Şimdi Ara

2016 LG OLED (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.000
Cevap
8
Favori
50.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 55c6v ürünü 55b6v'den farkı nedir acaba? Bir de şu ara istabulbilişimde 55b6j satışta, bu ürünlerin ne gibi farkları var acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • transglobal T kullanıcısına yanıt
    1dk lık araştırma ile iki ürünüde rtings de kıyaslama yapabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar oled tvler harici bir askı aparatı ile duvara monte oluyor mu yoksa illa lg'nin kendi askı aparatını mı almak zorundayız? Malumunuz kendi askı aparatı baya pahalı
  • Philips Oled lerdeki Burnin/Image Retention temizlemesine ilişkin ALMANCA bir yazı paylaşmış konu uzmanı Toengel:
    https://toengel.net/philipsblog/2017/05/04/philips-oled-burn-in-und-wie-damit-richtig-umgegangen-wird/

Bunu google translate ile İngilizce veya Türkçe ye çevirip anlayabillirsiniz. Paneller LG nin olduğundan benzer mekanizmaların LG, Sony lerde de olduğunu anlayabilirsiniz. Bence gayet faydalı bir yazı !

Ayrıca Eptt Avm -> TeknoPlus mağazsonda 55c6v fiyatı 7719 TL !
    http://www.epttavm.com/item/25299414_55-lg-oled-tv---c6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 4 Mayıs 2017; 22:56:1 >

• Merhaba arkadaşlar ağustos ayında 65 inç bir tv alacağım bütçem maksimum 12.000 civarı eğerki bu fiyata yakın bir fiyat bulursam oled'de zorlayacağım. Lakin oled' i nerdeyse tüm forum önermesine rağmen aşağıda paylaştığım linklerde kafamda çok soru işareti oluştu. Arkadaşlar acaba benimle burdaki oled kullanıcılarının beklentileri farklı olduğu için mi bilemiyorum ama aşağıdaki görüntülerde bana diğerleri enteresan bir şekilde daha doğru rengi sunuyo gibi geliyor. Beyazlar fecaat ya gerçekte böylemi. Tamam siyahlar çok efsane olabilir ancak ben doğru renk için siyahlardan gerçekten feragat edebilirim aşağıdaki gibiyse durum. Lütfen oled kullanıcıları niyetimi burda provake yapıyor olarak anlamasınlar sadece ağustos ayına kadar doğru karar vermek istiyorum. Hatta bu aralar c6v modeline çok bakıyorum inceliyorum. Kumandası bikere şahane geliyor kullanım açısından ama durum gerçekten aşağıdaki gibi mi arkadaşlar yada bana mı farklı gözüküyor. Objektif değerlendirebilir misiniz? Birde videolar 2-3 dakikaklık lütfen sonuna kadar izlerseniz bazı sahnelerde renk doğruluğu açısından ne demek istediğimi anlatabilirim. Bu kadar uzun uzadıya yazmamın sebebi %90 nın oled önermesi üzerine herkes fazlasıyla siyaha yönelip renkleri kaçırıyor olamaz. Bir izahatı olmalı bunun.

https://www.youtube.com/watch?v=WlY8ZpGIyKs
    https://www.youtube.com/watch?v=LCcmIZkjF-4
    https://www.youtube.com/watch?v=ilMFyjpSt8Y

Bu linkteki videoları herkes izlemiştir renklerin doğruluğu açısından gerçekten oled mi size göre?

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun herkez siyaha yöneliyor oled diyor ama diğer tv deki diğer renkleri hesaba katmiyorlar

Hocam videolarda beyazlar maviye yesile calar oledde gercekte alakasi yok tabiki . benim tavsiyem gidin magazada bakin gorun ona gore karar verin 12.000 az para deil

• wolverine55 kullanıcısına yanıt
    Hocam gözüme c6v lg bayisindede mediamarkttada inceledim gerçekten iyi geldi. Ama yanyana da bu videolardaki gibi hiç görmedim. Yanlı olabilirmi bu linkteki görüntüler. Yani okadar kararsızım ki herkes okadar paralara çıkınca sorunlu led alma diyor. Gerçekten yabancı film dizide çok izlerim heleki bunları izliyorsa kesin oled diyor herkes. Ama bu maviye yeşile çalan beyazlar beni çok düşündürüyor. Diğer yandan ekran homojenitesi altyazıların güzelliği siyahlar falanda gerçekten kusursuz. Ama sonuçta renkler var birde. Renkler led'in gerisinde mi yoksa bu videolarda mı böyle çıkmış. Kısacası sönük bir panel almaktan korkuyorum. Şöyle baktığım zaman gözlerimi dolduran bir panel istiyorum. Çok karışık kafam çok :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 29 Mayıs 2017; 19:55:21 >
    Hocam o beyazlar beyaz emin olun valla renklerde cok iyi oledde . led alınca altyazi parlamasi falan cekilmez bence ayrica o siyahlar sadece siyah olmasi deil o siyahlar yanindaki her rengi 2 kat patlatiyor kontrast tan dolayi

• 55B7V modelini gördüm bugün Vatan'da.
    2017 LG oledlerde giriş seviyesi B serisinin, üstelik 55" olanın fiyatı 14.999 TL olması uçuk geldi biraz bana. Zamanla oturur herhalde bu fiyatlar.
    C serisini getirmeyecekler sanırım 2017'de.
  • korcin K kullanıcısına yanıt
    B ve C aynı özelliklerde zaten sadece dizayn farkı var.

2017 modellerden C ve G gelmeyecek B, E ve W satışa sunuldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

Merhaba arkadaşlar ağustos ayında 65 inç bir tv alacağım bütçem maksimum 12.000 civarı eğerki bu fiyata yakın bir fiyat bulursam oled'de zorlayacağım. Lakin oled' i nerdeyse tüm forum önermesine rağmen aşağıda paylaştığım linklerde kafamda çok soru işareti oluştu. Arkadaşlar acaba benimle burdaki oled kullanıcılarının beklentileri farklı olduğu için mi bilemiyorum ama aşağıdaki görüntülerde bana diğerleri enteresan bir şekilde daha doğru rengi sunuyo gibi geliyor. Beyazlar fecaat ya gerçekte böylemi. Tamam siyahlar çok efsane olabilir ancak ben doğru renk için siyahlardan gerçekten feragat edebilirim aşağıdaki gibiyse durum. Lütfen oled kullanıcıları niyetimi burda provake yapıyor olarak anlamasınlar sadece ağustos ayına kadar doğru karar vermek istiyorum. Hatta bu aralar c6v modeline çok bakıyorum inceliyorum. Kumandası bikere şahane geliyor kullanım açısından ama durum gerçekten aşağıdaki gibi mi arkadaşlar yada bana mı farklı gözüküyor. Objektif değerlendirebilir misiniz? Birde videolar 2-3 dakikaklık lütfen sonuna kadar izlerseniz bazı sahnelerde renk doğruluğu açısından ne demek istediğimi anlatabilirim. Bu kadar uzun uzadıya yazmamın sebebi %90 nın oled önermesi üzerine herkes fazlasıyla siyaha yönelip renkleri kaçırıyor olamaz. Bir izahatı olmalı bunun.

https://www.youtube.com/watch?v=WlY8ZpGIyKs
    https://www.youtube.com/watch?v=LCcmIZkjF-4
    https://www.youtube.com/watch?v=ilMFyjpSt8Y

Bu linkteki videoları herkes izlemiştir renklerin doğruluğu açısından gerçekten oled mi size göre?

Oled, lede göre daha koyu evet. Parlaklık konusunda zayıf kalıyor. Ama, oledde ben daha çok detay gördüm. Örneğin 2. videonun başlarında, rka planda dağlar ve üzeri gökyüzü. Oledde , ufuğun içinde kaybolmuş gibi görünen dağlar gayet net iken, ledde sanki sislerin içinde kalmış gibi mesela.

ilk videoda ise oledde mavi renk hakim. Qledin beyaz gösterdiği birçok sahneyi, oled maviye çalan bir renkte göstermş. Bir yorumcu ise bu durumu şöyle açıklamaış:

"the oled had a blue hue because the camera that the video was shot with makes it appear blue but in reality it is not blue. oled screens have a reddish coat over it to reduce glare and that's why when a person makes a video it appears blue."
    kötü bir tecüme olacak ama idare edin;
    "oledde mavi renk hakim, çünkü, videonun çekildiği kamera buna sebep oluyor, gerçekte mavi değil. Oled ekranlar, parıldamayı/yansıtmayı azaltmak için kırmızımsı bir kaplamaya sahip, bu nedenle, videoya çekildiği zaman mavi görünmesine yol açıyor."

hatta bir çok kişi de, youtubeda izlenen bir karşılaştırma ile yargıya varılamayacağını, kalibrasyon ayarlarının yapılıp yapılmadığının bilinmediğini, en iyisinin KENDİ GÖZLERİNİZLE GÖRECEĞİNİZ bir karşılaştırmanın olacağını yazmış...

bu nedenle, bu videolara çok takılıp kalmadan, tekno markette, 720p, 1080p, 4k içerikle almayı planladığınız tvleri kendi gözlerinizle test etmek...

• LG 55c6 modelini almayı düşünüyorum. Bu hafta LG bayilerini gezicem. Heryerde 8999 TL şuan. Bu tv yi alabileceğim en iyi fiyat nedir arkadaşlar.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Ben birkaç screenshotta kafama takılanları göstermeye çalışayım. Çünkü detay konusunda bende farklı görüşteyim. Aşağıdaki fotoları adım adım incelersek;

2016 LG OLED

Mesela burda zemin rengi ve detaylar

2016 LG OLED

Burda arka duvar rengi yine ve ten rengi

2016 LG OLED

Burda yine zemin rengi ve zemindeki detaylar

2016 LG OLED

Sizin bahsettiğiniz ufuktaki gökyüzü ve dağ kısmı sisin içinde kaybolmuş dediğiniz kısım burası sanırım. Ancak burda da dikkat ederseniz bana göre daha önemli detay en alttaki bina detayları. Nerdeyse oled binaların gölgede kalan taraflarının hiçbirinin detayını vermemiş.

2016 LG OLED

Burda arabadaki hangi renk doğru? Sanki bana yine sağdaki renk gibi geliyor.

2016 LG OLED

Sizce çöl kumunun rengi hangisi olmalı? Soldaki mi sağdaki mi? Hiç çölde bulunmadım ama sanki çöl kumunun rengi sağdaki gibi sarı olmalı gibi geliyor bana.

2016 LG OLED

Ten rengi sizce hangisinde doğru?

2016 LG OLED

Burda mesela çok korkunç bir detay farkı var. Kırmızı kolon ve elemanın üzerindeki pantolon rengi..

2016 LG OLED

Yine ten rengi ve detaylar

2016 LG OLED

Yine ten rengi ve saçlardaki detaylar

2016 LG OLED

Burdada mesela bana göre korkunç bir detay farkı var. Üstteki kolona bakarsanız oledde neredeyse yok yine arabanın önündeki çizginin bizden olan tarafındaki yol detayları gibi..

Benim renklerde ve detaylarda gözüme çarpanlar bunlar oldu. Yine rica ediyorum yazdıklarım lg oled forumuna yazdığım için yanlış anlaşılmasın provoke ettiğimi düşünenler olabilir. Asla arkadaşlar. Sadece objektif görüş sunmaya çalıştım. Hani oledi beğeniyoruz zaten teknolojinin şuan panellerde geldiği en üst nokta burda bunu sorgulamıyoruz. Sadece bunlar sizin de gözünüze batıyor mu? Çünkü burdaki kullanıcıların çoğu eminim hassas gözlere sahip. Siyahlara odaklanırken bunlar gözden kaçıyor olabilir mi acaba diye birkaç screenshot paylaşmak istedim. Umarım yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermem. Lakin herhangi bir panelede sahip olmadığım için şuan tamamen objektifim :) Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 30 Mayıs 2017; 1:33:27 >

• Hocam çok iyi yakalamışsın bunları. Ben de bayadır 65 inch c6 ve philips 7502 arasında gidip geliyorum. Oled için ambilighttan vazgeçecektim ama yok image retention yok düşük parlaklık kafamı karıştırdı iyice. Bi de bunların doğru olduğunu düşünürsek parlaklık baya sönük bir ledle kıyaslayınca...

Süper karşılaştırma olmuş.
  • turkkan79 T kullanıcısına yanıt
    merteslik M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Aslında kıyaslama yapmak istemedim. Oled paneller başarılı paneller. Dün rastgele youtubeda videoları gezinirken gözüme çarptı. Screenshot almak istedim. Belkide oled ve led kullanıcılarının istekleri farklı olabilir. Gözümlede inceleyeceğim lakin böyle bir farklılık söz konusu ise ben fiyattan bağımsız olarak led kullanıcısı olabilirim. Evet tamamen sorunlu bir teknolojidir doğru ancak böyle bir farklılık söz konusu ise siyahlarımın oled gibi siyah olmamasını altyazı parlaması gibi sorunları tölere edebilirim gibi geliyor. Neyse araştırmaya devam bir iki videoyla yine tam yargıya varmak yanlış olur. Bazen diyorum hiç buraya bulaşmasaydım girip sony-samsung-lg mağazasından beğendiğim birini alıp çıksaydım. Burası beni hasta etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 30 Mayıs 2017; 16:3:46 >
    Aldığınız screenshotlara dolayısıyla youtubeda, videoya kaydedilmiş bir karşılaştırmaya göre sonyca varmak doğru olmayabilir.

Bakın önceki mesajımda da dedim. Tvlerin nasıl kalibre edildiğini, ayarlarının ne olduğunu bilmiyoruz. Hatta bu karşılaştırmayı yapanların niyetini, bir tvyi kötülemek için mi, insanları manipüle etmek için mi yapılmış, onu da bilemeyiz.

Diyorum ya en iyisi canlı görmek, izlemek.

Yalnız size şu konuda katılıyorum. Bir şeyi çok derine inerek araştırınca içinden çıkamıyosun. Ne kadar çok şey öğrenirsen o kadar hassas oluyosun. Çünkü biliyosun ne olduğunu olayın. Ben bu konuda zır cahil olmayı tercih ederdim. Ama benim şöyle bir yapım da var. Her konuda aşırı ince eleyip sık dokuyan biriyim. Bu da çok yoruyor beni. Teknomarketlerde " aa bu çok güzelmiş" diyip bi ürün alanlara gıpta ediyorum ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 30 Mayıs 2017; 16:24:29 >
  • FOrumda 55c6v modeli kullanan arkadaşlar var mı acaba? Tv ye HDR GAME mode update i geldi mi?
  • Örnekleri görünce merak ettim ve The Grand Tour'un bu bölümünü seyrettim.

55" B6 kullanıyorum ve durum pek bu örneklerdeki gibi gelmedi bana.

Aynı sahneleri iphone 6 ile çektim. Fotolar pek başarılı değil ancak fikir verecektir diye düşünüyorum.

Bu arada ilk 4 fotoda TV standart ayarlarla (HDR bright) çekildi; son 4 fotoda brightness 50 yerine 55'e getirildi.

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

2016 LG OLED

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.