Şimdi Ara

2019 Egea 1.6 Dizel Otomatik - Gıcırtı Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım olan 2019 model Egea 1.6 dizel otomatikte bir sorunla karşılaşıyorum ve bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Sürekli bir gıcırtı sesi oluyor özellikle direksiyonu sağa veya sola çevirirken gıcırtı sesi daha net duyuluyor. Bu konuda daha önce benzer bir sorun yaşayan ya da çözüm önerisi sunabilecek olan var mı?

Ayrıca, aşağıda paylaştığım video linkinde sorunun sesini de duyabilirsiniz

voca.ro
    Vocaroo | Online voice recorder
    https://vocaroo.com/1hsojc0HJZZe

Yaşanan bu gıcırtı sesi konusunda bilgisi olan veya fikri olan herkesin yardımına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VS18 -- 17 Ocak 2024; 20:2:37 >

• Amortisör takozlarınızı kontrol ettirmenizi öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak23358 kullanıcısına yanıt

Sağ olun hocam ilk arabam pek de anlamıyorum o sebeple sanayide dolandırılmak da istemiyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VS18 -- 18 Ocak 2024; 9:47:29 >
  • Rot balansa gidip anlatın ön düzen ve alt takım kontrolu yapar neyse söylerler.

• motograter M kullanıcısına yanıt

Sağ olun hocam bunu da baktırıcam

• VS18 kullanıcısına yanıt

Benim de şu an kullandığım araç ilk aracım yakında 3 sene dolacak. Başımıza gele gele araştıra araştıra öğreniyoruz sizin gibi  Allah kaza bela vermesin.

Bu arada memnun musunuz araçtan? Bu aralar benim de otomatik araca geçme gibi bir niyetim var hocam. Araştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak23358 -- 18 Ocak 2024; 10:49:37 >
    Hocam hayatımda kullandığım araç modelleri sınırlı ama alternatif baktığım clio ve i20ye göre daha iyi gelmişti bir de bu fiyata başka sedan araç yok ne yazık ki, bagaj hacmi arka diz mesafesi güzel ama biraz yüksek hıza çıkınca acayip yol rüzgar sesi alıyorum yakıt olarak memnunum bu fiyat bandında da bundan fazlası da zor sanırım inşallah fırsat olursa daha iyi bir şeye geçmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VS18 -- 18 Ocak 2024; 16:8:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçensene gıcırtı sesinden bir tanıdığın arabasını götürdüm.
    Usta eğilip baktı, mafsal bağlantı somunu gevşemiş dedi, sıktı sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 18 Ocak 2024; 17:1:45 >
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    Bunu da aklımda bulundurucam sağ olun

• Ya mafsal ya da amortisör takozu

• GünahÇıkartanİmam kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler hocam

• Araç kaç binde? Sağdan veya soldan gelebilir.

Z rot olabilir. Z rot denemesi daha ucuz bir çözüm.

• zero-man kullanıcısına yanıt
    95500 kmde hocam

• VS18 kullanıcısına yanıt

Evet bu fiyat bandında uygun bir araç. Bu araçların paketlerine göre yalıtımları da değişiyor o yüzden dolu paketleri daha iyi yalıtımlı oluyor. Bir de dolu paket denemek lazım sizinkisi dolu paket değilse.

en boş paket hocam

• Amortisor ust kapaklarina baktirin kasislerden gecerkende takur tukur yapiyorsa sebebidir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.6 dizel kullanıcısına yanıt
    Valla hocam keşke sadece kasislerde yapsa sağa sola direksiyonu çevirince de yapıyor ama herkes amortisor diyor ilk oraya baktırıcam

• Arkadaşlar merhaba, aynı soruna benzer bir sorun da ben yaşıyorum. Youtube linki olarak aşağıya ekledim sorunumu. Aracım 2012 model hyundai i20. Ustaya gösterdiğimde aracı lifte alarak kontrol etti direksiyon kutusunun arızalı olduğunu söyledi ve yan sanayi parça için 4000 tl fiyat söyledi (işçilik hariç). Yaptırmak istemedim sonra kendim iyice kurcalayıp baktım. Mafsala wd-40 sıktığımda sesin kesildiğini fark ettim. Ses 2 gün sonra tekrarladı eğilip baktığımda gıcırtının ve tıkırtının mafsaldan geldiğini gördüm. Şimdi sizlere sorum şu; bu ses sadece mafsaldan dolayı mı kaynaklanır ? Tamiri veya bakımı mümkün müdür?

Baran Kayayoutube
    Hyundai i20 direksiyonu çevirince gelen tıkırtı sesi
    https://www.youtube.com/watch?si=Ovscise7gZKl1diI&v=kIXqf7FuwbM&feature=youtu.be

• Baran.471 kullanıcısına yanıt
    hocam benzer sorun yaşayan arkadaşım ki aracı egeaydı direksiyon kutusunu değiştirmeden düzelmedi benim sorunum da kendiliğinden düzeldi nedenini hala bilmiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.