Şimdi Ara

[24.01.2019 - YENİ KAMPANYA] Yeniden! E-gurme.com'da kahve kategorisinde %45 İndirim! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.133
Cevap
29
Favori
36.051
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: majesty nazgul

arkadaşlar kahve kavrulduktan sonra öğütmezsem tazeliğini ne kadar korur acaba

diğer arkadaşımızın dediği gibi 2 hafta o da uygun şartlarda...
  • valla geçen sefer firma 1 haftayı geçkin sürede gönderdi ve yanlış gönderdi. çekirdek kahve istemiştim damla sakızın ayrı koyacaklardı. ama normal damla sakılzı göndermişler. benmi için çekilmiş kahvenin hiçbir esprisi yoktu. ama firma bunu telafi etmek için aynı siparişi doğru olarak gönderdi. o yüzden ben memnun kaldım. bi daha sipariş verrimişyim derseniz böyle indirimler olursa kesinlikle veririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: xontaq

Peki chai tea'yi indirimli alma imkanımız yok mu ? :(
    Gerçekten helal olsun arkadaşlar pamuk gibiler çok ilgililer. Şuan Chai de indirim yok ama mail atın yardımcı olacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokceonur

quote:

Orijinalden alıntı: loftuk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: loftuk

Sitede 1*4 filtre kağıdı yok, sizce de çok saçma değil mi? :/

bunlardan biri değil di mi hocam, cehaletimi mazur görünhttp://www.e-gurme.com/makine-ekipman/barista-ekipmanlari/filtre-kagitlari/

Hario lar olabilir ama onlarda da stok yok. Delonghi ICM 15250 model makina aldım kağıt bitecek kaygısıyla kahve yapamıyorum doğru düzgün şöyle 1000 lik bulsaydım da doya doya kahve içseydim.

yok mu hocam hiçbir yerde?

Yok bulamıyorum maalesef. Aslında kalıcı çelik filtrelerden bulabilirsem çok daha güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• majesty nazgul M kullanıcısına yanıt
    Yeni başlayan birisiyseniz ve 3-5 kilo almayı düşünmüyorsanız dert etmenize gerek yok.

Zaten öğütücünüz veya değirmeniniz yoksa önce öğütülmüş, kavrulmuş kahvelerden alın.

7 gram bir bardak şeklinde düşünürsek 250 gramdan kaba bir hesapla 35 bardak kahve çıkar. Günde iki fincan içiyorsanız size 15 gün yeter bu.

Ha daha fazla almak istiyorum diyorsanız, 1 ayda kavrulmuş, öğütülmüş kahve küflenmeye, hayati tehlike oluşturmaya başlar mı tabii ki de hayır, ama bayatlamaya ve tadı değişmeye başlayabilir dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 12 Şubat 2015; 12:19:15 >
  • gokceonur kullanıcısına yanıt
    hocam ne yazık ki olmadı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: mynak19

Arkadaşlar bende artık filtre kahveye geçmek istiyorum, buradaki tavsiyeler üzerine colombia excelso ve french press siparişi geçicem ancak sormak istediğim birşey var. Acaba ilk başlangıç için kavrulma derecesini ne seçmeliyiz? Biliyorum bu kişinin damak tadına kalmış birşeydir ama tavsiyelerinize ihtiyacım var normalde çok sert içmem kahveyi.

Kavurma derecesini orta seçiniz, ama açık seçip demleme esnasında daha fazla kahve kullanarak daha aromatik tatlar elde ettiğim de olmuştur. Tabi ki French press veya filtre makinesinde demleme metotlarından birini kullanıyor iseniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mynak19

Arkadaşlar bende artık filtre kahveye geçmek istiyorum, buradaki tavsiyeler üzerine colombia excelso ve french press siparişi geçicem ancak sormak istediğim birşey var. Acaba ilk başlangıç için kavrulma derecesini ne seçmeliyiz? Biliyorum bu kişinin damak tadına kalmış birşeydir ama tavsiyelerinize ihtiyacım var normalde çok sert içmem kahveyi.

o zaman orta kavurma derecesinde alabilirsiniz hocam bir de yeni getirdikleri yemen'e yakınmı (bence yemen en güzeli) ondan sipariş verebilirsiniz isterseniz

quote:

Orijinalden alıntı: onurfredy
    Kavurma derecesini orta seçiniz, ama açık seçip demleme esnasında daha fazla kahve kullanarak daha aromatik tatlar elde ettiğim de olmuştur. Tabi ki French press veya filtre makinesinde demleme metotlarından birini kullanıyor iseniz.

çok teşekkürler arkadaşlar

• gokceonur kullanıcısına yanıt
    Hocam peki chai tea için indirim yapma olasılıkları var mıdır ? Mail attım kendilerine ama sizce olumlu olur mu geri dönüş ?
  • Genel kahve sohbetlerine şu başlıktan da devam edebilirsiniz arkadaşlar.

Deneyimli arkadaşların birçok sorunuzu yanıtlayan paylaşımları mevcut.
  • Şu nasıldır arkadaşlar?

Colombia - Excelso Yöresel Kahve
  • quote:

Orijinalden alıntı: xontaq

Hocam peki chai tea için indirim yapma olasılıkları var mıdır ? Mail attım kendilerine ama sizce olumlu olur mu geri dönüş ?

Yapmışlar ki ben şuan sepete eklediğimde %25 indirim alıyorum :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

kargo bedava kampanyası bulmuşken giffard beyaz çikilata şurubu da aldım. 27tl olduğu için bedava kargo oluyor. %10 da net kart indirimi

anlamadım hocam ekstra %10 daha mı indirim var ?

denizbank net kart netsanal paket ile %10 indirim her yerde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • genelde filtre kahve için tchibonun guatamala'sından alıyorum ama buradakilerden önerdiğiniz yöresel kahve var mıdır
  • Bu bayatlama mevzusundan korka korka 250gr almısrım ilk kampanyada sonra bitince pişman oldum 2haftada, yapıştırın gitsin siparişleri. 2haftalıkla 1 aylık kahveyi ayıracak kaç babayiğit var millete bakmayın.

Duruma bakılırsa kampanyanın tekrarlama aralığı bir kaç ayı buluyor, ona göre stoklayın.

Türk kahvesi olarak hangileri uygun olur, standart tüek kahvesi olarak gönderdikleri hangi çekirdwk?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 12 Şubat 2015; 12:37:45 >
  • Diğer konuya yazıyorum bu konuyu dağıtmayayım kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 12 Şubat 2015; 12:59:13 >
  • Kahve tüketimi konusunda ben kendimi bir ritme alıştırdım.

Ayın ilk ve üçüncü haftaları elime blend'im ulaşıyor, her paket 250'şer gram ve 15 gün içinde tüketiliyor. Çekirdekleri Delonghi KG79 ile öğütüyorum. Aeropress ve espresso için en ince ayarda çekmem gerekiyor.

Kahvenin tüketim zaman aralığı diye bir şey var. Bu aslında hem zorunluluk hem de tercih meselesi. Kahvenin kavrulduktan sonraki ilk 5 günü asidite değerinin en yüksek olduğu süre. Asidite ise kahve cinsinden yıkama ve kavurma tekniğine bir çok şeyden etkilenen bir değer. Kimi kahve asiditesi düşük olduğu için ilk 5 gün daha bile lezzetli olabiliyor ya da kişi daha asidik kahve tercih edebiliyor, ama çoğunluk 5. günden sonra öğütüp içer kahvesini.

Asidite düştükten sonra aşağı yukarı 10 gün içinde kahve taze kalıyor. Her içimde o içim için yeterli miktarda kahve öğütülmesi en optimum yaklaşım, zira kahveyi bayatlatan unsur atmosferin kahveye ne kadar nüfuz ettiğiyle alakalı. Kahvenin kavrulmuş çekirdek halinin sert dış yüzeyi ile öğütülmüş toz halinin rutubet ve havadaki bakterilere maruz kalma oranı çok farklı, o yüzden çekirdek olarak muhafaza edin ve 15 gün içinde tüketin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

Yeni başlayan birisiyseniz ve 3-5 kilo almayı düşünmüyorsanız dert etmenize gerek yok.

Zaten öğütücünüz veya değirmeniniz yoksa önce öğütülmüş, kavrulmuş kahvelerden alın.

7 gram bir bardak şeklinde düşünürsek 250 gramdan kaba bir hesapla 35 bardak kahve çıkar. Günde iki fincan içiyorsanız size 15 gün yeter bu.

Ha daha fazla almak istiyorum diyorsanız, 1 ayda kavrulmuş, öğütülmüş kahve küflenmeye, hayati tehlike oluşturmaya başlar mı tabii ki de hayır, ama bayatlamaya ve tadı değişmeye başlayabilir dediğim gibi.

teşekkür ederim hocam. üç paket aldım şimdilik. sanırım günde 3-4 fincanla bir ayı çıkarırım gibi.

• xontaq kullanıcısına yanıt
    İsterseniz mail atin belki alabilirler onu da indirime

• yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Banka tarafli bi indirim yani hocam bi an heyecan yaptim %55 i duyunca :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.