Şimdi Ara

Seat İbiza mı? - Hyundai Yeni İ20 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
6.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birikmiş 38 bin lira sıcak para şu anda elimde. Ancak İbiza ile İ20 arasında kararsızım. İki araçta yakıt konusunda yeterince cimri ve bana hitap eden arabalar. Tasarım ve motor kalitesi açısından İbiza biraz daha ön planda ancak; servis konusunda ve bakım masrafları konusunda Yeni İ20 den biraz dezavantajlı gibi duruyor.

36.000 liraya en boş model, SEAT IBIZA 1.4 lt. 85 hp almayı düşünüyorum.Üstüne 4.000 tl daha eklersem YENİ i20 1.2 MPI JUMP (BENZİNLİ) almakta aklımın bir köşesinde. Benim için 4.000 tl az para değil. Hangisi daha mantıklı bir karar veremedim.

Nasipse, Liste fiyatlarına Nisan güncellemesi gelmeden, Pazartesi günü IBIZA'yı almayı düşünüyorum. Son anda çark etmekte aklımın bir köşesinde. Fiyat farkını da göz önünde bulundurursak faydalı yorumda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Seat İbiza mı? - Hyundai Yeni İ20 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerome_ -- 29 Mart 2015; 2:03:04 >

• Yeni i20'nin hastasiyim ama bence ibiza şuan fiyat/performans araci . Ama en bosunu almayin style paket alin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.sun -- 29 Mart 2015; 2:02:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

eğer uzun yol yapıyorsanız 1.4 vw motoru, 1.2 hyundai motora göre daha keyifli olacaktır.

tek seferde 500-750 km civarı yol yapan biriyseniz 1.4 motor daha güvenli ve yeterli olacaktır.

yani şöyle söyleyeyim, uzun yolda 1.4 motorlu seat daha "araba gibi" olacaktır.

şehir içi kullancaksanız, donanım seviyeleri, 2. el değer kaybı, lpg uyumu bakımından kıyaslayıp bir karar verebilirsiniz.

yeni fabia 1,2 TSI Manuel 90 beygir 41.900 TL liste fiyatına sahip. ona da bakabilirsiniz. bayide 1000-1500 civarı bir indirim yapacaklardır. motor olarak diğer ikisinden daha verimli ve kuvvetli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 29 Mart 2015; 2:55:37 >
  • Style paket demek 3.000 lirayı daha göze almam demek İlk araba alışım ve memurum. Uzun yolculuğa fazla çıkacağımı sanmıyorum. Kendimi fazla deneme şansım olmadı ama senede 10bin km yi geçmeyen bir sürücü olurum gibi geliyor.

Sürüş konfor paketi(Hız sabitleme ve park sensörü) style pakette var olan özellikler.
    Ayrıca İbiza Style paketle beraber Esp hariç ; Yol bilgisayarı, Yan hava yastığı, 15'' jant, Gövde rengi aynalar vs. gibi özelliklerle Yeni İ20 yi donanım olarak ta yakalamış oluyor. İ20'den fazla bir farkı kalmıyor.
    Style paket için ise Keseyi biraz daha açmam gerekecek.

Lpg'ye VW karşı, ben de karşıyım Arabanın orjinalliğini bozma taraftarı değilim; hele ki Sıfır(0) Km bir araç için cazip gelmiyor. Cazip olduğunu düşünenler olabilir.
    Fabia(ambition paket) fiyat ve dış tasarım olarak cazip gelmedi.

Son olarak söylemek istediğim bir şey var. Aracı satın almayı düşündüğüm Volkswagen Servisi, 2. el 2013 model ve 13bin kmde, 1.2 lt TSI 105 hp DSG, İbiza'yı 39.900 den satıyor.

2015 model İbiza 1.4 lt. 85 hp mi? (38.500 tl)
    Yoksa VW Servise güvenmeyi göze alaraktan 2013 model Ibiza 1.2 lt TSI 105 hp DSG mi?
    Aralarında 1.500 lira civarında bir fark var ve ikisi de Style paket.

Bana sıfır araba almak daha mantıklı gibi geliyor. 2. el piyasası hakkında tecrübe sahibi değilim ama VW Servisi kendisi bile satsa güvenilmez olduğunu düsünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerome_ -- 29 Mart 2015; 5:07:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jerome_

Style paket demek 3.000 lirayı daha göze almam demek İlk araba alışım ve memurum. Uzun yolculuğa fazla çıkacağımı sanmıyorum. Kendimi fazla deneme şansım olmadı ama senede 10bin km yi geçmeyen bir sürücü olurum gibi geliyor.

Sürüş konfor paketi(Hız sabitleme ve park sensörü) style pakette var olan özellikler.
    Ayrıca İbiza Style paketle beraber Esp hariç ; Yol bilgisayarı, Yan hava yastığı, 15'' jant, Gövde rengi aynalar vs. gibi özelliklerle Yeni İ20 yi donanım olarak ta yakalamış oluyor. İ20'den fazla bir farkı kalmıyor.
    Style paket için ise Keseyi biraz daha açmam gerekecek.

Lpg'ye VW karşı, ben de karşıyım Arabanın orjinalliğini bozma taraftarı değilim; hele ki Sıfır(0) Km bir araç için cazip gelmiyor. Cazip olduğunu düşünenler olabilir.
    Fabia(ambition paket) fiyat ve dış tasarım olarak cazip gelmedi.

Son olarak söylemek istediğim bir şey var. Aracı satın almayı düşündüğüm Volkswagen Servisi, 2. el 2013 model ve 13bin kmde, 1.2 lt TSI 105 hp DSG, İbiza'yı 39.900 den satıyor.

2015 model İbiza 1.4 lt. 85 hp mi? (38.500 tl)
    Yoksa VW Servise güvenmeyi göze alaraktan 2013 model Ibiza 1.2 lt TSI 105 hp DSG mi?
    Aralarında 1.500 lira civarında bir fark var ve ikisi de Style paket.

Bana sıfır araba almak daha mantıklı gibi geliyor. 2. el piyasası hakkında tecrübe sahibi değilim ama VW Servisi kendisi bile satsa güvenilmez olduğunu düsünüyorum.

hocam dediğiniz araca dod üzerinden baktım. araç fena değil alınabilir ancak arada 2 yıl model farkı oluyor. hemde dsg faktörü var. bu konuda yorum yapmamayı tercih ederim. ileride bir şey olursa üzülme ihtimaliniz olur.

---

gelelim 2015'e, 1.4 motor lpg'ye tam uyumlu. kafanıza eserse taktırırsınız. 2015 modelde esp'de var.

2015 model ibiza'da sorunsuzluğu yıllardır kanıtlanmış 1.4 motor olacak. 2011 yılından beri 1.4 polo kullanıyorum, daha tık demedi çünkü aracın sorun çıkaracak ekstra bir parçası yok.

• Rapid Spaceback baz modele de bakin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hyundai i20 mi Honda jazz mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ibiza acayip dar, arka diz mesafesi diye bişey yok. Eğer tek binecekseniz veya 2kişi, belki alınabilir. Onun haricinde dış görünümü sizi aldatmasın.

Orijinalden alıntı: CyberBot

Hocam ibiza acayip dar, arka diz mesafesi diye bişey yok. Eğer tek binecekseniz veya 2kişi, belki alınabilir. Onun haricinde dış görünümü sizi aldatmasın.

Aynen katiliyorum bir ay once sattim temmuzda sifir almistim acayip dar.fiesta ibizadan beter.i20 yi genislik konusunda b sinifinda yeni fabia ile tek gecerim

• Yeni İ20'yi bir inceleyin derim. Diz mesafesi olarak ibizadan çok daha geniş ve 1.2 litrelik motoruyla ibizayla aynı performansı sunup, daha düşük mtv diliminde kalıyor. Lpg uyumu da ayrı bir artısı bence

• Usta gel naapalım biliyomusun. Sen onlara para verme. Nacizane tavsiyem cruze alalım sana. Beyaz sanruflu. Kuğu gibi. Her yönden ihya olursun. Geçen arabayla gidiyorum yanımdan geçti. Ööyle baktım baktım. Güzel araç. Ha illa bunlardan birini dersen i20 daha iyi geliyor kulağa

Motorlar konusunda çok bilen olduğumu iddia etmiyorum, fazla tecrübe sahibide değilim ama gözlediğim kadarıyla i20 1.2 motorla, 1.4 İbiza ile aynı performansı sunamaz. Lpg konusunda ise fikrim bellidir. Mtv vergisini (6 aylık dönem için 150 tl farkı var) fazla dillendirmeye gerek yok.

Diz mesafesi konusuna burda ve başka forumlarda da çok değinilmiş. B sınıfı segmentler arasında konuşulan Donanımsal, Teknik, Motor , Tasarım vs.. özellikler arasından ön plana çıkartılmış.
    Araca binip görme şansım olmadı. Ancak fotoğraflardan incelemeye çalıştım.Aşağıda paylaştığım Arka diz mesafesi resimlerinin, ilk ikisi İbiza , son resimdeki ise Yeni İ20'nin fotoğrafı. Resimler arasında fazla bir fark göremedim.
    Aracıma binecek uzun boylu(170 ve yukarısı) kişiler, belki zaman zaman bana bir miktar sitemde bulunabilir. Ancak kronik bir sıkıntı olarak algılanacağını düşünmüyorum.

https://store.donanimhaber.com/0a/28/72/0a2872fcce955f0ce8dc71faa2368bbc.png

https://store.donanimhaber.com/6f/17/3a/6f173a8bb6def9f9bfde12a771f691da.png

https://store.donanimhaber.com/58/ce/67/58ce674704eea0a16f8eb14ad0c643f8.png

Seat İbiza mı? - Hyundai Yeni İ20 mi? Seat İbiza mı? - Hyundai Yeni İ20 mi? Seat İbiza mı? - Hyundai Yeni İ20 mi?

• Yeni i20 çöp gibi uyduruk bir araç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bende 2012 i20 1.25lt benzinli var. Araçtan oldukça memnunum.

Siz onu üzmezseniz o da sizi yakıt konusunda üzmüyor. Şehiriçi kullanımda vites geçişlerini araç bilgisayarının önerdiği devirlerde yaparsam 6 - 6.5 LT ortalama yakıt tüketimini görebiliyorum.

Motor-donanım vs şikayetim yok ama araçla ilgili tek olumsuz düşüncem, Hyundai genel olarak çok çabuk kasa eskitiyor. Benim aracın üzerine 3 senede 2 makyaj ve 1 tam kasa revizyonu geldi.

Yeni kasalar süper ama 1 sene içerisinde kasanın eskitilip piyasa düşmeyeceğinin garantisi yok.

ben i.20 alırdım.
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.