|
Merhaba arkadaşlar 2011 Corsa D aracım vardı. Multimedya yasakları ve biraz da güvenli bir otomobile geçme maksadıyla aracımı sattım. Şimdi 1 milyon 100 bin TL bütçe ile ikinci el otomatik düşük km araç bakıyorum. 4 kişilik aileyiz. B sınıfı yetiyor ama bagajı büyük olsa fena olmaz. Biraz araştırdım bu seviyelerdeki 3 silindir araçların genelinde sorunlar var ancak bana mümkün olduğunca yolda bırakmayacak, bıraksa bile sanayide usta usta gezdirmeyecek ve sorunu çözdükten sonra uzun kilometrelerce başka sorun çıkarmayacak, kısaca kafamın rahat olacağı bir araç olsun istiyorum. Hız ve performans beklentim yok ama konforlu bir araç olsun isterim. Seçeneklerim şöyle -2020-23 arası Citroen C3 Shine 1.2 Puretech 40-65 bin km arası. Puretechde kayış sorunu var ama trigeri bir kere değiştirdikten sonra kafam rahat olur diye düşündüm. C3'e konforlu ve ferah bir araç diyorlar. Yaş ve km açısından en genci bu oluyor ama bagajı 300 litre (Clio 391, polo 350). Bacanağımda C3 vardı. Beğenmiştim. -2020-22 Clio 5 1.0 TCE Touch 65-85 bin km arası Bagaj hacmi 391 litre. Diğerlerinden daha uzun, ve 5 cm civarı daha geniş. Ancak turbo ses sorunu, motor kulakçığı değişmeyenlerde fazla titremesi, farın buğulanması gibi sorunları derken her araştırmamda yeni sorunlar beni çekindiriyor. Ayrıca trim sesi vs. nasıl olur bilmiyorum. Piyasasının olması güzel bir artı. Clioya karşı bir ön yargım var ama hakim olduğum bir araç değil. Konfor konusunda C3'ten iyi midir kötü müdür bilemedim. -2017-18 Polo 1.0 TSİ Comfortline 85-100 bin km arası Bu seçenek için maddi olarak kendimi zorlamam lazım. Zaten borçla alacağım şimdi bi 100 bin TL daha eklemem gerekecek. Maddi olarak sıkışıp daha yaşlı ve daha yüksek kilometrede araç almaya değer mi bilemedim. Sadece 2 hava yastığı olması büyük sıkıntı. DSG sorunun farkındayım ama olursa bi kere olacak şey. Sıkıntı değil. Konfor, malzeme kalitesi gibi konularda çok övülüyor. 7-8 saatlik uzun yollarım oluyor. Almışken konforlu bir şey mi olsa diyorum. Ayrıca yakıt tüketimi olarak clio ve c3'e göre daha az yakıyor. Siz ne önerirsiniz? Fikirleriniz benim için önemli. ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet.Akif -- 25 Mart 2026; 4:47:28 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt