Şimdi Ara

206ya 17' jant - YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. yeni aldığım 2004 peugeot 206 ya 17" jant taktırıcam. bunların 4 bijonlu olduğunu biliyorum ama ölçülerini arabaya uyup uymayacağını nasıl öğrenebilirim. bijon aralıkları lastik ölçüleri vs. bunlar kaç olmalı. sanırım yay taktırmak gerekiyormuş alçaltmak için. bunları arabanın sağını solunu kestirmeden, orjinalini bozmadan nasıl yapabilirim?

• yapamazsın
  • arkadasim bildigim kadariyla 206 nin standart jant ebati 14*5.5 inc sen buna 17*7 inc kadar jant takabilirsin camurluklar 18 ince kadar jant alır
    yay konusuna gelince piyasada bir cok firmanin modeli var onlari takabilirsin
    sen lastik dememissin ama ben genede yazayim
    bu jantlara performans kaybini absorbe edecek 195 45 17 yada 205 40 17 takabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

arkadasim bildigim kadariyla 206 nin standart jant ebati 14*5.5 inc sen buna 17*7 inc kadar jant takabilirsin camurluklar 18 ince kadar jant alır
    yay konusuna gelince piyasada bir cok firmanin modeli var onlari takabilirsin
    sen lastik dememissin ama ben genede yazayim
    bu jantlara performans kaybini absorbe edecek 195 45 17 yada 205 40 17 takabilirsin

çok saol. demin bi lastikçiye sordum, çamurlukları mı ne açtırmak gerekiyormuş sanırım... yoksa 15 inç takarsın dedi. çıkma jant+lastik alıcam ama her 4 bijonlu jant pejoya uyarmı? mesela fiat bravası olan bi arkadaştan 17 inç jantını almayı düşünüyorum. acaba uyarmı? tekerlek ölçüleri dediğin gibi 205 40 17 imiş ark.ın lastikte... nasıl yapabilrim?
  •  206ya 17' jant - YARDIM

muhtemelen bundaki jantlar 17 ve 4 bijonlu çokta güzel olmuş, bende yaza doğru taktırıyorum (kar lastiklerinin işi biter bitmez) muhtemelen 5 kollu bi jant alıcam ama 206 ya maksimum 40 yanak olacağı için o da beni düşündürüyor.
  • eger belirtimin jant inc inden fazlaysa speacer takarsin ama zannetmiyorum aynidir yuvarlama cevresi filan
    lastikcide sana yanlis belirtmis hic bir camurluk islemine gerek yok 18 inc e kadar girer 206
  • quote:

eger belirtimin jant inc inden fazlaysa speacer takarsin ama zannetmiyorum aynidir yuvarlama cevresi filan
    lastikcide sana yanlis belirtmis hic bir camurluk islemine gerek yok 18 inc e kadar girer 206

yok yok 17 takıcam. spaecer nedir? yay fln diyodu bi ark. ondan mı acaba? her 4 bijonlu 17 inç jant artı 40 yanak 205 lastik uyarmı??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW CC 19 JANT LASTİK ÖNERİSİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 206 ya en uygun olacak lastik ebadı 205 40 17, öne yay takıcaksın arkada zaten torsiyon var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otorunogullari

quote:

eger belirtimin jant inc inden fazlaysa speacer takarsin ama zannetmiyorum aynidir yuvarlama cevresi filan

yok yok 17 takıcam. spaecer nedir? yay fln diyodu bi ark. ondan mı acaba? her 4 bijonlu 17 inç jant artı 40 yanak 205 lastik uyarmı??

spacer jantlarinin biraz disarda durmasini saglayan alet
    yani lasitklerinin biraz dsari cikik olmasi

• yani sonuç olarak, ben herhangi bir 4*100 -- 205/17/40 lastiği 206ya ek bir işlem yapmadan taktırabilrmiyim?
  • quote:

yani sonuç olarak, ben herhangi bir 4*100 -- 205/17/40 lastiği 206ya ek bir işlem yapmadan taktırabilrmiyim?

kesinlikle hayir ... aracının kaca kac bijon oldugunu herhangi bir jantci we ya lastikciye gitsen söylerler bu kadar büyük bir sorun degil

+ aracın 17 inc jant takabilirsin 205x40x17 performans lastigi tawsiyemdir .. bu jantlara yay taktırmassan aracın leylek gibi duracaktır bu nedenlede herhangi bir modifiye magzasindan sana tawsiyem anadolu yakasında mert tuning war kadıköyde oraya gidebilirsin fiyatlar uygun..orada takiyorlarda ... taktırmalisin we tam olarak kaput jant mesafesi birleşince harika bir görüntü oalcaqktir spacer demişsin zaten 17 jant alınca taban da genişleyecektir bu nedenle 206 lara gerek duyulmamaktadir ;) Saygililar kolay gelsin dostum ...

• quote:

Orjinalden alıntı: CafCaf52

quote:

yani sonuç olarak, ben herhangi bir 4*100 -- 205/17/40 lastiği 206ya ek bir işlem yapmadan taktırabilrmiyim?

kesinlikle hayir ... aracının kaca kac bijon oldugunu herhangi bir jantci we ya lastikciye gitsen söylerler bu kadar büyük bir sorun degil

+ aracın 17 inc jant takabilirsin 205x40x17 performans lastigi tawsiyemdir .. bu jantlara yay taktırmassan aracın leylek gibi duracaktır bu nedenlede herhangi bir modifiye magzasindan sana tawsiyem anadolu yakasında mert tuning war kadıköyde oraya gidebilirsin fiyatlar uygun..orada takiyorlarda ... taktırmalisin we tam olarak kaput jant mesafesi birleşince harika bir görüntü oalcaqktir spacer demişsin zaten 17 jant alınca taban da genişleyecektir bu nedenle 206 lara gerek duyulmamaktadir ;) Saygililar kolay gelsin dostum ...

kadıköyde oturuyorum. bugün bir ustayla görüştüm şunları söyledi... arabanın orjinali 14"öyleyse en fazla 16" takıcaksın. onun üstü arabayı zorlar (laleden fln bahsetti bu arada pek anlamadım... aşınan bir parçaymış zorlanmalarda) ve her 4*108 bijon jant da tam oturmazmış sadece belli markalar... onun dışındakiler arabanın ömrünü etkiliyormuş.. diğer bir usta da 17 takılırsa helezonlara bir işlem yapılıyormuş ve spacer denen birşey takılıyormuş o şekilde takılırmış ama darbeler çok hissediliyormuş ses çok giriyormuş...performans düşüyormuş.. baya kafam karıştı.. arkadaşlar bana bunları biraz açabilirmisinz??? bu olayın masrafı ne olur kalem kalem hesaplasak???

• Bencede 17' takılmz arabaya her türlü zararını görürsün gerek yakıt gerekse herhangi biri oturduğunda arabanın rota deymesi falan filan en iyis 15 bence
  • konu cok eski ama dayanamadım bu zamana kadar 3 araba modladım 206xs honda civic 306gtı hepsindede 17 jant kulandım hic bir sorun cıkmadı yakıt artışı senin hisedemicegin kadar şöyle acıklayayım km de 5 kurulş filan yani 250 yakiosa 255 yakacaktır ... 17 takman tawsiye hicbir sorun cıkarmaz arabana yay da taktınmı dewme keyfine genelde serwisler we ya jantcılar bu tip tabirler kulanır ama bu zamana kadar takıpta sorun yaşayan duymadım bn dahil ... bb
  • Arkadaşım ; kim ne derse desin, standardı 14 inch olan bir arabaya 17 inch jant takmak görsellikten başka hiçbirşey kazandırmaz.Hele hele geniş taban lastikleride bindirdiğiniz zaman arabanın eski seriliğinden ve hızlanmasından eser kalmayacaktır.Bir araba görünüşü ile iddialıysa,gidişide en az o kadar iddialı olmalıdır bence. Bu yüzden eğer arabanız 140-150 hp. nin üzerinde değilse hiç girişmeyin 17 inch ve geniş taban lastik olayına.
    Ama istediğiniz sadece arabanızın karşıdan bakıldığında güzel görünmesi ise o başka.
    Yakıt artışını hesaba katmıyorum bile.Yollarda çukurlardan,tümseklerden kaçıcam diye kovalamaca oynamanın ne kadar sıkıntı verici olabileceğini baştan tahmin edemiyor insan.Araba yüklüyken çukura düşerek jantı kırmanız an meselesi.Nette araştırırsanız,teki kırıldığı için 3 jant satmaya çalışan bir sürü insan görebilirsiniz.
    Yazdıklarım kendi tecrübemle sabittir.Takmadan önce banada hikaye gibi geliyordu.

Yerinizde olsam araca zevkime göre 15 inch jant ve 195/55/15 performans lastikleri ve 3 cm. yay takar,keyfime bakardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejavu_srkn -- 11 Ağustos 2007; 15:08:59 >

• Birkaç yorumu okudum ama herkez kulaktan dolma yazmış ben müsadenizlekendi tecrübelerimi aktarayım. İlk önce takamazsın ve takılmaz diyen arkadaşlara cvbım kesinlikle takılır. Ama tabi bazı şartlar var.206'ya takılacak tek lastik ölçüsü 205/45/17 dir. 215 oldu zaman ve torsiyon 3. kademede iken çamurluğu sürtme yapar. Yakıt olayına ve zorlama olayına gelince gidip CMS tarzı markalar takarsanız ağırlığından dolayı yakıt artacak performans düşecektir. Ama Enkei,oz,momo tarzı jantlar çok ödün vermez.Aracınızınıbijon aralığı 4*108dir. Flash ile lastiği dışarı çıkarabilir spacer ile istediğin bijon aralğında jantı takabilirsin ama pek tavsiye edilen bir durum deildir.Anlattıklarımın hepsini arkadaşımın 206gti'ya aittir. Kendisi esnaf olduğu için ilgilenemiyor araca gerekli modları ben yaptırıyorum

• @Faberge tamamiyle haklısın.Fakat tavsiye edermisin sen olsan?

@dejavu-serkan abimize ben katılıyorum tam anlamda..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sktem

@Faberge tamamiyle haklısın.Fakat tavsiye edermisin sen olsan?

@dejavu-serkan abimize ben katılıyorum tam anlamda..

hmm tavsiye işine gelince bişi diyemem tabi. Konfor kayboluyor yay da eklenince tabi daha da kötü oluyor. O yüzden bişi diyemem ama benim arkadaşım pek önemsemediği için taktı zaten. Ama bazı insanlar vardır şekil için konforu feda ederler
  • Sertac'ım olay tamamen zevk meselesi en nihayetinde.Eh tabii ; insan şöyle güzel modifiye edilmiş bir arabanın üzerinde pırıl pırıl parlayan,koskoca krom jantları filan görünce hevesleniyor haliyle.Ama malesef olay görsellikten öteye gitmiyor.Zamanla kullanım zorluklarını da yaşamaya başlayınca insanın hevesi kaçıveriyor.Bu sebepledir ki 17 inchleri 3 ay kullandım ve sonra elden çıkarmak zorunda kaldım.Eğer ileride tekrardan jant değiştirmeyi düşünürsemde , kesinlikle 16 inch'ten büyük jant , 195'ten geniş lastik almam.

206ya 17' jant - YARDIM

• Aynen tamamen zevk.Ama türkiye şartlarında gerçekten zor..:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.