Şimdi Ara

2024 Asgari Ücret Tahminleri 17Bin 2 Lira Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
594
Cevap
4
Favori
31.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce 2024 Ocak ayında asgari ücret net ücreti ne kadar olur ?

Genel tahminler 15.000 -16.000 tl arası ve 2024 yılı içerisinde Ocak ayı harici asgari ücrete zam yapılmayacağı duyurulmuştu yani ocak'taki zamlı maaş 2024 yıl sonuna kadar başka zam görmeyecek. Akabinde 2024 Mart ayın'da yerel seçimler var ve merkez bankası yıl sonu enflasyon tahmini %67 fakat biliyoruzki açıklamazlar doğru rakamı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 27 Aralık 2023; 19:53:39 >

• Devletin vekili, kaymakamı valisi kallavi zam alır birşey yok. Memurlar geçinemiyoruz kiralar pahalı ödeyemiyoruz diye yakınır. Zam alır kira yardımı alır. Toplu taşıma ücreti ödemez. İş asgari ücrete gelince zam yapılmasın derler. 30 bin lirayla geçinemiyoruz diyen adam 11 bin lira alan adama zam yapılmasın ister.

Kimse hakkı olmayanı istemekten gocunmazken, hakkı olanın hakkını vermeye gelince çamura yatar.

sana AKP yakışır güzel kardeşim

bol bol AKP rantlı cemaat ve tarikat aromalı çorbalarından içersin artık

adamlar sırf sen ve senin gibiler böyle düşünesin diye adamlara bir gram kredi vermeyip iş yaptırmadılar bütün yetkilerini ellerinden aldılar belediye kanunlarını değiştirerek

pandemi zamanı topladıkları yardım paralarına bile el koydular CHP sırf yardım yapıyor imajı verdirmemek için

neymiş efendim mansur pısırıkmış

ne yapsın adam hiyerarşi varken genel başkanını bir kenara atıp aday mı olsun

1 yıldır altılı masa toplantıları olurken bunu mu yapsaydı

Akşener'in kripto AKP'li olduğunu hala anlayamadınız

Bir gün gelin görün... Boş damacana şişesi gibi kapı önüne konan İb. Melih Gökçek'in kat be kat üstünde hizmet yaptı... Uzaktan ahkam kesmek kolay... Evet çorba da dağıttı... Hükümetin dağıtamadığı maskeyi de dağıttı... Hükümetin dağıtamadığı doğal gaz yardımını da dağıttı. Hükümetin İnternet götürmediği köylere İnternette götürdü. Hükümetin açlığa terk ettiği üni öğrencisine ev de buldu aş da verdi... Haklısınız çorba da dağıttı çok da güzeldi... Hükümetin 26 sene boyunca yönetip bir tane otobüs alamadığı kente 400 otobüs aldı... 👌🏻

Asgari ücretli maaşını şubat ayında alacak. Çünkü özel sektörde önce çalışır sonra maaş alırsınız.

Memur ise ocak maaşını direkt zamlı alacak. Çünkü memurlar çalışacakları ayın maaşını peşin alırlar.

Özel sektör için en zor ay ocak ayı. Eski maaşı yeni fiyatlara yetirmeye çalışacaklar.

• 20 bin yapıp asgari ücrette tekrar gelir vergisi getirerek hem çalışanı mutlu ederiz hem de 2024 model makam araçları için bütçe yaratırız.

Biliyorsunuz çıkan her yeni model daha tasarruflu oluyor. Bu sayede tasarruf ta etmiş oluyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temmuzda 11.000TL bekliyordum 11.402 TL oldu.

Şimdi ocak için beklentim 16.500TL.

• 15 binden fazla olmaz

15 bin verip geçerler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maaş artışları enflasyonu körüklüyor dedi şimşek... hem zaten artık maaş zamlarının geçmiş enflasyonun değil hedeflenen rakamın baz alınacağını söylemişti. haliyle en fazla 15-16 yaparlar.

işin komik tarafı zaten en baştan belli olan rakam için aralık ayı gelince yapılan görüşmeler tiyatrosu.

türk-iş rest çeker yalandan imzalamaz falan  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaplinn -- 12 Ekim 2023; 12:52:42 >
  • Hükümet adına iyi fikir görünüyor umarım bunu okumuyorlardır

• 500 dolara yakın olur muhtemelen . Ülkede artık yarı resmi para dolar olduğu için böyle dedim . Artık TL 'yi kimle ciddiye almıyor 20bin TL deseler bile dolar 60tl olduğunda memnun olan olmayacaktır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asgari ücret 300 dolar olur mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yerel seçim öncesi yüksek vermek isteyeceklerdir. Ama çokta uçuk olacağını sanmıyorum söylendiği gibi.

Tabii bu olayda Doların yılbaşına kaç TL ile gireceğide önemli. Normalde 450-500 $ arasında tutuluyor asgari ücret.

Dolar şuan 27.75 x 500 $ desek 13.875 hadi düz hesap 14 bin TL civarı olur diyorum. Dolar tekrar 29-30 TL lere çıkarsa bu rakam 15 bin TL ye doğru gidebilir. Ama dolar yükselmez bu banta kalırsa 14 bin TL diyorum...

• 13.000 tl

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

14.000 tl imkansız kardeşim. 11.400 tl zaten şu an, 14 demek 2.600 tl zam demek yani ve bu zam tüm belediyeleri kaybetmek olur birde başka zam yapılmayacak.

• 16,500 TL olacak. Minimum kiralar 7 binden başlıyor. 1 aylık gıda, faturalar ucu ucuna yeter bu para bile.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

Genelde böyle oluyor zamlar dolar endeksli.

Yoksa 20 bin TL yapacak halleri yok. Ayrıca bunun iş veren tarafınıda düşünmek lazım.

Ufak işletme tarafını düşünmek lazım. Köşe başı fırında çalışan adam ne kazanacak ki 2 çalışana 16k maaş ödesin ! Sigortası ile 20 k dan fazla. Öyle uçuk bir maaş artışı yaparsalar anın enflasyona yansır.

Herkes ama herkes ürüne zam yapar. Dönercisinden bakkalına kasaptan manava. Herkesin maliyeti artmış olur.

Aynı şey büyük firmalar içinde geçerli. 5-10 bin çalışanı olan adam 450 $ asgari ücret verirken sen birden 600 $ a çıkarırsan çarşı pazar karışır. İşçi çıkarmalar başlar.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Fark etmiyor kardeşim. Asgari ücret 20k olsa ekmek 20 tl olacak. Market'te 1 kg elma 10 iken 22 tl olacak veya bir ampul 10 tl iken 20 tl olacak.

• 16500 TL ile aile geçindirebiliyorsan Mehmet Şimşek istifa etsin, yerine sen geç.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Aile değil kardeşim tabii, tek yaşayan, tek eve çıkmak isteyen birine göre hesapladım.

Ben 31 yaşımda neden ailemle yaşamak zorunda kalıyorum? Evlenme düşüncem yok, tek yaşamak istiyorum. Şimdi asgari ücretle nasıl çıkacam kendim bir eve?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 12 Ekim 2023; 14:59:34 >
  • Şu an Asagi ücret alan bir çalışan evi kira ve evli ise nasıl geçiniyor ? Gerçi 25 milyon icra dosyası var orasıda ayrı.

• 16.500 tl ile kira+ 1 aylık gıda + fatura ödeyebilene nobel verilir. Yapanda kk avans ile yapıyor oda zaten millet patlak icara dosyaları patlamış durumda.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Evet bu parayla bile tek kişinin insan gibi yaşaması zor. Aileden, akrabadan yardımla anca. Ben kendi evime çıkmak istiyorum sadece. İnsan gibi yaşayayım, huzurlu, kendi yağımda kavrulayım yeter, fazlasında gözüm yok. Şu yaşta kimse ailesiyle yaşamaya mecbur kalmamalı. Koca koca adamlar anası, babasıyla hâlâ, bu nedir böyle? Cidden üzücü ve psikoloji bozan bir durum. Ülke insanının psikolojisi hiç sağlıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 12 Ekim 2023; 15:12:30 >
  • 15 bin liradan aşağı olacağını düşünmüyorum. Daha yukarısı da kuvvetle muhtemel. Memura bu kadar zam yapmışken özel sektör çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapmazlar sanırım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.