Şimdi Ara

2019+ KIA Ceed Xceed Ana Konu (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
10
Favori
30.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    Ben ilk 16 ları hankook 4 mevsim ile değiştirmiştim, araba pamuk gibi olmuştu, şimdi Michelin primacy 4 ile geldi yenisi, o daha da yumuşak hamurlu bir lastik, 17 farkını hiç anlamadım. Michelin tercih edebilirsiniz bence. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben benzer araçlarda Michelin Primacy 4 de Hankook Ventus S1 evo2 de kullandım. Hankook'tan daha çok memnun kaldım (ama ventus prime olanı değil s1 evo serisi, genelde premium araçlarda fabrika çıkış lastiği)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt

    kinergy eco 2 ile çıktı 2020 ceed'ler, bizim tozlu yollarda ciddi manada tutunma problemi var.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam doğrudur, eco serisi tüm lastiklerde benzer şikayetler var uzak durmak lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • led ampul düşünüp de hata kodu olur mu, fara sığar mı, adaptör ister mi, kapak kapanır mı falan diye düşünen vardır diye yazıyorum.


    çinli sitede 55w birebir h7 ampul boyutlarında ürünler çıkmış, ben de bir tane satın aldım.


    sanıyorum 55w olduğu yani halojen ampul kadar enerji tükettiği için balast istemiyor, ayrıca fanlı olmasına rağmen birebir h7 ampul ebatında olduğu için büyük kapak, montaj adaptörü falan da gerektirmiyor. ceed'de arızakodu, parazit vs yapmadı.


    arabaya ampulu monte etmek için fara ampulu belirli ve tek bir eksende sokup 15 derece civarı saat yönünde çevirerek sabitlemek, öyle olunca da ledler tam olarak 90 derece açıyla yanlara bakamaz hale geliyor, bir taraf biraz aşağı bir taraf biraz yukarı bakıyor yani...


    her ne kadar mercek belli bir çizgiye toplayacak olsa da ürünün araca uyumu konusunda gözlemlediğim tek olumsuzluk bu oldu.


    aydınlatma performansını sadece otoparkta deneyimledim o yüzden yorum yapmayacağım ama far çizgisi gayet net ve düzgün...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 27 Mayıs 2023; 19:15:53 >




  • KafzieL kullanıcısına yanıt
    Arkadasın yazdıklarına ek olarak ben de ceed sw 22 1.5 mild hibrit sahibiyim. Sw'nin donanım olarak xceed den farkı arka koltuklarda ısıtma yok ön koltuklarda ısıtma var sogutma yok diğer özellikler aynı. ön sensörler, şerit takip vs onlar olsaydı daha iyi olurdu.

    Benim arac, ceed ve xceed ten daha uzun ve agır oldugu icin yakıt tüketimi agresif kullanıma baglı olarak sehirici 7-7.5, sehirlerarası 5.5-6.5 arası degisiyor. Hibrit motor cok degisken calısıyor sarjı tam doluysa sehiricinde o kadar tasarruflu oluyor ki 5-5.5lara düsüyor tüketim ama bazen oluyor uzun yolda sadece şarj etmeye çalışıyor, yelken moduna girmiyor. O konuda mild hibrit motor konusunda soru işaretlerim var. Tüketim değerleri 15bin 20bin km den sonra daha da düşüyormus Baska kullanıcıların ifadeleri o şekilde.

    Kullanım olarak asırı performanslı bi arac, hangi ara 170 180lere cıkmıssınız farkında olmuyorsunuz, yol tutusu, virajları alması vs cok güzel. Yalıtım konusu daha iyi olabilirmis özellikle asfaltı kötü yollarda ön davlumbazlardan aşırı ses alıyor fırsatım olan ilk vakitte yalıtım düsünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hipoglisemi kullanıcısına yanıt

    yelken moduna girmemesi gpf rejenarasyon ile ilgili de olabilir. rejenarasyonu içinden filtrenin içinden oksijen geçirerek yapıyor, o da sadece vitesteyken mümkün.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla filtreden geçen oksijen bataryaya ulaşamadan kayboluyor o da yeterli enerji saglayamadıgı icin batarya hızlı şarj olmuyor. Doğru mu anladım acaba. Gpf rejenerasyonunu yeni duyuyorum çünkü. 😊

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hipoglisemi kullanıcısına yanıt

    benzin partikül filtresinin kısaltması gpf. bu filtrede biriken partikül içinden geçen havanın içindeki oksijenle tepkimeye girip yanıyor ve filtre temizlenmiş oluyor. bu da rejenerasyon deniyor.


    o da normal şartlarda sadece araç vitesteyken ayağımız gazdan çektiğimizde oluşabilecek bir durum, yani hava motora giriyor, oradan egzos üzerindeki filtreye ulaşmış oluyor.


    yelken moduna geçse boşa atacak ve bu fonksiyonu yerine getiremeyeceği için de bazzen normalde yelkene geçmesi gerekirken viteste kalmayı tercih ediyor olabilir.


    zaten öncesinde veya yavaşlarken frene basmadıkça sadece ayak gazdan çekildiğinde motordan batarya şarj edilmiyor bu sistemlerde.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Simdi gayet anlasılır oldu. Cok teşekkür ederim. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    MHEV sistemin devreye girme prensibi konusunda yazılmış en güzel yazı olabilir. KIA servis sorumluları bu bilgilerin çeyreğine haiz olsa bugün başka yerde olurduk. Teşekkür ediyorum şahsen. Ben de sonunda merakımı giderdim.


    2022 KIA Xceed 1.5 160 MHEV aracımı geçtiğimiz günlerde sattım. Tam 1 yıl kullandım, 24 bin kilometre yol yaptım. Araçla ilgili memnun kaldığım ve kalmadığım yönleri sayayım;


    - Araç yeterince performanslı. 1.5 150 TSI C sınıfı araçlarla gayet rahat yürüyor, manuel kullanımda biraz daha hızlı hatta. Merak edenler bu şekilde fikir edinebilir.

    - Malzeme kalitesi bu sınıfın standartlarının üzerinde. 1 sene sonunda, çok da dikkatli kullanılmadığı halde trim sesi pek olmadı. 100 ve üzeri hızlarda sol aynanın oralardan bir ses gelmeye başladı, vakit bulup götüremedim ama ciddi bir sorun olduğunu sanmıyorum.

    - Bagaj hacmi C HB bir araç için fazlasıyla yeterli. Subwoofer olmasına rağmen şekli şemali düzgün ve kullanışlı. Birçok bebek arabası enine sığıyor. Otomatik bagaj halen birçok araçta yok, bu da bir artı. Kumandadan aç-kapa da güzel, faydalı.

    - Ailede 180'in üzerinde insan yoksa araç oldukça geniş ve kullanışlı. Şaft tüneli yok denecek kadar küçük. Tavan yüksekliği de ideal. Koltuklar tamamen deri ve önde soğutma adeta keyif unsuru.

    - Öznel bir konu ama araç çok şık ve bazı renklerde çok dikkat çekici. Kuantum sarı kullandım, otoparka gelip soranlar oluyordu aracı tanıyamadıkları için. Canlı renkleri çok güzel duruyor özetle.

    - MHEV başlarda çöp gibi gelmişti ama sonradan hoşuma gitti. Şehiriçi kullanımda, şehirdışı kullanımda sık sık kullandım. Yakıt tüketimine en az yarım litre etkisi var sıkça kullanıyorsanız. En güzeli de otoyol hızlarında dahi devreye girebilmesi. Manuel çalışmıyor veya istediğiniz an tetikleyemiyorsunuz ancak az çok biliyorsunuz devreye gireceği anı. Keyifli.

    - Konsol, kokpit tasarımı gayet başarılı. Her yerli yerinde ve okunaklı. Geleneksel tasarım sevenlerin beğenmemesi pek mümkün değil.

    - JBL ses sistemi. Evet, bir HK, Burmester ya da B&O gibi değil ama iş görüyor. Yine de her daim kendinizin yaptıracağı bir Bewith gibi olmuyor bunların hiçbiri. O bakımdan ciddi bir artı denemez. Ortalamadan iyi olmasına yarıyor.


    Eksilere gelirsek;


    - Yol sesi alıyor. Lastikle düzeltilebilir muhtemelen ancak üzerindeki Continental lastiklerde durum bu.

    - Performanslı kullanım için fazla yumuşak ve virajlarda yatıyor. Ben hızlı kullanan biri olarak çok memnun kalmadım. Şehiriçi kullanımda çok iyi olsa da dışarıda o kadar mutlu etmedi.

    - DCT7 maalesef benim standartlarıma göre vasat bir şanzıman. Geçişleri hissettiriyor, tepkileri yavaş ve yüksek hızlarda oranları kötü. 7. Vites çoğu zaman atıl durumda kalıyor. DSG7, DKG7, EAT6, EAT8, ZF8 gibi şanzımanlar çok daha başarılı bence. Çift kavrama olup da tam otomatikten daha kötü iş çıkarması moral bozuyor gerçekten.

    - Araç nesil olarak eski olduğundan içerideki kırmızı aydınlatmalar da yenilenmemiş. Gece sürüşlerinde göz yoruyor düğmelerin renkleri, kısıyorum.

    - Radar olmadığı için hiçbir aktif güvenlik sistemi yok. Türkiye paketi gibi olmuş, süslü şeyleri ekleyip bunu çıkarmışlar. Ebay gibi yerlerde satılıyor ama uğraşmadım. Adaptif ve kör nokta arıyor insan kesinlikle.


    Aracı sattım ve bayram sonrası sürprizi yaşamadan KIA Niro EV'ye geçtim. Hayatımda aldığım en mantıklı kararlar listesinde ilk 3'e oynar. Xceed ile aynı sınıfta olmasına rağmen sınıf atladım aklınıza gelecek her anlamda. Bununla ilgili yorumlarımı da Niro başlığında paylaşacağım.


    Herkese kazasız belasız sürüşler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jay jay justified kullanıcısına yanıt

    Niro dan hep övgü ile bahsediliyor, onla ilgili yazınızı da link olarak paylaşırsanız okumaktan keyif alırım. Ellerinize sağlık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar yakın zamanda xceed için bayilerle görüşen oldu mu acaba ben arıyorum da bulamadım hiç bir bayide en erken kasım aralık deniyor. Bir, iki ay içinde teslim yapabilen bayi var mı acaba bir de aksesuar dayatması yapmayan bayi :)

  • Doc_tor kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba bende bahsettiğiniz model var gerçekten performanslı bir araç kullanırken gaza basmamak gerçekten zor bastığınızdada gidiyor yakıta dikkat ederek gidersenizde 7.5 civarı yakarsınız şehir içinde benim yaşadığım yer Samsun yokuş çıkıyoruz bol bol eğer düz biryerde kullansam çok rahat 6 litre altında yaktırırım. Yol tutuş mükemmel süspansiyon hafif sert dış görünüşü jantlarla birlikte çok iyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba kkonuyu biraz hortlatıyorum ama ceed hb elegance kaporası verdim benim farlarda halojen link filan var mıdır ve uyumlu mu ceed hb ? 55w 7h 300tl ile 3000 lira arası satılıyor hangisi iş görür ?

  • smhgvn S kullanıcısına yanıt

    H7 aracın farları, ben Led takmayı denedim, açıkcası aydınlatma işi hoşuma gitmedi. İyi bir halojen ile yenilenebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smhgvn S kullanıcısına yanıt

    aracınız hayırlı olsun.


    benim aldığım ürünün linki aşağıda, h7 versiyonu.


    aracın far kapağı kapanıyor, hata vermiyor, far çizgisi çok düzgün, aydınlatması da iyi.




    aliexpress.com
    555.9TRY 38% OFF|2 adet Turbo H7 LED 1:1 boyutu ışıkları Mini kafa lambası 3580 CSP kablosuz araba LED far lambaları Fan ile 6000K süper parlak beyaz 12V| | - AliExpress
    https://www.aliexpress.us/item/3256804422423585.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    Ben en son Osram Night breaker Led aldım, hemde far fiyatınaydı, aydınlatma performansı hiç hoşuma gitmedi. Memnun musunuz, uzun yolda nasıl? Bi set daha mı far alsam diye düşünüyorum bazen. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Üründen ben memnunum. Bence denemeye değer pek bir maliyeti de yok zaten.

    Night breaker tüv standardını sağlasın diye lümeni düşük olabilir.

    Orjinal led far almıştınız onlar uymadı mı makyajlı versiyona?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 13 Aralık 2023; 9:32:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    Onları o araba üstünde verdim. Eski farları dışarı satmıştım o sebeple. Yenisine makyajlı yakışır da, onu takan hiç yok henüz :) Alayım bunlardan düzgündür inşallah


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.