|
millenicomda 20 nisan 2022 de bitecek olan 2 senelik sözleşmem var, kanunen 12 ay üzerinde cayma bedeli çıkmıyor, ancak şuan 163 tl çıkartıyorlar bu durumda nasıl iade alabilirim. |
|

|
millenicomda 20 nisan 2022 de bitecek olan 2 senelik sözleşmem var, kanunen 12 ay üzerinde cayma bedeli çıkmıyor, ancak şuan 163 tl çıkartıyorlar bu durumda nasıl iade alabilirim. |
|
Sözleşme 12 ay + 12 ay şeklinde değilse cayma bedelini ödeyerek iptal edin ve tüketici hakem heyetine başvurun yüksek ihtimal ödediğiniz bedelin iadesini alırsınız. Ama sözleşme 12+12 ise cayma bedeli ödemek zorundasınız. |
|
|
Haklıysa eğer neden uğraşmasın kim kimi süründürüyor? Alt tarafı 1 dilekçe verilecek hakem heyetine daha sonra sonuçlanması beklenecek. |
|
|
160 lirayı verir geçerim diyen kişi aynı zamanda 160 liranın uyku kaçıracağını mı söylüyor? Komiksiniz |
|
online olarak başvuruluyor tuketici heyetine , olmadı fatura ile başvururum. ama 24 ay sözleşme yapmıştım direk. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 3 Ocak 2022; 14:46:0 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejuf -- 19 Ocak 2022; 11:56:35 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
evet hocam Millenicom kullanıyorum şu ara akşam yogun saatlerde 79 mbit yerine 4-10-17 mbit seviyelerinde geziniyor. geçen aradım ttnete geçicem dedim, satışdan bir yetkili aradı, 24 ay sözleşme uzatalım 5 ay boyunca 36,90 tl den sonra 71 tl den devam edin size zamda yapmayalım dediler :)) ttnet 50 mbit şuan transfer kampanyası 121,90 tl ama zaten akşam 2 saat net içinde 50 tl fark ayda ödenir mi bilemedim teklif de cazip yuani.. bugun teknik ekip geldi eve gittim ve önce ankastreden sonra modemden test yaptık problem yok dedi. benim hat 88 mbit bende 79 mbite setlettirdim bakalım akşam düzelecekmi. sanırım cgnat havuzuna bir sürü müşteri tıkıyorlar ondan tıkanıoruz akşamları ama dediğin doğru, ürünlerime girdim online millenicom işlemlerden aylık 269 tl yerine 24 ay 69,90 tl yazıyor :)) malesef.. |
|
cayma değil caymadan daha vahşi bir indirim bedeli var şöyleki , indirimsiz 300 lira, taahütlü indirimli 90 lira diyor yani siz cayarsanız ayda 210 lira indirim bedeli ödüyorsunuz, minareyi çalan kılıfı hazırlar misali... |
|
Yine az çıkmış. Büyük ihtimal sözleşme yaptığınız zaman aylık ücret farkı çok azdı. Yani sizden 21 aylık indirim bedeli yerine kalan 3 ayın aylık ücretini istiyorlar. Kanunen en düşük hangisi ise onu almak zorundalar.(en azından bu hususta kanuna uyuyorlar daha uymayan görmedim). 1-2 ay daha idare edip geçeceğiniz firmaya geçmeniz daha iyi olur. Türknet başka operatörden gelen abonenin 120 tlsini aylık ücretten düşerek karşılıyor. |
|
Altyapı olmayan bir adrese ikamet alarak iptal ettirebilirsiniz. Benim şu anki adresimde 11 yıldır Türk Telekom vardı Temmuz 2020 yılında bildiğimiz gibi babaların Telekom'a taahhüt verme merakı sayesinde 24 ay 35Mbps paketi imzalanmıştı. Evde 2016'dan beri de SOL FTTH bulunduğu için 2021 yılında hala bakır kablodan hizmet almak canıma tak edince önce ikametimi altyapı olmayan diğer eve aldım sonrasında da ev internetini kendi üstüme alıp nakil başvurusu yaptım. Aynı gün sinyal kesildi ve daha taahhütün bitmesine yaklaşık 10 ay olmasına rağmen sadece o ay kullandığım kadar fatura bedeli ödeyip hizmeti sonlandırdım. |
|
Bu, onların "haklı" olduğunu göstermez. Yaptıkları şey düpedüz yalancılık, dolandırıcılık. Hiç kimse "cayma bedeli" veya "indirim bedeli" adı altındaki illegal faturaları ödememeli ve Yargı'da hakkını aramalı. Bu konudaki yasal düzenlemelerde böyle açıklar buluyor olabilirler, yasalar tam doyurucu olmayabilir. Bunları doyurucu hale sokmak BTK'nın değil, vatandaşın işidir. Vatandaş isteyecek, vatandaş birlikte baskı yapacak ki olacak. Talep etmeyi bilmek lazım. 1 yılı aşkın taahhüt mü var? Baktınız artık firmanın hizmetinden memnun değilsiniz, aboneliğinizi bitirin gitsin. Hiç kimse hiçbir şirketin kulu-kölesi değil. Mezara kadar aynı firmaya bağlı kalacak değil. Kampanya yapmışlarmış, indirim yapmışlarmış, normalde fiyatı çok pahalıymışmış da indirim vermişlermiş... Vatandaşla dalga mı geçiyor bunlar? :) Yani kampanya yapmasalar, indirim yapmasalardı, kim bunlara abone olurdu ki? :) O yüksek olduğu söylenen "normal fiyat"lardan abone olanlar var mı gerçekten? :) Serbest piyasa ekonomisi denen şey rekabet. İndirimler, promosyonlar bu rekabetin gereği. Adamlar, müşteri elde etmek için yaptıkları bir şeyi sonra şantaj malzemesi yapıyor, onunla tehdit ediyor. Müşteri, memnun olmadığı bir hizmeti kullanmak zorunda değil. Müşteri, 12 ay-24 ay "indirimli fiyat"tan aldıysa bu gökten zembille inen kutsal bir şey değil, firmanın müşteri elde etmek için sunduğu bir rekabet ürünü. Cayma bedelleri ödemeyin, ödetmeyin. Tüketici Mahkemesi'nden başlayarak sonuna kadar uğraşın. 1-2 kişi değil herkes uğraşsın ki sonuç alınsın. Milyonlarca insana haciz getirecek halleri yok ya. "Yee kim uğraşceek yee, bişey değişmiycek ki yeee" dediniz mi, sizi soyup soğana çevirmeye devam ederler. |
|
Peki müşteri sabit fiyat garantisi alırken iyi de sonra canı sıkıldığına çıkarken bedel ödeyince mi kötü? Lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince me. Şurada her şeyi daha detaylı anlattım: https://forum.donanimhaber.com/1-yildan-uzun-sureli-taahhutlerin-feshi-hakkinda--151753865 |
|
|
|
Uğraşmayın güzel kardeşim, kuzu kuzu oturun... Hiçbir şey için mücadele vermeyin, sonra da "Amerika ve İsrail yüzünden bu hallerdeyiz, yoksa aslında çok iyi insanız" gibi teorilerle kendinizi avutun... |
|
|
hakkını aramak iyidir. buna kimse bir şey söyleyemez. ama bazen paranın senden çıkacağı vardır. ne etsen boşunadır. o para mutlaka senden çıkacaktır. mesela cep telefonunu kaptırırsın, geri alacağım diye peşinden koşarken daha büyük belaya kapılırsın. yol senin hakkındır, laf gevelersin, adam minibüsten balta ile iner yanına gelir. biri para ister, vermezsin saldırıya uğrarsın. hırsıza paranı kaptırırsın, adam yakalansa bile avcunu yalarsın. yani iş olacağına varır. üye galiba 160₺ cezayı kendi çıkarıyor. kendi çıkarmamış olsa bile ortaya -160₺ çıkmasında rol oynuyor. |
|