Şimdi Ara

2si1 | AMD Muhteşem dönüyor Ryzen 3 ve Vega 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Yayın akışı:
     
    01:21 Yeni Ryzen 3 işlemciler Intel Core i9-9900K modelini geride bırakıyor
    03:15 Oyunculara müjde: 7nm Vega grafik birimi geliyor
    07:57 Bungie ve Activion ayrıldı, Destiny'nin hakları Bungie'de kaldı
    09:52 Half-Life 2 writer Erik Wolpaw is back at Valve
    11:10 Nvidia’dan önemli hamle: Freesync monitörler G-Sync desteği alacak
    19:01 Google, Android TV’lere minimum sistem gereksinimi şartı getiriyor
    22:52 Eski Hearthstone geliştiricisi yeni stüdyolarıyla bir Marvel oyunu üzerinde çalışıyor
    23:50 Yeni Nintendo başkanı bundan sonra standart ev konsolu üretmeyebileceklerini söyledi
    27:11 Katlanabilir telefon Royal Flex Pai
    33:52 Samsung S10'un duyurusu için bir video yayınlandı
    35:24 Kediler için akıllı koşu bandı
    37:34 Eski IGN editörü, The Last of Us Part II'nin 2019'da çıkacağını söyledi
    39:54 PlayStation 4 satışları dünya çapında 91.6 milyonu geçti
    41:46 IBM’den tasarımıyla dikkat çeken 20-qubit’lik kuantum bilgisayar
    44:56 IBM akıllı telefonlarınızı kullanarak daha doğru hava tahminleri yapacak
    47:17 Bose aracın dışından gelen gürültüleri engelleyecek
    50:18 What Remains of Edith Finch oyunu önümüzdeki hafta Epic Games Store'da bedava
    50:39 Tom Clancy’s The Division 2 Steam'i pas geçip Epic Games Store ve UPlay'e çıkacak
     







  • Rtx 2080'in en ucuz AIB modeli dahi 730 USD Amazonda. Emin olun Sapphire Pulse Radeon VII gibi modeller de 650 dolar olur. Çöp tasarımlı kartların MSRP'den %10 ucuz olduğunu yıllardır görüyoruz. Bir de galiba 150usdyi bulan değerde oyun veriliyor yanında onu da unutmamak lazım. Eğer şu anda kullanılmayan RTX için konan silikon maliyeti aklınızdaysa yine kullanılmayan ancak tarihsel olarak daima işe yaramış tam 2 kat HBM2 bellek ile alakalı ne demek istersiniz. Mesela bugünün oyunlarında Fhd konsollar için çıkarılıp PC'ye portlanıp textureları 4K'ya upscale edilmiş bir 4K oyun deneyimi elde etmekteyiz 2020'de gelecek PS5 için çıkan oyunları RTX 2080inizle Fhd RTX açar oynarsınız. Vega VII'da ise gerçek 4K oynarsınız. Shadowplay yok çünkü Shadowplay bir marketing ismi. Tıpkı "Retina ekran" gibi. Nasıl ki Apple dandik Lcd ekranı liquid Retina olarak kakalıyor, Nvidia da bildiğimiz GPU üzerinden yayın verme teknolojisini önemli bir şeymiş gibi tanıtıyor. Aynısının Radeon tarafındaki adı Relive ve birçok özellik aynı. Instant replayden bahsediyorsunuz, aynısı relive'de de var. Ansel'i kullanan bir tane insan görmedim hayatımda. Siz kullanıyormuşsunuz tebrikler vallahi.

    Şimdi gelelim geçmişte yaptıklarınıza: "Grafik yeniden icat edildi" "Adamlar yapmış Rtx çok iyi" diye Nvidia Marketing jargonlarıyla inceleme sırasında demosunu bile kullanamayacağınız özellikler için videolar çektiniz.

    Forumdaki kullanıcılara gizlice komisyon almanızı eleştirdi diye "vitaminsizler" dediniz.

    Geçen gün çektiğiniz Apple videosu bile yine buram buram Apple ile el ele gerçekleştirilmiş bir proje havasındaydı.

    Exper markasını dahi "sağlam, dayanıklı, teknolojinin gerisinde kalmak istemeyenlerin tercihi, harika satış sonrası hizmet sunan bir marka" olarak tanıttığınız skandal görüntüleri de hatırlıyoruz.

    Bir oturup düşünmeniz lazım. Bir platformda, emek gösterip bir video çeken baş editör için (bu konumdaki kişi siz oluyorsunuz) insanlar niçin üşenmeyip negatif yorumlar atıyor ve bu yorumlar konunun en beğenilenlerine giriyor. Sizce bu forumun bütün takipçileri ruhsal problemleri olan insanlar, vitaminsizler ve size saldırmak mı istiyor yoksa siz bir şeyleri ciddi anlamda abartıyor, tarafsızlığınızı kaybediyorsunuz da bu insanlar size kızdığı için mi böyle davranıyor. Bir düşünmenizi rica ediyorum. 3-5 forum postu için ödeme yapacak bir şirket tanımıyorum. Ödeme yapacak olsalar dahi inanın ana dil seviyesinde İngilizce bilen bir doktora öğrencisi olarak mesaim AMD'nin ödeyeceği miktardan daha yüksek bir fiyata sahiptir diye tahmin ediyorum. Benim hedefim insanların en doğru tercihi yapmasını sağlamak. 3 sene önce işlemci ve ekran kartı alanında Amd öneren insanlarla kavga ediyordum... Şu anda RTX 2080 bandında AMD kart alınabilir, RX 580 fiyat performans şampiyonu. Ryzen işlemciler aynı şekilde. AMD bugün aynı paraya birçok segmentte daha fazla compute gücü veriyor bizlere. Yarın Nvidia ve Intel aynısını yaparsa siz beni onlardan para alan biri olmakla itham edeceksiniz. Kim bilir o zaman AMD'yi fazla övmenizi eleştiririm belki... Sevgiler.
    Merhaba,

    AMD Radeon VII için önerilen satış fiyatı 699$
    Nvidia RTX 2080, Amazon Amerika satış fiyatı 699$

    AMD bile benzer hızdayız diyor. Ray Tracing yok, Yapay Zeka vurgusu yok. Shadow Play ve Ansel gibi oyunların da destek verdiği eğlenceli yazılımsak özellikler yok.

    Siz ben gider yine de AMD Radeon VII alırım diyebiliyorsanız şimdi sorma sırası bende AMD’den ne kadar alıyorsunuz?
    Merhaba,

    AMD’nin Radeon VII için istediği önerilen satış fiyatı 699$ Amazon’da Gigabyte RTX 2080, şimdiden 699$‘a satılıyor.

    Birinde yapay zeka için ayrı iş çekirdekleri ve gerçek zamanlı Ray Tracing için hızlandırıcı üniteler var. Shadow Play ve benzeri tonla yazılımsak özellik de yanında geliyor.

    AMD tarafına bakıyorsun, biz de en az onun kadar hızlıyız diyor ne yapay zeka ne de Ray Tracing vurgusu var.

    Sonuç olarak yıllardır bu forumdayım. Yıl oldu 2019, bu karşılaştırmaya rağmen ben gider Radeon VII alırım diyeni de görüyorum ya gerçekten gün geçtikçe kullanıcı profili analitik düşünme konusunda farklı yöne gidiyor gibi geliyor.
    Tarafsız olmanın tanımı nedir sizce? Kötüye kötü demeyelim mi? AMD Programa sponsor diye aa süper kart RTX 2080 ile aynı fiyat ama ondaki hiç bir özelliği desteklemiyor zaten Ray Tracing, işe yaramaz bir şey olmasa da olur mu diyelim?

    Tarasızlık sizin duymak istediklerinizi söylemek değildir :) Ne düşünüyorsak rahat rahat konuşmaktır. Alışın, alıştırın bunlara insanları. İki yüzlü olmak kolay ama gerçekleri aklında olanları olduğu gibi aktarmak zor bu ülkede.
    Merhaba,

    Konu ekran kartı ama sıkışınca hemen alakasız konulara girip zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışmışsınız

    En ucuz RTX kaç dolar demiştiniz? Neyse yormayın kendinizi link aşağıda.

    https://www.amazon.com/GIGABYTE-GeForce-WINDFORCE-DisplayPort-GV-N2080WF3-8GC/dp/B07J5LCQNF/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1547382083&sr=8-4&keywords=Gigabyte+rtx+2080

    Gerçek zamanlı Ray Tracing konusunda ise yine söylüyorum Grafik Yeniden İcat edildi. PC oyunculuğu için çok büyük bir olay. Tabana yayıldıkça değeri anlaşılacak :) Size de hayalinizdeli Sapphire Radeon VII ile mutluluklar.

    Negatif yorumlara gelince de en popülerle girmesi inanın umrumda değil beni üzen hiç birinin sağlam temelleri olmaması :) Hele bir tanesi var Vega 64 ile Radeon VII karşılaştırmasını RTX 2080 ile Radeon VII sanıp koymuş ya Donanım Haber forumlarına hiç yakışmayan şeyler bunlar.
    Vega 56 çıktığı zaman da aynı şeyleri söylüyorlardı 1070 alırım aynı fiyat zaten hede hödö... şuan karşılaştırın bakalım hangi kart bariz şekilde daha iyi

    Ayrıca anca 2 nesil sonra adam akıllı kullanılabilir duruma gelecek yapay zeka ve RTX teknolojileriyle insanların gözünü boyuyorlar. 2080 Ti ın bile 1080p de 60 fps i zor gördüğünü ne çabuk unuttunuz? yada biliyorsanız dile getirebiliyor musunuz acaba? malum sponsorluk vs. vs..

    AMD tarafına bakıyorsun boş beleş bir RTX vurgusu yok evet yada hiç kullanmayacağın bir yapay zeka saçmalığı yok ama 16GB HBM2 bellek var şu belleği 2080 e koymaya kalksalar 699$ diye verdiğin piyasanın en kötü modeli olan gigabyte OC bile 900$ altına satılmaz, satılamaz.

    Özetle ciddi anlamda yanlı bir tavrınız var ve hiç hoş değil.
  • MEZUUUTTT REYIZZZZ , İNŞALLAH ZEZDE ZORUN YOĞTUR !

  • Aynı katlanabilir telefonu yapan marka bilinmeyen değilde Apple olaydı'2si1'de lanse ediliş şekli %100 farklı olurdu.
  • Vala bana göre RTX olmadan da olur şu an. Çünkü daha ne 2k veya 4k monitörüm var, ne de öyle böyle grafik arıyorum. Benim gibi insanlar illaki vardır. Ha tabi paran varsa al 4 tane 2080ti çalıştır.

  • kuantum bilgisayarda bahsettiği konu süperpozisyon. kurzgesagt kanalında bu konu hakkında öğretici bir video var.

  • Piyasada doğru düzgün RTX destekli herhangi bir oyun yok, "2019 yılında hala RTX yok" şeklindeki tutumunuz Nvidia projesi kokuyor. Güzel projeymiş Mesut bey. Hayırlı işler.
  • İnsanımız bencil ve zalimleşmeye başladı. Millet olarak sağcısı-solcusu vb. farketmez kimse kimseye saygı göstermiyor, ahlaksızlık sürekli tırmanıyor. Maalesef 50 yıla yakındır aile başta olmak üzere çocukların eğitimi sıfırlaşıyor. İlerisi pek iç açıcı değil...

  • Harbiden makas atanlara herkes yol veriyor. Aman bana dokunmasında ne olursa olsun. :D




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dere.beyi -- 13 Ocak 2019; 0:28:16 >
  • Mesut Çevik'in Amd'nin ürünleri hakkında konuşmasından sonra kapadım izlemedim. Tutuma bakar mısın Rtx 2080 61 fps almış Vega'da o kadar almış ne gerek vardı gibi bir tutuma girmiş. Evet Amd çıkartmasın o zaman. Alırsın Rtx 2080'i oturursun evinde açarsın (Ray Tracing teknolojisini kullanan ortada daha bununla alakalı bir tane oyun var) oyununu oynarsın. Diğer seri de çıkar Rtx 3080'i 20 bin tl'ye satmaya kalkarlar o zaman da dersin ki bunun fiyatı çok yüksek. "Ray Tracing varmış onda yokmuş" karşılaştırdığı şeye bak say diyorsun oyunları yalnızca bir tane oyun sayıyorsun sanırsın ki piyasadaki her oyunda o zımbırtı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 13 Ocak 2019; 2:35:9 >
  • kuantum bilgisayar için muhtemelen en anlaşılabilir tanım (ekşi sözlük mra nick li yazardan alıntı)

    "farz edelim ki 500 odalı bir otel müdürüsünüz ve kasanın anahtarını odalardan birinde kaybettiniz ancak hangi odada olduğunu bilmiyorsunuz. ne yaparsınız, tabii ki tek tek tüm odaları anahtarı bulana kadar dolaşırsınız. bu elbette yorucu olur ve uzun bir süre alır, sinirleriniz bozulur vesaire... ancak siz bir kuantum bilgisayarından yararlansaydınız, sizden 500 tane yaratıp anında odalara gönderecek ve anında anahtarı bulmanızı sağlayacaktır..
  • Keşke açıklamaları dinleseydiniz.

    1)RTX teknolojisini AMD işlemcilere entegre ederek FPS kaybını minimize etmeyi amaçlıyor.
    2)Keşke biraz daha araştırıp AMD'nin yayınladığı ortalama FPS tablosuna bakma gereği duysaydınız. 2080'den çok daha ileride olduğu gözüküyor.


  • Mesut Çevik ile toplu taşıma sohbetleri

    Bu arada kuantum pc ile oyunların optimizasyon sorunununda büyük oranda iyi olacağını düşünüyorum.
  • iyiki varsınız elinize emeginize saglık. suanki toplumun durumunu acıkca anlattıgınız için ayrıca teşekkürler...

  • Bu program mesut abinin şikayetlerini dile getirdiği bir yer olma yolunda gidiyor.Hadi bakalım sonuç ne olacak göreceğiz.

  • Kardesim koyduğun tabloyu oku yahu. Vega 64 ile karşılaştırma o. Körü körüne gördüğünüz her şeye inanmayın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknolojik kahve muhabbeti seviyorum sizi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aldığı Fps değerlerine bakacaksın. Neyle karşılaştırıldığının bir bir önemi yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vivalavida59 V kullanıcısına yanıt
    Nerede görünüyor göstersene? Adamlar bile 3 oyunla gösterebildi sadece..salla babam yiyen olursa...amdyi işlemcide desteklesemde ekran kartında çoook yol kat etmesi lazım..başta mimariyi değiştirmeleri gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.