Şimdi Ara

240 fps/hz gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz garip bir soru olacak ama birkaç gündür kafamı kurcalıyor. Hani şuan piyasada 120 hz - 144 hz monitörler var ve teknoloji geliştikçe bu değerler artacak. Yani demek istediğim, bu değerler kaç olmalı ki, daha fazlasına gereksiz denilsin? bir yerde 150'den sonrasının gereksiz olduğunu okumuştum. yani 240 hz monitörler piyasaya çıktığında 144 hz almak daha mı mantıklı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interceptor_0000 -- 2 Kasım 2015; 22:05:04 >

Öte yandan, singleplayer oyunlar için, 120 bir yana, 60-70 FPS'nin üstü bence pek gerekli değil. Grafiğe veya çözünürlüğe yatırım yapmak daha mantıklı.
    240 Hz'in getirisi, online oyunlarda anlam kazanabilir. Onun için de, oyunlarla kafayı bozmuş, her detayı kafaya takan bir hardcore gamer olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 3 Kasım 2015; 3:55:12 >

I'll get all the memory chips. You'll be left with skyrocketing RAM and SSD prices. And AI slop.
  • 240 hz'nin illaki farkı olur ama ona yapacağın masrafa ne kadar değecek asıl soru bu. Online oyunlarda işe yarayacağını sanmıyorum, sonuçta ping diye birşey var. 100 ms gecikme ile oynadıktan sonra istersen 1000hz kullan, hiçbir zaman anlık görüntü alamayacaksın.

4 tane titan x alıp sli yapmak da çoğu kişi için gereksiz ama binlerce dolar harcayıp alanlar da var. Kısaca gerekli mi gereksizmi konusu tamamen senin küçük farklar için ne kadar para harcayacağına bağlı.

Çözünürlük arttıkça HZ de artmalı. Çünkü daha fazla tazelemeye ihtiyaç duyar.

Mesela NHK 8K yayında 120 HZ kullanılıyor.
  • Pinpon oynarken o frekansta görebileni yenemezler. Yavaş çekimde takip eder topu. Geometri hesabını yapamazsa geri gönderemez orası ayrı. Şempanzeyi geçtiği için laboratuvarda iş bile bulabilir. Şempanze ortalama 180 fps görüyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 3 Kasım 2015; 10:25:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • piyasada şuan gerçek 240 hz monitörler yok sanırsam. ama yakın zamanda çıkacaktır. bu sefer de 480 hz gelişrecekler. sonu yok mu bunun yani
  • Eizonun 240 hz lik oyun monitörü mevcut. Ancak daha teknoloji o kadar gelişmedi. Oradaki 240hz fake 240 imiş. Orjinal 120hzlik alıp üzerinde düzenleme yapılarak 240 mış gibi davrandırıyorlarmış. 144 hz yeterli mi sorusu ise CS GO için konuşur isem. Başta vertical sync açık oynuyordum ve 144 fps sabit alıyordum. Vertical sync kapayınca fps 150-300 arası değişiyor ama akıcılık bariz bir biçimde arttı. Ama bazı ekran kırılma mı diyorlar yırtılmamı diyorlar bilmiyorum onu görebiliyorum ama çok etki etmiyor. Monitör 144hz eğer 240 hz olsa idi o kırılmaları yaşamazdım diye düşünüyorum. Ayrıca hz arttıkça input lagında gitgide düşüyor bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.
    Monitörüm şu an 144 hz ve yarın teknoloji gerçek 240 çıkarsın özellikle fps oyunları için işe yarar diye düşünüyorum.

Tabi burada ön koşul olarak fpsnin hzye erişebildiğini varsayıyorum.

http://gaming.eizo.com/products/foris_fg2421/

• 144hz kullandım ve 60dan nerdeyse farkını anlamadım. He ama şöyle bir şey var; vsync açık olunca ekran kartı hızı yavaşladığı için bazen droplar olabilir. yine de 240hz gereksiz.
  • 144 hz fiyatları ortada ayrıca eskisisi gibi değil işler yeni model çıkınca bir önceki serinin fiyatı düşerdi şimdi iş değişti yeni çıkan model eskisinin fiyatının üstünde fiyat politikası aldı başını gidiyor

sağlam iyi oyuncu monitörü ülkemde 3000-4000 tl arası iken 144 hz

240 hz nasıl bir fiyat olur onu bilemem

bu destekliyecek ekran kartları hangisi olur

ayrıca tv lerde yaptıkları gibi olmasın 60 hz yazılımla 400 hz 900 hz çıkarılıyor

yinede teknolojinin sonu bilinmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 3 Kasım 2015; 21:33:01 >
    single oyun oynuyorsan 60fps full grafiklerle oynaman daha mantıklı olur
  • patren kullanıcısına yanıt
    Catismada 156 fps birdenmi düşecek yapmayin abartmayin bukadar
    vsync aciksa anca 1 fps dusuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hz olayina gelince 60hz den 75 yapmak bile mouse hakimiyetini ciddi arttiriyor hz niz arttikca daha rahat ve hizli head shot atabilirsiniz ayrica tepki sureside duser.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: lavetera

144hz kullandım ve 60dan nerdeyse farkını anlamadım. He ama şöyle bir şey var; vsync açık olunca ekran kartı hızı yavaşladığı için bazen droplar olabilir. yine de 240hz gereksiz.

En yakin zamanda goz doktoruna git.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

240 hz'nin illaki farkı olur ama ona yapacağın masrafa ne kadar değecek asıl soru bu. Online oyunlarda işe yarayacağını sanmıyorum, sonuçta ping diye birşey var. 100 ms gecikme ile oynadıktan sonra istersen 1000hz kullan, hiçbir zaman anlık görüntü alamayacaksın.

4 tane titan x alıp sli yapmak da çoğu kişi için gereksiz ama binlerce dolar harcayıp alanlar da var. Kısaca gerekli mi gereksizmi konusu tamamen senin küçük farklar için ne kadar para harcayacağına bağlı.

bu forumda dogru soleyenler eksileniyor bunu iyi anladim arkadasin dedigi dogru internet baglantisi kotu olduktan sonra hz bariz fark yapmicaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.