Şimdi Ara

2026 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (74. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.176
Cevap
131
Favori
829.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
  • Yol bilgisayarinda lastik belirleme devam ediyor. Diyor bu ne demek birde lastikler in basinci kac yapilmali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: loutrec_

Herkese selamlar. Benim siz Megane kullanıcılarına sorum olacak; megane4 hb ile sedan arasında arka diz mesafesinde farklılık var mı? Diz mesafesi size yeterli geliyor mu ?

Tabiki farklılık var bende M4 HB var ve diz mesafesi yeterli seviyede biz memnunuz özellikle bagajı bir hb araç için gayet iyi ama Sedanda diz mesafesi daha geniş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 26 Mart 2017; 23:32:46 >
    Farklılık var, verilerinde de belirtiyor. 2. sırada diz boşluğu sedanla, hb arasındaki fark: 37mm.
    Hb nin arkada tavan yüksekliği ise daha fazla. Sedanda arka taraf biraz daha basık. Burada fark 1,5 cm hb lehine.

"Söylesem, tesiri yok; sussam, gönül razı değil."
  • quote:

Orijinalden alıntı: giovanni

Farklılık var, verilerinde de belirtiyor. 2. sırada diz boşluğu sedanla, hb arasındaki fark: 37mm.
    Hb nin arkada tavan yüksekliği ise daha fazla. Sedanda arka taraf biraz daha basık. Burada fark 1,5 cm hb lehine.

Teşekkürler.

• koray er K kullanıcısına yanıt
    OtomStore
    Otom Store Araca Özel Ürünler
    https://www.otomstore.com/araca-ozel-koltuk-kiliflari.html

bu adresten alabilirsin. Ben denizli de döşemeci arkadaşa getirttim ve montajını yaptrıdım.
    Bana 400,00 tl 'ye mal oldu. Sitede ki fiyat 300,00 tl

• Saol kardes 1 aydir posetli koltuklar millet görgüsüz demeden guzel bir kilif yada koruyucu takalim dedik😀

Renault Megane 4 Sedan 1.5 dCi EDC Icon kullanicisiyim. Aracim su an 7.000km'yi biraz asti.

Bu aracin kullanim kilavuzunda rodaj iki asamali ifade edilmis.
    0-1.600km: Bu donemde ECO mod'da kullandim. Ankara trafiginde, yogun olmayan trafikte ve sakin kullanimda 4.9-5.0lt/100km ortalama yakaladim.
    1.600-6.000km: Bu donemde NEUTRAL mod'da kullandim. Benzer trafikte 5.1-5.2lt/100km ortalama oldu.

Yakit olarak Shell kullaniyorum.

5.000km'de iken yag ve yag filtresini degistirdim.

Sikayetime gelince su ana kadar sadece: soguklarda daha belirgin olan, bazen yapip bazen yapmayan, genis beton kasislerde yapip sari-siyah plastik hiz kasislerinde yapmayan bir lokurtu ve gicirti sesi var. Forumlari inceledigimde en az 10-15 sebep gordum. bilemiyorum nasil bulunacak?

Araclarimizin bakimi; masraf cikarmamasi ve canimizi emanet ettigimiz icin onemli. Ancak arabalarimiz; hayati kolaylastirici ARAC olmaktan cikip, AMAC olmaya baslayinca masrafin sonu gelmiyor ve insani cok mesgul ediyor.

Selam ve sevgilerimle.

• 5000 km de yag degisimi erken degil mi benzinde 20000 km denildi servis tarafindan dizel araclarda kac km verildi

Belirttiğiniz gibi birçok farklı sebebi olabilir ama gıcırtı konusunda ilk akla gelen süspansiyon sıkıntısı olabilir. Küçük kasislerde ses gelmeyip büyüklerinde gelmesi, gıcırtının sebebinin fazla esneme esnasında olduğunu gösterir.. Servise gidip tecrübeli bir usta ile beraber kullanın bence, gıcırtının kaynağı hakkında bizden daha mantıklı fikirler yürüteceği kesin.. Son olarak şunu da belirtmek isterim ki, eski araçlarımdan birinde her kasisten geçişte takur tukur sesler gelmeye başlamıştı, 1-2 ustaya baktırdım bulamadılar. Sonra tesadüfen fark ettim ki stepnenin yanındaki kriko bijon anahtar vs. yerinden çıkmış, araç her zıpladığında ses çıkartıyormuş.. Hepsini sabitledim ses kesildi.. Moraliniz bozulmasın hemen, belki çok basit bir sebebi ve çözümü vardır...

Orijinalden alıntı: giovanni

Sedan bagajı için lt bilgisine nereden ulaştınız? Kendi sitesinde lt cinsinden vermemiş çünkü. 503 dm3 VDA ya göre yazıyor. Bir de üstte bahsedilmiş, stepne alınıp alınmama durumuna göre bagajın fabrikasyon olarak bagajının değiştiği söylenmiş. Bu 503 dm3 e bu durum dahil mi değil mi bilgi yok.

Hb de ise VDA ya göre 384 dm3 lt cinsinden 434 lt olarak sitede bilgi verilmiş.

• nejdeath N kullanıcısına yanıt
    Sitesinde ve siteden indirilen pdf broşürde de, bagaj hacmi lt cinsinden yazmıyor. Değer sadece dm³ olarak belirtiliyor. Nette otomobil sitelerinde yazıyordu bu değer, ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Diğer tüm değerler; hb ve sedanın broşürlerinden alınmadır (tabloya yazarken hatalı yazmadıysam tabi) .

"Söylesem, tesiri yok; sussam, gönül razı değil."
  • srbygvn S kullanıcısına yanıt
    Bugün yaz lastiklerini taktırdım.

Lokurtu'yu söylediğimde, inceledi. Sol ön amotisörden geldiğini söyledi. Bana da elimi amortisör tepesine koydurup aracı salladığında bende minimal bir boşluk-vuruntu hissettim. Bu durum sağ amortisörde yoktu. Soğuklarda belirginleşeceğini, sıcaklarda azalacağını söyledi.

Gıcırtı da terazi lastiklerinden geliyormuş. Bu lastikler takılmadan kaliteli su geçirmez gres ile yağlanmalıymış. Sökmek zahmetli olur el girdiği ve olduğu kadarıyla WD40 sıkın dedi. Buranın sökülmesi için traversin sökülmesi gerekir diyerek gösterdi.

İlginize teşekkür ederim.

Bu yağın ömrü 30.000km. Ancak Renault 20.000km'de veya 1 yılda değiştiriyor.

Benim 5.000km'de yağ ve yağ filtresini deliştirmemin sebebi; parçalarda olabilecek veya montajda oluşabilecek metal çapaklarının-artıklarının rodaj döneminde tıraşlanması sonucu motora hasar vermemesi içindi.

Orijinalden alıntı: hkorkma

Kullanılan yağ "Elf 5W-30 Evolution Full-Tech FE". FE kodu DPF olan araçlar için olduğunu gösteriyor.

Bu yağın ömrü 30.000km. Ancak Renault 20.000km'de veya 1 yılda değiştiriyor.

Benim 5.000km'de yağ ve yağ filtresini deliştirmemin sebebi; parçalarda olabilecek veya montajda oluşabilecek metal çapaklarının-artıklarının rodaj döneminde tıraşlanması sonucu motora hasar vermemesi içindi.

Aynı işlem için bende 4.000 kilometreye gelmesini bekliyorum; aracım henüz 1.400 km'de.

Yağ ve yağ filtresi değişim maliyeti için işçilik dahil ne kadar ödediniz?
  • Arkadaşlar benzinli mi dizel mi konusunda güzel bir hesaplama yaptım, sizinle de paylaşmak istedim. Öncelikle yılda 10 bin km yapılacağını ve ortalama sarfiyatın fabrika değerinin 1,5 litre üzerinde olacağını varsaydım.

Yakıt:

1.2 tce 100 km'de 7 lt, yılda 700 lt benzin 5,2 liradan 3640 tl

1.5 dci 100 km'de 5 lt, yılda 500 lt mazot 4,5 liradan 2250 tl

Bakım:

Bugün renault servisinden fiyat aldım. Ortalama söylediler;

1.2 tce yıllık bakım 600 lira civarı

1.5 dci yıllık bakım 700 lira civarı

Vergi:

1.2 tce yıllık vergi 646 lira

1.5 dci yıllık vergi 1035 lira

1 yıllık toplam masraf;

1.2 tce benzinli: 3640+600+646=4882.. 4900 lira diyelim

1.5 dci dizel: 2250+700+1035=3985.. 4000 lira diyelim

Yıllık arabaya yapılacak masraf farkı 900 lira.. Satın alırken ki fiyat farkı 12 bin lira. Kendini amorti etme süresi 13 yıl.

Bunlara ilave olarak; eğer kredi çekip dizel araç alıyorsanız bankaya daha fazla faiz ödeyeceksiniz.. Yıllık kasko ücreti, aracın fiyatı arttığından daha da yüksek olacak.. Dizel motor arızalarında tamir masrafları benzinliye göre daha yüksek olacak.. Bunlar da dizelin yıllık masrafını arttırabilecek hususlar...

1.5 dci 110 hp Dizel aracın avantajları;

1. İkinci el satışta nispeten daha az değer kaybı. (Bence en fazla 1-2 bin lira fark eder, 2. El'de önemli olan aracın temizliği, hasarsızlığı ve sorunsuzluğudur)..

2. Başlangıçta çok para verdikten sonra, yıllar içerisinde aylık olarak az yakıt ücreti ödemenin verdiği psikolojik rahatlama ve mutluluk hissi..

1.2 tce 130 hp Benzinli aracın avantajları;

1. Sessizlik ve sürüş konforu

2. Daha iyi hızlanma ve daha yüksek performans

3. Yeni nesil motor teknolojisi (Renault'un Formula-1 ekibi geliştirmiş motorun performansını ve tüketim değerlerini)

Sonuç olarak yılda 10-12 bin km den fazla yol yapmayacak kullanıcılar için benzinli, çok daha fazla yol yapacak sürücüler için dizel mantıklı.. Birde şöyle bir durum var, uzun vadede benzinli araç dizele nazaran biraz zarar ettirecek olsa bile, kullanırken yaşanan konfor ve hissedilen performans bence benzinli almayı daha cazip kılıyor.. Aracı en az 5-6 yıl kullanacağımızı ve otomobili kullanırken zevk almaya çalışacağımızı farz edersek performans ve konfor da önemli kriterler oluyor bence... Umarım yeni araç almayı düşünenler ve kararsızlık yaşayanlar için faydalı olmuştur yazdıklarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbygvn -- 29 Mart 2017; 14:42:52 >

• ERG81 E kullanıcısına yanıt
    Orijinal 5lt'lik yağ 100TL,

Orijinal yağ filtresi 15 TL,

İşçilik değişken :))

Yağı değiştirmeye giderken yağınız iyice sıcak olsun. Böylelikle akışkanlığı artacağı için tüm yağ daha rahat boşalır. İmkanınız var ise 20dk kartel tapası açık kalsın.

Yağ filtresini sökerlerken de kartel muhafazasını taktırmayın. Filtre çıkarken yağ akar. Muhafazayı takarlarsa bu yağ muhafazanın üstüne dökülür ve kirlilik olur.

Yağ değişimi için 4.000km erken. 5.000 veya 6.000km'yi tercih edin.

1.5 dci 110 bg yada 1.6 dci 130bg satın alan var mı? Tüketim değerleriniz nedir ?
  • arabam 350 km de 1 ay oldu alalı konsoldan gelen ses yetmiyormuş gibi dün aracı yıkadıktan sonra baktım ki iki tane küçük taş izi gel de delirme ne ara oldu anlamadım sakınan göze çöp batar derler ya o şekil benimki daha koltuk poşetlerini sökmedik seramik kaplama yaptırdım alır almaz ama boş her şey para tuzağı
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.