Şimdi Ara

205/55/16 kış lastiği tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
8.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süredir internetten ve sanayiden araştırıyorum. Kış lastiği almaya karar verdim. 2 tane sorum olacak.

1-Hangi markanın hangi lastiğini tavsiye edersiniz? (Bütçe 200-250TL) (Hangkok kullanan arkadaş çok övdü ama emin olamadım, benim gönlüm michelin den yana )

2-Teneke jant alayım mı yoksa araçtaki orijinal jantına mı taktırayım? (teneke jant 2. el bulabildim 4 tanesi 240 TL ye)

• hangkook marka lastik yanlış hatırlamıyorsam hyundai accent aracımızda gelmişti.Açıkcası çok memnun değildik diye hatırlıyorum lastiklerinden ilk aldığımızda.Tabi söylediğim zaman 2001 yılı

Michelin yumuşak lastik michelin tercih edebilirsiniz Nokian da iyidir . Goodyear filan da düşünebilirsiniz fiyatlara bakmadım ama marka olarak söylüyorum

çelik janta taktırabilirsiniz bence , teneke ile uğraşmayın derim ama yinede siz bilirsiniz.

• Lastik sök tak dengesi bozulmasın diye teneke düşünmüştüm aslında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4sene boyunca honda civic aracimizda micheln kullandik. Her konuda cok memnun kalmistim. Hem yumusak konforlu cok fazla yol sesi almayan lastiktir. Fiyati pahali ama bence deger.

• Birinci tercihim nokian olurdu. Kış lastiginde nokian hepsinden iyidir. Biraz daha ucuz derseniz, michelin veya goodyear.

• hannibal kullanıcısına yanıt
    Kışın sürüş şartları nispeten daha yavaş ve tedbirli olacağından, kış lastiğinde marka ismine fazladan para bayılmaya gerek yok. Kış lastiğinde Kumho'yu tavsiye ederim. Yaklaşık 5 kış kullandığım bir lastikti ve performansından ödün vermedi, fiyat olarak diğerlerine göre uygundur ama kış lastiği olsun da en kötü marka bile işini görecektir.

Teneke janta ekstra para vermeye gerek yok, çelik jantlara taktır gitsin.
  • Nokian

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    195/55/15 LASTİK TAVSİYESİ
    7 yıl önce açıldı
    205/55/16 lastik önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pirelli p7 lastikleri de övüyorlar, michelin e göre biraz daha uygun. nokian taktıramam bütçem o kadar müsait değil. Limit en fazla 250 TL.

Bir de lastikleri ne zaman taktırmak gerek? Şu anda yaz lastiği var, 4 mevsim lastik ile yaz lastiği arasında çok büyük bir fark var mı?
  • Gecen sene fiyat/performans oranina bakarak Goodyear UG8 tercih ettim.Kis boyunca hicbir sorunum olmadi En son continental-goodyear arasinda kaldim ama continentalden yuksek fiyati nedeni ile vazgectim,lastik basi 40tl vardi goodyear ile arasinda.

Alabilirsen continental
  • Nokian G2 serisi hepsiburada.com'da 210 lira. bazı iller için ücretsiz montaj fırsatı da var.

world kart ile alırsan 75 lira da puan veriyor. 4*210=840 liradan 75 lira puanı düşünce 765 kalıyor ve her lastik 200liranın altına geliyor.

goodyear UG8 219 lira, puan ile 4 tanesi 805 lira oluyor. hatta bu alışverişi bir milyara tamamlarsan ekstra 75 lira daha puan veriyor ve toplam 150 lira puan oluyor. kısacası 4 kış lastiği + 200 liralık ürünü 850 liraya almış oluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfg112 -- 21 Eylül 2013; 11:48:46 >
  • Nokian.
  • nokian markasını bu yaşıma kadar hiç duymadım. iyi bir lastik demek ki de herkes öneriyor.
  • Zafira'ya daha yeni Petlas Snow Master aldık. 4 lastik 700 lira, 4 tane de Kormetal jant aldık 700 lira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hannibal

nokian markasını bu yaşıma kadar hiç duymadım. iyi bir lastik demek ki de herkes öneriyor.

En iyi kis lastigi ureticisi %100 rus mali diye biliyorum

• petlas'a mutlaka bakın derim
  • 3-4 yıl önce hankook kulanmıştım , gayet iyiydi hatta çok iyiydi diyebilirim . fiyat fayda oranı çok başarılı bir marka .
  • Hangkok tanesi 200 lira, Nokian g2 210 lira, michelin alpin 275 lira.

Kafam karıştı :)

• Arkadaşlar bana bir tanıdıktan 205/55/16 SAVA eskimo S3+ kış lastiği geldi. 3000 km falan yapmış, sonra 16" jant arabasını satıp 18"jantli araba alınca bana verdi lastikleri. SAVA lastikleri nasıldır, kullanan arkadaş varmı?

• Lastik hem yaz hemde kış koşullarında yola tutunan tek parça olduğu için çok önemli bence ucuz çin lastiklerini kesinlikle almayın.Ben gecen yıl Michelin alpin a4 kullandım ve cok memnun kaldım.kar olmadığı zaman özellikle iç anadoludan ege yede birçok sefer uzun yol yaptım ordada çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.Ama biraz daha ekonomik olsun derseniz Lassa kullanan arkadaşlarımda memnundular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snaker61

Arkadaşlar bana bir tanıdıktan 205/55/16 SAVA eskimo S3+ kış lastiği geldi. 3000 km falan yapmış, sonra 16" jant arabasını satıp 18"jantli araba alınca bana verdi lastikleri. SAVA lastikleri nasıldır, kullanan arkadaş varmı?

Hocam sava en ucuz kar lastiği ama kalitesi nasıldır bilmiyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.