Bildirim
Seat Leon Fr mı Honda Civic Hatchback mi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Civic tasarım olarak daha güzel ama 1.6 atmosferik motorlu bı araba 1.4 tsi performansını vermez ben olsam Leon alırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Honda civic hb 1.5 lt turbo 182 hp bir motora sahip
Gocuk probleminin hb de olmadigini ve dsg riskini goz onune alirsak civic hb alinir.
Bu arada benimde hayalim honda civic hb , bide arkaya type r spoileri attinmi yilaaaan :)
Edit:civic hb in malzeme kalitesi , yalitim ve zamanla olusan trim sesi ozellikle torpidonun icinde iki metalin birbirine degmesinden olusan bir ses varmis kullanicilarin bahsettigi, bi arkadas birbirine vuran parcalarin arasina yumusak bi malzemeyle kapatip bu sorunu cozdugunden bahsediyordu.bunlari eksisi olarak sayabiliriz(yakit problem degilse)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avenue_M -- 7 Şubat 2018; 23:33:0 >
Yakıt problem degılse cıvıc hb alınır ama fr ın albenısı de ayrı tabı :)
quote:
Orijinalden alıntı: Avenue_M
Honda civic hb 1.5 lt turbo 182 hp bir motora sahip
Gocuk probleminin hb de olmadigini ve dsg riskini goz onune alirsak civic hb alinir.
Bu arada benimde hayalim honda civic hb , bide arkaya type r spoileri attinmi yilaaaan :)
Edit:civic hb in malzeme kalitesi , yalitim ve zamanla olusan trim sesi ozellikle torpidonun icinde iki metalin birbirine degmesinden olusan bir ses varmis kullanicilarin bahsettigi, bi arkadas birbirine vuran parcalarin arasina yumusak bi malzemeyle kapatip bu sorunu cozdugunden bahsediyordu.bunlari eksisi olarak sayabiliriz(yakit problem degilse)
1.5 Civic le hemen hemen 15-20 bin lira var Leon la
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Leon fr
Civic tercih ederdim yakıt sorun olmadığı için. İnsan yarış arabası sürüyor gibi hisseder o iç mekan ve dış görünümle. Hem motoru da güçlü. -
Bence de arasında çok kalınabilicek iki araç ama şöyle belirgin farkları var bana göre:
-leon fr da torsiyon çubuğu var civic de ise bağımsız süspansiyon var. Hem yok tutuş hem de konfor olarak civic tarafında büyük bir artı.
- yakıtın bir önemi yok demişssiniz ancak yine de yazıyım faydalanıcak arkadaşlar da olabilir, leon fr da act sistemi var ve ağırlık avantajı da oldukça fazla bundan dolayı daha az yakıcağını düşünüyorum nitekim testler de aynısını gösteriyor.
- leon fr'ın yol tutuşu anlamında eksileri olduğunu yazıp çiziyor bir sürü insan esp tabanlı bir yol tutuşu olduğunu ve pekte güven vermediğini söylüyordu sinan koç. Sonuç olarak torsiyon çubuğu da bunda etkilidir diye düşünüyorum.
- malzeme kalitesi olarak civici pek beğenmiyorum açıkcası hani bir tokluk veriyor ama konsolda kullanılan sert plastikler fazla özellikle hayalet göstergenin üzerindeki sert plastik cidden kötü gidip bir ellemenizi tavsiye ederim orayı sen sert plastik koymuşlar bildiğin oraya , aynı yerde mesela leon fr da yumuşacık çok kaliteli bir plastik var bizzat ikisinin de içine binmiş biri olarak leon fr malzeme kalitesi olarak daha önde diye düşünüyorum.
- her iki aracın da geniş olduğunu söyleyebilirim ancak tabi civic hem bagaj hem diz mesafesi olarak daha önde frdan.
- direksiyon tepkisi hisleri olarak civic derim
- aracın içine oturduğunuzda genel kalite algısı,genel düzen ve göze hitap ediş olarak yine leon fr derim.
- donanım olarak leon fr daha çok opsiyon sunuyor mesela sunroof istemek böyle bir araçda en doğal hakkınızken fr da standart ancak civic de opsiyon bile değil ya da adaptive cruise çarpışma önleyici v.s. de isteyebilirsiniz bu yönlerden de civic çok zayıf leon fr da şerit takip dahi ekliyebiliyorsunuz opsiyon olarak ki bu opsiyonlar kullanan için güzel diye düşünüyorum ancak bu opsiyonlar eklendikten sonraki fiyatın seviyesi de tartışılabilir.
- multimedya sistemi olarak da leon fr daha önde diye düşünüyoeum dokunmatik ekran yazılımsal olarak da çözünürlük olarak da daha iyi. Leon da hayalet kadran yok ancak pek arayacağınızı da sanmıyorum. Şunu da eklemek istiyorum leon fr da kırmızı dikişler ve ambiyans aydınlatma gerçekten çok şık duruyor bunlar civice göre büyğk artı civicde dış tasarım da bu açığını kapatıyor diye düşünüyorum.
Yazı gerçekten çok uzun oldu araçları incelemeyi çok seviyorum bu yüzden uzun oldu biraz da civic ile test sürüşü imkanım oldu ancak leon ile olmadı ama her ikisinin de içine girdim ben çok az daha civice yakın hissediyorum kendimi leonu da iç tasarım olarak ne kadar sevsem de ben biraz daha sürüş dinamiklerine önem veriyorum bu yüzden benim tercihim bu yönde . Size tavsiyem bir kağıt alıp ikisinin de artılarını yazın ve her artının yanına 1 den 3 e kadar puan verin ardından en çok puan alan aracı satın alın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mutlaka ikisini de test edin.
Benim tercihim mükemmel tasarımı ve verimli motorundan dolayı Civic HB olurdu. Hele bir de Type-R görünümü verilebilirse harika olur! -
civic -
Manuelse civic otomatikse leon
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Leon'un artısı daha sportif ve direkt DSG şanzımanı olabilir, tasarımı da karman çorman Civic'e göre baya güzel, yaşına rağmen. Bunun dışında Leon teknik olarak Civic'e yanaşabilecek bir alet değil, Avrupada çok satılan 2.0 dizellerdeki gibi tam bağımsız süspansiyonla gelse belki ama bu takır tukur sürüş ve kararsız yol tutuş kombosu, tamamen hissiz direksiyonu ile elinden bişey gelmez. 6 yaşına basmış bir alet olması da cabası. Performans olarak da verilerin yakınlığı aldatmasın, 1.5 turbo vtec motor üst devirlerde daha dolu dolu yürüyor, daha keyifli.
Aslında dişedeğer fiyat avantajı sunsa Leon düşünülebilir ama öyle bir olayı da kalmadı artık. Leon ile değil ama Astra 1.6 turbo ile Civic arasında çok kalırdım ben açıkcası. -
f/p derseniz Leon FR derim ben. -
Performans olarak Civic ezip geçiyor
Ama Fr ın piyasası çok güzel
Sunroof ve donanım olarak da yeterli düzeyde.
Yakıt olarak civic şehir içi 3lt fazla yakacaktır -
Civic hb alın
Sport paket ekletin mis gibi binin
Fiyat da gayet uygun
Hele bir de kırmızı fena
İki aracıda beğeniyorum fakat geçen hafta bulunduğum yerden kırmızı renkli civic hb geçti yavaş bir şekilde. Gerçekten resimdekinden çok daha farklı ve çok şık duruyor araç. Spoiler takılsa kesinlikle typere çok benzer. Ben oyumu civicten yana kullanıyorum. Şuan sıfır alacak olsam ve yakıt derdim olmasa ya golf alırım ya da kırmızı renkli bir civic hb.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X