Şimdi Ara

[24.01.2019 - YENİ KAMPANYA] Yeniden! E-gurme.com'da kahve kategorisinde %45 İndirim! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.133
Cevap
29
Favori
36.051
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokceonur

quote:

Orijinalden alıntı: majesty nazgul

çok miktarda kahve alacaksam çiğ çekirdek olarak alıp daha sonra kavurmam mı gerekir? elimde french press var. ufak çapta bir kavurma makinası alabilirim bunun için. yol gösterebilen olursa çok memnun olurum.

Aslında çok çok uzun süre saklamayacaksan çiğ çekirdek almana gerek yok kavrulmuş al o 6 aya kadar koruyor tazeliğini bi daha kavurma makinasına masraf etmemiş olursun ama öğütme işlemini nasıl yapıcaksın?

öğütme için bir cihaz alsam. kavurduktan sonra öğütme oluyor mu yoksa çğütüp mü kavurmak gerek? ya da french presse göre öğütüp kavurttursam tazeliğini ne kadar korur?

• Taze Harman Kahveler'de black ile gold arasında ne fark var acaba ? sadece türk kahvesi içerdim şimdi bu kampanya ile filtre kahvelerede adım atmak istiyorum. sizce ilk olarak hangi kahvelerden almam daha mantıklı olur, Colombia Excelso Peaberry ekledim sepete yanına da taze harman kahvelerden black alayım diyorum, french press var evde daha hiç kullanmak nasip olmadı :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

çok miktarda kahve alacaksam çiğ çekirdek olarak alıp daha sonra kavurmam mı gerekir? elimde french press var. ufak çapta bir kavurma makinası alabilirim bunun için. yol gösterebilen olursa çok memnun olurum.

Aslında çok çok uzun süre saklamayacaksan çiğ çekirdek almana gerek yok kavrulmuş al o 6 aya kadar koruyor tazeliğini bi daha kavurma makinasına masraf etmemiş olursun ama öğütme işlemini nasıl yapıcaksın?

öğütme için bir cihaz alsam. kavurduktan sonra öğütme oluyor mu yoksa çğütüp mü kavurmak gerek? ya da french presse göre öğütüp kavurttursam tazeliğini ne kadar korur?

valla ben 6 ay biliyordum ama arkadaş öyle değil dedi, kavurmadan öğütemezsin, önce kavurman gerek yani sen ufak ufak paketlerde al bence yoksa tazeliği kavrulup öğütüldükten sonra 1 hafta civarı

• quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

Taze Harman Kahveler'de black ile gold arasında ne fark var acaba ? sadece türk kahvesi içerdim şimdi bu kampanya ile filtre kahvelerede adım atmak istiyorum. sizce ilk olarak hangi kahvelerden almam daha mantıklı olur, Colombia Excelso Peaberry ekledim sepete yanına da taze harman kahvelerden black alayım diyorum, french press var evde daha hiç kullanmak nasip olmadı :(

hocam gold ile black arasında şöyle bir fark var black sütle yapıldığında daha iyi uyunm gösteriyo gold esprisso için vs. sen yani black al bence
  • quote:

quote:

quote:

quote:

valla ben 6 ay biliyordum ama arkadaş öyle değil dedi, kavurmadan öğütemezsin, önce kavurman gerek yani sen ufak ufak paketlerde al bence yoksa tazeliği kavrulup öğütüldükten sonra 1 hafta civarı

kavurtup öğütmeyi içeceğim zaman yapsam, kavrulmuş olarak saklamam sorun olur mu?

• gokceonur kullanıcısına yanıt
    hocam peki, kahve öğütülüş biçimini hangisi seçeyim.

• gokceonur kullanıcısına yanıt
    Kahvenin tazeliğini korumak üzerine birçok tartışma var, okuduğum kadarıyla ışığın etkisinin olmayacağını iddia eden arkadaşlar var. Ama örneğin şurda da ışığa maruz kaldığı takdirde, bayatlamaya ve tadını kaybedeceğine değiniyorlar.

Fakat zaten eğer e-gurme'nin gönderdiği valfli altın renkli poşetlerde saklıyorsanız, ışığın etkilemesi mümkün değil. Valfli olduğu için hava da normalde etki edemiyor. Fakat ne yaparsanız yapın her açışınızda kahve poşeti içerisine giren nem, hava, bakteri gibi etkenleri kontrol altında tutamazsınız ve kavrulmuş kahve normal bir yiyeceğe dönüştüğü için bayatlamaya başlar. Valfli poşetin veya özel saklama kaplarınızın etkisi tazeliği biraz daha uzatmak üzerine olabilir ama aylarca taze kalamaz.

Tazeliği önemsemeyen insanlar için mühim değil ama birçok insan 7 günlük kahveyle 1 aylık kahve arasındaki tadı alabildiğini söylüyor.

Çok miktarda kahve saklamak istiyorsanız, NCA parça parça bunları bölün ve hava geçirmeyen, ışık olmayan ortamlarda saklayın diye tavsiye etmiş.

Ben dediğim gibi kendime 2,5 kilo kahve aldım, hepsi yeşil çekirdek. 1 gün önceden kavurup, 24 saat bekletiyorum, ardından makinamda öğütüp, french presste demleyip, termosumla iş yerine gidiyorum. Haftada minimum 2 kavurma yaptığımı söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 12 Şubat 2015; 11:52:45 >

• cCc_Reis_cCc C kullanıcısına yanıt
    evinizde french press varsa french press olarak seçin hocam
  • gokceonur'un bahsettiği gibi, yeşil kahveyi öğütemezsiniz. Taş gibi çekirdektir zira. O yüzden kısa sürede bayatlamaz. Yeşil çekirdeği öğütmek için baya sağlam birşeye ihtiyaç var sanırım.

Kavurduktan sonra öğütülür. Bunun için Delonghi KG79 veya sözen el değirmeni önerilebilir. Değirmen sevmiyorum, kişisel tercihim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 12 Şubat 2015; 11:52:22 >
  • Arkadaşlar bende artık filtre kahveye geçmek istiyorum, buradaki tavsiyeler üzerine colombia excelso ve french press siparişi geçicem ancak sormak istediğim birşey var. Acaba ilk başlangıç için kavrulma derecesini ne seçmeliyiz? Biliyorum bu kişinin damak tadına kalmış birşeydir ama tavsiyelerinize ihtiyacım var normalde çok sert içmem kahveyi.
  • Ben uyarımı yapayım arkadaşlar da sonradan benim gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar olmadın. Siteden deneme amaçlı espresso siparişi verdim ben de. Adama çekirdeği espresso olarak çekip göndermelerini belirttim. Tamam dediler gönderdiler. Kahve geldi makinama taktım tuşuna bastım kahve demlenmiyor. Akmıyor yani kupaya. Tekrar denedim yine akmadı. Heralde sıkıştıramadım Güzelce diyerek o kahveyi boşaltıp yeniden hazırladım. Bu sefer de 3 damla aktı ya da akmadı. Evdeki kendi kahvemle sorun olmuyorken bunda böyle bir problem yaşadım. Sonra kahveyi arkadaşıma verdim. Onda farklı bir makina var ama o da aynı sorunu yaşadı. Siteye mail attım. Daha kalın çekip gönderelim dediler. Tamam dedim. Kahve geldi ama bir değişiklik yok. Aynı tas aynı hamam. Ilk kahveyi dökmüştüm. Ikincisini de french press kullanan bir arkadaşıma verdim. Siteye de mail attım kahveyi nasıl çekiyorsunuz anlamıyorum. Yeniden kahve ya da para iadesi de istemiyorum teşekkürler diye. Dönüş bile yapmadılar. Ilk başta gayet ilgili yaklaştılar yeni kahve gönderdiler falan ama sonradan en azından bir kusura bakmayın dememeleri üzdü tabi.

Özet: Espresso makinası kullanacaksanız ve kendi öğütücünüz yoksa sipariş verirken bir kez daha düşünün. Onların çektiği kahveyi makineler demlenmiyor. Hatta bu forumdan bir arkadaş daha aynı sorunu yaşadı özelden baya konuştuk onunla. Mobil olduğum için az sonra onun adını yazarım o da anlatır size aynı şeyleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

Kahvenin tazeliğini korumak üzerine birçok tartışma var, okuduğum kadarıyla ışığın etkisinin olmayacağını iddia eden arkadaşlar var. Örneğin şurda da ışığa maruz kaldığı takdirde, bayatlamaya ve tadını kaybedeceğine değiniyorlar.

Fakat zaten eğer e-gurme'nin gönderdiği valfli altın renkli poşetlerde saklıyorsanız, ışığın etkilemesi mümkün değil. Valfli olduğu için hava da normalde etki edemiyor. Fakat ne yaparsanız yapın her açışınızda kahve poşeti içerisine giren nem, hava, bakteri gibi etkenleri kontrol altında tutamazsınız ve kavrulmuş kahve normal bir yiyeceğe dönüştüğü için bayatlamaya başlar. Valfli poşetin veya özel saklama kaplarınızın etkisi tazeliği biraz daha uzatmak üzerine olabilir ama aylarca taze kalamaz.

Tazeliği önemsemeyen insanlar için mühim değil ama birçok insan 7 günlük kahveyle 1 aylık kahve arasındaki tadı alabildiğini söylüyor.

Çok miktarda kahve saklamak istiyorsanız, NCA parça parça bunları bölün ve hava geçirmeyen, ışık olmayan ortamlarda saklayın diye tavsiye etmiş.

Ben dediğim gibi kendime 2,5 kilo kahve aldım, hepsi yeşil çekirdek. 1 gün önceden kavurup, 24 saat bekletiyorum, ardından makinamda öğütüp, french presste demleyip, termosumla iş yerine gidiyorum. Haftada minimum 2 kavurma yaptığımı söyleyebilirim.

Altin degerinde bilgiler supersiniz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: mynak19

Arkadaşlar bende artık filtre kahveye geçmek istiyorum, buradaki tavsiyeler üzerine colombia excelso ve french press siparişi geçicem ancak sormak istediğim birşey var. Acaba ilk başlangıç için kavrulma derecesini ne seçmeliyiz? Biliyorum bu kişinin damak tadına kalmış birşeydir ama tavsiyelerinize ihtiyacım var normalde çok sert içmem kahveyi.

o zaman orta kavurma derecesinde alabilirsiniz hocam bir de yeni getirdikleri yemen'e yakınmı (bence yemen en güzeli) ondan sipariş verebilirsiniz isterseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkg

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

Orijinalden alıntı: brkg

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

e-gurme'de orta kavurulmuş full city'ye koyu da full city+ 'a mı denk geliyor? daha önce kullanan arkadaşlar belirtebilir mi?

Full City Plus için orta kavurmaya denk geliyor demişti Mehmet Bey. Sipariş notu kısmında hangi kavurma şeklini istediğinizi belirtirseniz ona göre kavururlar.

hmm.ben orta olunca full city olur diye düşünmüştüm. e peki orta full city+ ise koyu neye denk geliyor?full city plus üstü kavurma pek yaygın değil çünkü.

Aslında Full City Plus orta-koyu kavurmaya denk geliyor, koyu kavurma ise tahminen French Roast ve Italian Roast için seçenekler arasına koyulmuştur.

şimdi telefonda görüştüm ve aldığım bilgi orta full city'ye yaklaşık denk geliyor şeklinde.koyu ise full city+'ın bir tık üstüymüş ama italian roast kadar değilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

Ben uyarımı yapayım arkadaşlar da sonradan benim gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar olmadın. Siteden deneme amaçlı espresso siparişi verdim ben de. Adama çekirdeği espresso olarak çekip göndermelerini belirttim. Tamam dediler gönderdiler. Kahve geldi makinama taktım tuşuna bastım kahve demlenmiyor. Akmıyor yani kupaya. Tekrar denedim yine akmadı. Heralde sıkıştıramadım Güzelce diyerek o kahveyi boşaltıp yeniden hazırladım. Bu sefer de 3 damla aktı ya da akmadı. Evdeki kendi kahvemle sorun olmuyorken bunda böyle bir problem yaşadım. Sonra kahveyi arkadaşıma verdim. Onda farklı bir makina var ama o da aynı sorunu yaşadı. Siteye mail attım. Daha kalın çekip gönderelim dediler. Tamam dedim. Kahve geldi ama bir değişiklik yok. Aynı tas aynı hamam. Ilk kahveyi dökmüştüm. Ikincisini de french press kullanan bir arkadaşıma verdim. Siteye de mail attım kahveyi nasıl çekiyorsunuz anlamıyorum. Yeniden kahve ya da para iadesi de istemiyorum teşekkürler diye. Dönüş bile yapmadılar. Ilk başta gayet ilgili yaklaştılar yeni kahve gönderdiler falan ama sonradan en azından bir kusura bakmayın dememeleri üzdü tabi.

Özet: Espresso makinası kullanacaksanız ve kendi öğütücünüz yoksa sipariş verirken bir kez daha düşünün. Onların çektiği kahveyi makineler demlenmiyor. Hatta bu forumdan bir arkadaş daha aynı sorunu yaşadı özelden baya konuştuk onunla. Mobil olduğum için az sonra onun adını yazarım o da anlatır size aynı şeyleri.

Çok haklısınız ama bende şöyle bir ekleme yapayım izninizle.
    Espresso makinesinde kullanılacak ise kahve kesinlikle kendi öğütücünüz olması gerekmektedir. Espresso için öğütülen kahve yarım saat sonra tazeliğini yitirir zaten.
    Ve espresso yapımında bir çok değişken vardır. Temp basıncı, makinenin su basınç değeri, kullandığınız kahve miktarı ve öğütme derecesi gibi. Kahveyi espresso olarak öğütmenin kesin bir ayarı yoktur, profesyonel anlamda bir öğütme derecesi belirlenmesi için kullanılacak makine ile tekrar tekrar deneme yapılarak ağütme derecesine karar verilir, o bile uzun süreli aynı performans vermez. Örnek veriyim kahveyi öğütürsünüz çok güzel espresso akar ama öğütülmüş kahve nemi çok hızlı çeker 3 gün sonra aynı kahveyi kullandığınızda akış bozulur.
    Bu sebeple espresso makinesi olan herkes kesinlikle kendi öğütücüsünü edinmelidir. Bir başkası sizin makinenize göre öğütme yapamaz. yapsa bile %10'un üzerinde verim alamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurfredy

quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

Ben uyarımı yapayım arkadaşlar da sonradan benim gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar olmadın. Siteden deneme amaçlı espresso siparişi verdim ben de. Adama çekirdeği espresso olarak çekip göndermelerini belirttim. Tamam dediler gönderdiler. Kahve geldi makinama taktım tuşuna bastım kahve demlenmiyor. Akmıyor yani kupaya. Tekrar denedim yine akmadı. Heralde sıkıştıramadım Güzelce diyerek o kahveyi boşaltıp yeniden hazırladım. Bu sefer de 3 damla aktı ya da akmadı. Evdeki kendi kahvemle sorun olmuyorken bunda böyle bir problem yaşadım. Sonra kahveyi arkadaşıma verdim. Onda farklı bir makina var ama o da aynı sorunu yaşadı. Siteye mail attım. Daha kalın çekip gönderelim dediler. Tamam dedim. Kahve geldi ama bir değişiklik yok. Aynı tas aynı hamam. Ilk kahveyi dökmüştüm. Ikincisini de french press kullanan bir arkadaşıma verdim. Siteye de mail attım kahveyi nasıl çekiyorsunuz anlamıyorum. Yeniden kahve ya da para iadesi de istemiyorum teşekkürler diye. Dönüş bile yapmadılar. Ilk başta gayet ilgili yaklaştılar yeni kahve gönderdiler falan ama sonradan en azından bir kusura bakmayın dememeleri üzdü tabi.

Çok haklısınız ama bende şöyle bir ekleme yapayım izninizle.
    Espresso makinesinde kullanılacak ise kahve kesinlikle kendi öğütücünüz olması gerekmektedir. Espresso için öğütülen kahve yarım saat sonra tazeliğini yitirir zaten.
    Ve espresso yapımında bir çok değişken vardır. Temp basıncı, makinenin su basınç değeri, kullandığınız kahve miktarı ve öğütme derecesi gibi. Kahveyi espresso olarak öğütmenin kesin bir ayarı yoktur, profesyonel anlamda bir öğütme derecesi belirlenmesi için kullanılacak makine ile tekrar tekrar deneme yapılarak ağütme derecesine karar verilir, o bile uzun süreli aynı performans vermez. Örnek veriyim kahveyi öğütürsünüz çok güzel espresso akar ama öğütülmüş kahve nemi çok hızlı çeker 3 gün sonra aynı kahveyi kullandığınızda akış bozulur.
    Bu sebeple espresso makinesi olan herkes kesinlikle kendi öğütücüsünü edinmelidir. Bir başkası sizin makinenize göre öğütme yapamaz. yapsa bile %10'un üzerinde verim alamazsınız.

güzel bir bilgi ilerde paramı olur da makina alırsak bu kaynaktan yararlanırız artık

• Peki chai tea'yi indirimli alma imkanımız yok mu ? :(
  • arkadaşlar kahve kavrulduktan sonra öğütmezsem tazeliğini ne kadar korur acaba
  • xontaq kullanıcısına yanıt
    hocam sepete al kısmında kodu denediniz mi belki veriyordur indirim ?
  • Ben de tam bunu bekliyordum. Evdeki çekirdek stoklarını fulleyelim.
    İndirim yapana da, haber verene de teşekkürler!!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.