Şimdi Ara

80.000tl ciro üzerinden ortalama 28000tl kazanan bir işyerine ne kadar devir parası alınabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
15.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 80.000tl ciro üzerinden ortalama 28000tl kazanan bir işyerine ne kadar devir parası alınabilir?
    Küçük bir ilçede iki işyeriyiz.
    Babamın yanlış faaliyetlerinden dolayı rakibimiz oldu.
    Şu an ciromuz düşük.
    Ama diğer işyeri belli bir süre sonra kapatacak.
    ilerde bura kapandıktan sonra
    Ayda 28000tl kazanan bir işyerine 1.000.000tl devir parası alınabilir mi?
    tahmini ne kadara bir paraya devir edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 1 Aralık 2012; 23:47:44 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşyeri Devir Parası Hesaplama: Formüller ve Yöntemler

Bir işyeri devralmayı düşünüyorsan, devir parasının nasıl hesaplandığını anlamak çok önemlidir. Devir parası, işletmenin maddi olmayan varlıklarının değerini temsil eder ve genellikle sabit varlıkların değerinden düşülür.

İşyeri devir bedeli hesaplanırken kullanılan çeşitli formüller ve yöntemler mevcuttur. İşte en yaygın kullanılanlardan bazıları:

• Ciro Çarpanı Yöntemi: Bu yöntem, işletmenin yıllık cirosunu belirli bir çarpanla çarpmayı içerir. Çarpan, sektöre, konuma ve işletmenin karlılığına bağlı olarak değişir.

• Kar Çarpanı Yöntemi: Bu yöntem, işletmenin yıllık karını belirli bir çarpanla çarpmayı içerir. Çarpan, sektöre, büyüme potansiyeline ve işletmenin risk profiline bağlı olarak değişir.

• Varlık Değeri Yöntemi: Bu yöntem, işletmenin maddi varlıklarının (envanter, ekipman vb.) değerini dikkate alır. Bu değer daha sonra işletmenin borçlarından düşülür.

Devir parası hesaplanırken şu faktörler de dikkate alınmalıdır:

• İşletmenin itibarı ve markası
    • Müşteri tabanı

Eczane Devir Ücreti Hesaplama

Eczaneler için devir parası, yukarıda belirtilen formüller ve yöntemler kullanılarak hesaplanabilir. Ancak, eczaneler için özel olarak kullanılan ek faktörler de vardır:

• Eczanenin ilaç lisansı
    • Eczacının deneyimi ve itibarı
    • Reçete hacmi

Devir parası hesaplama işlemi karmaşık olabilir ve çeşitli faktörleri içerebilir. Doğru bir değerlendirme için deneyimli bir işletme değerlemecisine danışmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alınabilir. İşi anlatır mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi sektörde olduğuna bağlı. Eğer gıda üzerineyse muhtemelen 4 sene içerisinde ciro edip kara geçer. Fakat yarını belli olmayan sektörlerdense değmez...
  • İşe bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerbestKasli

Alınabilir. İşi anlatır mısın?

Eczane...
    Babam zamanında çok komik paralara devrediyordu.
    O zaman köylerle beraber 10.000 nüfuslu tek eczaneydik.
    ozamanlar 50.000TL YE devrediyordu.

normalde kar oranı %35
    kurumlara sattığın zaman kar %25 e düşüyor.
    mal fazlası oluyor ama eskisi gibi yok
    peşin çalıştığın zaman %5 daha artıyormuş kar oranın.
    ayrıca bazı ecza depoları spot ilaç satıyor onlardan da alım yapılabilir.o zaman kar oranı %50 yi bulabilir.

elindeki imkanları halen bilmiyorlar.
    ve halen ilerde tek kaldığımz zaman komik fiyatlara devretme arzusu içindeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 1 Aralık 2012; 23:54:57 >
  • Allahım yine sen.Beyler Lütfen para toplayalım bu arkadaşın tedaviye ihtiyacı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: WickedGuy

Hangi sektörde olduğuna bağlı. Eğer gıda üzerineyse muhtemelen 4 sene içerisinde ciro edip kara geçer. Fakat yarını belli olmayan sektörlerdense değmez...

direkt sattığımız mal belli...
    aldığımız ve devlete sattığımız fatura belli.

halen birilerine peşkeş çekme dertlerinde.
    para basan bir yeri kapatma derdindeler.

şu an cirom kısmen iyi değil ama o diğer işyeri gidecek
  • hocam nicke mesaj uyumsuzluğu baban ayda 28000TL kazanıyor ve sen lineaya biniyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fusion.

hocam nicke mesaj uyumsuzluğu baban ayda 28000TL kazanıyor ve sen lineaya biniyosun?

dedim ya ailemle sorunlar var.

müşterinin %80'i şu an orada....
    ama gidecekmiş.

şu an linea.istanbul'daki evde.
    eski kasa clio'ya biniyorum.

dedim ya babamla sorunlar var.
    içki içti malının kıymetini bilmedi ve yıllarca bizi dövdü.
  • eczanennin deviri aşırı paralara olsun sanmıyorum sonuçda eczane diploması alan birisi hemn yan tarafındaki dükkana bir eczane açabilir buda ona taş çatlasın 50.000 e patlar dekoru ilaçlar zaten sürekli eşantiyonlu geliyor alırlar ama gecenler bir tanışım ortalama 18-20bin tl kar eden pizza pizza dükkanını 300bin tleye devretmek istiyordu araya girdik 250bin tl ye kuzenlerime aldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

eczanennin deviri aşırı paralara olsun sanmıyorum sonuçda eczane diploması alan birisi hemn yan tarafındaki dükkana bir eczane açabilir buda ona taş çatlasın 50.000 e patlar dekoru ilaçlar zaten sürekli eşantiyonlu geliyor alırlar ama gecenler bir tanışım ortalama 18-20bin tl kar eden pizza pizza dükkanını 300bin tleye devretmek istiyordu araya girdik 250bin tl ye kuzenlerime aldık

300bin bile vermezler mi diyorsun?
    ama oturduğum doğu anadolu bölgelerdeki ilçelerin hemen hemen hepsinde tek eczane var.

birçoğu bırakmak istemiyor.
    iyi para veren olmazsa babamdan sonra organizasyonu sağlar bir eczacı bulur işletirim diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 2 Aralık 2012; 0:08:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

hocam nicke mesaj uyumsuzluğu baban ayda 28000TL kazanıyor ve sen lineaya biniyosun?

ama gidecekmiş.

Allah sabır versin
  • Vay arkadas eczacılık okuyoruz piyasayı az çok biliyoruz ama bu kâr marjını kimsede göremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

ama gidecekmiş.

Allah sabır versin

ve içkiyi bıraktı ama gene eski kıymet bilmezliği sürüyor.
    ve bana güvenmiyor.
    yaptığı olaylardan sonra,

Yaşım 30 a geldi
    bir baltaya sap olamadım.
    Psikolojim bozuldu. öyle böyle değil.sesler duyduğum zamanlar kendimi farklı yerlerde bulduğum zamanlar oldu.
    ve buna rağmen halen yönetimi bana bırakmıyor
    ayrıca evlenemedim.
    etrafımda eşim dostum arkadaşım kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihMehmet*

Vay arkadas eczacılık okuyoruz piyasayı az çok biliyoruz ama bu kâr marjını kimsede göremedim.

yalan mı söyleyeceğim.
    fatura altı %35 ve + mal fazlası var.
    Ama kuruma verince biraz karın düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 2 Aralık 2012; 0:13:41 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

eczanennin deviri aşırı paralara olsun sanmıyorum sonuçda eczane diploması alan birisi hemn yan tarafındaki dükkana bir eczane açabilir buda ona taş çatlasın 50.000 e patlar dekoru ilaçlar zaten sürekli eşantiyonlu geliyor alırlar ama gecenler bir tanışım ortalama 18-20bin tl kar eden pizza pizza dükkanını 300bin tleye devretmek istiyordu araya girdik 250bin tl ye kuzenlerime aldık

300bin bile vermezler mi diyorsun?
    ama oturduğum doğu anadolu bölgelerdeki ilçelerin hemen hemen hepsinde tek eczane var.

birçoğu bırakmak istemiyor.
    iyi para veren olmazsa babamdan sonra organizasyonu sağlar bir eczacı bulur işletirim diye düşünüyorum.

eczanenin kar majını bilemem benim bildiğim gene ilaçlardan çok kar edilmiyor yani bir kutu ilacı 10 tlye aldıysan 11-12 tlye satıyorsun die biliyorum ama 10 kutu ilaç aldıysan sana yanında eşantiyon 2-3 kutu daha veriyorlar sanrım ve kar marjı oradna artıyor... bu bi arkadaş kar majını hiç bir eczanedne görmedim demiş ben böle bildiğim için yazdım

devire gelince eczane devralacak kişi elince eczane diploması olmak zorunda ama diyelimki ben eczacıyım ve senin ilçeye eczane açacamsenin hemen karşında yanında her hangi bi dükkana max 50.000 tl masraf ederim muhtemelen çok daha az 50.000 e ultra lüks eczane acarım yani devir işi çok zor nası olur 50.000 oraya harcıyacağıma 50.000 sana verirm senin dükkanı 10-15 bin e de çok hafif dekor ederim kafama göre 2. bir rakibim olmaz

restauran cafe filan tarzı yerler yüksek devir parası alabilir bence çünkü yapımı çok daha masraflı ve elince diploma filan ne olursa olsun öle gelen açama işden anlayacak cebinde ii para oalcak bana rakip olacak 200 300 bin harcayıp bana rakip olacağına 300bin verir piyasa tek olur 100 binde yeni dekora harcar yeni bir yeri olur

• quote:

quote:

ama gidecekmiş.

Söyle babana bir daha kafana vurmasın dayağı sen yiyorsun olan bize oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

quote:

ama gidecekmiş.

Söyle babana bir daha kafana vurmasın dayağı sen yiyorsun olan bize oluyor

anlamadım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.