|
2019 TOYOTA COROLLA SEDAN (262. sayfa)
-
-
Mrb arkadaşlar. Flame x-pack araca kış lastikleri taktıracağım. Araçlarda lastik basınç sensörü var bildiğim kadarıyla. Lastikçinin bu konuda dikkat etmesi gereken bir nokta var mı? Jantların yerlerinde değişiklik yapılmamalı diye bir şey okumuştum. Bizim araçlarda da böyle bir durum var mı? -
Kışlıklar için 4 tane 15" siyah jant + 195*65*15 Goodyear ug8 lastik alıp devam ettik.
Sensör yok, göğüste uyarı veriyor ama şurada kısa süre için gerek olmadığını düşündüm. Zaten kışın mecbur kalmadıkça kullanmamaya çalışıyorum.
Her sök tak işleminde lastiklere, jantlara veya sensöre zarar gelmesi muhtemel. Bu şekilde kendim söküp takıyorum. -
Aralık ayında 2.kez kışlık lastiklere geçtim. Bir sorun yaşamadım. Açıkcası böyle bir riskten haberim de yoktu.
_____________________________ -
Müşterileri ile daha hızlı iletişim kurmak için Toyota'nın yeni müşteri web sayfası hizmete sunulmuş.
Android car play güncellemesi için arandım fiyat 475 tl.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Telebiyografim: 8110, cd920, onetouch view, a1018, 3310, c55, c60, 6100, 6300, 6630, Genoa, Sirocco, E63, Vdf 945, 8520 Curve, 5800, Bold 9000, Galaxy Gio, Iphone 3GS, Xperia Sola, Galaxy Nexus, Nexus 4, iPhone 5C, iPhone 6, iPhone 6s,iPhone 7,OnePlus Nord, iPhone 8 Plus, iPhone 12, iPhone 15 Pro Max -
Arka üstte yer alan kısım Radyo orası normal. Kemerlerden trim sesi gelirken kemerler boşta mı toka plastiğe vuruyor olmayasın?
Aa o kısım radyo mu gerçekten. Bende de üstteki 5 6 çizgi buğu çözmüyor diye servise gidecektim bunun için.
Yok kemer takılı. Bircok kişide varmis emniyet kemerlerinin b kolununa bagli oldugu plastik oynuyor. Pürüzsüz asfaltta ses yok ama yol cizgilerinde bile ses yapıyor.
Birde u donuste yada sağa keskin dönüşte yine B kolonundan yay boşalmış gibi ses geliyor
Bunu yaşayan varmı? -
Benim de 1.6 dream mds aracım 1100 km de ve bu trim sesleri ara sıra kulağıma geliyor. 2020 corolla araçlarda bu söylediklerinize ek olarak fren balatalarından ıslık sesi(1 kere soğuk havada yaşadım) ve direksiyon kolonu arızası da görülüyor. Bu arızaları serviste garantiden ücretsiz yaptıranlar var corolla face gruplarını takip edebilirsiniz. -
Bende de 2019 model bulunuyor. Direksiyonu sola doğru çevirince kolondan ses geliyordu. 10bin bakımında belirttim. Videoya alıp merkezden onay aldıktan sonra ucretsiz değiştirdiler. -
-
-
7 tane hava yastığını çok görmeyen firma için plastik kapağımı tartışıyorsunuz? Sadece arabada gördüğünüz yerleri eleştiriyorsunuz şurasında keçe yok burasında yalıtım az diyorsunuz. Araç piyasada f/p olara alınabilecek en iyi sedan araba bu fiyata ancak fiat marka araçla kıyaslarsınız ama içinizden onda bile şu var bu var diyeceksiniz peki kaç hava yastığı var? En boş versiyonunda arkalarda bile bağımsız süspansiyon var mı? Ama bunları görmediğiniz için kıyaslarken gözle görülen keçeyle kıyaslayıp araçta şu bu yok diyebiliyorsunuz? Bazı şeyleri güzel sağlam ve ucuz istiyorsanız size göre küçük olan ama firma için 100 binlerce üretimde tasarruf sağlayacak ucuz ve görece gereksiz bazı şeyleri çıkartıp karını belli seviyede tutacak şeyler yapması normal... 7 değilde 5 hava yastığı koyupta motor kapağını plastik olsun isterseniz fiat veya dacia marka araçlara yönelebilirsiniz.
-
Yıllardır Toyota araca binerim,
eleştirmeye hakkım var.
MOTOR PLASTİK KAPAĞI EKSİK
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...
“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır” -
Aracı alalı iki ay olacak hala motor kaputunu açmadım ya bu da benim ayıbım olsun.
Hiç cam suyu kullanmadım, eksilmeyince açmak da aklıma gelmedi açıkçası. Birazdan gidip bakayım 1.6 motorumda kapak var mı merak ettim.
(Bu arada zırt pırt iç dış harici motoru yıkatanları da anlamam.)
Acaba maliyetten kısma harici vergi dilimi oyunları için de kapak konmamış olabilir mi?
Kapak koymadın, kaput izalasyon malzemesi de koymadın sonra sosyal medyada dalga konusu olursun.
https://www.facebook.com/isimizgucumuzmodifiye/videos/kaporta-testi-nasıl-yapılır-toyotaya-dikkat-/1295487604119387/
Gerçi sınıfında en başarılı test sonuçlarını almış, bu konuda sıkıntı yok ama imajını zedeliyor işte.
Zaten adac testi tercihimde önemli rol oynadı.
Orta paket bir b sınıf alacaktım. Aynı paraya C sınıfı sedan denemek istedim.
Sadece en dolu paket harici 2 hava yastığı sunduğu için i20 hayalimden vaz geçmiştim mesela.
Ancak sedan araba sevmiyorum, sevemedim arkadaş şimdi de 208 kaşıntım başladı ama kolay araç satan birisi değilim. Yoksa maceraya atılırdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
güle güle kullan,
özellikle otomatikse, uzun yıllar binersin
_____________________________ halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...
“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır” -
Motor bölümüne kapak ve kaputa izolatör konulmaması verimlilikten dolayı konulmuyor. Motor ısındığı zaman ısısını her noktadan atması iyidir. %1 bile motorun verimini arttırsa emisyonu düşürse firmalar için artık kıymetli. Ticaret yani müşteri algısına yönelik donanımlar ile mühendislik çoğu zaman endüstride çakışır. Örneğin VW gücüne göre uzun süredir en verimli motorlarından ki ben de çok beğenirim 1.4 TSİ 122 HP olanında da motor üstü plastik kapak yok.
Kaput amortisörü konulmamasının sebebi de, genelde alüminyum kaputlarda daha yeni benim arabamda başıma geldi ( başka bir marka araç) eğer amortisörlerden bir tanesini sönümlemesini kaybeder ve farketmezsen ki edemeyebilirsin kaput sağa ve sola doğru hafif hafif eğilmeye başlar. Hatta açtıktan sonra sert kapatırsan bir anda yamultursun. Geçen ben yamulttum maalesef, çabuk fark edince düzelttik işte olduğu kadar, boya atmadan kurtardık.
İşin maliyet yönü vardır yoktur bilemem ama teknik açıklamaları bunlar.
Sosyal medyada çok bilmiş insanlar ile kaynıyor zaten, ana kriter Ahmette var bende niye yok üzerine olan değişik bir yer. Fakat ben yine de o sosyal medyadaki kişilerin dikkate alınması taraftarıyım. O yüzden halkımız Alman araçlarını çok sever. Plastiği yumuşaktır, albenili görünür, caf caflı görünür ama dayanımları zayıftır çok saçma arızalar verir, önemli değil bizim gibi ülkelerde, imajı dayayacaksın sonra cebinde ne kadar parası varsa alacaksın, insanımız böyle mutlu oluyor. Firmalarda insanlar için var, o yüzden talep ne ise onu vermek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 22 Ocak 2021; 18:19:11 >_____________________________
-
2020 1.6 flame x-pack mds sahibiyim.
Hız sınırlayıcı açtığım da, yokuş aşağı giderken sadece sesli uyarı veriyor, araç fren yapmıyor. Fren yaparak ayarlanan hızı koruması gerekmez mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: egunay
2020 1.6 flame x-pack mds sahibiyim.
Hız sınırlayıcı açtığım da, yokuş aşağı giderken sadece sesli uyarı veriyor, araç fren yapmıyor. Fren yaparak ayarlanan hızı koruması gerekmez mi?Adaptif cc yapıyor, hız sınırlayıcı yapmayabilir.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt