Şimdi Ara

2019+ KIA Ceed Xceed Ana Konu (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
10
Favori
30.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    Astra da bulurum aslında ama dışı buzdolabı gibi, arabayı sevemedim içi çok uyduruk, 308 iyi gibi ama üste çok para isteniyor o parayı vermek istemedim.


    Golfü sevdim basit tipi düzgün, hayırlısı olsun hangisini bulursam artık.


    Bu arabayı satamamak Kia nın ayıbı bence, araba fiyatına göre çok iyi. 2 senedir çok memnunum, bu donanıl eksikliğine ve ctesi gelen zamma rağmen hala almayı düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de şubat ayında çorlu bayisinde 3.250 verdim 30.000 bakımına. ekstradan fren ve debriyaj hidrolikleri değişti. 5w30 yağ kullanıldı. benim bildiğim 2021 model mhev hibrit motorlarda 0w20 kullanılıyor.

  • ZeroDisquiet kullanıcısına yanıt

    yeni 1.0 tgdi smartstream denen yeni nesil motor için 0w20, eski tip smartstream olmayan için 0w30 tavsiye ediyor hem kia hem yağ üreticileri. hybrid olup olmamsından bağımsız.


    Özellikle 0w30 olması gerekmiyor mu diye sordum, kiayakın zamanda türkiyede 0w20 kullanılmasını talimatlandırmış, internet sitesindeki bakım sayfasında da geçen sene 5w30 yazıyordu bu sene 0w20 yazıyor

  • Hafiften Xceed bakınmaya başlayınca konu başlığını da biraz genişlettim 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.5 ceed xceed kullanan arkadaşların yorumları nasıl? Tüketim sessizlik güç, ve de dizel ile kıyas bağlamında yorumlarınızı yazabilir misiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • turkeril kullanıcısına yanıt

    6 ay önce bayiden 0 1.5 160 bg Xceed alarak Kia serüvenime devam ediyorum. Yaklaşık 7 sene dizel Kia Ceed C.plus kullanan biri olarak sanırım objektif bir karşılaştırma yapabilirim:


    + 1.5 160 bg motor kesinlikle performans olarak çok başarılı. Normal modda oldukça konforlu bir kullanım sunarken sport moduna aldığınızda sürüş dinamikleri değişiyor ve çok daha atik ve gücü yola daha hızlı aktarabilen bir forma dönüşüyor. 1.6 136 bg ile kıyasladığınızda özellikle sport modda ciddi fark yaratıyor, hızınızın nasıl 100'den 180'e fırladığını anlamıyorsunuz.


    + Yalıtım genel olarak 1.6 dizel Ceed'den daha başarılı. Özellikle turbo benzinli motor sesi neredeyse hiç yok, yol sesi konusunda da gayet başarılı. Sadece rüzgar sesi hususunda biraz daha iyi olabilirdi ama yine Ceed'den güzel.


    + Malzeme kalitesi, kokpitin ergonomisi, dijital ekran çözünürlüğü çok başarılı.


    + Süspansiyonlar oldukça konforlu. Herhangi bir tümsekten geçerken çok güzel sönümleme yapıyor. Birkaç defa hızlı girdiğim tümsek ve çukur olmuştu, şaşırtacak derecede neredeyse hissetirmeden geçtim. Bu süspansiyon özelliklerine ve yerden biraz yüksek oluşuna rağmen yol tutuşu da gayet başarılı. En az Ceed kadar yere yapışıyor diyebilirim.


    + Bende ki 1.5 benzinli, mild hybrit değil. Yaklaşık 6 ay ve 9000 km sadece şehir içi kullanım ile yakıt ortalamam 6,4. Ama şunu da söyleyeyim sakin kullanmaya özen gösteriyoruz :) Birkaç defa arabanın limitlerini görebilmek için adına sport modda yapıştırdığım da oldu tabi. Agresif kullanımda da en fazla 7,5-8 yakar diye düşünüyorum. Yakıt tüketimi anlamında da oldukça başarılı diyebilirim.



    Bazı eleştirilerim:


    - 4 koltuk ısıtman, 2 koltuk soğutman, direksiyon ısıtman var ama kör nokta uyarın yok, ön park sensörün yok, şerit takip sistemin yok :/


    - Ceed ile kıyasladığımda arka koltuk diz mesafesi daha dar ve tavan biraz basık. Bagajı ise Ceed'e göre daha geniş. Ben daha ferah bir arka mekan daha dar bir bagaj tercih ederdim, 2 çocuklu bir aile için bu konuda tam tatmin olamadım. Alırken o kadar gözüme batmamıştı ama Ceed'de ki arka koltuk konfor ve ferahlığı daha iyi.





  • KafzieL kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, ben de farklı zamanlarda Ceed CRDI Concept manuel ve Comfort DCT sahibi oldum, dolayısıyla kıyaslamanız yeterince anlam ifade etti benim için. Genellikle memnuniyet yüksek, fakat bulunabilirlik düşük sanırım.


    Kia bayileri arasında stok, fiyat ve insaf açısından tavsiyeleriniz var mıdır? Örneğin yok çektiklerinde kapora verince 3 ay sonra falan liste fiyatından almak mümkün olabiliyor mu?

  • KafzieL kullanıcısına yanıt

    Bu arada tüketim fazla iddialıymış. Bu şartlarda dizel hibrit kovalamaya gerek yok sanırım? Ya da imkan varsa alınmalı der misiniz?

  • turkeril kullanıcısına yanıt

    Dostum merhabalar tekrar.


    Şu aralar gerçek manada araç bulunamıyor bayilerde. Eline tek tük araç düşen bayiler de liste fiyatından farklı fiyatlar verebiliyormuş diye duydum ama şahit olmadığım için teyid edemem.


    Ben aracı Ekim sonu Aldatmaz'dan almıştım. O dönem elinde Xceed olan 4 bayi vardı; Özaydın, Ersuyurt, Baykaralar ve Aldatmaz. 3'üne gittim bizzat aracı gördüm ve pazarlık yaptım sadece Özaydın ile telefonda görüştüm, hepsinin de elinde son 1 araç vardı. En ilgili olan ve en iyi fiyatı veren Aldatmaz idi ve tabi bir de fırtına gri rengi olması da ayrıca etki etti. Özel olarak kredi konusunda da çok yardımcı oldular. Liste fiyatı 880 iken 870 bin TL'ye cam filmi+kaput koruma+boya koruma ile birlikte almıştım aracı.

    Dolayısıyla fiyat ve insaf açısından Aldatmaz'ı önerebilirim.

  • turkeril kullanıcısına yanıt

    Bana kalırsa hiç dizele girmeyin derim. 11 sene dizel kullandıktan sonra turbo benzinli çok konforlu gerçekten.


    Benim de almadan önce bazı çekincelerim vardı yakıt tüketimi ile alakalı. Bir TSI gibi verimlilik beklemiyordum ama hani 7-8 kabulümdü. Şu an dediğim gibi %90 şehir içi ile 6,4 yakıyorum, sport'a alıp agresif kullandığımda ancak beklediğim aralıklara gelebileceğini söyleyebilirim daha fazlası olmaz.


    Bence olursa hibrit benzinli düşünün, yoksa düz benzinli. Hibrit benzinli ile tüketim biraz daha düşecektir.

  • KafzieL kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam, yorumlar için teşekkürler. Evet araç bulunamıyor gerçekten, ben de sonbahara bıraktım gibi şimdilik. En azından yazı aracımla geçireyim, belki bulunabilirlik de bu arada artar diye düşündüm. Yakıt olarak bahsettiğiniz rakamlar aslında tsi'dan yüksek değil hatta baya iyi rakamlar.

    Benim çekincem önceki sene 1.2 puretech kullandım ve araç şehir içnde 9-10 litre yakma eğilimi gösteriyordu (ş.dışı az yakıyordu bu arada). Çok dikkat ederek kullanınca ş.içi 8 litre falan oluyordu. Her sabah kontağı çevirince 0.1 yukarı atıyordu, benim de tepem atıyordu 😅

    Genel olarak kianın 1.5 benzinli ünitenin referansları iyi görünüyor, ben de 1.5 hibrit prestige üzerine yoğunlaşmaya başladım. Şehir dışına çıktığımda yolumu düşürüp test etmeyi düşünüyorum, tekrardan teşekkürler 👍



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 23 Nisan 2023; 22:33:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende hibrit olmayanı tercih ettim yaklaşık 10000 km oldu.


    hesapladım MİLD HYBRİD için fazladan 30000 tl ödüyordunuz 100 km de en fazla 0.4 litre kar ediyordunuz yani 8 tl


    1000km 80tl

    10000km 800tl

    100000km 8000tl

    300000km 24000tl


    yani 300 bin km binseniz verdiğiniz parayı çıkaramıyordunuz. Ben bu yüzden hibrit olmayan versiyonu aldım. 2022 eylülü sonunda 30 bin fark vardı. Hafif hibrit sistemlerin hiç bir espirisi yok para tuzağı bana göre hesap ortada zaten. Benim tüketim verilerim şöyle şehir içi 7lt. Uzun yolda kasarsanız 5 lt nin altına 4,5 lt kadar düşürebilirsiniz. Benim kullandığım gibi biraz sakin biraz çılgın rotayı tamamlarsanız yine 6lt üzerine çıkmıyor 5,7-5,8 yakıyor. Daha önce 0km aldığım 2013 ceed crdi aracı 210 bin kullandım. Dizel olmasına rağmen hem şehir içi hem şehir dışı tüketimi daha fazla idi.

  • 1.5' in yakıtı 1.0 dan net 1 lt daha az, hatta bazen 1,5 lt daha düşük. Dikkat etmeden 5.5-6 ile biten şehir içi açık trafik tüketimlerim oluyor. 120 Sabit Superb 1.6 tdi ile aynı rotada gittik ben 5.2 ile bitirdim, superb 5.4 ile bitirdi.

    Az yatar çok kaçar süper bir tüketimi var bu arabanın. Ben çok sevdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Yapma hocam gaza getiriyorsun beni 😅
    Bayide bulsam 1 dk düşünmeyeceğim. Hele biraz araçlar bollaşsın 1.5 prestige xceed patlatayım diyorum inşallah kırmızısından 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar 2020 model 1.0 manuel ceed ile başlığa dahil oldum. Araca neler yapabilirim fikirlere açığım. İyi forumlar 😀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • youtubeda test drive freak isismli kanalın testlerinin tüketim kısmına bakınca da güncel 1.5 tgdi güncel 1.0 tgdi'dan çok daha ekonomik gözüküyor ayrıca 1.5 tsi'dan da daha verimli bir motor.


    2019+ KIA Ceed Xceed Ana Konu


    2019+ KIA Ceed Xceed Ana KonuTEST DRIVE FREAKyoutube
    2023 Kia Ceed SW 1.5 T-GDI 118 KW / 157 HP / 160 PS 1.5L Turbo Petrol Gasoline Engine 1482 cm3 / 90.4 CUI 4-Cylinder 253 Nm / 186 ft-lb 7-Speed Automatic TEST DRIVE Interior & Cockpit Design Exterior Design Driving & Sound Computer & Entertaiment on Board Light Night Design Fuel Consumption from 100 to 180 kmh (50 to 124 mph) Acceleration 0-200 kmh Top Speed German Autobahn
    https://www.youtube.com/watch?v=jf4pPjKwfOk



    diğer taratan ben eski 1.0 tgdi 100 hp ile 120-130 temposuyla 5.6, 100 temposuyla 4.4 litre ortalama ile çok sayıda uzun yol tecrübesi yaşadım. yeni smartstream 1.0 tgdi'da emisyonu iyileştirmek için tüketimde geriye gidilmiş bence...


    1.5 tgdi 0-160 18 saniye ile de uçmuş adeta.





  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    Ben bir sene neredeyse sıfır rakım farkı ile düzenli uzun yol yaptım 120 sabit 6.5-7 arası yakıyordum. Bu arabayla aynısını yapıyorum 5.5. :)


    Siz bence 120 ile 4.9 yakarsınız. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efendicarkci E kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun, üzerinde hankooklarla gelmişse en yüksek faydayı lastik değişiminden görürsünüz.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim evet üzerinde fabrika çıkışı hankooklar var. Değiştirmeyi düşünüyorum yalnızca jantları 17 yapsam mı onun kararsızlığındayım. Bu konuda görüşünüz varsa dinlemek isterim ayrıca lastik tavsiyesi de alırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • efendicarkci E kullanıcısına yanıt

    @hasan7 isimli kullanıcı 16'dan 17'ye geçmiş olmalı, sizi yönlendirebilir.

  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.