Şimdi Ara

2023 Yılında Mercedes w124 yada w210

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birçok sefer niyetlendiğim fakat hep ertelediğim Mercedes aşkım yine depreşti

Var mı aranızda şuan kullanan tecrübe etmiş olan arkadaşlarımız.

Youtube da çok güzel kanallar var. Hepsini izlemeye çalışıyorum. Hatta bir servis sahibi var çok iyi Mercedesler topluyor çürüklerini onarıp boyama yapıyor. Videoları izledim ve anladığım kadarıyla bu kasalarda çürümeyen yok.

Yalnız piyasa çok yüksek benim istediğim gibi E2 paket ve değişensiz araçlar W124 E200 M111 motor için ortalama 270-300 bin tl arası.

W210 için ise makyajsız kompresör olmayan 97-98 M111 motor olan modeller ortalama 320-350 arası.

Dolarda alıp başını gitmişken parça fiyatları çok mu yükselmiştir.

Artık klasik mi oldular çok mu yorar?

Bakım isteyen ucuza alıp temizletip boyatmak mı daha mantıklı?

Yoksa artık boşver daha güncel modeller Civic, Golf, Focus dan devam mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2023'te Mercedes W124 ve W210: Bir Zamanların Klasikleri

Mercedes-Benz'in W124 ve W210 modelleri, otomotiv tarihinde önemli yerlere sahip olan iki klasik otomobildir.

W124:

• 1984-1997 yılları arasında üretilen W124, "E-Serisi" modelinin ikinci neslidir.
    • Sedan, coupe, station wagon ve cabriolet dahil olmak üzere çok çeşitli gövde stillerinde sunulmuştur.
    • Güçlü motorları, güvenilirlik ve konfor özellikleriyle bilinir.

W210:

• 1995-2002 yılları arasında üretilen W210, W124'ün halefidir.
    • Daha modern bir tasarıma, daha geniş bir iç mekana ve gelişmiş teknolojiye sahiptir.
    • W124 gibi, sedan, station wagon ve cabriolet gövde stillerinde mevcuttur.

Her iki model de lüks, konfor ve performansın birleşimini sunmasıyla bilinmektedir. Güçlü motorları, sağlam yapıları ve zamansız tasarımlarıyla otomobil tutkunları arasında popüler olmaya devam etmektedir.

Bugün, W124 ve W210 modelleri iyi durumda bulunan ikinci el otomobiller olarak satın alınabilir. Klasik otomobil meraklıları ve koleksiyoncular için değerli araçlar olmaya devam etmektedirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel rakamlarda ile 150bin civarı bütçesi olana w124 200d tarzı araçları önerdim hep, kullanıcı ise ve temizini bulursa hala öneriyorum. Fakat rakam 300lere çıkınca git yeni model fiorino al daha iyi durumu oluyor.

İkinci el dengeleri saçma sapan bir hale geldikçe insanlar madem yeni araç alamıyorum, eski ama konforlu araba alayım dedi.

Rakamlı bir örnek vereyim. 2019 sonunda 1987 model, temiz, düzgün bir 300 sel w126 alıyordum 20bin liraya, o dönem sıfır egea 70bin civarı idi. Şu an sıfır egea 450 diyelim (liste fiyatından bulunmuyor diye plakalı sıfır fiyatını emsal aldım), bahsettiğim araca emsal düzgün bir araç 200e yakın. Oran 3.5tan 2.25e inmiş. Liste fiyatını baz alsak oran 2

Başka örnek haziran 2022, 200d aracımı 80bine sattım, acelem olmasa 85-90 idi. Araç şu an 153binden ilanda.

Başka örnek ağustos 2022. Bütçe 320-330. Temiz, otomatik, geniş araç lazım diye 2015 civarı c-ellyse kafama yatmadı, 2011-12 corolla bulamadım, model düşmüşken w210 alayım ama bu paraya makyajlı (2000-2001) alayım dedim, onu da bulamadım. En son otomatikten vazgeçip sıfır fiorino aldım. Konfor-kalite-performans düşük ama bahtsız değilsem 3 sene bakım harici masrafı yok, garantili araç. Kaza yapsam kaskosu var, emsal doğru hesaplanıyor.

• Mercedes eski de olsa konforlu ancak 30 yaşında olunca işte acaba yolda kalır mı? Acil durumlarda keşke dedirtir mi? deli sorular kafamızda oluyor.

Çoluk çocuk ailecek binecekseniz alabiliyorsanız 2004-2005 üzeri modelleri uyar.

Çocuklarla uzun yolda dijital klima arıyorum, ESP, hava yastıkları vb gibi güvenlik donanımları da önemli...

• Hem maddi hem manevi olarak yorar ve üzer.

Artık çok eskidi bu araçlar. Bu saatten sonra w211 altı alınmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu w124 kadar balon bi araba yoktur tr de.

• Bu tarz araçlar malesef almakla bitmiyor malesef güzel araçlar kaliteliler konforlular ama düz motorlar gitmiyor ama yakıyor eski nesil motor sonuçta parçası bol heryerde var ama orjinal parçalar kullanmadın mı bir kaç ay içinde malesef yine arıza yapıyor basit bir örnek vereyim şaft takozunu yan sanayi aldım 3 ay sonra yine koptu orjinali taktım 1 senedir sorun çıkarmıyor ama yan sanayi ve orjinal arasında 3 katı fiyat farkı var

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

bu kasada parça durumu nasıl acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW e34 mü Mercedes w124 mü
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Parca sıkıntısı yok bol ve kolay bulunur. Uygun fiyatli istersen bir çok muadil yan sanayi, kaliteli istersen de orjinalini rahatlıkla tedarik edebilirsin. Lakin pahalidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • W124 ün artık miadını doldurduğunu düşünüyorum temizini bulmanız çok zor ve bulsanız da çok paralar isteniyor öte yandan artık metal yorgunluğu da var
    W210 teknoloji olarak çok ileride hala temizleri var ve çok dayanıklı bir araç tasarımı herkese hitap etmiyor olsada aracın konforu ve sürüşü çok iyi
    Makyajlı kasa 220cdi en ideali temizleri için limitinizi biraz daha artırmak gerekir
    Parça konusunda en ufak sorun yaşamazsınız

• W210 2001 model arkadaşımda var
    Yine w210 1996 model akrabamda var ilk sahibi.

İkiside avangarde paket sunrooflu ve lacivert

2001 olanın motor kaç binde tam bilmiyorum ama motor orjinal
    1996 model olan LPG li ve 3 sefer motor yapıldı. 2 seferde komple temizlik boyası atıldı. İlk sahibi olduğu için aracın hastası en ufak sorunda Bulgaristan'da bir çocuk var ona parça getirtiyor.

Temizini bulursan alınır binilir. E200 ile bence 180 kasa kıyaslanır. Ebat olarak olmasada 200e malesef çok paçoz duruyor. İçi e200 e benzesede dışarıdan albenisi yok.
    E200 parçaları Konya'da Kayseri'de çok var. Parça sıkıntısı çekmezsin ama dolandırıcı da çok esnafı pis oraların.
    Mümkünse LPG li alma.

• Hali hazırda 3 yıla yakın süredir 2000 model W202 C200 Kompressor kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki "alma, girilmez, yolda bırakır, parçası pahalıdır" vs. diyenlere aldırmayın.

Pek tabii ki bu araçlara asgari ücret ile geçinen insanlar binemez. Parçaları ucuzdur da demiyorum ancak yerine almayı düşündüğünüz 2010 model ve üzeri Avrupa araçları ile parça fiyatları hemen hemen aynıdır.

Kullandığım aracı 217.000 km'de iken aldım şu an 300.000'e geldik henüz motora anahtar değmemiş. Bu tarz araçları alırken arabadan çok kullanıcısına bakmak lazım. Eğer düzgün bakılmış, özen gösterilmiş bir araç bulursanız 5-10 fazla verin ve alın. Bende zamanında öyle yaptım. En kralı 47-48.000TL iken ben 54.000 TL'ye aldım ama kullanıcısının araç ile olan bilgisi ve ilgisine özellikle de yaptıklarına hayran kalmıştım.

Kasa olarak W124 tavsiye etmem. Verdiğiniz para ve alacağınız karşılığa baktığınızda W124 artık bitti diyebilirim. Çok temizlerine de W211 parası isteyenler var.

Şu an size W210 ya da W202 tavsiye ederim. En az 200 Kompressor olmasını tavsiye ederim. W210 alacaksanız korkmadan ama dediğim şeylere de dikkat ederek V6 E320 olanlardan alabilirsiniz.

Her türlü sorunuzda yardımcı olmaya çalışırım.

• Abi sinirden kafayı yiyeceğim. 10 senelik Mercedes-Benz forum üyesiyim ve bir çok Mercedes aracım oldu. biri w210 daha dayanıklıdır demiş, birisi w124e balon demiş. bilmeden konuşmayı seven çok. yıldıza binmeyen adama sormamak lazım.

Bak dostum, w210 kasalar sıfır alındığından 2 sene sonra paslanmaya başladı. mercedes o dönem su bazlı boya ile boyadı araçlarını. o yüzden w210'lar koruması en zor arabalardır. fabrikadan aldığın günden beri kapalı otoparkta tutman lazım, kışın tuz atıldığında ondan bile altı eriyen bir araba. motorları güzeldir w210'ların. şanzımanı da fena değildir. w124 ise mercedesin ürettiği en iyi arabadır. taksi olarak dünyanın her yerinde kullanılırlar. 93 sonrası enjeksiyonlu olan modeli öneririm.

paslanma sorunu yoktur. w124 öncesi w123 ise güvenliki frenaj yol tutuşu olark sınıfta kalır w124'e göre. bir sonraki w210 ise bu şekilde. paran var ise w211 e320 öneririm facelift öncesi olanı. onda da sbc fren sorunu vardır. biz almanyaya mail yazarak ücretsiz tüm frenaj tertibatını değiştirmiştik. yani kısaca w210 hariç öneririm hepsini. w212 tip olarak güzel olmasa da overall olarak çok başarılıdır. w213'ü ise önermem. w115-w123 arasında kaldı isen de w123 ü öneririm. W1224 parçasını her yerde bulursun jettronic motorlu olanlar hariç. m104 ve m111 motor kodlu olanlardan al bir tane kafan rahat gezersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamuniba -- 4 Nisan 2024; 20:22:47 >

• Tüp işine girmeyeceksiniz om605 veya om606 motor dizel bakmalisiniz, çelik blok ömürlük motorlardir , benzinlilerde 93-95 arasi olan e200 modellerinin pms beyin problemi var , bunlarda da e220 2.0 150 lik pms beyinsiz olanlardan bakmalisiniz(zor bulunur)
    Zamaninda ben de çok baktim ancak cesaret edemedim hala öyle(bu sefer eşim müsade etmiyor w140),1 sene kadar 2010 w212 e250 cgi sedan kullandım, 2.5 senedir 2014 w205 c250 amg sedan kullaniyorum, Mercedes hastalik oldu :) w124-w210-w140-w212-w205 modelleriyle ilgili sorabilirsiniz, sevgilerle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AlperInTheHouse A kullanıcısına yanıt

Aynı soruyu 2025 için soruyorum artık, bu izinde olmadı ama bir daha ki izne ikinci araç olarak yazın sadece 3 ay kullanılacak, otomatik, 4 cam otomatik klimalı bir w124 düşünüyorum. Çürüksüz bulmak zor gibi elden geçmiş bir araç daha mantıklı gibi geliyor. Almadan önce bir kaç motor türünü kullanmam lazım motor konusu çok kafamı karıştırıyor, alıştık turbolu arabalara performansıda üzmesin istiyorum. TDler var gönlümde atmosferikler hantal mıdır 1.6 dizel otomatik bir araca göre ? Geçen YouTube da bir videoda 65 yaşında birinin alamadım içimde uhde kaldı yorumu beni çok etkiledi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.