Şimdi Ara

2016 LG OLED (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.000
Cevap
8
Favori
50.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam e6 ile c6 arasında resim kalitesinde fark var mı? 2017 modellerde yok deniyorda 2016'larda durum böyle mi? Bir bilginiz var mı?
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Rtings'e göre resim kalitesi

C6- 8.7 puan
    E6- 8.6 puan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    yani şu c6' yı b.k var curved yapacak yap diğerleri gibi flat.
    B6 akar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bence esas sorun C6'nın curved olması değil, Lg Türkiye'nin B6 getirmemesi.

İllaha bir modeli getirmeyeceksen G6 getirme.
  • RedGunners kullanıcısına yanıt
    C6 ile C7 arasında fiyat farkı çok yüksek 15000 TL yeni modeller malesef. HDR GAME modu için update den sonra ınput lag değerlerini 30ms civarına indirdiler sanırım buda yeterli. Yeni serilerde bu 21ms çok iyi ama fiyatları çok fazla

Videodaki arkadaşta C6 var ve Update i yapıp performans değerlendirmesi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarvelX -- 1 Haziran 2017; 1:33:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedGunners

Bir Oledci (E6V) sahibi olarak şu soluk beyaz görselleri tamamen abartılı bir pazarlama hilesi olarak görüyorum. Tamam normal led tv'lere göre parlaklık biraz düşük ama bu kadar da değil! İnsaf be kardeşim. Bu derece soluk bir panele kim "Premium 4K sertifikası" verir?Renkler bu kadar kötü nasıl olur?. Zaten playstation 4 gibi bir konsolu taktığınızda renklerin ne kadar canlı, kontrastın ne derece iyi olduğunu sonuna kadar hissediyorsunuz. Bir kez daha üzerine basarak söylüyorum; bu görsellerin Oled tv'ye ait olması asla mümkün değil. Kesinlikle aldatmaca. Kendi tv'imden aldığım görseller.. Kendiniz karar verin..

2016 LG OLED 2016 LG OLED 2016 LG OLED 2016 LG OLED

2016 LG OLED  2016 LG OLED

Not: Arkadaşlar elimden geldiği kadar Oled tv'imden görseller ekleyeceğim ta ki şu soluk beyaz mevzusu sona ersin. Elimde mevcut görseller bunlardı. Özellikle beyaz sahnelerin fazlaca olduğu görsellerden eklemek istiyorum! Bu tv zaten kendini siyah performansı olarak öne çıkarıyor. Siyah sahneli görsele gerek yok. Bir adet TRT 4K sahnesi bunu az da olsa gösteriyor sanırım. Oledler, 1000 nit bir Tv kadar bir parlaklık veremiyor, tamam bu doğru; ancak Samsung QLED panel pazarlama standlarında duran şu soluk paneller kesinlikle gerçeği yansıtmıyor! Yani aldatmaca! Yaklaşık 5 aydır Oled kullanıyorum, şu ana kadar çok şükür bir sorun yaşamadım. Aslında bu ilk değil, Samsung daha öncede Lg'nin RGBW standardı ile ilgili bir iddia ortaya atmıştı. O zamandan beri Lg'nin ürünlerini kötü göstermek çabasındalar. Kesinlikle herhangi bir olumsuzluk yok. Sadece ne istediğinizi bilin. Gözümü kör edecek bir ışık istemiyorum ama doğal bir görüntü istiyorum diyorsanız Oled tam size göre.

OLED TE OLSA LG ALMAKTANSA SAMAUNG ALMAYI TERCİH EDİYORUM.LG LER ÇİFT KATMAN KORUMA VE İPS PANEL KULLANIYOR RENKLER VE EKRAN SOLUK VE YANSIMA YAPIYOR.SAMSUNG İSE CAM GİBİ COK NET GÖRÜNTÜSÜ VAR

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    niye oled lasmanında yapıyorlar bilemem onu samsung a sorun tüm markalar aynı gün aynı saatte aynı yerde lasman yapmış ve cekimler o gün yapılmış olabilir.şu bir gerçek oledlerin nit değeri çok düşük buda ekrana yansıyor
  • baris007 B kullanıcısına yanıt
    OLED de tek tip panel var: OLED :)
    WRGB olsa da OLED :)

LED TV lerde ise panelller ve alt türleri farklılaşıyor, haklısınız: VA (MVA, PVA, SVA..), IPS (A-IPS, H-IPS, E-IPS, IPS-Pro...), TN

IPS ler daha kötü kontrast, daha yüksek renk gamutu,daha yüksek izleme açısı
    VA'lar iyi kontrast, daha kötü izleme açısı
    TN'ler kötü kontrast, kötü izleme açısı, düşük tepki süresi (GTG 2-5ms), düşük input lag

Samsung, VA Edge-Led ler maliyetinin çok üstünde alıcı bulurken OLED üretmeye pek yanaşmayacaktır :)
    Q-LED ise zaten konuştuğumuz üzere renk gamutunu arttırma amacında backlight LED lere dahil edilen quantum dot filtreden ibaret, eskinin Triluminos una benziyor. Gerçek Quantum Dot LED TV yi geçenlerde BOE üretti, henüz prototip aşamasında. Umarım önümüzdeki sene OLED TV üretimine geçerler, piyasanın artık Edge-Led ve sorunlarından kurtulması lazım nitekim. Mobil sektörünün karlı olduğunu bildiklerinden ve fark yaratmanın satış grafiğinde katma değer sağlayacaklarını bildiklerinden tüm tellerine AMOLED panel yerleştiriyorlar, diğer ürünlere göre (LCD /LED) ekran kalitesi farkı da gerçekten belli oluyor.

Bu arada filmsever kullanıcı parlaklık /lümene değil ağırlıklı olarak kontrast /renk doğruluğu /panel homojenitesi /izleme açısına bakar. HDR'nin de gerçekten uygulanabileceği panel türü OLED: LED TV'lerin lümen değerleri 1500nits bile olsa teknoloji limitlerinden dolayı kontrastta OLED'in çok altındalar :) HDR için OLED kontrastı lazım.

2017 OLED serisinde HDR parlaklığının yükseltilmesi de bu nedenli, ileriki tarihlerde de yeni gelişmeler görebiliriz.

HDR'nin LED TV'de katma değer sağlayabileceği panel FALD VA

Edge-Led alıp ışık sızması ve tonla sorun gördükten sonra HDR kamerayla çekilip HDR desteği olan TVde oynatılan demo görüntüleri izlemenin dahi anlamı kalmıyor.

Bu arada lansmanda hiçbir detay belirtilmeden test edilp kötülenen OLED için Rtings / HDTVTest gibi prof inceleme sitelerine ve de alıntıladığınız örnekteki gibi kullanıcı değerlendirmelerine bakmak yeterli, ispatlar zaten yapılmış...

Bunlara rağmen farklı görüşe sahipseniz kullandığınız Samsung TV'nin yanına örneğin bulabiliyorsanız bir B6 OLED alarak karşılaştırma yapmanız alacaklar için faydalı olacaktır ;) hangi modeli kullanıyordunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 1 Haziran 2017; 17:41:02 >

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Yine mi LED,OLED den daha iyi tartismasi
  • Chirrut Imwe kullanıcısına yanıt
    malesef

Elbette hangisini beğendiyseniz onu almalısınız.

Ancak elma ile armutu da karıştırmamak lazım.

Bir taraftan Lg Oled de olsa Samsung almayı tercih ederim diyorsunuz, diğer taraftan Lg Led panellerin özelliklerinden bahsediyorsunuz.

Samsung Led tv'yi Lg Oled tv ile mi yoksa Lg Led tv ile mi mukayese ettiğinizi anlamadım açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeeepBlue

malesef

Dün Media Markt'a gittim.LG W7'yi kurmuslardi.Bir panel bu kadar mi harika olur,bir TV bu kadar mi sexy olur sorma . Dolby Vision demosu calisiyordu üstünde ve dedigim tek sey "aman ya Rabbi" . Bu elemanlar galiba hic yakindan,üstünde HDR icerik oynatilan bir OLED Panel görmemisler

Not:Yanindaki E7 ve B7 de ayni demo calisiyordu ve ücünün arasinda herhangi bir resim kalitesi farkliligi göremedim.

B7 2.600€ (55")
    E7 6.000€ (65")
    W7 8.000€ (65")

İnsan ss ve video çeker insafsız

W7 şık bir TV.
    Orada olsaydim B7 almistim, örnek fotoları hic fena olmaz gercekten :)

• agrimo A kullanıcısına yanıt
    lg tv modelleri hakkında yorum yapmam veya yazmamın ne sakıncası var tüm tv markaları hakkında düşüncelerimi yazabilirim
    Benim yazdığımdan bunu mu anladınız?

Açıkçası hiçbir marka umrumda değil.

Bugün Lg alırım yarın Samsung veya Sony daha iyisini yapar (veya ben o kanıya varırım) onu alırım.

Yani Lg Led panellerinin görüntüsü soluk onun yerine Samsung almak daha mantıklı deseniz tamam ama Oled'in bununla ne alakası var?
  • Yogun istek üzerine

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

Philps POS901 OLED

2016 LG OLED

Sony A1

2016 LG OLED

2016 LG OLED

Q7F

2016 LG OLED

2016 LG OLED

Sony XE90

2016 LG OLED

XE93

2016 LG OLED

• Bugun burdaki herkesin yorumunu tek tek okudum ve c6 ile e6 nın arasında kaldım sonra iki üç tane mağaza gezdim ve aralarında ekran ve ses farkından baska hiç bir farkın olmadığını söylediler tabi e6 daha şık antiparantez arkadaşlar siz kullananlar olarak adamların dedikleri doğru mu yorum yapıp yardımcı olursanız cok sevineceğim yeni evleneceğim için aradaki 3 5 binlik fiyat benim için önemli bi yardımcı olursanız cok sevinirim saygılar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tumumt06 T kullanıcısına yanıt
    E6 o kadar fiyat farkını kesinlikle hak etmıyor flat ekran şart değil diyorsan kesinlikle C6 al.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.