Şimdi Ara

2005 ya da 2006 subaru forester alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
11.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar araba bakıyoruz da forester kafama çok yattı hem elektronik anlamda fazla inciği boncuğu yok hem de sağlam bir araca benziyor. alınır mı? arızası masrafı çok olur mu?

Bakımlı temiz araç arıyorsanız gayet güzel araçtır.
    ama çok iyi kontrol ettirmek temizini bulup almak lazım.
    Parçaları pahalıdır,fakat temizini bulduktan sonra kolay kolay sorun çıkarmaması bunu telafi eder.
  • Çok araştırdım bir ara. 2005 modelleri tutulan modeller. Ancak 2006 da kasa değiştiriyorlar. Yakıtları öyle aman aman değil. Ancak bastın mı içen cinsten. Çerçevesiz camlı olan modelleri Subaru severler için bir hastalık :)mış... İnternette pek şikayeti olan yok. İstanbulda Cadde Motors du sanırım Subaru lara bakıyor ve neredeyse piyasadaki Subaru ların 2.El piyasası onların elinde ... İst iseniz oraya gitmenizde fayda var. Yine bir yerde okumuştum mesela Rezistanslı Ön Cam değişimiz bir buçuk milyar civarı orjinali... 600 Liraya çakması .. Rezistans varmıydı bilmiyorum. burada bir yerde okudum aklımda kalmış Genel olarak Japon ve sorunsuzluk algısı hakim bu araçlarda. Fakat resimlerden güzel gözüktüğü kadar ben yakından baktığımda bir değişik gelmişti bana. Özellikle 2005 ve alt modelleri sanki kartal gibi duruyordu gözümde :) . 2.Eli çok uygun fiyatlara bulunabiliyor.

Eğer gözünüze takıldıysa alın geçin derim :)

• ben de uzun zamandır araştırıyorum. 2005 ya da 2006 turbo mu tavsiye edersiniz yoksa turbosuz mu?
    fazla yakmaması açısından yani. çünkü çevreden çok duyuyorum basınca fena içiyormuş benzini.
    civic düşünüyorduk ama yollar iflah olmadığından bir de dağda mangal işlerimiz çok olduğundan şöyle delik deşik yollarda sorunsuz, konsolu çok göz yormayan sade bir araç istedik ben de bunu gözüme kestirdim. zaten çok kullanılacak bir araç olmayacak. yılda 10000 km belki yaparız belki yapmayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuestionMark -- 9 Mart 2013; 20:45:30 >
  • Ozel bir arac, yakit kriteri ilk siralara konularak degerlendirmek haksizlik olur. Sundugu cekis sistemine en yakin sistem Audinin quatrosu ve onlarin da en ust segmentte hangi fiyatlarla satildigi belli zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

temizini bulursanız alınır.
    Yakıt olarak lpg li modelleri tercih edin zira temiz yakar benzini.
    Bakımlı temiz araç arıyorsanız gayet güzel araçtır.
    ama çok iyi kontrol ettirmek temizini bulup almak lazım.
    Parçaları pahalıdır,fakat temizini bulduktan sonra kolay kolay sorun çıkarmaması bunu telafi eder.

hocam önerinize lafım yok ama ne kadar çok temiz demişsiniz yahu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Ozel bir arac, yakit kriteri ilk siralara konularak degerlendirmek haksizlik olur. Sundugu cekis sistemine en yakin sistem Audinin quatrosu ve onlarin da en ust segmentte hangi fiyatlarla satildigi belli zaten.

çok araştırıp hem mükemmel çekiş hem performans hem de sorunsuzluk üçlemesinin bu araçta olduğuna karar verdim. hem de ucuz. ancak yakıt fiyatları belli biz de trilyoner olmadığımıza göre yakıtı düşünmek zorundayız. hocam siz de subaru konusunda bilgili gibi duruyorsunuz acaba turbolu turbosuz arasındaki farklar eksiler artılar nlerdir?

Orijinalden alıntı: QuestionMark

quote:

Ozel bir arac, yakit kriteri ilk siralara konularak degerlendirmek haksizlik olur. Sundugu cekis sistemine en yakin sistem Audinin quatrosu ve onlarin da en ust segmentte hangi fiyatlarla satildigi belli zaten.

çok araştırıp hem mükemmel çekiş hem performans hem de sorunsuzluk üçlemesinin bu araçta olduğuna karar verdim. hem de ucuz. ancak yakıt fiyatları belli biz de trilyoner olmadığımıza göre yakıtı düşünmek zorundayız. hocam siz de subaru konusunda bilgili gibi duruyorsunuz acaba turbolu turbosuz arasındaki farklar eksiler artılar nlerdir?

Ben o kasanın kullanıcısı değilim, kullanıcılarından fikir almak için (http://www.subaruclubtr.com/forum/ ) bakabilirsiniz. Geçenlerde bir arkadaş 2004 turbo Forester'ı 26.000TL ye aldı.

• quote:

quote:

2006 ve sonrası turbolu araçlar 2500cc.
    Donanım olarak ,2.0 lara göre en dolusundandır.
    Bence turbolu almaya gerek yok.
    Gözünüzü korkutmuş olmıyayım ama 2006 model 2.0 araçla devamlı dipgaz 350 km yolla benzin ışığının yandığını bilirim.
    Arkadaş en sonunda dayanamayıp tüpü taktırdı, "keşke önceden taktırsaymışım"diyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

quote:

2006 ve sonrası turbolu araçlar 2500cc.
    Donanım olarak ,2.0 lara göre en dolusundandır.
    Bence turbolu almaya gerek yok.
    Gözünüzü korkutmuş olmıyayım ama 2006 model 2.0 araçla devamlı dipgaz 350 km yolla benzin ışığının yandığını bilirim.
    Arkadaş en sonunda dayanamayıp tüpü taktırdı, "keşke önceden taktırsaymışım"diyor.

2.5 turbo Foresterlarda diger Foresterlardan farkli olarak mekanik, disli bir orta diferansiyel (VTD) daha var ve bu en saglam cekis sistemlerinden birisi. Bizim araclarda normal sartlardaki cekis ayari %90 on- %10 arka iken VTDli bir Subaruda %45 on-%55 arka oluyor ve bu da hem surus guvenligi hem de keyfini artiran bir unsur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzak doğulu araç markaları içinde en çok beğendiğim araç Forester. Heleki 1.9 luk boxer motoruna hayran kalmamak elde değil.

2010 1.6 TDI Jetta Comfortlıne
  • peki son bir iki soru:
    araba genel olarak 110-120 km'nin üzerinde kullanılmayacak
    yılda 10.000 km'den az gidecek

bunlara göre almak mantıklı duruyor ancak 2.5 turbo olanda kronik bir sorun var mı, parça masrafı çok çıkıyor mu ve lpg uyumlu mu merak ediyorum.

Şimdi arkadaşlar subaruda servis ve işçilik sıkıntısı var. Parça yan sanayi bulamazsınız, onu zaten geçtik. Düzenli bakım ister ve bakım masrafları çoook yüksektir.

Bakın bırakın yetkili servis dışında , yetkili servisler bile sorununuzu çözemez. Türkiye'de 2-3 sorununuzu çözebilen yetkili servis var o kadar. O şehirlere gideceksiniz.

Tamir isterse yandınız, çünkü öncelikle tamiri çok zor, Türkiye'de usta çözemiyor. 2 kere servise gidince ancak.

200-300 tl Subaru forester muadili bir araca aynı sorun için işçilik öderken, Subaru Forester işçilik masrafı aynısı için 1200 TL civarı buluyor, o da usta halledebilirse. Sorunun tam

çözülememesini de zaten göze alacaksanız Subaru forester için

Tamir ve bakım masrafları sizi ve cebinizi yoruyor. ona göre aman dikkat.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.