Şimdi Ara

24 ay taahhütlü İnternet iptali (Taahhüt bitmeden). (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
25
Favori
380.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ttnet ile 04.07.2015 tarihli 2 yıllık bir taahhütname imzalandı. haliyle şuan 13. aydayız ve yarın iptal için bu başlıktaki her şeyi deneyeceğim. nakil yaptırdığımız sırada apartmanda kabloları kesmişlerdi ve bize ttnet servisi gelip "elektrikçi çağırıp kablolarınızı kontrol edin, biz bir şey yapamıyoruz" deyip gitmişlerdi. o gün iptal edebileceğimizi bilsek ederdik ama yapmadık işte salaklıktan.

    şimdi 1 yıl dolduğu için yarın gidip iptal işlemlerini hızlıca halletmek istiyorum. apartman tamamen uydunet kullanıyor ki yönetici bile neden ttnet kullanıyorsunuz diyor. bu devirde ttnet kullanan kalmamıştır umarım.

    yarın tüketici hakem heyetine gitmeden önce ttnet ofisine gidip iptal etmeyi istediğimi söyleyeceğim. problem çıkartırlarsa tüketici hakem heyetine gidip durumu bildireceğim.

    burdan konuyu takip eden varsa sonuçları yazacağım. birilerine örnek teşkil edecek sonuçlar alırım umarım.

    edit: btk, tüketici heyeti, tüketici derneklerine yaptığım şikayet doğrultusunda "taahhüt" varsa, iptal edildiğinde bir ceza ödemek gerekli. hiçbir şekilde kanunda taahhütlü aboneye cezai işlemsiz iptal sağlanmıyor. o kanun sadece normal abonelere yönelikmiş. kısacası taahhüt varsa ceza ödemeden imkansız diyor tüketici heyeti. ttnet'e sormadım bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vindian -- 31 Ağustos 2016; 11:41:15 >




  • Yahu oturdum bütün mesajları tek tek okudum. Herkes birbirine atar yapmış. Bizim millet yasa, yönetmelik maddesini okusa bile anlayamıyor. Halbuki çok açık bir dille yazılıyor hepsi. İnternette bayağı yazışmaları okumaktan resmi dille yazılan şeyleri algılama zorluğu çekiyorlar.

    quote:

    Sözleşmenin feshi

    MADDE 22 – (1) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.


    1 yıldan uzun süreli bütün sözleşmeler feshedilebilir. Ne diyor? istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Buradan 2 yıllık taahhütler 1 yılın sonunda iptal edilebilir anlamını nasıl çıkardınız? 1 yıldan uzun taahhütleri istediğiniz zaman feshedebilirsiniz. Zaten iptal edemezsiniz diyen operatör veya servis sağlayıcı yok. Mesele cezai müeyyide.

    quote:

    MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.


    Ne diyor? Şerefsizlerin talep edeceği bedel sağlanan indirimler, cihaz ücretleri vs. ile sınırlıdır diyor. Devlet her zamanki gibi yasa çıkarmış ama vatandaşın yine işine yaramamış. Üstüne bir de şerefsizlere yol göstermiş. Bu yasadan sonra operatörlerin yapacağı tek şey talep edilecek parayı ceza adıyla değil de indirim olarak adlandırması. Yani 60 TL'ye sattığı paketi bu yasadan sonra 80 TL'ye satmaya başlıyor. 24 ay taahhüt verirsen 60 TL diyor. İptal ettirirseniz aradaki 20 TL'lik farkları istiyor. Giren yine vatandaşa giriyor.

    Turkcell bir de 220 TL aktivasyon ücreti istemeye başlamış. Yuh! 220 TL'ye neyi aktive ediyorsun? Bana özel fiber kablo mu çekiyorsun? Neyin masrafı bu?
    Rekabet tüketiciye yarar derlerdi ama bunlar tekelleşip komple vatandaşa geçiriyor.

    Piyasada bunu bozacak bir tek Türknet var fakat onlar da 40 tane problem çıkarıyor abonelik başlatmak için.




  • arkadaşlar dopingnetten 24 ay taahhütlü internet bağlandı. yarın 1 hafta oluyor. eğer bir hafta içinde iptal ettirirsem indirim ücretleri hariç herhangi bir ücret (aktivasyon vs.) öder miyim? bir de bu indirim bedelini gelen faturaya mı yansıtırlar yoksa ayriyeten ödemem mi gerekir?
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    Sözleşme ve taahhüt farklı şeyler, bunu bir türlü millete anlatamadık. Bu kanun tüm sektörleri kapsar, elektronik haberleşme sektöründe genelde iki tür evrak imzalanır. Bunlardan ilki abonelik sözleşmesidir ve süresi yoktur. Bunu çok kolay anlayabilirsiniz, 2 yıl sonra iptal dilekçesi vermediğiniz takdirde abonelıgınız devam ediyor mu etmiyor mu? Tabiki devam ediyor. O zaman neymiş, abonelik sözleşmesi süreli değilmiş. Gelelim imzalanan ikinci evrağa, bunun adı taahhütnamedir ve abonelik sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Kaldı ki abonelik sözleşmesi imzalamak hizmet almak için yeterli, taahhütname isteğe bağlı olan bir şey. Millet aldığı hizmete bir miktar daha az para ödemek için bunu imzalıyor. Taahhütnamede abonelik sözleşmesi hükümleri aynen geçerli olmakla birlikte ek maddeler içerir. Nedir bu maddeler? Diyor ki sen 2 yıl abonelıgını iptal ettirme, ucuz tarifeye de geçme ben sana aylık şu kadar indirim yapayım, aktivasyon almayayım bir de hediye modem vereyim. Aktıvasyonun bedeli şu, modemin bedeli şu indirim şu sen sözünü yerine getir, bunların hepsi senin. Ama sözünü yerine getırmezsen (6502 sayılı kanun madde 16-1) bunları senden geri isterim. Firmaların bu konuda şöyle bir zorbalığı var, dediğiniz gibi indirimli veya ücretsiz verdiği şeylerin liste fiyatını aşırı fahiş yapıp sözüm ona çok yüksek indirim gösteriyorlar. BTK denilen, türk telekomun hamisi olan kurumun bu fiyatlara bir üst sınır getirmesi gerekiyor ama kendimizi boşuna kandırmayalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    hocam bir üsttteki iletiye de bakar mısın zahmet olmazsa=
  • hellyeee kullanıcısına yanıt
    Sözleşme ımzaladıktan sonra 14 gün cayma hakkınız var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Gelecek fatura hariç bir ücret talep edilir mi?
  • Şu hukuki işleme bi arkadaş başlasında görelim.Burda hukuki atışmalara gerek yok.Herkes birbirine maddeleri savuruyo ama işlem başlatanı görmedim.Kim iptal ettiricekse bi denesin olayları da bize anlatsın rahatlayalım.Merak ediyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Ttnet kullanicisiyim taşındık.aylar oldu yaşadığım yerde 1.5 yıldır altyapı yok ve 30000 kişi ikamet ediyor.taahhutu bozabilirmiyim.sonucta sorun benden kaynaklanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trappereagle T kullanıcısına yanıt
    taahhütten kurtulmanın tek yolu taşınılan yerde hizmet verilememesi. Abonelik sözleşmeleri Yönetmeliği madde 16-2'yi gerekçe göstererek ücretsiz iptal edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 17 Ağustos 2016; 15:32:09 >
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama TürkTelekom ile taahhüt iptali için yaptığım telefon görüşmesinden bilgi vermek istedim.

    Eylül 2015 başlangıçlı 24 ay taahhütlü Adsl kullanıyorum. Bu mesajı yazarken Ağustos 2016 dayız.

    1 ay sonra tam 1 sene olacak. Benim halen 1 senelik taahütüm var.

    Bulunduğum noktaya farklı bir internet sağlayıcı fiber hat döşemesi yaptığı için ve bu noktada Türk Telekom'un fiber altyapısı olmadığı için geçmek istedim.

    Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım. Taahhüt iptali durumunda ödeyeceğim rakamı bildirmelerini istedim.

    -TTNet modem kullanmadım.
    -Eve kurulum hizmeti almadım.
    -Sadece yalın internet kullanıyorum. Kurulumu kendim yaptım.

    Geçmiş ayların indirimlerden oluşan fark ve gelecek aylardan oluşacak faturaların hesaplamasına göre küçük olan tutarın tarafıma yansıtılması sonucu 320 TL'lik bir rakam çıktı.

    Taahhüt bitimine kalan süre: 13 ay.

    Aldığım bir bilgi daha. Taahhüt bitimine daha az bir süre kala (mesela 6 ay kala) iptal için dilekçe verirsem daha az bir tutar oluşurmuş.

    Güncelleme: Bulunduğum noktaya fiber hat getiren Turkcell Superonline ile görüştüm. Diğer servis sağlayıcı indirimi altında 500 TL'ye kadar olan ceza bedellerini kendileri karşılayacakmış. Dolayısıyla TurkTelekom'un 320 TL'lik iptal bedelini Turkcell faturamdan düşecekmiş.

    Geçiş yapmak isteyenler böyle avantajları olan paketlere baksınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 18 Ağustos 2016; 9:16:04 >




  • Tuketici hakem heyetine başvuran yok mu 24 aylik tahütu olupda geri kazanan ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şunu merak ettim. Örneğin 12 ay taahhüt verdik. taahhüt süresinin dolmasına 1 ay kala iptal ettirmek istesek 1 aylık indirimimi geri istiyorlar yoksa 11 aylık indirimi mi? Eğer 11 ay ise bunda bir haksızlık var. ben 11 ay bu hizmetten faydalanmışım indirimi de kullanmışım kalmış 1 ay onu da indirimsiz ödeyip çıkmak istiyorum. Normali bu değil mi?
  • haksızlık olduğu için hesap yöntemini değiştirdiler. Bugüne kadar alınan indirim ile bugünden sonra ödenmesi gereken toplam fatura tutarından hangisi düşükse o alınacak. yani bahsettiğiniz durumda sadece 1 aylık fatura ödenecek
  • Arkadaşlar TTnet taahhütüm bu ayın 8 inde bitiyor ayın 8 inde mi kapattırmam gerekiyor yoksa ayın 9 unda mı kapatmalıyım ?
    Birde kapattırma işlemi TTnet bayilerinden oluyor mu farklı ildeyim de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanMaths kullanıcısına yanıt
    kardeş taahhüt tamamen bittikten sonra kapatman gerekiyor. bir de bayilerden değil merkezden mi ne kapatmak gerekiyor. bizim martın 4'ünde bitiyordu 7'sinde kapatmıştık. eğer ankara'da isen ulus'ta ki telekom müdürlüğünde kapattık biz. anafartaların oralardaydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellyeee -- 6 Eylül 2016; 11:50:24 >
  • Taahhütlü aboneliğimi yerleşim yeri değişmesi ve bu hizmetin yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulamaması nedeniyle (Madde 16-2) sonlandırmak istiyorum. Yerleşim yeri değişikliğinin ispatı için birşey istiyorlar mı? adınıza kayıtlı elektrik su faturası vb. Çünkü hiçbirini henüz yapmadık.
  • Herkes yorumda bulunmuş. Ama kimse başvuru yapmış veya yapmamış olumlu bir sonuç çıkmamış.
    Zaten cezasız taahhüt bozmak mantıksız geliyor bana.
    Adamlar sana 70 lik tarifeyi gel 24 ay kal ben sana 50 ye vereyim diyor. Sen 12 ay kullan 240 lira indirimden faydalan sonra hadi bana eyvallah. Eee taahhütsüz kullanan insanlar aptal mı? Keşke her şey istediğimiz gibi olsa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuR_BeY -- 24 Eylül 2016; 17:07:56 >
  • ben 2015 eylül ayında 24 ay taahhüt yapmıştım ttnet ile 13. aya giricem iptal bedelini öğrenmek için aradım 555 tl dediler mecburiyetten 12 ay ödemek zorundayım sanırım yapacak bir şey yok sanırım uydunet bağlatacaktım askıya aldım işlemi
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4.sınıf öğrencisiyim. İsmim Yağmur Öneren.
    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kanun koyucunun kanunları oluştururken izlediği yol ve düşündüğü ilkeler ile günümüz yerel, ulusal ve uluslararası yargı mercilerinin mevzubahis çıkarılan kanunları, önlerine gelen davada uygulamaları arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bunu ilk başta belirtmek istememin ve önemli olması itibariyle yazımın en başında bulunmasının nedenini okuduğunuzda daha net anlayacaksınız.

    Tespitlerim
    1- Tüm mesajları tek tek okudum.
    2- Tartışmaların tamamını ve şikâyetlerin hepsini gözden geçirdim. (Herkesin sorununu çözebileceğim gibi bir iddiam yok.)
    3- Elimden geldiğince yanlış anlaşılan ve kanunun yorumlanmasında uyuşmazlığa düşülen durumları derlemeye çalıştım.

    Sonuçlarım
    1- 6502 say. kanun md. 52 - Abonelik Sözleşmeleri
    Konuda sözü geçen Tüketici Haklarının Korunmasına İlişkin Kanunun 52. madde 4. fıkrası, birçok arkadaşın anladığı üzere süresiz veya 1 yılı aşkın süreli abonelik sözleşmelerinin 1 yıl geçtikten sonra tüketici lehine feshini değil, söz konusu sözleşmelerin; sözleşmenin her anında tüketici lehine feshini ifade etmektedir.
    örnek: 05.06.2016 tarihinde yapmış olduğunuz abonelik anlaşmasını, 05.06.2017'den itibaren feshetme hakkına sahipsiniz gibi bir durum söz konusu değildir. Tam aksine sözleşmenin her anında fesih yoluna gidilebilir.

    Edit: Mesajımın devamındaki kısımları yanlış yönlendirme olmaması açısından değiştiriyorum arkadaşlar. Aslında yanlış değil ancak uygulamada işlerin biraz farklı yürüdüğünü anlayınca olay değişiyor ister istemez.

    Temelde yine en büyük dayanak 6502 sayılı kanunun 52/4 maddesidir. Bu madde 1 yılın üzerinde tüm taahhütleri geçersiz hale getirir, taraflar arasında yapılan hiçbir sözleşme kanuna aykırı olamaz. Dolayısıyla 1 yıldan uzun süreli “her türlü abonelik hizmetinizde” istediğiniz zaman, herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmesi feshedebilirsiniz. 1 yıl ve altındaki sözleşmelerde taahhütle bağımlısınız.

    Ödeme yapmadığınızda ve fesih talebinde bulunduğunuzda ilk önce tacize varan telefonlar alacaksınız hizmet aldığınız firmadan. Sonra ödemeyeceksiniz ve tarafınıza bir ödeme emri (icra takibini içeren evrak) gönderilecek, yasal 7 günlük süresi içerisinde dilekçenizle borca itiraz edeceksiniz ve takip duracak. Muhtemelen de dava yoluna gitmeyecekler. Çünkü giderlerse herhangi bir şey elde edemeyeceklerini biliyorlar. :)
    Sağlıcakla kalın, herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurteam -- 8 Temmuz 2022; 23:3:26 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.