Şimdi Ara

2008-2009 MvP Kim Olur? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
6.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hidayetde mvp yarışında listeye girmiş şuanda 20. sırada
  • quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

quote:

Orjinalden alıntı: vinsanity703

Lebron'un olması imkansız gibi Clevland ın bu gidişine bakılırsa.. Aynı şey Kobe' ninde başına geldi son 2 sezon ligi domine edip MVP olamamak gibi..

kobe son iki sezon ligi domine mi etti

sadece sayı atmakla olmaz bu işler takımı sürüklemesi lazım bu sezon da lebron un oynamadıgı 6 maç var sanırım 6 sını da kaybettiler lebron takımını sürüklüyor ama kobe öyle değil

sen sakami yapiyosun

• quote:

Orjinalden alıntı: İlkkan23LeBron

Bitirilen bir konuyu neden tekrar açıyorsunuz? O kadar tartıştık ve bitti.2tarafta birbirilerinin fikrini öğrendi ve bitti.Bu kadar.Bir de ''bazıları'' demesen de isim versen? Laf atmasan? ''Abc'' kişisi yaptı demek çok mu zor? Ama tabi illa laf sokulacak ya.Tartışacaksak da efendi efendi tartışalım ama bu laf sokmalarla bir yere varamazsın.

Bir oyuncu bazı maçalr fazla şut kullanabilir.Ama bazı maçlar! Ve 40-45(47'ye kadar çıktığı bile görülmüştür) çekmez.Yani tek de olsa fazla.Bizim en çok gördüğümüz 30-35 ve Kobe bu rakamları da diğerleridnen daha çok kullanıyor.Tek başına demeyin çünkü KG ve LeBron örnekleri var.Asistlerinde de;Bu üçgen hücumda pas vermek yasak mı? LeBron kadar serbest olamaz ama sonuçta asist yapması yasak değil.47 çekeceğine adam gider asist yapar.LeBron daha serbest ama LeBron bu kadar çok top kullanamıyor! Kobe asist yapmaya çalışsa ve az asistte kalsa eyvallah ama böyle de değil ki.O kadar çok zorlama(hatta bu bazen aşırı zorlama oluyor) şut çekeceğine yanındakine çıkarabilir.46-47 çekebilen bir adam nasıl ''bütün şutunu kendi yaratıyor'' oluyor? Skor yükünü alacak yok demeyin.Bunları Garnett ve LeBron'da yaşadı ama hiçbiri bu kadar astronomik rakamlar kullanmadı.Kobe'ye üçgen hücum oynatmasak ne yapar acaba? 55-60 şut çeker 1 maçta heralde.E çünkü sen diyorsun o kadar rahat değil diye.

''Bazılarıda şey demiş, lebron 23 yaşındayken jordandan daha iyi diye''

Yine bazıları....Zahmet etme sen ben bu ''bazıları'' nı açıklayım;Murat Murathanoğlu,ben ve başka insanlar.Sen Murat Murathanoğlu'ndan çok biliyorsan birşey diyemem.Bu forumda harcanıyorsun demektir bu.Bunu o ''bazıları'' diye hitap ettiğin insana da sorabilirsin.Ama sanırım MM bunları her ne kadar konferansı çok güçlü olmasa da neredeyse tek başına finale çıkardığı ve o yaşta da MJ'nin takımını çok güçlü olmayan Milwakue Bucks'a karşı yenildiğinden de olabilir.Bu MM için sanırım baş etkenmiş.Sanırım böyle duymuştum.Bende aynı fikrdeyim.Adam Bird'e kadar gelemedi ki sen Bird diyorsun.O kadar Magic-Bird diyen adam 6 şampiyonluktaki kadrodan bahsetmiyor.Burası da ilginç yani.

Murat Murathanoglu dedigin sahis Utah - Lakers macinda (gecen seneydi galiba) 3. periyotta %100 le 30 sayi atan Kobe icin hakemler kolluyor diyebilen bi insan , warmi otesi zaten periyot sonuna dogru krilenkonun uzerinden pes pese 2 tane 3 luk attiktan sonra o bile susmustu Yalniz ne macti o yaw

Edit yazim yanlisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandosa -- 12 Mart 2008; 12:15:23 >

• Tartışmayı bitiriyoruz tekrar başlıyor.
    İyi de MM örneğiniyle Kobe alakasını pek kuramadım ben.MM'yi MJ-LBJ arasındaki yazım hakkında kullandım.Kobe nefretçisi olmasıyla LBJ-MJ tartışmasının bir alakası yok sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlkkan23LeBron

Tartışmayı bitiriyoruz tekrar başlıyor.
    İyi de MM örneğiniyle Kobe alakasını pek kuramadım ben.MM'yi MJ-LBJ arasındaki yazım hakkında kullandım.Kobe nefretçisi olmasıyla LBJ-MJ tartışmasının bir alakası yok sanırım.

Bence sen anlamak istemiyorsun MM nin Kobe hakkinda soyledigi ne warsa bilki tersidir adam resmen untiKOBE ci , yani bu kadar da belli edilmez ama dedigim gibi gecen seneki o macta oyle bi rahatladimki

+MM dan banane , tamam baya bi sey biliyor hatta Turkiyede onunla kiyaslanicak birisi yoktur ama sen gidip her bi seyde KObe soyle Kobe boyle dersen gulerler adama (ona kalirsa bi tek Kobe kollaniyor zaten)

Parantez ici abartmadir

Edit dememissin yanlis anlama olmus pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandosa -- 12 Mart 2008; 13:24:54 >

• Kobe 81 atar T-Mac ben bilgisayar oyunlarında bile kendimle 81 atamıyorum der, Kobe 3 çeyrekte Dallas tan çok sayı atar, Cuban Mavs tüm takım - Kobe takası önerir toplantıda şaka olarak, Gasol Lakers a gelir nba yazarları " dünyanın en iyi oyuncusu artık şampiyon olabileceğine inanıyor " diye haberler geçer, en uyduruk ülkelerin bile nba forumlarına bakarsın herkes Lakers Kobe fanı çıkar, 35 sayı ortalaması tutturup mvp olmayı herkesten çok hakeder gider suns lakers ı playoff ta geçene kadar bekleyip nash e ödülü verirler.
    T-Mac orlandoda oynarken bir top kaptırır dönüp arkasına bile bakmaz başını eğip bekler takımının sayı yemesini, Kobe sakat parmakla suns maçında amare nin üstünden smaç yapar ama yaranamaz.

LeBron sanki basketbol oynamak için yaratılmış gibi, fiziksel olarak tüm nba oyuncularından üstün ama henüz Kobe kadar iyi değil, belki o da 3 - 5 sene sonra bir efsane olabilir, belki de kendini harcayıp Carter gibi sıradan bir skorer olup çıkar. Ama insanlar Kobe nin maçları izlerken içlerin de hep bir umut oluyor, acaba bir çeyrekte 30 sayı atarmı, acaba maçı 90 sayıyla tamamlarmı, acaba 15 tane 3 lük sokarmı, acaba acaba..

Şu an izlemekten en çok zevk aldığım 2 takım var, Lakers ve Magic ( Hedo sağolsun ).

Bu arada orlando forumlarında Hedo yu genel olarak LeBron la karşılaştırmaya başladır. Sanırım haftaya Cavs - Magic maçı var, bakalım hangisi triple-double yapacak.

• Kobe'yi sevmediğini anladım.Ama ben Kobe ve MM hakkında bir laf mı ettim? MM'yi LeBron ve MJ ile ki tartışmama da yazdım.Anti MJ'ci desen tamam ama Kobe'nin alakası yok o son paragrafımda.
  • t-mac sakatlanmazsa olabilir gönlüm ıverson ve t-mac tan yana
  • Mvp bence Kobe olacak çünkü sadece oyuncu istatistiklerine değil takım oyununa bakıyorlar...Ama bence LeBron daha çok hakediyor,çünkü onun gasol,odom kadar yetenekli pek bir yardımcısı yok..Söylüceğim bu kadar,LeBron bir patlama yaparsa o da olabilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: vandosa

Murat Murathanoglu dedigin sahis Utah - Lakers macinda (gecen seneydi galiba) 3. periyotta %100 le 30 sayi atan Kobe icin hakemler kolluyor diyebilen bi insan , warmi otesi zaten periyot sonuna dogru krilenkonun uzerinden pes pese 2 tane 3 luk attiktan sonra o bile susmustu Yalniz ne macti o yaw

bu olayı bilmiyordum,süper

quote:

Orjinalden alıntı: SouL InvictuS

Kobe 81 atar T-Mac ben bilgisayar oyunlarında bile kendimle 81 atamıyorum der, Kobe 3 çeyrekte Dallas tan çok sayı atar, Cuban Mavs tüm takım - Kobe takası önerir toplantıda şaka olaraklaştırmaya başladır

bunlarıda bilmiyordum,bunlarda süper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 12 Mart 2008; 15:07:37 >

• brawooo hido ilk 20 ye alınması biraz geç oldu ama olsun
  • Yanlız T-Mac bir anda 7. çıkmış eğer böyle giderse neden olmasın
  • @ilkkan23lebron
    söylediklerini kobeyi cekememene veriyorum abicim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kobEren

@ilkkan23lebron
    söylediklerini kobeyi cekememene veriyorum abicim

Şurada aranızda düzgün konuşmak çokmu zor..
  • Son iki yıl NBA'i en kötü takımını playoff'a sokmuşsun , Smush Parker'ın pg , Kwame'nin center oynadığı bir takımla birşeyler yapmak için çabalıyorsun , hala Kobe şöyle Kobe böyle diye laf işitiyorsun. Sonra Suns serisinin 6. ve 7. maçında "madem bu kadar eleştiriyorsunuz alın ben şut falan atmıyorum" diyor ve takımın ne kadar fiyasko olduğu ortaya çıkıyor ve ne himetse takımın zor anlarında şut kullanmadığı için yine eleştiriliyorsun.

MVP ödülü zaten "en değerli oyuncu" ya falan verilmiyor artık , "en efektif oyuncu" alıyor... Dirk aldı bu ödülü yahu Dirk , Kobe alsa ne olur almasa ne olur. Sene sonu bir aksilik olmazsa 4. yüzüğü parmağına takar zaten.
  • Ben koyu bi Kobe faniyim (klima gibi oldu) , benimde Kobe hakkinda abarti dusuncelerim olmuyo degildir oluyordur kesin ama birisi gelip Kobe ye takimi sirtlayamiyor yok bilmem kim kadar takimi tasiyamiyor deyip ustune bide atma senaryolarla kanit sunar gibi millete ahkam kesiyorsa o zaman kizarim (yine kizdim)

-Beni taniyanlar bilir Shaq e laf ettirmem (shaq shaq oldugu zaman izleyenlerin hepside benim gibi dusunuyordur eminim) ama Miami yi sampiyon yapan adam Wade dir

-Bugun Wade in yasadigi talihsizlikleri Lebron yasasaydi bu sefer Lebron geri planda kalicakti suan belkide lebron degilde wade taraftari bi arkadas Kobe hakkinda konuscakti (Miami sampiyon oldugu sene kim ne derse desin lebron kesinlikle geri planda kalmisti)

-Bunu daha oncede soyledim , NBA buyuk oyuncu olabilirsin ama efsane olman icin sampiyonlugu tatmis olman lazim , soyle soyliyeyim KG in 3 sampiyonlugu olsaydi simdi konustugumuz seyler cok farkli olurdu ki bana gore NBA de suan en iyi 2 oyuncudan biridir

-Kobe nin fazla sut atmasina gelelim ;PJ in shaq li son senede mactan sonra 'hayatimda ilk kez 44 sayi atmak icin 40 atis kullanan oyuncu gordum' dedigi oyuncu Kobe olabilir ama bu 4 sene onceydi

-Son olarak Lebron taraftari arkadaslar asist orani diye tutturuyolar ; onlar bi aksam once Cavs maci izlesinler sonra Lakers maci izlesinler sonra gelsinler buraya Kobe de Lebron kadar topla oynuyor o niye asist yapmiyo desinler ; gozlerinden opucem onlarin , Cavs butun toplar Lebron uzerinden donuyor hatta bazen diger oyuncular topa dokunmadan atak bitiyor

• -Miami'yi Wade şampiyon yaptı ama Wade'in bu kadar rahat hücum edebilmesinde Shaq'ın çok çok büyük payı var,Shaq hiçbir zaman boş bırakılmaması gereken bi uzun ve Shaq sahadayken rakip takımlar Shaq için ekstra önlemler alırlar,şu an Shaq'ın bu yönünden Amare fazlasıyla yararlanıyor çünkü rakip takımlar artık sadece Amare'ye değil Shaq'a da savunma uyguluyorlar

--o sene tabiki Lebron geri planda kaldı,bu çok normal hatta bi önceki sene Lebron yılın çaylağı olduğunda bile Wade play offlarda bi adım öndeydi

---alakası bile yok,NBA'de efsane olan ama şampiyonluk yaşamamış birçok oyuncu var,Malone-Stockton-Miller-Ewing-Barkley ve daha birçokları

----10 atışla 44 sayıyı hiçbir oyuncu atamayacağı için Kobe'nin 44 sayı için 40 atış kullanması çok normal

-----tabiki Cavs hücumları Lebron'dan dönücek ne yani Damon Jones'tan mı döndürsünler tüm oyunuben takım coach'u olucam ve Lebron benim takımımda olucak ben hücumları onun üzerinden çevirmeyeceğim,1 haftada kovulurum takımdan
    diğer oyuncular topa dokunmadan hücumun noktalanmasıda çok normal,Kobe'de çok defa top sürerek gelip tek pas bile yapmadan üçlük yollamıştır çok abartılmaması gereken bi durum ki hem Cavs hemde Lakers geçtiğimiz senelerde hücum açısından zayıf takımlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 12 Mart 2008; 23:30:57 >

• -Shaq in payi yok hic bi zaman demedim ama asil kahraman Wade di

--Bu konuda hemfikiriz sanirim

---Sanirim demek istedigimi anlamadin Sanctus , Kg ornegiyle daha iyi anlatirim diye dusunmustum ama anlamamissin

----PJ in asil vurgulamak istedigi :: o macta en az 8-9 sayi serbest atislardan atmistir Kobe yani 35 sayi atmak icin 40 atis kullanmis oluyor ki PJ nin dedigi gibi bence anormal bi durum eger bunu son 2 senede yapsaydi yani takimda sadece kendisi olsaydi yine eywallahta , takimda Shaq gibi bi adam wardi ki en iyi donemleri daha bitmemisti

-----Ben Lebron topla cok oynuyorum dedim mi ??? Tekraer baktim dememisim , ben Lebron un Kobeden (hatta NBA de daha fazla oynayan oldugunu sanmiyorum ) fazla topla oynadigini takimin tamamen onun ellerine baktigini ve bu sebeple asist ortalamasinin yuksek olmasinin normal oldugunu soyledim

Uyuyormuydun

• quote:

Orjinalden alıntı: vandosa

-Shaq in payi yok hic bi zaman demedim ama asil kahraman Wade di

--Bu konuda hemfikiriz sanirim

---Sanirim demek istedigimi anlamadin Sanctus , Kg ornegiyle daha iyi anlatirim diye dusunmustum ama anlamamissin

----PJ in asil vurgulamak istedigi :: o macta en az 8-9 sayi serbest atislardan atmistir Kobe yani 35 sayi atmak icin 40 atis kullanmis oluyor ki PJ nin dedigi gibi bence anormal bi durum eger bunu son 2 senede yapsaydi yani takimda sadece kendisi olsaydi yine eywallahta , takimda Shaq gibi bi adam wardi ki en iyi donemleri daha bitmemisti

-----Ben Lebron topla cok oynuyorum dedim mi ??? Tekraer baktim dememisim , ben Lebron un Kobeden (hatta NBA de daha fazla oynayan oldugunu sanmiyorum ) fazla topla oynadigini takimin tamamen onun ellerine baktigini ve bu sebeple asist ortalamasinin yuksek olmasinin normal oldugunu soyledim

Uyuyormuydun

-Shaq kendiside demişti,Magic'te Penny Lakers'ta Kobe ve Miami'de Wade ama her zaman kilit adam ben oldum diye bi açıklama yapmıştı geçen sene ki bende katılıyorum bu düşüncesine

--evet hem fikiriz,illa zıt fikirde mi olucaz ki

---KG örneğinide anladım ama ben yine söylüyorum,efsane olmak için şampiyonluk şart değil,ha oyuncuyu daha da bi üst mertebeye mi çıkarır,bence evet

----tamam ya bunu şakasına demiştim

-----şu an kafam 1 milyon(içkiden değil yanlış anlaşılmasın) bu maddeye bişey yazamayacağım

• --- Benimde KG orneginde oldugu gibi demek istedigim bu ,sampiyonluk yasamakla yasamamak arasinda cok fark war
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.