TCL TV AKIŞ KANALLARI PROBLEMİ

-
-
Daha önce de bazı kullanıcılar yaşamıştı bu sorunu. Sanırım tkgs sebebiyle yaşanan problem. Fabrika ayarlarına dönüp uyduda kanal arama yapmadan önce tkgs'yi kapalı konuma getirip deneyebilir misiniz ?
Not : Fabrika ayarlarına döndürmek TV'ye yüklediğiniz harici programların ve yaptığınız ayarların silinip fabrika çıkışı hale gelmesini sağlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hiboDaha önce de bazı kullanıcılar yaşamıştı bu sorunu. Sanırım tkgs sebebiyle yaşanan problem. Fabrika ayarlarına dönüp uyduda kanal arama yapmadan önce tkgs'yi kapalı konuma getirip deneyebilir misiniz ?
Not : Fabrika ayarlarına döndürmek TV'ye yüklediğiniz harici programların ve yaptığınız ayarların silinip fabrika çıkışı hale gelmesini sağlar.
Fabrika ayarlarına dönüp ilk kurulumda uydu kanallarını taratmadan devam ettim. 2 farklı kurulum yaptım: 1- Google Tv (Yani internete bağlı kurulum) 2- Normal TV kurulumu(Wifi kapalı).
Normal kurulumda bu kanallar gelmezken Google TV'de akış kanalları otomatik geldi. Normal kuruluma da wifi bağladığım an hemen geliyor o kanallar.
Yani sorun TKGS değil de internete bağlı olmak ya da olmamak gibi görünüyor. Fakat ben bu televizyonu internete bağlamayacaksam neden Android TV aldım. En kısa zamanda TCL müşteri hizmetleri ile görüşüp buraya bilgilendirme paylaşacağım.
-
Çözüm bulabildiniZ mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende de aynı sorun var çözüm bulabilen oldu mu acaba ?
Tcl müşteri hizmetleri ile görüştüm. Fakat müşteri hizmetleri bu durumdan bir haber. Kayıt oluşturuyorum dedi ve 1 hafta sonra telefonum çaldı. Arayan adam "Tcl televizyonunuz varmış kurulum için geleceğim" dedi?¿ Anlayacağınız olay henüz çözümsüz...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Sol tarafta 3 sıradaki uydu simgesine tıkladığında uydu yayınlarına geçiş yapacak fabrika ayarlarına dönüş yapmanıza gerek yok
Aynı sorun bende de var. Ne siliniyor, ne gizleniyor.
-
Kumandada ayarlar tuşuna basıp tüm ayarlar menüsüne gidin şu şekilde devam edin
—:> tüm ayarlar > kanallar ve girişler > kanal > kanal tarama > türksat tgs ayarları > güncellemeyi başlat
eğer tgs ayarları görünmüyorsa otomatik aramaya girin geri çıkın görünür olur
Ne yazık ki sorun çözümü olmuyor bu. Tekrar geliyor.
-
Konuyu tesadüfen görüp merak edip baktım! "Yayın akışı" seçeneğinin bir problem/sorun gibi bahsedilmesinden dolayı bende baktım yok birşey! O da herhangi bir uygulama gibi bir seçenek , izlemek istemeyan "yayın akışı"na girmez olur biter. 'Enessyt' resimde göndermiş işaretlemiş görüldüğü gibi uydu yayınları Turksat TKGS seçilerek izlenir. 👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edede34 -- 28 Temmuz 2025; 19:56:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
“Yayın Akışı” denen şeyin ne işe yaradığını TCL de bilmiyor belli ki; koymuşlar menüye öylece, kaldıramıyorsun, silemiyorsun, kapatamıyorsun. Kullanıcıya sormadan menüye zırt pırt saçma şeyler eklemek marifet değil, dayatma olur. Televizyonda izlemek istediğim şeyi ben seçerim, üreticinin kafasına göre araya sıkıştırdığı kanalları ve onların menüsünü görmek zorunda değilim. Bu sizin için sorun teşkil etmiyor olabilir ama ben, televizyonumda istemiyorum deyince “Girmezsin olur biter” demek, sorunu anlamamakla eşdeğerdir.
Yani özetle, konudaki esas mesele “girmemekle” alakalı değil, cihazın bana sormadan önüme dayattığı gereksiz şeyler ve benim bu durumdan kurtulmak istememle alakalıdır. Yoksa ben de biliyorum menüden TKGS'yi seçmeyi ;)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X