2021 egea 1.4 easy vs 2017 opel astra 1.6 edition
1 Mobil
-
-
Astra. Daha tok bir araç, kilometresi yüksek olabilir fakat en azından güvenlik ve performans olarak yerlerde sürünmeyeceksiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yakıt tüketimi fazla diyolar ama? Doğru mudur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
1.6 atmosferik Astra da öyle performans olarak uçan kaçan bir araba değil. 0-100 süreleri aynı hatta.
_____________________________ 2000 Volkswagen Polo 1.4 75 Bg 2013-2014 (Km 122.000-126.000)
2000 Volvo S40 2.0 136 Bg 2014-2020 (Km 160.000-284.000)
2020 Fiat Egea 1.4 95 Bg 2020-2022 (Km 4500-43000)
2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...) -
Tabiki astra. Egea ile arasında çok fark var.
Almayı düşündüğüm astra lpgliymiş. Çelik subap taktırmış. Bildiğim kadarıyla bu motorun lpg uyumu yok. İlerleyen zamanlarda bu sorun çıkartır mı?
1.6 LPG li Astra, koşarak uzaklaşın.
_____________________________ Asla kendisi gibi olmaya cesaret edemeyecekleri bir adamın ölüsüne, ömür boyu ve her gün tekrar tekrar yenilenler, "yaşayan ölüler"
"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”
-
İkisinin de turbo versiyonlarına sahip olmuş biri olarak yazıyorum. Astrayı 90 bin Egea yı yaklaşık 10 bin km kullandım.
Bana kalırsa 1.6 astra j alınmaz. Kasa çok ağır. Lpg ye uyumlu değil. Kronik sorunları var.
B14net motor kodlu 1.4t olsa kesinlikle Astra derdim.
Kıyaslama olarak Astra tabiki Egea'dan çok daha iyi bir otomobil. Astra kalite olarak döneminin iyi C sınıfı araçlarındandır. Hatta uzun yol konforu olarak bence sınıfının en iyisidir. Yalıtım hariç sürüş karakteri olarak D sınıfı araçları aratmaz. İçinde kendinizi aşırı güvende hissettiğiniz, hissiz direksiyon sistemine rağmen yol tutuşu oldukça iyi, kullanması keyifli bir otomobildir.
Performans beklentiniz yoksa bu karşılaştırmada Egea öneririm. İşinizi görür, bütçenizi zorlamaz, parçası ucuz, kolay kolay arıza vermez. İçi geniş, ferah bir otomobil Egea.
Not: Astra'da çelik sübap da yaptırsanız o sübapların ilerleyen dönemde tekrar değişmesi gerekecek. Opel'in motorları yüksek sıcaklıkta çalışır, lpgde zorlamaya gelmez. Lpg varsa sakin sakin kullanmanız gerekiyor. Gerçi tüm lpgli araçlar zorlanmamalı. Ancak Opel bu konuda japon ve korelilere göre çok daha hassas.
Astra egeadan daha üstün araç ama motordan kaybediyor.
1.6 cdti 136hp haricindeki astralara bulaşmayın.
Astra tercih ederdim muhtemelen, çünkü ikisi de kondisyon olarak birbirine yakın olacak ve astra j egeaya göre çok daha üstün bi otomobil
Ortalamaya göre fazla yakar doğrudur. Zaten altta LPGli yazmışsınız araç kaçarak uzaklaşın.
1.6 astra ile 1.4 egea arasında, gerek kağıt üzerinde gerekse sürüş esnasında uçurum farklar yok..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Astra'nın 1.6'sı demode ve çok vasat bir atmosferik motor.. arabanın ağırlığı da etkiliyor, biraz tatsız çok yakan bir kombinasyon çıkıyor ortaya.
Lpg ile sorunsuz olsa dert değil ama öyle de olmadığı söyleniyor.
Egea'nın 1.4 motoru şehir içinde kısa şanzımanı ile canlı toplaması ile tat veriyor iş görüyor.. uzun yola çıkınca da iş yapar diyorsun ama azcık vites düşürüp basınca kimse yok.. düşür bir daha bas yine yok. sadece ses var hız sabit. zaten motorun ne varsa 4000 devire kadar verdiği orada anlaşılıyor..
her koşulda sakin kullanıcı iseniz Egea işinizi görür, motorun yakıtı da yüksek değil, sadece easy donanım önermiyorum, üst donanımlara bakardım.
ben ikisini de almam. Egea olacaksa minimum 1.3 dizel veya 1.6 e-torq Lpg, Astra olacaksa 1.4T.
_____________________________ -
Egea 1.3 dizel şehir içinde özellikle işe git gel aracı olacaksa çok şikayet alıyor bu konuda.
_____________________________ -
2021 60 bin km de bir egea şirket aracı ya da kiralık araç olabilir. İyi bir ekspere gösterilip yürürü ne durumda iyice bakılması lazım. Dış kaporta da boya olmaması yürürünün iyi durumda olduğunu doğrulamaz.
Çoğu bu tarz aracın yürürü yıkık durumda olabiliyor. Astra yı tercih etmem ama egea yı iyi bir ekspere gösterip alırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İnanmak yeter. -
Ne konuda bir şikayet hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ "Delilik;aynı şeyleri yapıp,farklı sonuçlar beklemektir."
Albert Einstein -
Yürürü derken kastettiğiniz amortisör, fren balatası ve baskı balata mı?
Bugün seçeneklerden biri olan astrayı sürdüm. Atmosferik motor olmasına rağmen sanki dizel araçmış gibi ses çıkartıyordu. Ayrıca belirttiğinden fazla ve çok ciddi kozmetik sorunları vardı o sebeple astrayı eledim.
1.4 easy plus buldum bir tane 47bin kmde. Ona kapora attım bugün.
Değerli yorumlarıyla bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim
Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla rejenerasyon, sabah sarsıntılı çalışma, marş uzatma, rölanti dalgalanması gibi birçok konuda şikayetçi kullanıcılar ve ağırlıklı şehiriçi kullananlar. Hatta birçoğu kendileri şehiriçine uygun olmadığını ifade ediyor. Şu dertleri olmasa torklu motor ve benzinliye göre düşük tüketim için çok mantıklı denebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
|
İnsanlarda ihtiyacını belirleyememe durumu var. Özellikle Egea grubunda buna çokça şahit oluyorum. Birisi 1.4 motor sorduğu zaman hemen "1.3 Al çekiş gidiş harika" yorumu geliyor. Yahu bir motor sadece torkundan mı ibarettir? 1.4 Motora vebalı muamelesi yapılıyor ama kendi çapında çok iyi bir motor. Sessiz, titreşimsiz, çabuk ısınan, yumuşak karakterli kısaca "yok gibi" bir motor. Sanki araba kendi kendine gidiyormuş gibi hissettiriyor. 1.3'e göre tek eksiği 1.3'ün 2000 devirde verdiği gücü 3250 devirde veriyor. Başka kayda değer bir eksiği yok. Bizim insanımız "Ben bunula kısa mesafe işe gidip geleceğim, soğukta karda kışta kullanacağım" diye düşünmüyor ya da 1.3 Easy alınacak paraya 1.4 Lounge alınıyor, aynı paraya dijital klima, hayalet ekran, 6 hava yastığı işte şerit takip sistemi, çarpışma önleme sistemi, Android Auto/Carplay, adaptif hız sabitleme alabilecekken sırf "Torku var" diye yılda 2 kere uzun yol yapıp toplam 10 tane rampada vites düşürmeyecek diye bomboş 2 hava yastıklı araba alıyor. Yılda belki 20 kere ihtiyacı olacak tork uğruna nelerden vazgeçiyor. |
|
1.6 astra ile 1.4 egea arasında, gerek kağıt üzerinde gerekse sürüş esnasında uçurum farklar yok..
|
|
Astra'nın 1.6'sı demode ve çok vasat bir atmosferik motor.. arabanın ağırlığı da etkiliyor, biraz tatsız çok yakan bir kombinasyon çıkıyor ortaya. Lpg ile sorunsuz olsa dert değil ama öyle de olmadığı söyleniyor. Egea'nın 1.4 motoru şehir içinde kısa şanzımanı ile canlı toplaması ile tat veriyor iş görüyor.. uzun yola çıkınca da iş yapar diyorsun ama azcık vites düşürüp basınca kimse yok.. düşür bir daha bas yine yok. sadece ses var hız sabit. zaten motorun ne varsa 4000 devire kadar verdiği orada anlaşılıyor.. her koşulda sakin kullanıcı iseniz Egea işinizi görür, motorun yakıtı da yüksek değil, sadece easy donanım önermiyorum, üst donanımlara bakardım. ben ikisini de almam. Egea olacaksa minimum 1.3 dizel veya 1.6 e-torq Lpg, Astra olacaksa 1.4T. |
|
Hiç kimse sanki kullanmamış gibi. 1.6 j kasa astra kullandım. Hem kronik sorunlu yağ soğutucusu patlamıştı hem de kasaya göre motor çok küçük. Süspansiyonu biraz sert ve yedek parçaları aşırı pahalı.
1.4 egea 1.6 astradan daha iyi gidiyor. Bu net |
Benzer içerikler
- nissan qashqai 1.5 dci kullanıcı yorumları
- sokakta araba yıkamak yasak mı
- 95 nerenin plakası
- en iyi enjektör temizleyici
- trafiğe kapalı alanlar nerelerdir
- ds elektrikli araba
- volkswagen jetta 2026
- lfp batarya kullanan araçlar
- i20 yeni kasa
- peugeot 3008 sıfır fiyatı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt