|
AMD’den 3D V-Cache destekli 2 yeni “canavar” işlemci geliyor

-
-
2025 yılında nihayetinde 8/16 bir işlemci olan 9800X3D'yi 500-600 dolara ittiren tüketici dostu AMD bu yeni işlemci için daha da güzel bir fiyat düşünmüştür elbet.
Ne AMD alırım ne pilli araba alırım.
Kimi insanlar Casio alır, AMD alır, Lada alır. Kimileri de Mercedes alır, Tissot alır, İntel alır. Ben yani AMD alıyor diye kimsenin eziklenmesi taraftarı da değilim açıkçası.
-
Oyun performansı olarak 9800x3d'nin üzerine bir şey koyacağını düşünmüyorum gerisinde bile kalabilir, zen 6 daha çok umut vadediyor.
-
Boşnak Ağam nörüyon yav, baklavanın kilosunu kaçtan veriyon
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim açtığım baklava yufkasından 10 tanesini üst üste koy baktın mı arkasından Mito Hocayı görürsün. O kadar şahane elim var. Para satın alamaz normalde ama sana beleş. Esaslı adamsın nihayetinde.
Mito hocaya ise liste fiyatının 2 katına veririm ancak. Mitoya gıcığım. Bir gün akülü araba neyin sipariş etmiş, kargocu merdivenlerden çıkarmak istememiş. Bu tartışmış en son adam oflaya puflaya çıkarmış bu da emekçi kargocunun arkasından depik mi ne atmış adamı merdivenden yuvarlamış. Kendi yazmıştı böyle birşey. "Aha kafası kırıldı" demiş arkasından birde.
O günden bu yana gıcığım Mitoya.
Ne şöbiyet, ne havuç baklava, ne fıstıklı dürüm çalışır benden Mitoya. Kuru baklava alıyorsa alsın.
Zaten baklava ustalığını da bıraktım. Geceleri istiklalde midye dolma satıyorum. 3 tepsim var temizinden. 4 kilo da limon gidiyor. Her gece neredeyse bir 9800X3D parası kalıyor bereket versin. Ortam da güzel
Geçen İskandinav hatun yaptım kendime. Midye yemeye gelmiş.
Gündüzleri de balığa çıkıyorum bu ara. Hatta arkadaş videomu çekmiş ben avlanırkene:
Angger Papuayoutube
Mancing ikan kakap pake umpan udang #shortshttps://www.youtube.com/shorts/9gmYofJm2-kSen de iyisindir umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 5 Ağustos 2025; 14:15:6 >
-
Gözümsün, senin elinden celeron işlemci olsa yerim
. Mito ağam adamdır ama demekki emekçi sevmiyo ya da bahşiş vermeyi sevmiyo, at seviyor olabilir ama
. Yeni işinde başarılar dilerim, yengenin bacısıgil varsa haber beklerim, hayırlı forumlar, zabıtasız günler.
Zabıta deme bana. Titredim bir anda
Yılların baklava ustasıyım kucağımda tepsi böyle hızlı koşabildiğimi ben bile bilmezdim.
Yahu adamı akülü araba kucağında 3 kat merdiven çıkmaya zorladın, merdiven başında depikledin neden hala arkasından aha kafası yarıldı diye dalga geçiyorsun? Yazık değil mi emekçi adama.
-
Sağolasın çok şükür idare ediyok. Adamın üstünde intel tişörtü varsa ona gıcık olmuş olabilir. Kendisi fahri amd ryzen kolları başkanı olur. Cyrix de keşke işin içinde olaydı, fakır ama gururlu bir işlemci üreticisi olurdu. Neyse Allaha emanet ol, ortalığı az karıştır
.
1800X'e 500 dolar verdi üstüne 300 çipsetli hero IV anakart alıp yıllarca 300 çipsete Ryzen 5000 serisi takma yasağının bitmesini bekledi ona rağmen hala AMDci mi? Helal olsun. Dirayetli adammış. AMD'yi benim gibi satmamış hemen.
Ne zaman Mito hocayı görsem aklıma kargocuya merdiven başında attığı depik geliyor. O zaman da şu film sahnesi gözümün önüne geliyor gülüyorum ruh hastası gibi
Dizi & Film Kesitleriyoutube
[ Kibar Feyzo ] - Aha Kafasi Yarildihttps://www.youtube.com/watch?v=PmtkDaKvhfYKlas adamsın her zamanki gibi. Eskiler bir başka mı oluyor yoksa bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Tüm sevdiklerinle beraber sağlık ve mutluluk yanından ayrılmasın. Biz burada oluruz olmayız mesele değil bu yazdığım dilek hep senin yanında olsun.
-
AMD bunu AM4'e de getirse güzel olmaz mı? Dual 3D V-Cacheli 5950X3D.
-
Öyle birşey mevcut dizaynla mümkünmü bilmiyorum ama, işlemci yanmasın güç tüketimi arşa çıkmasın diye boost hızını 3 ghze çekerler sanırım.
Bilmukabele, sende sürekli sektör değiştirmeyi bırak artık, ordinaryus prof olarak çaycılıktan emekli ol gari
. De haydi admin kovalamadan konuyu burda kapatalım gari.
Boşnak hocamın yapmadığı, anlamadığı iş yoktur. Bilgisi çoktur kibri yoktur. Ancak bu baklava işini ben de bilmiyordum. Aptal kafam, diyorum bu adam bu işten nasıl bu kadar iyi anlıyor. Meğer zaten wafer işindeymiş, 10um teknolojisiyle yaprak açıyormuş. Yıllardır o hizalamamaları sen nasıl yapıyorsun onu anlat dinleyelim hocam.
-
AMD'ciler 5 nesil destek veriyor gibi savunuyorlar AMD'yi, Zen 7'de AM6'ya geçiliyor pin sayısı artıyor. Zaten 7800X 3D - 9800X 3D alan kişi boşa masraf edip 10800X 3D'ye (Zen 6) geçmek istemez, Zen 7'yi bekler geçenler ise istisna olur. AM5'de kaç nesil destek vermiş olacak sayalım bakalım, cevap 3 tane kullanıcı dostu AMD'yi alkışlıyoruz hocam. Kullanıcı dostu diye birşey olmadığını daha öğrenemediler, ama öğrenecekler zamanla.
videocardz.com
AMD's next-gen AM6 socket to feature over 2100 pins, may support AM5 coolers - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/amds-next-gen-am6-socket-to-feature-over-2100-pins-may-support-am5-coolers
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Ağustos 2025; 16:38:19 >
-
Alıntı
metni:AMD bunu AM4'e de getirse güzel olmaz mı? Dual 3D V-Cacheli 5950X3D. -
Intel çekirdekle adam kandırıyor. Kuru kalabalık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskiden AMDciler çekirdek çitletirdi şimdi İntelciler çekirdek çitletme meraklısı oldu diyorsun yani
-
AMDciler 2022'de Zen4 yeni anakartla çıktığında AM5 ana konusuna
"bu sene Zen4 taktık seneye Zen5 takacağız, 2024'te Zen6 takacağız, 2025'de Zen7 takacağız, böyle böyle 2027'de Zen9'a kadar takacağız"
diye yazıyordu.
Şaka yapmıyorum, abartmıyorum. AMD pazarlamak için birebir bunu yazan adam vardı herkes de beğeni yağmuruna tutuyordu ha bire yazılan bu yorumu.
Birisinin ekran görüntüsünü almıştım hatta bulursam ekleyeyim.
Ben dayanamadım 2022 de o konuda buna yanıt yazdım "sen yeni zen mimarileri arasında ortalama 18-24 ay olduğunu bilmiyorsun buradan millete hayal pazarlıyorsun sonra millet hayal kırıklığına uğradığında sana ne iş dediklerinde ne cevap vereceksin" dediğimde laga luga yapmıştı...
Sonradan arazi oldu oda.
AMD doğrusunu yapıyor. Soket dediğin 2, en fazla 3 nesilde bir değişmeli ki yeni USB, yeni PCI, yeni iletişim protokolleri ve bağlantı noktaları geliyor zaten en fazla 3 yılda bir. Dördüncü nesille beraber boka sarıyor her şey.
2-3 ideal bana göre hocam.
-
En çok katıldığım yorumun
En Beğenilen Yanıtlar

Boşnak Ağam nörüyon yav, baklavanın kilosunu kaçtan veriyon |
Boşnak hocamın yapmadığı, anlamadığı iş yoktur. Bilgisi çoktur kibri yoktur. Ancak bu baklava işini ben de bilmiyordum. Aptal kafam, diyorum bu adam bu işten nasıl bu kadar iyi anlıyor. Meğer zaten wafer işindeymiş, 10um teknolojisiyle yaprak açıyormuş. Yıllardır o hizalamamaları sen nasıl yapıyorsun onu anlat dinleyelim hocam. |
Benzer içerikler
- whatsapp profil resmi ekran görüntüsü almayı engelleme
- instagram reels video indir
- uygulama indirmeden karekod okutma
- instagram okundu bilgisi kapatma
- instagram takip etmeyenler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X