Şimdi Ara

2010 Jetta 1.4 TSI Comfortline - Midline Donanım Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir VW Jetta almayı düşünüyorum. Tam aradığım model 2009 ya da 2010 yılı olacak şekilde

VW Jetta 1.4 TSI DSG şanzıman.

(122-140-170 ps ya da 160 ps ikinci aşamada önemli)

Sorum şu:

Bu iki yıla ait Jetta'larda Midline donanımda ESP, ASR gibi güvenlik donanımları var mı ya da Hill Holder bulunur mu; yoksa sadece kararan aynalar vb gibi konfor paketi mi eksik Comfortline'a göre?

KISACASI: 2009/2010 Jetta Comfortline - Midline donanım farkları nelerdir? Özellikle güvenliği ilgilendiren ESP, ASR gibi donanımlarda

Bildiğim kadarıyla yıl bazında aynı addaki donanımlar fark edebiliyor. Hedefim Comfortline donanımı almak; ama şu an tanıdık bir yerden alacağım için onlarda şimdilik Midline var baktığım yıla göre ve tabi fiyatları biraz daha uygun.

Epeydir araştırıyorum ancak net bir sonuç bulamadım. Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler.

Düzenleme:

Aracı satın aldım, uzun süredir kullanıyorum. MK5 kasa 2010-2011 Comfortline alacaklara yardımcı olması açısından donanım özelliklerini DOD'dan aldığım bilgilere göre ekliyorum:

• ABS Fren - ABS
    • Fren Asistanı-BAS
    • Ön Yan hava Yastıkları
    • Arka Park Ikazi - PS
    • Karanlık Sensörlü Farlar - KSF
    • Sürücü Hava Yastığı
    • Elekt. Çekiş Kontrol Sistemi -
    • Ön Park İkazı - ÖPİ
    • Uzak.Kum.Merk.Kilit - UKMK
    • Elektronik Fren Basinç Dagilim
    • Ön Sis Farı-SF
    • Yolcu Hava Yastığı
    • Elektronik Stabilite Programı
    • Ön ve Arka Tavan Hava Yastıkları
    • Far Yıkama - FY (Burası hatalı yine de ekledim. Far yıkama stok olarak yok sonradan OEM olarak takılabiliyor. Farların altında bölmeleri var.).

• 8 Hoparlör-8H • Elektrikli Arka Camlar - 2AEC • MP3lü CD Çalar
    • Alüminyum Alaşım Jant -AJ • Elektrikli ve Isıtmalı Ayna - • Torpido Gözü Soğutması - TGS
    • Arka Kol Dayama - KD • Elektronik Direksiyon Ayarı - • Yol Bilgisayari - YB
    • Çok fonksiyonlu Deri Direksiyon-FD • Elektro-Servo Direksiyon - ELS • Yükseklik Ayarlı S.Koltuğu
    • Deri Direksiyon - DDi
    • Hidrolik Direksiyon - HD
    • Yükseklik Ayarlı Y.Koltuğu
    • Deri Vites Topuzu - DVT • Manuel Klima - AC *
    • Direksiyondan K. Müzik Sistemi

RCD 510 ile birlikte geliyor. Bu versiyonu Rear Assist, geri görüş kamerasını destekliyor.
    Bunun dışında:

• Bu kasada Exclusive dahil Comfortline'dan alt donanımlarda ESP yok.
    * Klima olarak Klimatronik var. RCD 510'da klimayı kullandığınızda yapılan işlemleri ekranda gösteriyor. Ayrıca klima otomatik ve çift yönlüdür.
    • CC-Cruise Control
    • Bagajda 12V Soket
    • Ayak bölgesi aydınlatma
    • Fren Güç Dağılım Sistemi
    • Coming Home - Leaving Home
    • Mirror Down • TPMS - Lastik Basınç Sensörü
    • OPS - Optik Park Sensörü
    • Elektronik Stabilite Programı
    • Çekiş Düzenleme Sistemi
    • Yokuş kalkış sistemi - Hill Holder

MK5 kasalardaki donanım sıralaması da en boştan tam donanıma doğru:

Primline, Midline, Exclusive, Comfortline

şeklindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtnb -- 27 Kasım 2014; 14:30:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BadBay

Herkese merhaba,

Bir süredir VW Jetta almayı düşünüyorum. Tam aradığım model 2009 ya da 2010 yılı olacak şekilde

VW Jetta 1.4 TSI DSG şanzıman.

(122-140-170 ps ya da 160 ps ikinci aşamada önemli)

Sorum şu:

Bu iki yıla ait Jetta'larda Midline donanımda ESP, ASR gibi güvenlik donanımları var mı ya da Hill Holder bulunur mu; yoksa sadece kararan aynalar vb gibi konfor paketi mi eksik Comfortline'a göre?

KISACASI: 2009/2010 Jetta Comfortline - Midline donanım farkları nelerdir? Özellikle güvenliği ilgilendiren ESP, ASR gibi (ABS vardır herhalde ) donanımlarda

Bildiğim kadarıyla yıl bazında aynı addaki donanımlar fark edebiliyor. Hedefim Comfortline donanımı almak; ama şu an tanıdık bir yerden alacağım için onlarda şimdilik Midline var baktığım yıla göre ve tabi fiyatları biraz daha uygun.

Epeydir araştırıyorum ancak net bir sonuç bulamadım. Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler.

TSİ'lerde esp standart donanım.Ayrıca 1.4 tsi midline pakette hill holder bulunmakta.

• bildiğim kadarıyla midline paketin comfortline paketten eksikleri ;
    -Far sensörü
    -Yağmur sensörü
    -Park sensörü
    -Çelik alaşımlı jant
    -Hız sabitleyici
    -Yüksekliği ayarlanabilir yolcu koltuğu

Mümkünse 2010 üzeri iç kokpiti makyajlı kasayı alın;
    Yakıt problem ise kesinlikle tsi almayın.
  • tcdd4242 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkürler. Bu durumda güvenlik olarak eksiği yok diyebilir miyiz?

Yakıt tüketimleri genel olarak konuşulmuş forumda; genel kanı çok yaktığı yönünde sanırım. Çok yakma özellikle dsg lerde 10 ~12 lt leri şehir içi olarak bulmazsa sorun olmaz benim için. Yılda 10-15 bin km gitmem büyük ihtimalle. TDI ler için vereceğim farkı yakıta ayırabilirim. Sizin öneriniz nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BadBay

Bilgilendirme için çok teşekkürler. Bu durumda güvenlik olarak eksiği yok diyebilir miyiz?

Yakıt tüketimleri genel olarak konuşulmuş forumda; genel kanı çok yaktığı yönünde sanırım. Çok yakma özellikle dsg lerde 10 ~12 lt leri şehir içi olarak bulmazsa sorun olmaz benim için. Yılda 10-15 bin km gitmem büyük ihtimalle. TDI ler için vereceğim farkı yakıta ayırabilirim. Sizin öneriniz nedir?

Evet güvenlik olarak eksik yok denebilir bildğim kadarıyla öyle.

Ayrıca dsg ile manuel'den az yakarsınız :)Şehir olarak nerede yasıyorsunuz bilmiyorum fakat ben 1.4 tsi 140hp manuel ile Konyada şehir içi 6 litre yakıyorum.Buldugunuz fiyat aralıgı nedir bilemicem fakat maksimum 45 liradır 1.4tsi comfortline - dizeller ise 55 e kadar cıkıyor.Ufak bir hesap yapayım sizin için örneği kendim için veriyorum.

Yılda 15.000 km yapıyorum bende ;

1.4 tsi ile ortalama 6 litre yakıyorum buda 31 kuruş yapar ve 0,31x15000 = 4650TL

1.6tdi ile ortalama 4.5 litre yakıyorum buda 19,8 kuruş yapar ve 0,198x15000=2970TL

4650-2970=1680TL yılda fark eder ben gaza basmadan kullanınca böyle cıkıyor hesap.Gazladıgımda ise dizel ile 6 litre yakıyorum tsi ile 11 12 litreyi buluyor yani gazladıgın zaman aradaki makas iyice açılıyor sizin kullanım amacınız nedir bütçeniz nedir

• Giderleri bile hesaplamışsınız yeniden teşekkürler. Sizdeki Jetta dsg şanzıman olacak şekilde tam istediğim model, ama 122 ps olanı da olabilir tabi ki.

İstanbul'da oturuyorum hem de tam göbeğinde :) Yakıt tüketimi haliyle fazla olacaktır, ama 2.0 lt likler kadar olmaz herhalde. Korkum ortalama tüketimin 10 lt ve üzeri olması.

Baktığım fiyatlar 40bin civarı genelde +- 5000 oynayabilir. Dizel isterim tabi ki ama arabayı max 4-5 yıl kullanırım sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Golf 1.6 TDI Highline
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.