Şimdi Ara

2016 LG OLED (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.000
Cevap
8
Favori
50.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eklediğiniz fotolar birkaç aydır farklı başlıklarda da alıntılanan videonun aksini ispatlamışa benziyor :)
    Bazı LED TV lerin lümen değerleri yüksek tabi ama kontrastları düşük, en azından OLED kontrastı değil.
    Karşılaştırma videosunda herhangi bir ayar belirtilmiyordu sanırım?

Near-black de dikkatimi pek çekmedi eklediğiniz fotolarda. 4K 4:4:4 chroma 10bit performansı nasıl B6'nın? Pc /konsol kullanımında input lag hissediliyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • agrimo A kullanıcısına yanıt
    İşte bu çok teşekkürler hocam. Emek vermişsiniz aynı kareleri paylaşmak için.Sizin paylaştıklarınızla benim paylaştığım oled aynı model olmasına rağmen okadar farklı kareler ki demekki çok yanlı bir video bu paylaştıklarım. Halbuki aynı videoda değil 3 farklı linkten aldığım screenshotlar. Aslında bunların yanına birde sizin paylaştıklarınızı yapıştırmak lazım yanyana görme açısından. Nasıl hocam memnunmusunuz beyazlarından panelin? Beni en çok düşündüren bu. Bir eksiklik hissettiniz mi beyazlarda?
  • Rica ederim.

4K 4:4:4 chroma 10bit performansı ve input lag hakkında bir bilgi veremeyeceğim, çünkü PC'ye bağlamadım henüz ve konsol da kullanmıyorum maalesef.

Beyaz performansına gelince; parlaklığı kastediyorsanız bence gayet yeterli.

Şöyle söyleyeyim; karanlık bir odada Oled Light'ı 30 civarında olması yetiyor. Aydınlık bir ortam ise max. 65 yapılabilir.

Bundan fazlası uzun süre kullanımda gözü rahatsız eder diye düşünüyorum.

Ama sanırım parlaklığın yetmediğini söyleyenler genelde HDR görüntüyü kastediyorlar. Bunun için de yeterli ama biraz daha fazla olsa fena olmaz diye düşünüyorum.

Bu bakımdan dolbyvision Oled için daha uygun ve daha başarılı geldi bana.

Eğer beyaz performansından kastınız tonu ise gayet başarılı ve ayarlarla değiştirmek mümkün.

Ben Pioneer 508xd plazmadan geçtim bu tv'ye ve şu ana kadar bir pişmanlık yaşamadım açıkçası.

Eleştireceğim tek nokta belki akıcılık olurdu. Yani truemotion kapatılınca oldukça akıcı ancak yine de plazmadaki gibi değil sanki.

Gerçi bunun için bir firmware update çıkmış sanırım ama sadece Amerika'ya gelmiş henüz Avrupa'da yok.

Hocam sizin fotoğraflarla bir önceki fotoğrafları yanyana koymaya çalıştım. Diğer oledi çıkarttım aradan. Soldaki ks8000 sağdaki sizin paneliniz bütün fotolarda. İşler baya bir tersine döndü paylaştıklarınız arasında kesinlikle sağdaki daha iyi görünüyor bana göre. Aynı televizyonmu bu videodakilerle gerçekten inanılır gibi değil. İnceleme videolarınıda izlememek lazım valla bu kadar fark olur. Tekrar teşekkürler. Bu arada fotoğraftan büyük ihtimal bazı yerlerde nokta nokta pütürlükler var panelde yok dimi hocam onlar fotoğraftan dolayıdır diye düşünüyorum.

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

Beyazdan kastım tonu aslında hocam. Ben bugün yine 65c6v' nin önünden geçtim biraz baktım da beyazlar sanki biraz kırık gibi geliyor bana yine. Ama gönlümde lg oled almak var ya birde enteresandır ben kumanda kullanımına bayıldım bence tüm tvler bunu kullanmalı. Başka markalarda varmı bu tarz pointer şeklinde kullanım. Mükemmel rahat ya.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık güzel olmuş.

Panelde herhangi bir pütürlük yok.

Fotoğrafları çekerken oda karanlıktı ve tv'nin karşısına geçtim çok da özenmeden çektim esasında.

O görünen pütürler muhtemelen kameranın yetersizliğinden oluşmuştur diye tahmin ediyorum.
  • Arkadaş çok guzel yakalamış.

Diyorum ya güvenmeyin bu youtube videolarına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    B6 yı nereden aldınız hocam?

• Lg nin yeni nanocell teknolojili yeni tv leri hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaslar.ben dün teknosa da sj800 ve sj850v baktım.ekran cok mat bir görüntü var samsung lar coknet parlıyor lg ler sönük geldi
  • oledciler bu resimlere bakarak yorumlarını paylaşabilirmi. 2016 LG OLED 2016 LG OLED 2016 LG OLED

• baris007 B kullanıcısına yanıt
    Neden QLED lansmaninda acaba

Bir onceki sayfada B6 OLED kullanicisinin paylastigi goruntuler bulunuyor, lansmanlar yerine prof incelemeleri ve kullanicilarin paylastigi bildirimleri dikkate aliyorum. Rtings, HDTVTest gibi sitelerde de TV lerin yan yana goruntuleri bulunuyor, nedense hicbiri bu goruntuleri alintilamiyor

Ek: Bu fotodaki OLED ve QLED TV nin marka /modeli nedir? Hangi ayarlarda karşılaştırma yapılmış? Kalibrasyon yapılmış mı? Ortam koşulları nedir? (ışıklandırma türü /şiddeti vs.) Kamera pozlama değeri nedir? Örnek görüntü fotmatı, bit-rate değerleri nedir?

2017 model Q serisi neden aynı temelli, quantum dot filtre, SUHD olarak lanse edilen KS serisinden daha düşük görüntü kaliteye sahip?

VA panel ne zamandan beri merkezden max 20° sapıldığında renk /lümen /kontrast değerleri bozulmadan OLED performansı veriyor? :) (ilk foto) Piyasada OLED lerden pahalıya satılan Q9 serisinden bir TV mi karsilaştirmaya dahil edilmis? Q9 da VA panelin gorüş açısını arttırmayı hedefleyen dual-pixel structure kullanılmış mı? QLED serisi diye fiyati nedeniyle butik olacak ürün mü karşılaştırmaya dahil edilmiş? :)

Bu bilgiler olmadan karşılaştırma olmaz beyler, tavsiyem siz de itibar etmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 31 Mayıs 2017; 16:16:23 >

• baris007 B kullanıcısına yanıt
    Bir Oledci (E6V) sahibi olarak şu soluk beyaz görselleri tamamen abartılı bir pazarlama hilesi olarak görüyorum. Tamam normal led tv'lere göre parlaklık biraz düşük ama bu kadar da değil! İnsaf be kardeşim. Bu derece soluk bir panele kim "Premium 4K sertifikası" verir?Renkler bu kadar kötü nasıl olur?. Zaten playstation 4 gibi bir konsolu taktığınızda renklerin ne kadar canlı, kontrastın ne derece iyi olduğunu sonuna kadar hissediyorsunuz. Bir kez daha üzerine basarak söylüyorum; bu görsellerin Oled tv'ye ait olması asla mümkün değil. Kesinlikle aldatmaca. Kendi tv'imden aldığım görseller.. Kendiniz karar verin..

2016 LG OLED 2016 LG OLED 2016 LG OLED 2016 LG OLED

2016 LG OLED  2016 LG OLED

Not: Arkadaşlar elimden geldiği kadar Oled tv'imden görseller ekleyeceğim ta ki şu soluk beyaz mevzusu sona ersin. Elimde mevcut görseller bunlardı. Özellikle beyaz sahnelerin fazlaca olduğu görsellerden eklemek istiyorum! Bu tv zaten kendini siyah performansı olarak öne çıkarıyor. Siyah sahneli görsele gerek yok. Bir adet TRT 4K sahnesi bunu az da olsa gösteriyor sanırım. Oledler, 1000 nit bir Tv kadar bir parlaklık veremiyor, tamam bu doğru; ancak Samsung QLED panel pazarlama standlarında duran şu soluk paneller kesinlikle gerçeği yansıtmıyor! Yani aldatmaca! Yaklaşık 5 aydır Oled kullanıyorum, şu ana kadar çok şükür bir sorun yaşamadım. Aslında bu ilk değil, Samsung daha öncede Lg'nin RGBW standardı ile ilgili bir iddia ortaya atmıştı. O zamandan beri Lg'nin ürünlerini kötü göstermek çabasındalar. Kesinlikle herhangi bir olumsuzluk yok. Sadece ne istediğinizi bilin. Gözümü kör edecek bir ışık istemiyorum ama doğal bir görüntü istiyorum diyorsanız Oled tam size göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedGunners -- 1 Haziran 2017; 11:45:34 >

• RedGunners kullanıcısına yanıt
    Aynı fikirdeyim, OLED kullanıcıları ne kadar çok bilgi paylaşımında bulunursa youtube vs. de bulunan asparagas görüntüler de o kadar çürütülüyor ;)

E6 dan memnunsunuz sanırım? OLED ile aklında soru işareti olanlar için ek paylaşımlarınız yönlendirici olabilir.

Selamlar.

• Bir şeyi çok merak ediyorum.

Madem Samsung OLED'ten daha iyi bir teknoloji kullandığını iddia ediyor, o zaman neden ürettiği seriye QLED gibi OLED'e mümkün olan en benzer ismi seçiyor?

Hani başka isim mi yok? Maksat nedir?

Eğer sen daha iyi isen diğerleri senin koyduğun isme benzetmeye çalışsın kendi isimlerini.

Bence Samsung'un bu seneki yüksek fiyat politikasının sebebi de aynı mantık. OLED tv'lerden aşağı olmadığını vurgulamak istiyor tüketiciye.

Yoksa üretim maliyeti açısından LED tv maliyeti OLED'in çok altında.
    hocam zaten geçen seneki modellerinde de quantum dot filtre kullanıyordu ve onlara SUHD diyordu. Bu seneki TV lerine, satış grafiği yükselsin diye, SUHD yerine Q-LED dediler. Samsung kendi tellerinde AMOLED harici panel kullanmıyor ve en büyük üreticisi de kendisi, nedeni OLED lerin kötü olması mı sizce? :))
    Bı TV lerin gerçek Quantum Dot la bir bağlantısı yok, ilk prototipini geçenlerde Çinden BOE yapmış ve en az 5 sene sonra piyasada olabileceğini belirtmiş.

Yani hangi firma olursa olsun pazarlama araçlarına kanmamak lazım diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

hocam zaten geçen seneki modellerinde de quantum dot filtre kullanıyordu ve onlara SUHD diyordu. Bu seneki TV lerine, satış grafiği yükselsin diye, SUHD yerine Q-LED dediler. Samsung kendi tellerinde AMOLED harici panel kullanmıyor ve en büyük üreticisi de kendisi, nedeni OLED lerin kötü olması mı sizce? :))
    Bı TV lerin gerçek Quantum Dot la bir bağlantısı yok, ilk prototipini geçenlerde Çinden BOE yapmış ve en az 5 sene sonra piyasada olabileceğini belirtmiş.

Yani hangi firma olursa olsun pazarlama araçlarına kanmamak lazım diye düşünüyorum.

3-4 yıl önce çevremdekilere hep Samsung önerirken ve kendimde Samsung tercih etmişken, şu yapılanları görünce malesef üzülüyorum.

Şu an LG ve Sony açık ara önde, Philips ve Samsung daha geride.

• LG 55c6 modelini almayı düşünüyorum. Bu hafta LG bayilerini gezicem. Heryerde 8999 TL şuan. Bu tv yi alabileceğim en iyi fiyat nedir arkadaşlar.

BU modelde PS4 Pro bağlıyacam. Input Lag için Bu yv ye güncelleme geldi mi? Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim teşekkürler
  • Para sorun degilse lg nin bu seneki urunlerine bakin. Wallpaper tvler olaganustu olmus. Birebir gorunce keske bu sene alsaymisim dedim. Samsung ne yapsa bos.

• MarvelX kullanıcısına yanıt
    Son guncelleme hdr oyun modu icindi sonradan guncelleme gelmedi

• RedGunners kullanıcısına yanıt
    W serisi kaç para haberın var mı kardeş?

30 bin tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 31 Mayıs 2017; 21:06:42 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.