Şimdi Ara

2026 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.176
Cevap
131
Favori
829.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
    Teşekkür ederim cevabınız için, güzel bir ortalama yakalamışsınız. Edc şanzıman ile manuelden çok farklı bir tüketim olacağını zannetmiyorum. En fazla 7-8 litre arası bir tüketim olur herhalde. Gerçi ülkemizde hala araçların kaç yaktığını tartışıyoruz, esas faktörün sürücü olduğunu hep unutuyoruz. Önceki aracım Lpg'li otm. 1.5 Subaru Imprezaydı. Bir arkadaşla değişmeli kullanarak uzun yola gittik, ben bi depo gazla 330-340 km yol giderken arkadaş 250-260 km zor gidiyordu. Doğru devirde viteste hızda kullanma, frene basma sıklığı, sakin veya ani kalkış alışkanlıkları vb. faktörler belkide %30-40 etkiliyor yakıt sarfiyatını. İşte bu yüzden aynı arabayla 100 km'de biri 10 litre yakıt harcayıp aracı kötülerken, başka biri 6-7 lt'leri görebiliyor.. Cevabınız için tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: srbygvn

Teşekkür ederim cevabınız için, güzel bir ortalama yakalamışsınız. Edc şanzıman ile manuelden çok farklı bir tüketim olacağını zannetmiyorum. En fazla 7-8 litre arası bir tüketim olur herhalde. Gerçi ülkemizde hala araçların kaç yaktığını tartışıyoruz, esas faktörün sürücü olduğunu hep unutuyoruz. Önceki aracım Lpg'li otm. 1.5 Subaru Imprezaydı. Bir arkadaşla değişmeli kullanarak uzun yola gittik, ben bi depo gazla 330-340 km yol giderken arkadaş 250-260 km zor gidiyordu. Doğru devirde viteste hızda kullanma, frene basma sıklığı, sakin veya ani kalkış alışkanlıkları vb. faktörler belkide %30-40 etkiliyor yakıt sarfiyatını. İşte bu yüzden aynı arabayla 100 km'de biri 10 litre yakıt harcayıp aracı kötülerken, başka biri 6-7 lt'leri görebiliyor.. Cevabınız için tekrar teşekkür ederim.

Bende 2008 Subaru Impreza 1.5 AWD satıp Megane 4 HB 1.5dci EDC Icon aldım ve çok memnunum tavsiye ederim.
    Ancak aynı motor şanzıman kombinasyonu Subaru'da olsaydı kesinlikle yine Subaru alırdım ama malesef yok.
    LPG de benim Impreza da çok az yakıyordu ama bir süre sonra sübap ayarı istedi derken satayım dizele geçeyim dedim.
    Malum 1450kg lık 1.5 atmosferik sürekli 4 çeker ile araç rampalarda iyi çekemiyor ve Ankara'da heryer rampa..
    Tabi şimdi 1.5dci ile heryer dümdüz oldu o ayrı konu İmkan varsa 1.2TCe yerine 1.5dci alın yakıt konusunda içiniz rahat olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 24 Mart 2017; 13:11:2 >

• yildiz kullanıcısına yanıt
    Farklı bir tartışma başlatalım konusu açılmışken.. Sıfır Megane sedan alacaksınız, farz edin bütçeniz sabit ve yılda en fazla 9-10 bin km yol yapıyorsunuz. Araç otomatik olacak ve 4-5 yıl kullanıp satacaksınız. Bütçenin yettiği tercihler;

1.5 dci touch edc mi?

1.2 tce icon edc mi?

Hangisini alırdınız?

Yakıt sarfiyatı ve ikinci el satış kolaylığı mı önemli sizce? Yoksa performans, sessizlik veya donanım zenginliği mi? Ne dersiniz??? Ben benzinli iconu seçtim 😀

Orijinalden alıntı: srbygvn

Farklı bir tartışma başlatalım konusu açılmışken.. Sıfır Megane sedan alacaksınız, farz edin bütçeniz sabit ve yılda en fazla 9-10 bin km yol yapıyorsunuz. Araç otomatik olacak ve 4-5 yıl kullanıp satacaksınız. Bütçenin yettiği tercihler;

1.5 dci touch edc mi?

1.2 tce icon edc mi?

Hangisini alırdınız?

Yakıt sarfiyatı ve ikinci el satış kolaylığı mı önemli sizce? Yoksa performans, sessizlik veya donanım zenginliği mi? Ne dersiniz??? Ben benzinli iconu seçtim 😀

Bu ülkede malesef dizel otomatik en değerlisi. Yoksa bende biliyorum benzinli araç her zaman daha iyidir ama içinde bulunduğumuz şartlar böyle.

Icon donanım ile Touch arasında bence ciddi farklar var ne olursa olsun imkan varsa Megane 4 ü icon donanım olarak almanızı tavsiye ederim.

Eğer yılda en az 15-20bin km yapmıyorsanızda dizel almanın pek bir avantajı olmayacak kısa vadede. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

1.2 TCe + EDC icon sizin açınızdan doğru tercih

• Merhaba arkadaslar yeni megan sedan 1.6 16v 115 bg joy paketinden 2 tane siparis vermis (butcem buna yetiyordu) birisi olarak dikkatimi ceken bir durumu sizlerle paylasmak istedim. Araclar guzel alimli vs yalniz arac cizgileri simetrik degil hani bi arac kaza yapar ve islem gorur sonucunda fabrikadan cikarken her yeri muntazam olan otonun cizgileri ilgili parcada bozulmustur bunu tutturmak cok zordur hemen kendini belli eder ...

Iste tamda bu noktada o kadar megan inceledim diger donanim paketleride dahil aracin cizgileri esit degil ornegin bagaj kapaginin ucunun biri daha yukari biri tam, kaput cizgisi bi tarafta esit diger tarafta duzensiz

Kisaca araclar sifir gibi simetrik degil acayip canim sıkılıyor bu duruma sadece fark eden ben miyim sebebi nedir veya asli

Kafamda deli sorular ...

Orijinalden alıntı: salih erdem

Merhaba arkadaslar yeni megan sedan 1.6 16v 115 bg joy paketinden 2 tane siparis vermis (butcem buna yetiyordu) birisi olarak dikkatimi ceken bir durumu sizlerle paylasmak istedim. Araclar guzel alimli vs yalniz arac cizgileri simetrik degil hani bi arac kaza yapar ve islem gorur sonucunda fabrikadan cikarken her yeri muntazam olan otonun cizgileri ilgili parcada bozulmustur bunu tutturmak cok zordur hemen kendini belli eder ...

Iste tamda bu noktada o kadar megan inceledim diger donanim paketleride dahil aracin cizgileri esit degil ornegin bagaj kapaginin ucunun biri daha yukari biri tam, kaput cizgisi bi tarafta esit diger tarafta duzensiz

Kisaca araclar sifir gibi simetrik degil acayip canim sıkılıyor bu duruma sadece fark eden ben miyim sebebi nedir veya asli

Kafamda deli sorular ...

Türk işçiliği olmadı olmadı malesef o vw işçiliğini aramyın araçta bende fark ediyorum aracımda kötü işçiliği.

• quote:

Orijinalden alıntı: colprensi

quote:

Orijinalden alıntı: salih erdem

Merhaba arkadaslar yeni megan sedan 1.6 16v 115 bg joy paketinden 2 tane siparis vermis (butcem buna yetiyordu) birisi olarak dikkatimi ceken bir durumu sizlerle paylasmak istedim. Araclar guzel alimli vs yalniz arac cizgileri simetrik degil hani bi arac kaza yapar ve islem gorur sonucunda fabrikadan cikarken her yeri muntazam olan otonun cizgileri ilgili parcada bozulmustur bunu tutturmak cok zordur hemen kendini belli eder ...

Kafamda deli sorular ...

Türk işçiliği olmadı olmadı malesef o vw işçiliğini aramyın araçta bende fark ediyorum aracımda kötü işçiliği.

Sıfır VW Golf 7 inceledim mesai arkadaşım aldı bagaj kapağı ile arka far çizgisi birbirini tutmuyor sağ taraf soldan yüksekte monte edilmiş bariz.

Sahibinede gösterdim hemen servise götürdü araç siyah olduğu için dikkatini çekmemiş. Servisteyken kaputtaki orantısızlığıda farketmişler onada el atmışlar.

Yani hepsinde olabiliyor bu durum. TR deki işçilik bence gayet güzel ama malesef böyle sorunlar her markada var. Eski araçlar kadar özen gösterilmiyor artık.

• yildiz kullanıcısına yanıt
    Seri üretim hızlandıkça, bu tarz hatalar her markada olabilir bence. Bursa oyak fabrikası dakikada bir araç üretmekle övünüyor, bu günde bin araçtan fazla üretim demek.. Ufak tefek hatalar olabilir, yeter ki şirket aracına sahip çıksın ve müşteriyi mağdur etmeden bu hataları telafi edebilsin.. Eğik takılmış bagaj kapağı, hatalı rot balans veya yanlış takılmış bir soket çok büyük sorun yaratmaz.. Motor şanzıman direksiyon veya fren sistemi gibi önemli parçalarda kronik sorun olmasın da, diğerleri halledilir bence.. Türk mühendis ve işçilerine güvenmeliyiz diye düşünüyorum.. Alman, ispanyol, tayvanlı, vietnamlı, çinli veya malezyalı işçiler mükemmel de, bizim vatandaşlarımız mı kalitesiz !! Hiç zannetmiyorum böyle olduğunu...

• Renault un ovundugu dakikada bir arac iste bu hatalara sebep oluyo simetrik hatasi oluyor bazen benimde konsol kisminda nokta buyuklugunde iz var benim gibi takintili birine denk gelir yapacak bisi yok. Sonra konsolda ki ses araba isininca belirli bir sure sonra hoparlor patlagi gibi ses pisman oldum acikcasi biraz aldigima... Birde koltuk icin kilif yada koruyucu alan var mi

• Bugün fiyat aldım megane için; 1.5 dci edc icon Panoramik Cam Tavan beyaz renk 102.500tl bu pakete başka neler ekletmek gerekir? Katlanan ayna varmı? İcon pakette. 17 jant 205/50/17 lastikler var sanırım

Ben düşüncenize katılmıyorum bu tür simetri problemleri her markada oluyor hatta övdüğünüz vw de de oldukça fazla çevremdekilerim yakınmalarından biliyorum.Bu hataları sizin gibi bizim gibi dikkatli bakanlar ancak görebilir

Renault sitesinden megane sedan'ın broşürünü indirip inceleyin. Bütün donanım detayları broşürde var.. Aldığınız fiyat 2017 megane sedan için ise, hiç düşünmeyin, sabah gidip alın.. Süper bir rakam.. Hatch-back veya 2016 model için ise de yine iyi, cam tavan hediye gibi olmuş.. Icon'a ilave yedek lastik de ekletin bence.. Lastik tamir kitleri stepnenin yerini tutmaz, kötü bir yer ve zamanda yolda kalmamak için stepne şart bence...

Orijinalden alıntı: N KUL

Bugün fiyat aldım megane için; 1.5 dci edc icon Panoramik Cam Tavan beyaz renk 102.500tl bu pakete başka neler ekletmek gerekir? Katlanan ayna varmı? İcon pakette. 17 jant 205/50/17 lastikler var sanırım

Mahsuru yoksa bu fiyatı nerden aldınız? Ayrıca 2017 model için mi yoksa 2016 mı?

Eğer 2017 model ise Liste fiyatından 17 Bin lira indirime gitmişler resmen.

Orijinalden alıntı: AKTeknisyen

quote:

Bugün fiyat aldım megane için; 1.5 dci edc icon Panoramik Cam Tavan beyaz renk 102.500tl bu pakete başka neler ekletmek gerekir? Katlanan ayna varmı? İcon pakette. 17 jant 205/50/17 lastikler var sanırım

Mahsuru yoksa bu fiyatı nerden aldınız? Ayrıca 2017 model için mi yoksa 2016 mı?

O fiyatı oyakcilar aliyor hemen hemen, sivile verilecek bir fiyat değil bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubi.lay

quote:

Orijinalden alıntı: AKTeknisyen

quote:

O fiyatı oyakcilar aliyor hemen hemen, sivile verilecek bir fiyat değil bence

Bende Oyak'tan alacağım nasipse :)

Eğer Oyak fiyatı ise normal.Hatta Cam tavan varsa fiyat düşük bile.

Ama Oyak fiyat listesi yayınlar gidip Oyak üyesi biri Bayiden fiyat almaz ki?

• Ben oyak kampanyasına Megane Sedan 1.5dci icon edc opak beyaz deri ve 18 inch jant paketi hariç tüm opsiyon ve paketler dahil 114300 Tl.ye dahil oldum.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.