Şimdi Ara

2si1 'Variyetli' Teknoloji ve Oyun programı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
1
Favori
5.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında TV2'deki Donanım Haber programına bir bölümün 10 dakikalık bir bölümü ayrılarak Ersin Kılıç, Talha Aynacı, Gökhan Yılmaz, Mevlüt Dinç veya daha nice oyun sektöründen bir-iki kişi çağrılsa da teknoloji ve dijital hırsızlık hakkında biraz tartışma ve bilgilendirme yapılsa şu korsanı savunan insanların sayısı biraz daha azalır, ha tabii ki bu programın formatına aykırı olabilir ancak belki de sondaki soru-cevap bölümü yerine bir bölümlük özel olarak konulabilir.
  • Bsc ekibine teşekkür etmek istiyorum. Şu zamanlarda teknolojiyi takip edecek vakit bulamadım fakat her hafta 40 dakikalık videonuz sayenizde geri kalmıyorum.

Korsan konusunda Mesut Bey'e katılıyorum ama şöyle Mesut Bey'in güzel örneğinden gidersek eğer siz Ferrari'nin camını kırıp biniyorsanız ve size hiç bir yasal işlem uygulanmıyorsa elbette bunu yapan insanlar çıkacaktır. Yani indirilen korsan oyuna ceza olmaz ve hatta size uygun ortamlar sağlanırsa (torrent gibi) bunlar sürer gider.

Şuan Avrupa'dayım. Burada o tarz sitelere giriş yasak. Korsana ulaşmak zor ve Türkiye'nin aksine uygulamalı cezaları var.
  • Korsana evet/hayır olayına gelmiş olay. Korsan olmasa fiyatlar düşer sürümden kazanırlar gibi hayaller benimde hoşuma gidiyor.Fakat bu çok zor gerçekleşecek bir ihtimal. Oyun fiyatları herkesi rahatsız ediyor. Hele ki dönemlik oyunlara 100$ üzerinde paralar vermek.

Benimde şöyle bir düşüncem var. Dönemlik her yıl çıkan oyunlar cod,bf gibi seri oyunlar belli fiyatlara sınırlandırılmalı. Counter-Strike gibi oyunlar yüksek fiyatlardan satılmalı.

Cod,bf : single 1 gün , multi 1 yıl max 2 diyelim.
    CS gibi vb oyunlar 10 yıl oynanıyor.

Bunu eklerken, şu konuyuda eklemeden geçmek istemiyorum. Oyunlara 1 TL bile veriyorsak OYUNLARDA HİLE OLAMAZ.ÖNÜNE GEÇMEK ZORUNDALAR ! HİLECİ .... ile benim gibi temiz oyun oynayanları aynı kefede tutamazlar.
  • NamusluŞerefli Onurlu Haysiyetli olan insanlar korsana yada kopyaya bulaşsa bile bundan vazgeçerler Meşru olduğunu üzerlerinde hakları olduğunu iddia etmezler.Korsana düşkünler ÇÖZÜM üretmek yerine SORUN üretiyor.Şurdaki Milletin ekonomik durumu üstünden Siyaset yapmayı bırakın.Herkes kendine baksın.Şurada biri açlıktan ölse maddi durumum var diye korsanı savunan 5 kuruş çıkarıp vermez.İlginç herkes kendince bir kılıf tutturmuş gidiyor.Bu ötv,kdv ve her türlü vergiler Milletin eseridir.Bu hükümet Amerika'da bunu yapmaya kalksa anında düşürürler.Yazı yazmakla zafer kazanılsa bu Millet kazanırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dor-iomin

Ben de ogrenciyim ve orijinal oyun oynuyorum. Bir oyunu ciktigi an oynamak zorunda degilsiniz fiyatlar 5 dolara kadar dusuyor hatta bazen humble bundle gibi firsatlar oluyor 5 dolara 5 oyun aliyorsunuz. Batman, Battlefield 3 gibi oyunlar bu bundle'larda satıldı. Ayrica 100 tane oyununuz da olmasi gerekmiyor alirsin 5 tane 10 tane oynarsin. Ayrica soyle bir durum da var korsan kullanimi bu kadar yaygin oldugu icin maalesef oyunlar bu derece pahali.

o oyunlar tarihi eser oldu yav ps4 daha yeni cikti 5 dolara kadar uzuylayana kadar 2 sene sonra oynarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3

quote:

Orijinalden alıntı: dor-iomin

Ben de ogrenciyim ve orijinal oyun oynuyorum. Bir oyunu ciktigi an oynamak zorunda degilsiniz fiyatlar 5 dolara kadar dusuyor hatta bazen humble bundle gibi firsatlar oluyor 5 dolara 5 oyun aliyorsunuz. Batman, Battlefield 3 gibi oyunlar bu bundle'larda satıldı. Ayrica 100 tane oyununuz da olmasi gerekmiyor alirsin 5 tane 10 tane oynarsin. Ayrica soyle bir durum da var korsan kullanimi bu kadar yaygin oldugu icin maalesef oyunlar bu derece pahali.

o oyunlar tarihi eser oldu yav ps4 daha yeni cikti 5 dolara kadar uzuylayana kadar 2 sene sonra oynarsin

Konsol oyunları pahalı oluyor. Bilgisayar oyunlarından bahsediyorum. Kaldı ki konsol oyunlarında da takas diye bir sey var alırsın oynarsın oyunu sonra 10-20 tl asağısına satarsın aynı kapıya denk gelir. Hem bu korsan kullananlar orijinal geçse piyasa daha da canlı olur takas çok daha kolaylaşır. Tomb Raider, 2 yıllık bir oyun mu 12 dolara almıştım yaz tatilinden önce. Hitman Absolution eski mi 8 dolara almıştım aynı zamanda. Batman arkham city 1 sene önce 5 dolara almıştım, daha yakınlarda humblebundleda arkham asylumla birlikte 5 dolara satıldı. Bu sene içersinde battledield 3'ü humblebundle içinde 5 dolara almıştım içinde crysis bile vardı. Şu an 12 dolara Bioshock İnfinite satılıyor. Söylediğim oyunların tamamı yeni en populer en kaliteli oyunlar hiçbirinin üzerinden 2 yıl da geçmemiş durumda. Hırsızlık yapmak için bahaneler bulmayın. Bugun eğer korsan diye bir şey olmasaydı eminim herkes yine oyun alacaktı 100lerce oyunu olmayacaktı ama kaliteli 5 tane 10 tane oyunu olacaktı.

Edit: Ayrıca bu korsan kullanan yüzsüzler bir de oyun firmalarına küfrediyor niye Türkçe dil seçeneği yok diye, bizi adam yerine koymuyorlar diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dor-iomin -- 17 Kasım 2013; 16:19:42 >

• Korsan kullanın gençler..
    Amerika bir yerin petrolüne çökerken soruyor mu?
    Avrupa birliğine girmemizin önündeki tek engelmiş gibi bahsedip ajite etmeyin olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 17 Kasım 2013; 16:36:52 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • mesut bey haram helal olayına girmiş ama sonrasında legal illegal kullanım üzerinden bunu açıklamaya çalışmış ki bunlar farklı şeylerdir.her illegal şey haram olmadığı gibi her legal şey de helal değildir.

konu digital içerik olunca helal haram konularına girmek anlamsız.zira korsan kullanmak tam olarak hırsızlık sayılamaz.(dini bakımdan) tabiki konu oldukca karmaşık olduğundan haram demek çok daha kolay ve güvenli bir yol olabilir ama bu realist bir bakış açısına ters düşmektedir.

mesela bir oyun alıyorsunuz parasını verdiniz ancak bu oyun tek başına çalışabiliyormu?tabiki hayır.bu oyun ancak bir pc üzerinde çalışacak.yani bir işlemci gpu kullanacak bir hardisk üzerine yerleşecek ve sizin elektiriğinizi kullacak.bu bağlamda oyunun çalışmasın için gerekli şartları sağlamanız gerekiyor.değişik bir bakış açısıyla bir oyunu illegal olarak oynamak tek başına haram olarak değerlendirilemez.mesela ben oyunlardan kira alıyorum pcmde barındığı için. sadece oyunun kira bedelini önceden alıyorum ve oyunun bedelini bu kirayla ödüyorum. ayrıca korsan kullanım oranları bir oyunun popüleritesinide artıracağından dolaylı olarak orjianal oyun satın alımınıda artırmaktadır( maddi açıdan sorunu olmayanlar için).buradan korsan oyun kullanımının reklam bedeli hakkı olduğu sonucunu çıkartabiliriz.

helal ile haram konuları kişiden kişiye farklı algılabiliyor.korsan kullanım bana göre üreticisine doğrudan bir zararı olmadığı için haram olarak değerlendirilmesini anlamsız buluyorum.atıyorum 5tlye korsan oyun almak yerine 7 liraya orjinal oyun almak benim işime gelir.çünkü hiç kimse altın yumurtlayan kazını kesmek istemez.ama bakıyorsun 100tlye oyun satılıyor.kimse kusura bakmasın ama burada hırsızın yönü değişiyor.sanki her orjinal oyun kopyası ayrı ayrı kodlanıyormuşcasına bu fahiş fiyatların anlamını bana biri açıklayabilirmi?üreticiler oyunlarını ucuza satarsa kimse torrentle kopya dvd ile kürekle ilaçla uğraşmaz...hatta daha fazla kazanır üreticiler.

ayrıca şu da var.korsan kullanıma rağmen üreticiler bu fiyatlarla oyun satıyorken korsansız bir dünyada fiyatlar çok daha yükselecektir.yani korsan kullanım bence bu fiyatları frenleyen bir sistem.bi anlamda homeostazisi sağlayan bir sistem.

mesela microsoft windows 8i kampanya ile ucuza verince çoğu kişi windows 8 kullanmasa bile lisans satıl aldı daha sonra işe yarar düşüncesiyle.dolayısı ile korsan kullanmak bir tercihten çok mecburiyettden kaynaklanmaktadır.1dolara bile ihtiyacı olan insanlar var.türkiye şartlarında para kolay kazanılmadığı için alınabilirliği olan 1 dolarlık oyunlar bile ülkemiz açısından satın alınmasına bir neden oluşturmamaktadır.burada mesut beye katıldığım tek nokta şu korsan kullanıyorum diye övünen orjinal kullananları enayi sanan gerizekalılardır.

yani işin özü mevcut şartlarda haklı yada haksız olan taraf yoktur.herkesi kapsayan bir sistem oturtulamadığı sürece bu devran böyle sürecektir.ne dini ne yasal ne ahlaki ne insani şeyler üzerinden bir sonuca ulaşılamamaktadır.

mesut bey mesela yazmış resmi müzik dinleme yollarını...bu kadar zorlama öneriler karşısında neden mp3 çalarların resmi olarak satıldığını kendisine sorabilirmiyim acaba? her mp3 elbetde illegal olmak zorunda değil ama mp3 alanların hiç birinin legal müzik dinlemek için aldığını düşünmüyorum.

belki mp3 kullanmanın dışında sanatcıya bağış adı altında bir sistem başlatılması kopya korumalı müzik satmaktan çok daha başarılı bir sistem olacaktır.ancak bunların hiç biri zaten tüketicinin yapacağı şeyler değil.

• Mesut Çevik Abim Demişki ' 'Kopya Kullanmıyormuyduk kullandık ama ne zaman bunun bilincine ulaştık artık kullanmamaya başladık'' Öncesindede Milyonlar Kazanmıyorduk Dedin. Bence Bunun Bilinçle Filan Alakası Yok Kazandığın Parayla Alakası Var Sevgili Mesut Çevik .

Ayrıca internet sektöründe olan ve bu alanda öne çıkan bir insanın korsan yazılım kullanması zaten saçma bi olay değilmi ? elbette orjinal kullanıcaksınız cünki zorundasınız . Korsan Haram Diyorsun Önümüze 400 tane acılan pencerede reklam getiriyorsun haram değilmi ???????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 16 Kasım 2013; 23:52:51 >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Merhaba Mesut Abi,
    Öncelikle insanların bir takım konularla ilgili yorumlarını ver karşılştırma yöntemlerini hemen giriş cümlenizde "...kaçınız asgari ücretle çalışıyor?" diyerek bastırmaya çalışmanızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Nedeni ise, bir arkadaşın asgari ücretle çalışmaması, hadi diyelim bütün forumdaki arkadaşların asgari ücret üstü bir ücret aldığını farzederek hareket edelim; onbinlerin asgari ücret üstü aldığını farzedelim, o adamların oyunları orijinal olarak alabilmesi gerektiği halde diğer, asgari ücret alanların, o oyunları orijinal olarak alabileceği anlamına gelmiyor. Burda durum açık. Yani kalkıp iki bin lira kazanan adamla, sekiz yüz lira kazanan adamın alacağı oyunun fiyatının aynı olduğu yerde, o az para kazanan adamın maaşının sekizde birini, bazen ikisini, bir oyuna vermesi tamamen mantık dışı ve saçmalıktır. Bu konuya geri dönmeden sizin yazdığınız konulara cevap vermek isterim.
    Avrupa'daki asgari ücretlerle karşılaştırma olduğundan ve domates, ev kirası fiyatları gibi şeylerden bahsetmişsiniz. Orada tarım sektörü Dünya'ya fındık ve çay ihracatının yüzde doksanbeşini karşılayan Türkiye yanında yerlerde kalır. Ama şöyle bir olay vardır ki, biz kilosunu 2-3 Lira'ya alabilirken domatesin (şu anki fiyatı net olarak bilmiyorum yurt dışında yaşadığım için, ne yazık ki) Almanlar'ın aynı domatesi 3-4 Euro'ya alması normaldir. Neden normaldir? Çünkü o adamda domates yoktur, ama o aynı adam dünyaya BMW, Mercedes Benz, Auidi gibi markalar satarken, sattığı 1000 arabayla ki bu rastgele olarak bir günlük toplam üretim kapasitesine denk geliyor diyelim, bizim bir senede sattığımız domatesin, fındığın giderini "amorti" ederler. Ev kirası mevzusuna geçersek, yine Almanya örneği üzerinden giderek, ne yazik ki oradaki sistem dolayısıyla bekar bir bireyin çok yüksek oranlarda vergi vermeden kendisine yeteceğinden daha büyük bir evde yaşaması imkansızdır. Evet, böyle bir sistem var; işliyor. Üstüne üstlük, yine normal konumuzla da bağlantılı olarak, o adam saati bizim garibanımız gibi bir lira, belki yetmişbeş kuruşa çalışmıyor. Altmışlar ve yetmişlerde giden dedelerimizin bir gitme sebebi var yani. Adam, saatte 1 Euro bile kazansa bizim insanımızın kazandığının iki katıdır ki bu kesinlikle yasalara aykırı bir durum olur. Zaten benim bu konularla ilgili genel bir yaklaşımım vardır, Amerika'da yaşayan biri olarak, asla aldığın şeyin fiyatını başka kura çevirme, şok olursun. Ben burada çalışan ve okuyan biriyim. New York'ta yaşıyorum, vergi konusunda en çılgın diyebileceğimiz, bir paket Marlboro'nun 12-14 dolar arasında olduğun bir eyalet burası. Ama ben o sigarayı alırken bana koymuyor 12 dolar, neden? Çünkü ben bir saatte ondan daha falzasını kazanabiliyorum, bizim vatandaşımız gibi 10 liralık sigarayı almak için 10 saat çalışmıyorum -kurları değiştirmeyelim bakalım. Aynı şekilde paralel olarak ben bir oyun almak istediğimde bilgisayarıma veya oyun konsoluma, onu almam için içimden bir parça kopması ve matematik hesabı yapmam gerekmiyor oturup. Bir oyun varsa, istediğim zamanda, rahatlıkla alabiliyorum. Ve burda da ev kirası bilin bakalım ne kadar? Bir stüdyo daire 1500-1600 dolar civarında, bana koyuyor mu? Pek değil.
    Steam deallarından bahsetmişsiniz, o konuyla ilgili gerçekten söyleyecek çok şey olmadığını düşünüyorum. Çünkü yirmi dolara alınan "10'larca hit oyun" fi tarihinden kalma olacağı için, ben sanmıyorum ki o oyunlar oynanmamıştır. Yeni oyunları almaktan bahsettiğimizi düşünüyordum ben burada. Çalmaya bağlamaya gerek yok, insanları bu derece sert bir şekilde suçlamakla: "Ucuz oyundan kime ne" diyerek. İnsanların çalmasının asıl sebebini gözardı etmeye hiç gerek yok, Mesut Abi.
    Ve lütfen bizi kandırmayın, bir parantez olarak belirteyim. Ben ilkokuldayken, Yazıcıoğlu İş Hanı'na gidip sahte oyun alırdım, ne aldığımı da iyi bilirdim. Neyin sahte, neyin çalmak, neyin gerçek olduğunu. D&R'a bir uğradığımda iki yüz Lira etiketli oyunları görünce ziller çalardı zaten. Ki siz bizden de yaş olarak büyüksünüz, oyunların oynandığı devirleri göze alırsan en fazla 95-00 aralığından bahsediyoruz ki benim o dönemde oynadığım oyunlar Fifa, Need for Speed'dir ki zaten siz yaş olarak 2000ler'e geldiğinizde bizim o dönemde olduğumuzdan daha bilinçliydiniz, ve hala bu sebepten dolayı "çaldığımızı bilmiyorduk ki, o almaktı" diye bir şeyin arkasına sığınırsanız videoda bahsettiğiniz gibi, böyle insanları kandırmaya çalışmanın alemi yok derim. Ki zaten, özgür medya diye bir şey kalmadı... Size de hak veriyorum.
    Müzik ve film konularına hiç değinmiyorum, tamamiyle konu dışı konular bunlar.
    Her hafta bir insanın oyun oynayıp oynamayacağını söylemenin size düşeceğini düşünmüyorum. Bana "dürüstçe" , sizin tabiriniz gibi, söyleyin lütfen siz 0-17 yaş aralığındayken bir dakikanızı oyunsuz geçirmek istiyor muydunuz? Bu konular insanlarda sizin de dediğiniz gibi yaşla oturan konular. Ancak yine de karşılayamayan bir kişiye "o zaman oynama" diyemezsiniz. Siyaset karıştırmak istemiyorum kesinlikle ama bu mantık aynen bizim son dönemlerde ancak internetten takip edebildiğim yurt, kız-erkek konularını andırıyor.
    Crysis bir istisnadır. Neden? Çünkü o oyun yurtdışında elli dokuz Dolar'a satılırken Türkiye'de 50 liraya satılmaktadır ki bu benim gelmek istediğim noktaya parmağını bastırmaktadır.
    Benim savunduğum şey şu: Ben, parasını kazanan, hayatını kendi geçindiren 20 yaşında bir bireyim. Dediğim gibi Amerika'da, New York'ta okuyorum, çalışıyorum ve anladığınız üzere sigara da içiyorum. Çok bağımlı değilim, haftada bir paket diyebiliriz. Yani yaklaşık 12-14 dolar, Uptown ve Downtown bölgelerine göre değişiyor, bir masrafım var sırf sigaraya. Ben, her ay elimden geldiğince kendime, kendi kazandığım paradan bir teknolojik ürün almaya çalışıyorum, bu ay bir iPad Air aldım, geçtiğimiz ay GTA 5 PS3 Bundle'ı, üstüne de her iki haftada, bir ayda bir oyun almaya çalışıyorum eğer adam akılla birşey varsa piyasada. Kira veriyorum, burası az önce söylediğim gibi aşırı derecede pahalı bir yer kira konusunda. Her hafta kız arkadaşımla yemeğe çıkıyorum, hesaba bakmadan. Benim durumum bu, dediğim gibi, hiç "Türk Lirası'na çevirince ne olur?" gibi düşüncelere kapılmıyorum, yoksa o içimi yer zaten.
    Ben bunları nasıl yapıyorum? Çok çalışıyorum. Ama şöyle bir ayrıntı var, benden daha çok çalışan annem, Türkiye'de, benden daha az para kazanıyorsa, ve zamanın tamamını işine verirken, ben dışarıda yemek yemeye zaman ayırıp kendime birşey alabiliyorsam, bu işte bir sıkıntı vardır.
    Bu sıkıntı nedir? Ben burada bu kadar para kazanıyorken, atıyorum 1000 Dolar diyelim bu paraya, annemin kazandığı paraya da 1000 Lira diyelim, 2000 değil, bu iki paranın da aynı olduğunu varsayalım. Neden? Ben burada birşey alırken 1 Dolar yani 2 Lira veriyorum demiyorum, aynı şekilde annem de 1 Lira verirken 50 Cent veriyorum demiyor. Bu mantıkla hareketle, ben iPad Air'i 650 birime alabilirken, annem onu 1500 birime alıyor; ben burada bir Playstation'u 400 birime alabilirken, annem, arkadaşlarım orada 1400 birime alıyor; ben burada bir oyunu 60 birime alabilirken, orada arkadaşlarım 180 birime alıyor. Öbür taraftan, ben burada domatesin pound'una 2 birim verirken, annem orada 2 pound'una 2 birim veriyor; ben burada elmanın tanesine 1 birim verirken, annem orada kilosuna belki 1 birim veriyor.
    Değinmeye çalıştığım nokta şu, Oliver Twist elma çalarken, biz oyun çalıyoruz. Çünkü ona oyunun fiyatı kazanabilse kazandığı paraya oranla uygun ve yerinde geliyor, ama elma? İşte ona pahalı gelen o. Bize de kazandığımız paraya o oyunun fiyatı adil gelmiyor. Crysis olayını tekrar ele alırsak, adamlar bu sistemin böyle olduğunu bildiği için sırf bizim ekonomimize vurmasın diye yurtdışı fiyatının yarı fiyatına satıyorlar. Ama siz sadece 50 Lira diyorsunuz, nedenine hiç bakmıyorsunuz ki. Sizce o şirketin başındaki kardeşler Türk olmasa biz o oyunu 50 Liraya fi tarihine yazıldığında mı görürüz, o "20 dolara 10'larca hitler" gibi, yoksa bir babayiğit çıkar da bu adamların fiyat politikası sıkıntılı, bunu 50 liraya verelim mi der?
    Mesut Abi, gerçekten alınılmasını istediğim bir konu yok. Yanlış anlama. Ama bu videodaki ve sizin yazdığınızdaki mantık yapısı ne yazık ki gerçekleri yansıtmıyor.
    Son Apple iPad Air'lerin Türkiye fiyat politikasını gördüm. Acaba Apple Store Türkiye'de açılmamış olsaydı, Amerika fiyatına bu kadar yakın ve mantıklı bir fiyat görürmüydük sayın Bimeks yetkilileri fiyatlandırsaydı? Benim de sorum bu size. Bir kişi şikayet ediyor mu yeni iPad fiyatından? Beş sene önce Macbook Pro'ları utanmadan beş bin Lira'ya satan şerefsizler sizce ediyor mudur şikayet?

İyi forumlar, lütfen yanlış anlamayın, benim sitemim size değil gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Bir arkadaş sormuş hiç müzik yüklü değil mi telefonunda diye. Belki atıyor diyebilirsiniz ama ben yıllardırhttp://prettylightsmusic.com/ ,http://kitheory.com/ gibi elektronik müzik yapan ve albümlerini ücretsiz dağıtan grupları dinliyorum. Evde ise Tune in Radio yetiyor. Arabada radyom var. TTNET kullanıcısıyken de TTNET Müzike üyeydim.

Yani helal olsun . Tebrikler.
    Bişey daha söylemek istiyorum. FM 13 oyunu türkçe olduğu için satın aldım ve oynadım. 2k13 de satın aldım CS serisi satın aldım Hitman satın aldım vs. vs.

Ancak Football manager 14 veya 2k14 ü parayla almıyorum korsan indiriyorum. Neden zaten oyuna bir ek paketle gelebilirdi ama hersene satmayı deniyorlar BENİM BU KONUDA VİCDANIM RAHAT.

Mobil oyunculuğa geleyim.
    Örneğin Machinarium'u korsan indirdik abimle beraber bi güzel bitirdik ve sonra dedikki Helal Olsun ADAMLAR YAPMIŞ . ve o oyunu Storedan SATIN ALDIK.
    Hakedilenlere elinden geleni herkes yapmak ister sanırım!

• Arkadaşlar Merhaba,

Kopya yazılımı bir anlamda çalmayı savunan arkadaşların anlamadıkları olay şu, biz orijinal yazılım kullananlar her oyunu almıyoruz. Yılda oyuna harcadığım toplam para 300TL'i geçmez. Yani indirime girenlerle toplasanız 6-7 oyun eder.

Her oyunu oynamak zorunda değilsiniz :) niye her oyunu oynamak zorundaymış gibi yılda 100 oyun üzerinden maliyet hesabı çıkartıyorsunuz anlamıyorum.

Ben orijinal kullanıyorum her oyunu oynayamıyorum evet eksikliğini hissettiklerim oluyor ama indirim bekliyorum elbet alınacak fiyatlara geliyor oyunlar ve alıyorum.

Çalmayı alışkanlık haline getirip bir de savunuyorsunuz ya :) diyecek bir şey bulamıyorum.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Razer'in ,Türkçe karakter meselesinde şöylede bir durum var. SYNAPSE 2.0 yazılımı ile Türkçe dil desteği yok ,Türkçe windows ve türkiye desteklenmiyor , sanal klavye açtığınızda sistem bir müddet donuyor.

• quote:

Çalmayı alışkanlık haline getirip bir de savunuyorsunuz ya :) diyecek bir şey bulamıyorum.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Mesut Bey ,

Çalmak;

Bu konuda sizi sonsuza dek destekliyorum.Ama ÇALMAK konusunda ,en başta DEVLETİ Şu TTNET ve Telekomu'da uyarsanızda , biz takipçilerinize Ahkam keserken ne kadar adil olduğunuzu gösterseniz.Yıl olmuş 2014 hala kullanmadığım ev telefonuna 15 tl , kontör yükleyemediğim cep telefonuna 1.5 tl özel iletişim vergisi ödüyorum ,ödeyemezsem borçlandırılıyorum şaka gibi.Param olsa zaten kontör alacam ,anamı babamı arayacam ya.Maaşımı alırken vergisi kesiliyor , birde aldığım her şeye ek vergi ödüyorum ,kdv bilmem ne .....

Reklam yaparken indir indir bilmem ne kadar indir ? ne indiriyoruz nereye kadar indiriyoruz.İndirmeye kalktığımızda 50 gb kotan doldu dur , korsan indirdin hırsızsın , aylık 100 tl den fazla ver indirmeye devam et , o zaman beyefendisin.Bu ülkede herşey zengine...

Bim'de bile 250gr ekmek 1tl olmuş .Obezite vergisi erkenden fakiri vurdu galiba... Pasta yiyen insanlar , bulduğunda ekmek yiyebilen insanlar hakkında karar alıyor ne ironi.

Anakart;

Üst Düzey Anakart konusundaki gerçekleri ele alan uslubunuz beni gerçekten şaşırttı.Asus size kızmasın sonra.

Klavye;

Ayrıca nufusu bilmem kaç milyon olan şu ülkede denize tüp geçit yapıp da , hala Bilgisayar Klavyesinin dışarıdan gelmesi ne kadar garip ne acı bir durumdur.Adamlara türkçe karakter için yalvarıyoruz nasıl bir iştir.Aselsan'da mı bu işe el atmadı.

• Orjinale destek verenlerin zaten pc lerinin %90 i kopya

• Orjinale destek verenlerin zaten pc lerinin %90 i kopya

• quote:

Merhaba,

Sürü diyerek artı basanlara hakaret etme hakkını nereden buluyorsunuz? Sizin görüşünüzü destekleyenler süper zeki insanlar da bir başkasını destekleyenler koyun zekasına mı sahip oluyorlar.

Gerçi şu an ülkenin içinde bulunduğu durum da sizin gibi sadece ben haklıyım diyen insanların diğer sesleri görmezden gelmesinden kaynaklı değil mi :)

Siz değişmezsiniz de umarım bir sonraki nesil daha açık görüşlü başkalarına daha saygılı olur. Hak hukuk gözetir, 1$'lık oyunun kopyasını indirip, nargile masasında demlenirken kopya hakkım diye haykırmaz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Merhaba birsey sormak istiyorum sonucta Avrupa nin durumunu bizlerden daha iyi bilirsiniz birsuru fuara falan gittiniz hep.

Tamam Avrupa bizden maddi olarak daha rahatlar fakat Turkiyedede ben bahane olarak görüyorun aslında bunu param yok diyerek artistlik olsun diye kafelerde tonla para yiyen insanlar Iphone lara saldiran vs. Bu ulkede herkes isine geldiginde para var.

Neyse ben fazla uzatmadan sormak istiyorum Avrupada korsanin az olmasinin sebebini fiyatlara pek baglamiyorum ama acaba bu bilincten mi kaynaklanıyor ordaki adamin parasi varsa aliyor yoksa almiyor mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben oyun oynamam korsana da karşıyım ama
    İnsanlara bu kadar reklamı zorla izlettirip zorla anket yaptırdıktan sonra haramdan bahsetmeniz ne kadarda mantıklı sayın mesut..

İş teknoloji sitesinden teknoloji programında haram helal işlerine bulaşarak günah ve sevaplarımızı dökmeye geldiyse ilk önce kendi günahlarınızı sorgulayın zira herkes kendi hesabını kendi verecek..İnsanlara bu laflarla vicdan yapmayın..

Korsanın yanlış olduğunu söylersin geçer gidersin..Kimse sana sakalını kesmek haram olduğunu söyleyip vicdan yapıyor mu?

Bir teknoloji sitesinde bu tür konular ne kadarda doğru olmuş..Konu dışında topic açsalar anında kapatırsınız banlarsınız ama sizin cümleleriniz sihirli maalesef.

Allahım ya girdik bi s3 güncellemsinin akıbetini öğrenmeye adamlar hacı hoca olmuş..Top sakallı hoca.

• Maddi durumu uygun olan hiçkimse saatlerini bir oyunu indirmeye, onu cracklemeye ayırmaz. İnsanlar KORSAN veya ORJINAL arasında tercih yaparlarken beyinleri bir karar süzgecinden geçer. Parasal açıdan bir sıkıntısı olmayan insanlar bir an önce oyun faslına geçmek ve bundan zevk almak isterler. OYunun bir arıza çıkartması ihtimalini minimize etmek, meşakkatli crackleme işleminden kaçınmak isterler. Sadece bu da değil, parası olan insanlar için orjinal bir ürünün ambalajlı ve kitapçıklarla, promosyonlarla donatılmış versiyonuna sahip olmak bir çeşit prestijdir.

Diğer tarafta ekran kartı alırken piyasanın en iyi ekran kartını almaktansa 100-150$ seviyesinde ekran kartlarıyla toplama sistem kurmak zorunda olan insanlar var. Bu kişiler için bir oyuna, (hele oyunun güzel olup olmadığını bilmiyorlarsa ya da oyun 2-3 saatlik oynamayla bitecekse) 40-50$ vermek rasyonel değildir. Kısacası EMEK YOĞUN ve SERMAYE YOĞUN diye 2 grup insan var. Birisi için zamandan ve emekten feragat edilebilir, diğeri için paradan feragat edilebilir.

Bu söylediklerimi işin KORSAN kullanımı yasaklamanın doğru olup olmaması, yasaklamanın insanlık suçu olup olmaması veya KORSAN KULLANIMIN ÇALMAYLA bir tutulup tutulamayacağımdan ayrı olarak son derece objektif, durum değerlendirmesi olarak kabul edebilirsiniz.

Gelelim başka bir durum değerlendirmesine. Neden bazı insanlar Korsanı hırsızlık kabul etmektedirler. İzin verin söyleyeyim: sistem size bunu "büyük bir suç unsuru" olarak ikna etmek istemektedir. Bunu başarırsa mevcut problemli yasaları dayatmak kolaylaşacak, büyük dağıtım şirketlerinin veya oyun firmalarının kazancı artacaktır. Bu sistem, bütçesi olmayan, onlara kazanç sağlayamayacak kişilerle ilgilenmez. Sistem, parası olan ve potansiyel müşterilerle ilgilenir ve diğer herkesi görmezden gelir.
    Aslına bakarsanız, eminim sizler de hayatınızın belli zamanında benzer haksızlıklara şahit oluyor, belki de kızıyorsunuz. Belki siz ÖSS'ye çalışıp 2 milyon insanla yarışırken, komşunuz en iyi ÖZEL üniversitelerde ÖSS skorunu kafasına bile takmadan okuyabiliyor. Siz küçükken ailenize bilgisayar aldırabilmek için senelerce ağlar, üzülürken, komşunuzun oğlunun kendine ait elektronik bir çöplüğü vardır. PS3, XBOX, PC, Gitarlar, odasında LED TV... Ve kabul edelim, siz bazen elektronik çöplüğü olan arkadaşınızı neden sizden daha iyi şartlara sahip olduğuna dair kafanızda sorular sorsanız da, o arkadaşınız bu soruları tam tersi yönde sizin için pek de sormaz...

Dünya'nın pek çok yerinde insanlar açlık içindeyken Amerika gibi ülkelerde her gün tüm AFRİKA'ya yetecek kadar yemek çöpe atılıyor. Aynı sistem bilgiyi ve teknolojiyi kullanarak fikir eserleri üretiyor, patentliyor ve sizin onlarla aynı derecede müsrif olmanızı ŞART KOŞUYOR. Bu kesinlikle insan haklarıyla çelişkili bir şey. Bakın her vatandaşın gelişigüzel her ürünü kopyalayabileceğini söylemek değil niyetim. Ben de OYUN endüstrisinin geldiği noktadan mutluyum, daha da gelişmesini istiyorum. Ancak Oyun endüstrisinin halihazırda ekonomik büyüklüğü yeterince göz kamaştırıcı zaten. İstihdam edilen insanlar en DOYGUN maaşları alıyorlar, küçük ölçekli şirketlerdeki çalışanlarsa en azından ortalama maaş alıyorlar. Ortalama diyorsam Amerika/Avrupa/Asya ortalamasından bahsediyorum. Evet obez bir yaşam sürmenize, kendinize ait evin kirasını tek başınıza ödemenize, yılda bir kez uçak bileti alıp ülke dışında tatil yapmanıza yetecek kadar.

Yakın zamanda izlediğim bir araştırma vardı. Zenginliğin insanları fakirlere daha töleranssızlaştırması, empatiyi körelttiğine dair bir araştırma. Buna göre insanlara bir test yapılıyor. Uzunca bir süre MONOPOLY'ye benzeyen bir test oyunu oynatılıyor ve bir tarafı zengin etmeye yönelik ayarlamalar yapılıyor, ancak kişi bunun farkında değil. Maddi durumları iyileşmeye başlayan taraflar, maddi açıdan iyi olmayanlara karşı daha töleranssız davranmaya başlıyorlar. İşin içinde hile olduğunu bilmedikleri için zenginliklerini bir HAK, kendi başarılarının bir ÖDÜLÜ sanıyorlar, ve gitgide bu fikre daha da çok inanıyorlar.. Bu zenginleşen bireyler, fakir olanlara karşı daha acımasız, töleranssız konuşmaya/davranmaya başlıyorlar. Kendi başarılarıyla övünüp, başarısız olanların da "başarısızlığı" hakettiğini düşünüyorlar. Bunu sadece örnek olsun diye söylüyorum, zaten eminim bu senaryonun benzerini hayatta tecrübe etmişleriniz vardır.

Konuyu çok dağıttığımın farkındayım, bu örneği yalnızca korsan kullanmakta olan insanlara karşı hoşgörüsüz ve töleranssız, aşağılayıcı konuşan kişilere referans olarak verdim. Toparlayayım. Fikir ve sanat eserleri, oyunlar, filmler ve kitaplar birer emek ürünüdür elbette. Ve bunlara emek harcayan insanlar emeklerinin karşılığını muhakkak almalıdır. İşin aslı, alıyorlar da. Mesele daha fazlasını alıp alamamakla ilgili.
    Ben sistemin kendi kendini zaten götürebildiğine inanıyorum. Yukarıdaki örneklerde söylediğim gibi, parası olanlar herşeyin paralı ve orjinal, gösterişli olanını kullanma eğilimine giriyorlar. Oyunlarını STEAM üzerinden oynayabilme avantajı vs, ambalajlı oyun alma, kitapçıklar, collector's editionlar, diğer promosyonlar...
    Ürünleri kaçak yoldan kullanan insanların bugün kaçak kullanmasına rağmen gelecekte gelir durumlarındaki gelişmelere bağlı olarak orjinal ürünlere yöneleceği de %100. Buna kimsenin itiraz edebileceğini sanmıyorum. O halde Korsan kullanımını teşvik veya tasvip etmemekle birlikte, maddi gerekçelerin buna istisna olabileceğini anlayışla karşılamak gerek.

Asgari ücretle çalışan gitsin aç karnını doyursun, oyun oynamasın, müzik dinlemesin, kitap okumasın gibi yaklaşımlar sistemin bize dikte ettiği DOĞRU'lar olabilir, ama insanlığın ve vicdanın DOĞRU'ları kesinlikle değildir.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShotgunCem -- 18 Kasım 2013; 6:35:43 >

• Mactavish- M kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

quote:

Merhaba,

Sürü diyerek artı basanlara hakaret etme hakkını nereden buluyorsunuz? Sizin görüşünüzü destekleyenler süper zeki insanlar da bir başkasını destekleyenler koyun zekasına mı sahip oluyorlar.

Gerçi şu an ülkenin içinde bulunduğu durum da sizin gibi sadece ben haklıyım diyen insanların diğer sesleri görmezden gelmesinden kaynaklı değil mi :)

Siz değişmezsiniz de umarım bir sonraki nesil daha açık görüşlü başkalarına daha saygılı olur. Hak hukuk gözetir, 1$'lık oyunun kopyasını indirip, nargile masasında demlenirken kopya hakkım diye haykırmaz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Merhaba birsey sormak istiyorum sonucta Avrupa nin durumunu bizlerden daha iyi bilirsiniz birsuru fuara falan gittiniz hep.

Tamam Avrupa bizden maddi olarak daha rahatlar fakat Turkiyedede ben bahane olarak görüyorun aslında bunu param yok diyerek artistlik olsun diye kafelerde tonla para yiyen insanlar Iphone lara saldiran vs. Bu ulkede herkes isine geldiginde para var.

Neyse ben fazla uzatmadan sormak istiyorum Avrupada korsanin az olmasinin sebebini fiyatlara pek baglamiyorum ama acaba bu bilincten mi kaynaklanıyor ordaki adamin parasi varsa aliyor yoksa almiyor mu ?

Merhaba, Avrupa'da insanların ekonomik seviyesi gelişmekte olan ülkelere kıyasla çok daha iyi.

Türkiye'de seviye 7500 dolar civarındayken Avrupa'daki ülkelerin bunun 4 katı geliri var. Tabi ki bu tek sebep değil, ve tüm bu söylenenler ekonomik refah seviyesine bağlanamaz. İsveçli bir vatandaşın gelir seviyesi bizim 6 katımız olmasına rağmen, aynı ülkede Korsan partisine büyük bir destek var. Onların bu duruşu işin fakir edebiyatından ziyade, insan hakları kısmıyla ilgili. Tezleri oldukça güçlü ve entelektüel bağlamda tartışılması gereken şeyler.
    Bilginin, telifli ürünlerin kazanç, kar, reklam amacı gütmediği sürece paylaşımını savunuyorlar kısacası.

Korsan'a karşıyım diyen herkes 1$'lık oyunun bedavaya indirildiği örnekleri veriyorlar. Ancak yeni oyunların büyük çoğunluğunun 50$ seviyesinde gezindiğini biliyoruz, ya da GTA5 gibi popüler ve yeni oyunlar 220TL'ye varıyor. İki karşıt fikir de birbirini haksız göstermek için uçuk örnekler vermeyi bırakırsa sağlıklı bir tartışmanın önü açılacaktır. Tanıdığım yüzlerce insan oyunlarını Steam'den ücretli alıyor. Steam'in fiyat politikaları başlangıçta pek çok oyun satıcısını, düşük fiyat politikaları nedeniyle çileden çıkartmıştı. Ama işe yaradı öyle değil mi? Bugün Steam'in fiyatları bu seviyelere çekebilmesi , kullanıcıların fiyat düşürme baskısının sonucudur. Mantıkları şu: "Fiyatları öyle makul ölçülerde tut ki, oyuna para ayırma gücü olan hiç kimseyi Korsan oyun pazarına kaptırma." Bunu yasaklarla değil, akıllı fiyat politikalarıyla yapıyorlar. Dolayısıyla ben insanların Korsan'a kaçma eğiliminin şirketleri daha düşük kar marjlarıyla ama büyük ölçekte satışlara yöneltmesi açısından (kullanıcı perspektifiyle bakarsak) oldukça faydalı buluyorum. Etik açıdan doğruluğu yanlışlığı da öyle ezber şekilde geçiştirilebilecek birşey değil, uzunca tartışılması ve düşünülmesi gereken şeyler.

http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_European_Union

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShotgunCem -- 18 Kasım 2013; 5:32:47 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.