Şimdi Ara

2026 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (75. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.176
Cevap
131
Favori
829.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
    Canınız sağ olsun sağlık olsun diyelim ama tavsiyem seramik ile birlikte ön kaput ve ön tamponu (farlar dahil) film ile kaplatmanız.

Ben çok faydasını gördüm hatta ön çamurluklarıda kaplatmıştım. Biraz araştırın uygun fiyata yapan yerler mevcut. Çok memnun kalırsınız üzülmezsiniz.
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    sadece sedan için değil marka fark etmeksizin tüm araçlar için 10 bin km altı benzinli daha mantıklı. yok alırken fazla verdiğimiz parayı satarken de fazlaya veriyoruz diyenler oluyor. madem değişen bir durum yok o farkı oraya bağlamanın bir mantığı yok. zaten yakıtlar arası fiyat farkıda kalmadı eskisi gibi. o yüzden benzinli candır. alın keyfinize bakın.

Orijinalden alıntı: Or_By

sadece sedan için değil marka fark etmeksizin tüm araçlar için 10 bin km altı benzinli daha mantıklı. yok alırken fazla verdiğimiz parayı satarken de fazlaya veriyoruz diyenler oluyor. madem değişen bir durum yok o farkı oraya bağlamanın bir mantığı yok. zaten yakıtlar arası fiyat farkıda kalmadı eskisi gibi. o yüzden benzinli candır. alın keyfinize bakın.

Haklısın, birde aldık mı 2-3 sene kullanıp satacağız belki. Zaten olası dizel aldığımızada ki tolere etme durumu sanırım en az 10 yıl.
    tolere etme durumu kullanım km ne bağlı değişiyor. birde dizel araç geç ısınıyor benzinli motor dizele göre daha erken ideal sıcaklığa ulaşıyor. gene dizel için bir handikap söyleyeyim marşa bastın dizelde 3-4 km sonra düşük yakıt tüketimi başlıyor. yani ekonomik olarak 3-4 km sonra yakmaya başlıyor. şehirlerarası yolda mesafe uzun olduğundan düşük tüketimler yakalayabiliyorsun ama kısa mesafede ve az kullanımda dizelinde çok bir fiyat farkı avantajı yok.

Orijinalden alıntı: Or_By

tolere etme durumu kullanım km ne bağlı değişiyor. birde dizel araç geç ısınıyor benzinli motor dizele göre daha erken ideal sıcaklığa ulaşıyor. gene dizel için bir handikap söyleyeyim marşa bastın dizelde 3-4 km sonra düşük yakıt tüketimi başlıyor. yani ekonomik olarak 3-4 km sonra yakmaya başlıyor. şehirlerarası yolda mesafe uzun olduğundan düşük tüketimler yakalayabiliyorsun ama kısa mesafede ve az kullanımda dizelinde çok bir fiyat farkı avantajı yok.

Günlük işe git gel, sıkışık trafik dur kalk için pek uygun olmuyor o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 15.000 km için 1.2 edc ile 1.5 edc için ben de kendimce bir hesap yaptım.

Yüzde 70 şehir içi Yüzde 30 şehir dışı olacak şekilde hesaplanmıştır.
    Dizel için örnek hesap: ([(10500*4.1)+(4500*3.8)]/15000)*1,25

Bulunan ortalama yakıt yüzde 25 liste değerinin üzerinde yakacağı varsayılarak eklenmiştir.

Yakıt;
    1.2 edc için yukarıda vermiş olduğum hesaplamaya göre 7.7 lt ortalama hesapladım.
    15.000 km de 7.7 genel ortalama ile bugünkü benzin fiyatı ile (5.20) 6.000 tl yıllık benzin parası ödenir.

1.5 edc için ise 5 lt ortalama hesapladım.
    15.000 km de 5 genel ortalama ile bugünkü mazot fiyatı ile (4.56) 3.420 tl yıllık mazot parası ödenir.

Yıllık 2500 TL düz hesap benzine fazla ödenir.

Bu farktan 400 TL vergi, ortalama 100 TL bakım ücreti, yıllık yaklaşık 400 TL de kasko+sigorta farkı 1,2 lehine olmaktadır.
    Bu şekilde yaklaşık net yakıt farkı 1.600 TL olmaktadır.

Oyaksız 1.2 edc ile 1.5 edc arasında 14 bin, oyak kampanyası ile 9500 TL fark var. Oyaksız ektra indirim alınabilir mi bilmiyorum.

Ayrıca 1.2 ler triger zincir, 1.5 lerde kayış. 75.000 km civarında 1.5 e 1500-2000 tl civarı ekstra bir masraf yapılacaktır.

Renault da var mı bilmemekle birlikte, diğer firmaların düşük hacimli turbo benzinli motorlarında özellikle performanslı kullanım sonrası yağ eksiltme yapmaktadır. 1.2 alıp servise girmiş arkadaşlar, bakım içerisinde yapılanlara bakarak bu konuda bizlere yardımcı olabilir.

Araç 5 sene kullanılacaksa, 8.000 TL yakıt farkı ödenecek. Bir de kayış değişimini dahil edersek fark 6,500 TL ye düşüyor.

Krediyle alınacaksa o da kullanılacak miktara göre eklenip çıkartılabilir.

Oyaksız alanlar için 1.2 eğer yağ eksiltme vs gibi bir sorunu yoksa gayet mantıklı olmaktadır.
    Oyak kampanyasından alacaklar için ise karar vermek daha zor.

HB düşünenler için 1.2 7 ileri edc, 1.5 6 ileri edc.
    Sedan da ikisi de 7 ileri edc.

• Millete bak arkadaş.

Dizelleri 5lt ortalama ile hesap ediyor. Ben 7 nin altına düşemiyorum İstanbul'da :(

Orijinalden alıntı: nejdeath

15.000 km için 1.2 edc ile 1.5 edc için ben de kendimce bir hesap yaptım.

Yüzde 70 şehir içi Yüzde 30 şehir dışı olacak şekilde hesaplanmıştır.
    Dizel için örnek hesap: ([(10500*4.1)+(4500*3.8)]/15000)*1,25

Bulunan ortalama yakıt yüzde 25 liste değerinin üzerinde yakacağı varsayılarak eklenmiştir.

Yakıt;
    1.2 edc için yukarıda vermiş olduğum hesaplamaya göre 7.7 lt ortalama hesapladım.
    15.000 km de 7.7 genel ortalama ile bugünkü benzin fiyatı ile (5.20) 6.000 tl yıllık benzin parası ödenir.

1.5 edc için ise 5 lt ortalama hesapladım.
    15.000 km de 5 genel ortalama ile bugünkü mazot fiyatı ile (4.56) 3.420 tl yıllık mazot parası ödenir.

Yıllık 2500 TL düz hesap benzine fazla ödenir.

Bu farktan 400 TL vergi, ortalama 100 TL bakım ücreti, yıllık yaklaşık 400 TL de kasko+sigorta farkı 1,2 lehine olmaktadır.
    Bu şekilde yaklaşık net yakıt farkı 1.600 TL olmaktadır.

Oyaksız 1.2 edc ile 1.5 edc arasında 14 bin, oyak kampanyası ile 9500 TL fark var. Oyaksız ektra indirim alınabilir mi bilmiyorum.

Ayrıca 1.2 ler triger zincir, 1.5 lerde kayış. 75.000 km civarında 1.5 e 1500-2000 tl civarı ekstra bir masraf yapılacaktır.

Renault da var mı bilmemekle birlikte, diğer firmaların düşük hacimli turbo benzinli motorlarında özellikle performanslı kullanım sonrası yağ eksiltme yapmaktadır. 1.2 alıp servise girmiş arkadaşlar, bakım içerisinde yapılanlara bakarak bu konuda bizlere yardımcı olabilir.

Araç 5 sene kullanılacaksa, 8.000 TL yakıt farkı ödenecek. Bir de kayış değişimini dahil edersek fark 6,500 TL ye düşüyor.

Krediyle alınacaksa o da kullanılacak miktara göre eklenip çıkartılabilir.

Oyaksız alanlar için 1.2 eğer yağ eksiltme vs gibi bir sorunu yoksa gayet mantıklı olmaktadır.
    Oyak kampanyasından alacaklar için ise karar vermek daha zor.

HB düşünenler için 1.2 7 ileri edc, 1.5 6 ileri edc.
    Sedan da ikisi de 7 ileri edc.

güzel bir hesaplama yapmışsınız emeğinize sağlık .

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubi.lay -- 5 Ocak 2019; 12:13:31 >

• nejdeath N kullanıcısına yanıt
    Güzel hesaplama olmuş, emeğinize sağlık.. Dizel 1.5 dci edc lerin hepsi 6 ileri diye biliyorum, hb sedan fark etmez.. Sadece sedan benzinli 1.2 tce edc ler 7 ileri..

Orijinalden alıntı: srbygvn

Güzel hesaplama olmuş, emeğinize sağlık.. Dizel 1.5 dci edc lerin hepsi 6 ileri diye biliyorum, hb sedan fark etmez.. Sadece sedan benzinli 1.2 tce edc ler 7 ileri..

Ben de öyle biliyordum, mesaji yazarken kolay bakayim diye bir karsilastirma sitesinden bakarak yazdim, orada sedan 1.5 edc yi de 7 ileri gosteriyordu. Resmi kataloga bakmadim.

• Yeni Megane HB ile yeni Civic HB arasinda kaldım sizce hangisi ve neden ?

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    kaç bin km model yıllı ne hangi şehir de oldugunuza göre degısır eger coksa servise gösterin.. yada yakıt aldıgınız ıstasyonu degıstırın.. uzun yol yaptınız mı bu verılerde onemlı örnegın istanbuldan ankaraya veya baska yere ne yaktı ?

2012 1.6 dci 130bg 3 sene istanbulda bındım bu araca 7 nın ustunu bir kere bile görmedim..

ortalamalar ankara için konuşuyorum..

megane gtline 2012 1.6 dci 130bg arkadasta da yenı mehane 4 gtline var

bahar ve yaz aylarında 4.5-5.5 arasında

kışın 5.5-6.5 arasında degısıyor

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.