Şimdi Ara

AMD Zen 7 işlemcilerden ilk bilgiler sızdırıldı: Yeni 3D çekirdekleri ve dahası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Zen 7 işlemcilerden ilk bilgiler sızdırıldı: Yeni 3D çekirdekleri ve dahası
    AMD’nin Zen 7 mimarisiyle ilgili ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yeni nesil işlemciler, geleneksel V-Cache tasarımından farklı olarak 3D çekirdek mimarisine geçiş yapıyor. Daha da önemlisi bu gelişme, oyun performansında yeni bir dönemin kapılarını aralayabilir.

Yeni 3D çekirdekleri ve dahası

Paylaşılan sızıntıya göre Zen 7 işlemcilerde üç farklı çekirdek türü kullanılacak. Bunlar yüksek performanslı ana çekirdekler, yüksek yoğunluklu iş yükleri için "dense" çekirdekler ve düşük güç tüketimine odaklı verimlilik çekirdekleri. Bu hibrit yapı ise, enerji verimliliğiyle performansı aynı mimaride birleştirmeyi amaçlıyor.

Ayrıca yeni nesil CCD yongaları TSMC'nin 2nm sınıfındaki en gelişmiş üretim süreci olan A14 ile üretilecek. Bu süreç aynı zamanda "backside power delivery" yani arka güç dağıtımı gibi modern silikon tasarımı tekniklerini de destekliyor. 3D çekirdeklerin altına yerleştirilen SRAM yongaları ise mevcut N4 süreciyle üretilecek ve klasik V-Cache birimlerinden farklı bir yapı sunacak.

AMD Zen 7 işlemcilerden ilk bilgiler sızdırıldı: Yeni 3D çekirdekleri ve dahası
    Moore's Law is Dead'e göre bu yeni mimari, oyunlarda "absürt seviyede" performans artışları sağlayacak potansiyele sahip. Henüz nihai konfigürasyonlar ise netleşmedi.

Ayrıca Bkz.AMD, ARM yarışına katılıyor: Sound Wave serisi APU'lar yolda

Zen 7 tabanlı işlemcilerin 2028 yılına doğru piyasaya çıkması bekleniyor.. Bu süre zarfında AMD, önce Zen 6 ailesiyle masaüstü ve mobil pazarları hedefleyecek. Ancak Zen 7 mimarisi, şirketin uzun vadeli yol haritasında en iddialı adımlardan biri olabilir.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/105242/amds-next-gen-zen-7-chips-with-x3d-teased-new-3d-cores-and-more-in-fresh-rumors/index.html

• Kaç bin rupi kardeş bizim için önemli olan o

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 3D Önbellekten 3D İşlemciye!

AMD, Lisa Su ile Üretim'in hakkını veriyor desek yeridir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bilmeyene not düşeyim, soba denilen intel işlemciler bu söylediğim konularda çok daha verimli çalışıyor; o 200/300w i9'larda kilit açık ve tam yükte gerçekleşen sapıtık tüketimin tablosu. AMD hayranlarının vurduğu yer işte burası, intel'in ameliyat yeri.

Bu arada, anlık fx 8350 spor takılıyorum, çok da şey etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 18 Mayıs 2025; 16:10:08 >
  • Alder Lake çıktığında, AMD'ciler Intel'in hibrit mimarisiyle dala geçiyorlardı, AMD tarafında 3 farklı çekirdek yapısı konuşulur oldu. Anlaşılan o ki Backside Power Delivery denilen şey, Intel'deki Power Via'nın benzeri birşey olacak.

3D çekirdek derken base die üzerine CCD'ler yan yana yapılacaksa, Arrow Lake ile benzer 3D yapıya sahip olacak demektir, 2 CCD çipi aynı hizada vertical yapıda ise o zaman AMD'yi ayrıca tebrik ederiz.

3D çekirdek derken sadece 3D VCache kasdediliyorsa, ikisi farklı şeyler olduğundan haber yanlış algı yaratır. Tek CCD üzerinde 16 performans çekirdeği ve 3D VCache bekleniyor, Zen 6 AM5 destekli olacak, Zen 7 de AM5'i desteklerse ne ala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Mayıs 2025; 14:54:44 >

• 6s 6 kullanıcısına yanıt

Verimlilik çekirdekleri var ama şuanlık Intel gibi kullanmıyorlar. Daha çok çekirdek sayısı arttırmak için kullanılıyor.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Habere bakarsan gram'la bilgi verilmiş olduğundan açıkçası bir tahmin yapmak zor görünüyor.

AMD'nin Zen 7 ile işlemci'deki yeni tasarım birimlerden tut da muhtemel DDR6 desteğine kadar birçok değişkiliği AM5'e getirmesi pek gerçekçi gelmiyor, 2027 dediklerine göre yeni sokete geçilmiş olur...

AM5'in göreceği son işlemci mimarisi yine bir süpriz olmazsa Zen 6 işlemciler olur, tabi bu da bir tahmin AMD'nin gerçekleşmeyebilir.

Ben 3Dçekirdek ile tam olarak ne kastedildiğini merak ediyorum, 3DVcache işlemci zarının yanında oluyordu bu yeni sistemle onu işlemcinin altına alacaklarmış, daha önce bununla ilgili bir haber okumuştuk ve bunun daha iyi bir performansa ve daha iyi ısı yönetimine sebep olduğu filan yazılmıştı.

• Yeni güncel üretim ile Ryzen 7 5750X3D işlemci çıkarsalarda alsak :D

Eminmisin? İşlemci 5K, anakart 4 K daha ram, soğutucu, ssd, kasa

Abovyyyy

zen6 da tek ccd üzerine 12 çekirdek konumlanacak diye sızıntı var nekadar doğru bilinmez eğer doğruysa bir sonraki nesilde 16ya çıkması büyük başarı olur çünkü çok zor

Samsung 970 Evo 250gb / Crucial BX500 480gb
    Xpg invader / Sharkoon wpm Gold zero 650 watt
    Samsung 27" 1440p 144hz
  • hayallerimi yüksek tutunca ben buna sevinmedim çünkü quantum işlemci hayal ediyorum. ne bunlar ya tırt, dandik.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

fazla yüksek tutmuşsun; onu benim çocuklar bile göremez bir ihtimal torunlar belki AMD Zen 7 işlemcilerden ilk bilgiler sızdırıldı: Yeni 3D çekirdekleri ve dahası 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.