Şimdi Ara

2016 Model Seat Leon mu? Skoda Rapid Spaceback mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar bütçeme uygun olan bu iki aracı araştırdım. Sizlerden yorum alabilir miyim?

Seat Leon

Skoda Rapid Spaceback

• Seat Leon fr olacaksa öneririm. Rapid SB ise cam tavanlı kırmızı olanı çok güzel duruyor hemde az sayıda var yollarda. İç mekan kalitesi olarak benzer kalitedeler rapid bir tık daha ferah. Dizelleri performans olarak yakın değerlerde. Zor bir tercih ama Leon fr ise tercih ederdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon c sınıfı, rapid spaceback b+ sınıfı. konfor, yalıtım, yol tutuş dinamiği arasında fark var. leon'un skoda'daki karşılığı octavia.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 2 Nisan 2016; 19:36:01 >
  • beyaz rapid sb aynen a3 hb gibi duruyor ve daha ucuz,para sorunu yoksa leon tabiki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle leon. içine bin anlarsın.
  • Leon mqb golf platformunda. Rapid ise uzatılmış polo platformu. Ben olsam hiç düşünmeden Leon derim. İkisine de binin test edin.

• Rapid aynı donanımda daha ucuzsa olabilir ama diğer türlü leon

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rapid nedir ya , 170cm genişliğinde her şeyiyle bi' b segmenti araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 2 Nisan 2016; 23:25:18 >
  • Leon

• Herkes leon demiş, teşekkürler arkadaşlar.
  • Bi kere segmentleri farklı arkadaşım..tabi ki leon..
  • eşim için geçen yıl başında aynı ikilemde kalmıştım rapid aldım bayinin ekstra 3 bin tl indirim yapması ile
    ancak pişman oldum keske leon alsaydım 2. ayda rapid i aldım 9. ayda sattım
    kimseye de tavsiye etmiyorum segment farkı gerçekten çok önemli
  • Leon tabikide
  • Ve grup olarak cok dengeli yani suspansiyon ic hacim motor ozellikleri vb.konularinda siniflarinda onde olan araclari bunyesinde abrindiran bir sirket ancak ki rapid de oldukca iyi bir urun ve sinifindaki onde olan uretimlerden ancak sinif farklarini vurgulamak amaciyla kompakt sinifla bir duelloya sokuldugu testten c sinifi en yakin rakibinden 25 puan kadar fark yemistiki bu da sondan ikinci olan aracti birde lideri siz dusunun ne kadar fark atilmistir.
    Sozun ozu sinif farki neredeyse b sinifi tek.ile yapilan araclarda fazlasi ile kendini gisteriyor bir ust sinifla tokusturuldugu zaman.O nedenle gercekten cok uygun fiyat alinmadigi veya butce sinirina ulasilmadigi muddetce ust sinif her acidan cok daha iyi perf.verecektir.Ki bu aracta leon gibi sinifindaki iyi modellerden biri oluca tercih edilmesi gereken tabi butce varsa ortadadir.

• Bunu sormadığını düşünüyorum, Seat Ibiza bile aynı sınıfta olduğu fabiadan kat kat iyiyken bence Seat leonun malzeme kalitesi b+ bi araçtan daha da iyidir.

• Bir kaç sene önce bir arkadaşım sıfır polo almıştı. Full diyordu. Çok merak etmiştim bir gun inceledim. Sonra kendi leonuma binince leon bana mercedes gibi geldi.
    Konu neydi? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dymmt

eşim için geçen yıl başında aynı ikilemde kalmıştım rapid aldım bayinin ekstra 3 bin tl indirim yapması ile
    ancak pişman oldum keske leon alsaydım 2. ayda rapid i aldım 9. ayda sattım
    kimseye de tavsiye etmiyorum segment farkı gerçekten çok önemli

Ne açıdan önemli. Yanlış anlamayın bilmediğim için soruyorum.
  • şu an iki aracım var birisi mercedes e 200 diğeri honda civic şehir içinde çok fark etmiyor
    ancak genelde her hafta şehir dışına bir kez çıkıyorum
    rapid den sonra honda civic aldık şehirler arası giderken çok daha konforlu
    en büyük fark bence segment farkın da konfor
    e200 söylemiyorum bile
  • leon forumda her karşılaştırılacak arabaların değişmez elemanı oldu çıktı. konu hep aynı
  • Alacak arkadaşlara söylüyorum, aracı bilmeden görüp test etmeden yorum yapanlara kesinlikle kulak asmayın.

Bu araç C segmenttir. Fabia, polo ve ibiza gibi arabaların segmenti B dir. Gidip skoda bayilerinde bir görün genişlik ve konforu çok şaşıracaksınız.

Ben golf ve leon arasında kararsızdım, her ikisinide optimal kullanım alanları çok kısıtlı ve paket özellikleri de çok kısıtlı yapmışlar.
    Golf comfortline 79bin tl fiyat verdiler, park sensoru bile koymamışlar, cruise control yok, kol dayama v.s aklıma gelmeyen bir çok şey yok, okadar para vericem sırd golf diye almam. Leonda aynı keza led far için 7bin tl fark ve 6.5'' inç ekran için 1.400 tl fark istiyorlar, bundada golfteki gibi aynı eksik özellikler yok. Bu özellikleri istediğinde 82-83 bin tl gibi yüksek fiyatlar çıkıyor bence yazık o paralara. Giriş boş paketleride almıyor millet okadar para vermişken dolu özellik istiyor yani.

Rapid Space back ise;

Passatlardaki olan tüm özelliklere sahip bir araç. Sanayi sitelerin ordayım ve çevremde çok rapid spaceback görüyordum ve çok
    beğeniyorum. Bende 1.2 tsi dsg style üst paket aldım, inanın araçtaki konfor ve yol tutuşu mükemmel mutlaka test edin, sert virajlarda yatma kalkma yok
    çünkü araçta standart ESC kontrol ünitesi var, eskiden esp program vardı onlar tarih oldu şimdi kontrol ünitelerinde ABS + MSR + ASR + HBA
    ESP (ABS + MSR + ASR + EDS + HBA) full paket olarak standart yapmışlar. Araç alırken sırf model diye para verenler , Allah korusun kazayı da düşünsünler derim.

Bolero 6.5" Dokunmatik Multimedya Ekranı
    Klimatronik (tam otomatik klima)
    Hız sabitleyici (Cruise Control)
    Start&Stop sistemi
    Bluetooth
    Simply link ve Simple Clever
    Maxi-DOT bilgi ekranı
    Yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu
    Otomatik kararan dikiz aynası
    Aydınlatmalı ve soğutmalı torpido gözü
    7.0 J x 16" Dione Tipi Alaşım jantlar + 215/45 R 16 ve Bridgstone lastikler
    Hill Hold fonksiyonu (yokuş kalkış destek sistemi)
    Çoklu Çarpışma Freni
    Lastik basınç kontrol sistemi
    4.Nesil İmmobilizer, VIN kodlu etiket
    Kaza anında kilitlerin otomatik olarak açılmasını sağlayan ve flaşörleri devreye sokan güvenlik sistemi
    Kaza sırasında yakıt akışını kesme sistemi
    ve kapı içi döşemeleri full deri yapılmış çok kaliteli, diğer dediğim araçlarda kumaş bez mevcut zamanla lekeler ve yırtılmalar çabuk eskiyorlar.

Bu donanıma sahip F/P kaç tane araç var acaba ve nekadar. Bu arada aracı 1.2 tsi dsg otomatik style full paketi 58 bin tl aldım.
    Şuanda kampanyadan aldım, alacak arkadaşlara tavsiyem kaçırmayın bu aracı.

saygılarımla..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.