Birçok sefer niyetlendiğim fakat hep ertelediğim Mercedes aşkım yine depreşti Var mı aranızda şuan kullanan tecrübe etmiş olan arkadaşlarımız. Youtube da çok güzel kanallar var. Hepsini izlemeye çalışıyorum. Hatta bir servis sahibi var çok iyi Mercedesler topluyor çürüklerini onarıp boyama yapıyor. Videoları izledim ve anladığım kadarıyla bu kasalarda çürümeyen yok. Yalnız piyasa çok yüksek benim istediğim gibi E2 paket ve değişensiz araçlar W124 E200 M111 motor için ortalama 270-300 bin tl arası. W210 için ise makyajsız kompresör olmayan 97-98 M111 motor olan modeller ortalama 320-350 arası. Dolarda alıp başını gitmişken parça fiyatları çok mu yükselmiştir. Artık klasik mi oldular çok mu yorar? Bakım isteyen ucuza alıp temizletip boyatmak mı daha mantıklı? Yoksa artık boşver daha güncel modeller Civic, Golf, Focus dan devam mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2023'te Mercedes W124 ve W210: Bir Zamanların Klasikleri
Mercedes-Benz'in W124 ve W210 modelleri, otomotiv tarihinde önemli yerlere sahip olan iki klasik otomobildir.
W124:
- 1984-1997 yılları arasında üretilen W124, "E-Serisi" modelinin ikinci neslidir.
- Sedan, coupe, station wagon ve cabriolet dahil olmak üzere çok çeşitli gövde stillerinde sunulmuştur.
- Güçlü motorları, güvenilirlik ve konfor özellikleriyle bilinir.
W210:
- 1995-2002 yılları arasında üretilen W210, W124'ün halefidir.
- Daha modern bir tasarıma, daha geniş bir iç mekana ve gelişmiş teknolojiye sahiptir.
- W124 gibi, sedan, station wagon ve cabriolet gövde stillerinde mevcuttur.
Her iki model de lüks, konfor ve performansın birleşimini sunmasıyla bilinmektedir. Güçlü motorları, sağlam yapıları ve zamansız tasarımlarıyla otomobil tutkunları arasında popüler olmaya devam etmektedir.
Bugün, W124 ve W210 modelleri iyi durumda bulunan ikinci el otomobiller olarak satın alınabilir. Klasik otomobil meraklıları ve koleksiyoncular için değerli araçlar olmaya devam etmektedirler.