü gelmiş olabilir. Çünkü Gametrailers, IGN, Kotaku gibi siteler Killzone Shadow Fall'ın grafiklerini çok övmüşler. Hatta teknoloji demosu olarak nitelendirmişler. Grafikleri beğenmeyen web sitesi görmedim. Her seferinde grafikleri beğenmediğinizi söyleyince nasıl olur diye şaşırıyorum. Dediğiniz gibi PS3'e bile yakışmayacak olan grafikler olsaydı, grafikler otoritelerden övgüler toplamazdı.

IGN - Stunning graphics
    http://www.ign.com/articles/2013/11/13/killzone-shadow-fall-review

Multiplayer.it - fantastic graphics
    http://multiplayer.it/recensioni/125446-killzone-shadow-fall-killzone-in-salsa-next-gen.html

Gamesreactor - wonderful graphics
    http://www.gamereactor.eu/reviews/98944/Killzone%3A+Shadow+Fall/

Kotaku - KZ: SF looks incredible
    http://kotaku.com/killzone-shadow-fall-the-kotaku-review-1463533596?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Twitter&utm_source=Kotaku_Twitter&utm_medium=Socialflow

İzledim.Mesut beyin killzone'nun grafiklerinin cod ayarında olması demesini Allaha havale ediyorum.Diyecek bir şey yok.Mesut bey kötü dedi diye, kötü olmuyor.O onun düşüncesidir. Ama bir gerçek var ki senin de linklerini paylaştığın sitelerin dediği gibi, süper grafikleri olan gerçek nextgen bir oyundur.Genel kamoyunun görüşü budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesut harika konuşmuşsun,dediklerine tamamen katılıyorum.

• Kopya kullanımın az olduğu ülkelerin kişi başına düşen gelirinin çeyreğini alıp, oyunlara onlardan kat kat fazla para veriyorsam şahsen kopya kullanmakta bir yanlış göremiyorum. Biraz klişe olacak ama kopya kullanan değil kopya kullandırmaya mecbur bırakan utansın. İşin acı yanı bu bahsedilen fark sadece oyunlarda değil gıdadan otomobile kadar aklınıza gelebilecek her şeyde var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zymrdvn

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

Merhabalar Mesut hocam, Bence korsan kullanım açısından çok yanlış düşünüyorsunuz... Avrupa Amerika ya da Asyaya göre orjinal ürünler almamız maddi açıdan zor. Türkiyede yaşayan birçok genci zorlayacak bir durum bu. Çünkü, orada yaşayan insanların gelir düzeyleri bizimkine göre bir hayli yüksek ve oyunların fiyatlandırmaları alınabilir düzeyde... hemen basit bir hesap yapayım Amerikada yaşayan bir işçi 7.25 dolar saatlik ücret alır, günde 10 saat çalıştığını düşünürsek 72 dolar para yapar. Ayda da 25 gün çalıştığını düşünelim 25x72 aşağı yukarı 1800 dolar para yapıyor.... Türkiyede minimum ücret 820 tl ile asgari ücrettir... şimdi Amerikada satılan Playstation 4 fiyatı 399 dolar... 1800 dolar maaş alan birisi 400 dolara konsol alabiliyor.. ve bir oyunu 55 dolara alabiliyor... Ya Türkiyede ise durum? 800 tl lik maaşa 150 tl oyun, 1400 tl konsol fiyatı? Adalet bu mudur? Bu adam düşük ücret alıyor diye eğlence açısından Amerikalıdan farkının olması anlamına mı gelioyr? Hadi benim maddi gücüm yetiyor, maddi gücü oyun almaya müsait olmayan ve babadan güç bela ile aldırılan bilgisayarda, sırf parası olmadığı için sırf Kapitalizm bunu istediği için, oyun oynama hakkı, eğlenme hakkını elinden almamız mı gerekiyor.... Çözüm şu, Eğer paranız varsa gider orjinal alırsınız, eğer paranız yoksa bu sizin oyun oynama hakkınızın elinizden alınması gerektiği anlamına gelmez.

swat882 nin artı oyları 20 dakika içerisinde 73 artıdan nasıl 8 e indi aklım ermedi bu işe!!!

birilerinin isine gelmedi herhalde.. ilginctir ki mesut cevigin mesajlari da 2 dkda en begenilenlere cikiyor suru psikolojisi mi acaba :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• darknesss45 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sürü diyerek artı basanlara hakaret etme hakkını nereden buluyorsunuz? Sizin görüşünüzü destekleyenler süper zeki insanlar da bir başkasını destekleyenler koyun zekasına mı sahip oluyorlar.

Gerçi şu an ülkenin içinde bulunduğu durum da sizin gibi sadece ben haklıyım diyen insanların diğer sesleri görmezden gelmesinden kaynaklı değil mi :)

Siz değişmezsiniz de umarım bir sonraki nesil daha açık görüşlü başkalarına daha saygılı olur. Hak hukuk gözetir, 1$'lık oyunun kopyasını indirip, nargile masasında demlenirken kopya hakkım diye haykırmaz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • kusura bakmayın mesut bey ancak kendinize göre düşünüyorsunuz asgari ücretle çalışsaydınız kendi eviniz v.s olmasaydı bunların aynısını bu ülkede söyleyebilecek biri olamazdınız o yüzden fazla uzatmayın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: İzmir.li

kusura bakmayın mesut bey ancak kendinize göre düşünüyorsunuz asgari ücretle çalışsaydınız kendi eviniz v.s olmasaydı bunların aynısını bu ülkede söyleyebilecek biri olamazdınız o yüzden fazla uzatmayın bence.

Merhaba,

Siz asgari ücretle mi çalışıyorsunuz? Yani 800TL civarı maaş alıp 50TL internet faturası ödeyip en az 300TL kira verip bir de internetten indirdiğiniz oyunları en az 700TL ödeyerek aldığınız (1 maaşınıza denk) konsolda kopya olarak çalıştırmak için yine para ödediğiniz DL Disklere mi çekiyorsunuz? Her gün bir oyun indirip yazsanız zaten 2 ayda 1 oyun parasına denk masrafınız olur.

Kısaca asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin oyundan önce başka dertleri var hepsini hırsız, hak yiyen soyguncu ilan etmeden önce 2 kere düşünün.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• Ne saçmalanmış yahu burada ? Oyun hakkı denilmiş ? Birde artı verilmiş ?

Mesut bey etkili olsun diye uç noktada örnek vermiş "Ferrari" diye. Ama bu tarz bir örneğe gerek bile yok ki...

Süt içemiyorsunuz diyelim ? Gidip çalacak mısınız ? Bu sizin hakkınız mı ? Ekmek yiyemeyince gidip çalacak mısınız ? Tek yol çalmak mı ? Ekmek yemek hakkınız mı ?

Bırakın oyun oynamayı , temel insani maddi ihtiyaçlarda bile bu konu tek bir cevap alacaktır. (her ne kadar o insanın hakkı olsada) . "HAYIR" , " bu hırsızlıktır" ....

Oyun oynamak gibi hobi, lüks kategorisine giren bir faaliyette nasıl hak tanımlanır ??? Bir anlatır mısınız ?

" Ben asgari ücret alıyorum, 2000 liralık bilgisayar topladım , oyun oynamak benim hakkım " yazarken bile gülüyorum yahu . Okuyunca sizde anladınız öyle değil mi ?

Bu ne saçmalıktır. Şu asgari ücretten dem vuranlar büyük ihtimal ya vizelerine giden yada vizelerinden gelen veyahut okullarının tatil oluşu ile burayı şenlendiren liseli arkadaşlarımızdır.

2-3 ayda bir iş değiştiren, patronlarına çok affedersiniz hıyar gibi davranan bir arkadaşım, girdiği en düşük maaşlı işten 1100-1200 tl civarında maaş alıyor. Ki kaldı ki bu adam vasıfız, lise terk, iş için değil baba dırdırından çalışan bir adam. Kim yahu o 800 liraya çalışanlar ?

Öncelikle oyun oynamak nasıl bir HAKtır onu tanımlayın !

Bu konuyu konuşmaları ve şu istatistikleri PC camiasının yüzüne hır gibi vuracaksın aslında. Steam Steam diye koşuşturuyorlar ortada (ki onuda kullandıkları yok) .

Asgari ücretle çalışıp 2000 tl ye kasa alıp oyun oynamayı hak gören, korsanı meşrulaştıran bu vatandaşların , çocuğunun ayağında giyecek ayakkabısı yokken elinde S4 sallayan mahluklardan bir farkı yoktur.

Oyun oynamaya paran yetmiyorsa oynamayacaksın. Ekmek olmayınca "çalmadığın" gibi ! Bu kadar basit bir kavram. İş dikkat çekmek için ferrarilere kadar gelmiş ama anlayan olmamış. Çık top oyna, sek sek oyna, parkta oyna. Bu hakları elinizden alan yok.

Ama para ile satılan bir eğlence ürününü hak kavramı içerisine sokup, onu çalmayı haklı hale getirmek rezillikten öte bir şey değildir.

Bizim türk halkı çok komik yahu. Bir resim vardı birazdan bulursam payaşacağım. AÇIZ yazılı pankartları ellerinde taşıyan koca koca göbekli adamlar var. İroni bizde gırla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 16 Kasım 2013; 12:24:59 >

• hiç kimse bu konuda konulmuş ve son sözü söylenmiş yasalarimizdan bahsetmemis.

Arkadaslar yasal olarak kopya oyun YASAK!

Din vicdan vs karışmış cimlelere. Ortada yasa varken yine herkes bilir kişi olup orada bu fiyat burada asgari ücret bu gibi anlamsız ifadeler kullanılmış.

Hukuk boş verilmiş. Bir kişide arkadaşlar bu hukuken yasak dememiş.

• GoldPunch haklı, DH editörleri sallayıp duruyor. Killzone şahane grafiklerle çıktı teknik açıdan süper, beğenildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: freshmind

Ne saçmalanmış yahu burada ? Oyun hakkı denilmiş ? Birde artı verilmiş ?

Mesut bey etkili olsun diye uç noktada örnek vermiş "Ferrari" diye. Ama bu tarz bir örneğe gerek bile yok ki...

Süt içemiyorsunuz diyelim ? Gidip çalacak mısınız ? Bu sizin hakkınız mı ? Ekmek yiyemeyince gidip çalacak mısınız ? Ekmek yemek hakkınız mı ?

Bırakın oyun oynamayı , temel insani maddi ihtiyaçlarda bile bu konu tek bir cevap alacaktır. (her ne kadar o insanın hakkı olsada) . "HAYIR" , " bu hırsızlıktır" ....

Oyun oynamak gibi hobi, lüks kategorisine giren bir faaliyette nasıl hak tanımlanır ??? Bir anlatır mısınız ?

" Ben asgari ücret alıyorum, 2000 liralık bilgisayar topladım , oyun oynamak benim hakkım " yazarken bile gülüyorum yahu . Okuyunca sizde anladınız öyle değil mi ?

Bu ne saçmalıktır. Şu asgari ücretten dem vuranlar büyük ihtimal ya vizelerine giden yada vizelerinden gelen veyahut okullarının tatil oluşu ile burayı şenlendiren liseli arkadaşlarımızdır.

2-3 ayda bir iş değiştiren, patronlarına çok affedersiniz hıyar gibi davranan bir arkadaşım, girdiği en düşük maaşlı işten 1100-1200 tl civarında maaş alıyor. Ki kaldı ki bu adam vasıfız, lise terk, iş için değil baba dırdırından çalışan bir adam. Kim yahu o 800 liraya çalışanlar ?

Öncelikle oyun oynamak nasıl bir HAKtır onu tanımlayın !

Bu konuyu konuşmaları ve şu istatistikleri PC camiasının yüzüne hır gibi vuracaksın aslında. Steam Steam diye koşuşturuyorlar ortada (ki onuda kullandıkları yok) .

Asgari ücretle çalışıp 2000 tl ye kasa alıp oyun oynamayı hak gören, korsanı meşrulaştıran bu vatandaşların , çocuğunun ayağında giyecek ayakkabısı yokken elinde S4 sallayan mahluklardan bir farkı yoktur.

Oyun oynamaya paran yetmiyorsa oynamayacaksın. Ekmek olmayınca "çalmadığın" gibi ! Bu kadar basit bir kavram. İş dikkat çekmek için ferrarilere kadar gelmiş ama anlayan olmamış. Çık top oyna, sek sek oyna, parkta oyna. Bu hakları elinizden alan yok.

Ama para ile satılan bir eğlence ürününü hak kavramı içerisine sokup, onu çalmayı haklı hale getirmek rezillikten öte bir şey değildir.

Bizim türk halkı çok komik yahu. Bir resim vardı birazdan bulursam payaşacağım. AÇIZ yazılı pankartları ellerinde taşıyan koca koca göbekli adamlar var. İroni bizde gırla ...

Allah aşkına sen nerde yaşıyorsun ya ? Benim bi abim var, iki çocuğu var , adam haftalık 200 tl ye çalışıyor marangoz olarak, ev geçindirmeye çalışıyor bir de düşün yani...

Sizleri anlayamıyorum, sanki herkes refah içindeymiş de bitek biz sıkıntı çekiyormuşuz gibi hissettiriyorsunuz, şu anda ailemin 40 bin tl ye yakın borcu var, kredilere vs...Babam yıllardır yurtdışında çalışıyor, aldığı maaş buranın parasıyla 1500 tl...

Nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz, eminim bu forumda benden daha kötü durumda insanlar da vardır, ancak şunu söylemeye vicdanınız sığar mı ? Der misiniz ki sen kazanamıyorsun, bütçen yoksa gidip oyun almayacaksın diye ? Diyemezsin, bu seni alakadar etmez, sen orjinal oyun parası verip multi oynarsın, ben gider korsan alır tek başıma takılırım, eğer bu kul hakkı ise benım ıle Allah arasındadır.

Sen Allah ile aramdaki bu duruma karışırsan, dersen ki korsan değil orjinal oyun alın diye, bu senin oyunları ve verdiğin parayı içine sindiremediğin anlamına gelir, aynı şey Mesut Bey için de geçerli...

Bu oyun şirketleri zaten maddi durumu yeterli insanlar tarafından satılan ürünleri ile ihya olmuş durumdalar, bir de orta ve alt tabaka da orjinal alsın sömürülsün istiyorsunuz, benim oyun oynama hakkımı kimse elımden alamaz, ancak gider kırılmaz oyun yapar o zaman bizler de korsan takılamayız. Kırılamayan oyunlar da var FM 2013 tü yanlış hatırlamıyorsam, kırılamadı işte, çok mu zor bunu FIFA 2014 te uygulamak ? Hayır. Demek ki adamlar da korsana ne kadar tepki gösterseler de oyunlarının oynanmasını, memnun kalınması durumunda bir sonraki oyun sürümünün satın alınabilmesini amaçlıyorlar...

Söylediğiniz sitelerde elbette ucuz oyunlar oluyor, ancak güncelliğini vs yitirmiş oluyor...

Korsan oyun oynayanlara verilen tepkinin bu kadar sert olması, orjinal oyun alanların bile bu oyunlara verdiği ücretleri pahalı bulması ve verdiği paranın hakkını alamamasından gelen bir nedendir.

• Korsan oyunları savunanlar +950 beğeni almış ancak haklı olarak orijinal oyunun doğruluğunu savunanlar ise -5000'lerde geziniyor. Bulunduğu forumda bile bu kadar çok kul hakkı yemeye meraklı şahıs olması insanı ister istemez üzüyor. Kaldı ki Mesut Çevik'in videoda dediği gibi Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, yerde gördüğü 50 lirayı haram diye almaz göz çevirir, başkasının hakkını yememeye çalışır bunlara eyvallah. Peki korsan oyun oynayınca da sen o oyunu yapan firmanın hakkını yemiş olmuyor musun? E hani sen kul hakkı yemiyordun? Hani sen haram para yemez, haram şey kullanmazdın? Nerede değişti bu düşünceler ne oldu da değişti birden? Konu oyun konusuna gelince değişti. Ama sorsan ''Elhamdülillah Müslümanlar'' böyle olacaksa olmayın...
  • 2si1 'Variyetli' Teknoloji ve Oyun programı

http://tinyurl.com/qerxae9

2si1 'Variyetli' Teknoloji ve Oyun programı

http://tinyurl.com/poumsel

Türkiye de, şu forumda korsan kullananların-savunucularının ve şu anda şu konu altındaki tartışmanın özeti ...

İroni . Tıpkı Kaya Çilingiroğlu'nun bebekte mi nişantaşın da mı ne , elinde korsan dvd ler ile dolaşması gibi... Her şeyi geçtim kul hakkı, Müslüman'lık ve siyasette din denince yıkılan forumun hali aklıma geliyor, ayetlerle forumu inleten kullanıcıalrın falan aklıma geliyor, dini kurtaran yorumcular aklıma geliyor, ve onların buralarda bir yerlerde olduklarını da biliyorum... Hayat ne komik.

Din'sel, hukuksal, tüzüksel her manada yanlış ve yapıldığında tek bir karşılığı olan hareket burada savunulmuş üstüne birde artı almış. Fakir edebiyatı kazanıyor arkadaş. Yazık.

ASGARİ ücret ile çalışan adamın oyun oynamaktan çok daha fazla ve başka dertleri olur(olmalı). Çoluğu çocuğu olup asgari ücret alan, 40-50-999 bin tl borcu olan bir vatandaşın oyun oynaması ne kadar doğal değil mi . Tanıyordum öyle bir tanesini, karısı evi ısıtmak için odun kırarken kendisi internet kafede oyun oynayanı da gördük, ancak "adam" diye anıldığını pek görmedik. Asgari ücreti burada tartışma malzemesi yapıp kendinizi küçük düşürmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 16 Kasım 2013; 13:09:19 >

• Öncelikle tahminen her 10 kişiden 7 si demek istiyorum
    1-Pc sahibi değil.Şayet sahipse bile oyunları "eh işte" grafik veya bileşenlerle oynuyor veya oynamaya çalışıyor.
    2-İnternet kullanımı maddi bir yük oluşturuyor veya diğer insanlarla paylaşımlı kullanıyor.
    3-Konsol sahibi değil.
    4-Sahip olanların çoğunluğu ise 720p Tv de oynuyor.
    5-Konsolda oynayanların çoğunluğu da ,ya 1 yıl öncesinin oyunlarına devam ediyor ya da yeni oyun için para biriktiriyor
    6-PS Plus xboxLive kullanan çoğunluğu ise araştırmak gerekir.
    7-Birde konsol almak isteyenler var.Onların da bir kısmı öncelikle uygun bir tv ye sahip olmak istiyor.

kota var, o var,bu var, o yok...eklenebilir daha bir çok şey.50 kuruşa su içip 1 liraya tuvalete giden 10 kişiden 7 si mağdur bence.

• Korsanı haklı bulmuyorum ama fiyatlarıda biraz dizginleyen sanırım korsan oyunlar özellikle pc kanadında.

• Konu nerelere geldi ya ??..

Arkadaşlar biz teknoloji severler ne zamandan beri bu kadar siyasete düşkün olduk ?
    Önce bunu bir sorgulamamız gerekiyor..

• Asgari ücret yorumcuları
    asıl soru şu '' kaçınız asgari ücretlisiniz''...tutturmuşsunuz asgari ücret üzerinden yorum yapıyosunuz...sanki Herkez asgari ücretli..

bu siteye takılıp oyundan bahseden adamın asgari ücretli olduguna inanmıyorum arkadaş...

• Ekran kartına en az 500-600TL yi vermeyi göze alan bir kitle için oyun yapımcılarıda ee artık bizide görürsünüz ağanın elinden tutulmaz dercesine nispet yapar gibi 3A oyunlara 50-60$ lık fiyatlar biçer tabi.
    Hiç ağlamayacaksınız hergün hangi ekran kartını alıyım 1400Tl ye GTX780 vaoov çok ucuz hemen alıyorum diyenler oyunlarada parasını tıpış tıpış ödeyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 16 Kasım 2013; 14:02:35 >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    abi mümkün olduğunca uzun olsun birde talha abi çok şahane ama mikrofunu tam iyi olmamış kısık ses geliyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.