Şimdi Ara

2007 yeni kasa corolla alınır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2007 model toyota corolla 1.6 comfort gümüş renk 38.000 kmde, servis bakımlı, değişen ve boyanan parçası olmayan bir araba buldum. son fiyat 29.000 lira.
    aracı almak istiyorum ama tek tereddütüm: yeni kasa değiştiren bir aracı hemen almamak gerektiğini duydum. bazı kronik hataları oluyormuş ve bu hatalar 1-2 sene içinde gideriliyormuş. sanırım corallanın yeni kasası 2007de çıktı. öyle mi? bu 2007 modellerde bir problem yaşayan var mı? yoksa 2008 veya 2009 mu bakayım? yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler...

• Araç güzel. Tavsiye ederim. Kronik sorun yok. Fiyatı da gayet uygun. Aracı iyi inceletin. Hatası-Boyası-Kazası yoksa hayırlı olsun derim. 2008-2009 dan hiç bir farkı yok. 2009 un sonu ve 2010 lar 6 ileri. Ama motor felan aynı. 2009 ların bir ksımında Comfort 'ta Airbag sayısı az, arka cam manuel, direksiyondan kumanda müzik sistemi yok eksklikleri var. Sonuçta tavisye ederim. Unutmayon 2007 (tamamı) ve 2008 (bir kısmı) Japon üretimi. Afrika üretimi değil. Bu da bir avantaj.
    UNUTMAYIN, İkinci el alacaksanız arabanın 1-2 yaş modeli önemli değil aracın temziliği önemlidir.
    2008-2009 model 70-80 binde bir kaç parça boyalı araba alana kadar; aynı paraya 30-40 binde boyasız-kazasız-hatasız bir araç almak daha mantıklı. Arabayı 4-5 yıl sonra satarken en fazla 2008 den 500 tl aşağı satarsınız. En basit olarak bugün 4 tane lastik alsanız 800-1000 TL.

Not 2007 'nin vergisi 243 x 2 = 486 TL
    2008 -2009 un vergisi 350x2= 700 TL . (yaklaşık, küsürlü hatırlamıyorum)

• Meraba. Bende 45binde 2007 yeni kasa corolla buldum. 1.6 elagant benzinli. BRC sıralı otogaz sistemi de mevcut. pazarlık sonucunda 27bine alıyorum.
    Aracın tek sorunu sağ ön ve arka çamurluk değişmiş. ileride satmayı düşünmediğim için çok da önemsemedim. mekanik hiç bir arızası problemi yok. Yorumlarınızı alabilirim...

Orijinalden alıntı: fenciberen

Meraba. Bende 45binde 2007 yeni kasa corolla buldum. 1.6 elagant benzinli. BRC sıralı otogaz sistemi de mevcut. pazarlık sonucunda 27bine alıyorum.
    Aracın tek sorunu sağ ön ve arka çamurluk değişmiş. ileride satmayı düşünmediğim için çok da önemsemedim. mekanik hiç bir arızası problemi yok. Yorumlarınızı alabilirim...

Fiyatı uygun. Eğer aracın değişen parçasını kafaya takmazsanız.
    Sonuçta değişeni olmasa arabayı 32 bin TL'ye alırdınız. (31 bin TL + 1000 TL LPG)
    5 bin TL de iki parça değişmiş araba için iyi rakam.
    Siz yine de iyi baktırın.
    Arabanın başka kusuru olmasın. çünkü motor ve elektrik garantisi bitmiş bir araba alacaksınız. bugün bir ECU arızası dünya para.

Araç garantili olsa garantiden halledersiniz ama sizin önemli bir motor arızasında Toyota yan çizebilir. LPG'den olmasa da LPG'ye bağlayabilir. Siz de mahkemelik olursunuz.

Hoş diğer markalara göre bu konuda en iyisi Toyota diyebilirim.

Not servisler her arızayı tespit edemeyebilir.

• Güzel seçim.Bende br süredir 2006- 2007 corolla sol veya 2007 corolla comfort bakıyorum.Ama vazgeçer gibiyim.Toyota gaz pedalı hatasını kabul etti ve değiştirerek çözüm buldu.Asıl kafama takılan corolla forumlarında ve başka yerlerden duyduğum defalarca servise gidip parça değişmesine rağmen giderilemeyen veya bir süre sonra tekrar başlayan direksiyon mafsal, braket arızası. Toyotanın bu kronik sorunuda geri çağırarak çözüm bulması lazım
  • Benimkinde de değişti direksiyon kolonu. sorun yok. Zaten sorun önemli bir şey değil. Direksiyonu tam sağ veya sol yaparen sonlara doğru çok küçük bi tık sesi geliyor. Bu sesi duymak için çok dikkat etmek gerekiyordu. Şimdi sorun çözüldü.
    Olayın bir başka boyutu diğer markalar bunu sorun kabul edip düzeltmez. Önemli sorunlarda ya sorun yok diyorlar ya da kullanıcı hatası deyip müşteriye yüklüyorlar.
    Bu sorundan gelen ses o kadar az ki. Toyotadan başka aracınız olsa idi bu sorundan önce bir çok sorunla uğraşmaktan duymazdınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky_lark -- 27 Şubat 2010; 21:17:18 >

Orijinalden alıntı: sky_lark

Benimkinde de değişti direksiyon kolonu. sorun yok. Zaten sorun önemli bir şey değil. Direksiyonu tam sağ veya sol yaparen sonlara doğru çok küçük bi tık sesi geliyor. Bu sesi duymak için çok dikkat etmek gerekiyordu. Şimdi sorun çözüldü.
    Olayın bir başka boyutu diğer markalar bunu sorun kabul edip düzeltmez. Önemli sorunlarda ya sorun yok diyorlar ya da kullanıcı hatası deyip müşteriye yüklüyorlar.
    Bu sorundan gelen ses o kadar az ki. Toyotadan başka aracınız olsa idi bu sorundan önce bir çok sorunla uğraşmaktan duymazdınız.

Sky_lark,
    Japonların iş ahlakına, insana verdiği değere ve saygısına hayranım.Biliyorum ki bir çok marka sorunlarını görmezden gelip müşterilerini mağdur ediyor.Toyota gaz pedal arızasını kabul edip milyarlarca dolar zarara rağmen müşteri yanlısı tutum sergilemiş ve benim de taktirimi kazanmıştır.Çevremdeki konu ile ilgili tartışmalarda toyotayı savunmuşumdur.Ama şuda bir gerçektirki maliyeti düşürme çabası içinde Toyota sorunsuzluk imajını zedeledi.Gelelim direksiyon arızasına senin arabanda giderilmiş olabilir veya fazla sesli olmayabilir.Bu ses bozuk yollarda kendini daha da çok gösteriyor.Yollarımızın durumuda malum.Ama servisin abi ne yaparsak yapalım parça değişsek bile bir süre sonra yine başlar demeye hakkı yok.Eski kasadaki rölanti titremesinden veya eski ve yeni kasadaki özellikle direksiyon kolan arızasından o kadar çok şikayet var ki.3-4 defa parça değişmesine rağmen sorunu devam eden ve toyotayı mahkemeye veren müşeriler var.Ya bunlar Toyota merkeze bir şekilde farklı yansıyor yada toyotanın bu sorunu da geri çağırıp kesin çözüm bulmalıydı.2006-2007 sol veya comfort beğendiğim araçlar.Ama 27k TL civarı verdiğim bir araçtan kronik rölanti titremesi veya direksiyon arızası çıkmasından açıkçası çekiniyorum.
    Aracım 2000 VW polo.Allaha şükür 5-6 ayda bir 15-20 Tl verip temizlettiğim gaz-boğaz kelebeği dışında hiç bir kronik sorunum ve ara sıra yaşının gereği ufak tefek şeyler dışında da sorunum olmadı. Sorunum olsunda böyle olmasına binlerce kez razıyım.Onuda belirteyim
    Çok iddialı konuşuyorsunuz.Toyotadan başka aracım var ve hiç bir sorunla uğraşmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 27 Şubat 2010; 22:27:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andan44

Sky_lark,
    Japonların iş ahlakına, insana verdiği değere ve saygısına hayranım.Biliyorum ki bir çok marka sorunlarını görmezden gelip müşterilerini mağdur ediyor.Toyota gaz pedal arızasını kabul edip milyarlarca dolar zarara rağmen müşteri yanlısı tutum sergilemiş ve benim de taktirimi kazanmıştır.Çevremdeki konu ile ilgili tartışmalarda toyotayı savunmuşumdur.Ama şuda bir gerçektirki maliyeti düşürme çabası içinde Toyota sorunsuzluk imajını zedeledi.Gelelim direksiyon arızasına senin arabanda giderilmiş olabilir veya fazla sesli olmayabilir.Bu ses bozuk yollarda kendini daha da çok gösteriyor.Yollarımızın durumuda malum.Ama servisin abi ne yaparsak yapalım parça değişsek bile bir süre sonra yine başlar demeye hakkı yok.Eski kasadaki rölanti titremesinden veya eski ve yeni kasadaki özellikle direksiyon kolan arızasından o kadar çok şikayet var ki.3-4 defa parça değişmesine rağmen sorunu devam eden ve toyotayı mahkemeye veren müşeriler var.Ya bunlar Toyota merkeze bir şekilde farklı yansıyor yada toyotanın bu sorunu da geri çağırıp kesin çözüm bulmalıydı.2006-2007 sol veya comfort beğendiğim araçlar.Ama 27k TL civarı verdiğim bir araçtan kronik rölanti titremesi veya direksiyon arızası çıkmasından açıkçası çekiniyorum.
    Aracım 2000 VW polo.Allaha şükür 5-6 ayda bir 15-20 Tl verip temizlettiğim gaz-boğaz kelebeği dışında hiç bir kronik sorunum ve ara sıra yaşının gereği ufak tefek şeyler dışında da sorunum olmadı. Sorunum olsunda böyle olmasına binlerce kez razıyım.Onuda belirteyim
    Çok iddialı konuşuyorsunuz.Toyotadan başka aracım var ve hiç bir sorunla uğraşmıyorum.

Sorun bozuk yollarda felan gelmiyor. Sadece park esnasındaki manevralarda küçük çıt sasi duyuyorsunuz.

VW de ( dizeller de ) pompa arızasının yaygın olduğunu biliyoruz.

100 bin km de 2005 Transporterde volan arızası ve bir kaç motor arızası daha olup 9-10 bin TL masraf yapacak ağabeyimiz arabayı zor satmıştı. Daha doğrusu satamadı MECBUREN Transporter un sıfırı ile takas etti. Bu ağabey aynı zamanda kamyon şöförü. Aynı araba da kullanım hatası yapmaz. Bizim içimizde yapacak en son kişidir.

2001 Km Polasu olan arakadaşım 150 bin km deki araba ile sanayiyi yol edinmişti. Yine başka bir arkadaşımın 120 bin km 2001 corollası var. sadece yağ değiştirmeye gider. Bu arada 2001 Polo'yu arkadaşım sattı yerine 2010 1,33 lt Corolla aldı. (33 bin TL)

Pegout servisinde çalışan motor ustası bir arkadaşa TOYOTA EKSTRA GARANTİYİ sordum. Bakımlarda boşuna servise para verirsin. Toyota da gerek yok; ama bizim Pegout olsaydı yaptır derdim. dedi. Ben ,babamın ısrarı, ile 3 yıl uzattım garantiyi o ayrı.

2005 Megane 1,6 benzinli olan arkadaşım 24 bin TL ye ikinci el almıştı. 7-8 bin tl masraf ettim araba sıfır fiyatına geldi diyor. Arkadaşım arabayı dikkatli kullanır, araba aıldığında 40 bin km de idi. Şu an 80 bin km de. Şanzumandan, motora bir çok parça saydı.(servisde yaptırıyor) Aracı Serviste inceletip almıştı. Bi daha Renault alırsam diyor.

Yine galeride bir arkadaşa megane corolla focus gibi 20-23 tl aralığında arabaya baktık. Elinde megane ve corolla olan galarici aynen şöyle dedi: Corollanın motoru daha iyidir. Meganla başınız derde girer. Ama benim için fark etmez. ben ikisinide satarım. İkisi de orjinal ikisi de yaklaşık aynı km de ikisini de servise gösterin.
    Daha sonra ekledi gerçi corollayı daha kolay satarım, dedi. Corolla gümüş gri Megane gıcık bir yeşil renkti.

Şu da bir gerçek ki her aaraba 7-8 bin TL masraf gerektirmez. Ama bu ihtimalin size denk gelme olasılığı en düşük aracı alırsınız.

• quote:

quote:

Sky_lark,

Sorun bozuk yollarda felan gelmiyor. Sadece park esnasındaki manevralarda küçük çıt sasi duyuyorsunuz.

100 bin km de 2005 Transporterde volan arızası ve bir kaç motor arızası daha olup 9-10 bin TL masraf yapacak ağabeyimiz arabayı zor satmıştı. Daha doğrusu satamadı MECBUREN Transporter un sıfırı ile takas etti. Bu ağabey aynı zamanda kamyon şöförü. Aynı araba da kullanım hatası yapmaz. Bizim içimizde yapacak en son kişidir.

2001 Km Polasu olan arakadaşım 150 bin km deki araba ile sanayiyi yol edinmişti. Yine başka bir arkadaşımın 120 bin km 2001 corollası var. sadece yağ değiştirmeye gider. Bu arada 2001 Polo'yu arkadaşım sattı yerine 2010 1,33 lt Corolla aldı. (33 bin TL)

Pegout servisinde çalışan motor ustası bir arkadaşa TOYOTA EKSTRA GARANTİYİ sordum. Bakımlarda boşuna servise para verirsin. Toyota da gerek yok; ama bizim Pegout olsaydı yaptır derdim. dedi. Ben ,babamın ısrarı, ile 3 yıl uzattım garantiyi o ayrı.

2005 Megane 1,6 benzinli olan arkadaşım 24 bin TL ye ikinci el almıştı. 7-8 bin tl masraf ettim araba sıfır fiyatına geldi diyor. Arkadaşım arabayı dikkatli kullanır, araba aıldığında 40 bin km de idi. Şu an 80 bin km de. Şanzumandan, motora bir çok parça saydı.(servisde yaptırıyor) Aracı Serviste inceletip almıştı. Bi daha Renault alırsam diyor.

Yine galeride bir arkadaşa megane corolla focus gibi 20-23 tl aralığında arabaya baktık. Elinde megane ve corolla olan galarici aynen şöyle dedi: Corollanın motoru daha iyidir. Meganla başınız derde girer. Ama benim için fark etmez. ben ikisinide satarım. İkisi de orjinal ikisi de yaklaşık aynı km de ikisini de servise gösterin.
    Daha sonra ekledi gerçi corollayı daha kolay satarım, dedi. Corolla gümüş gri Megane gıcık bir yeşil renkti.

Şu da bir gerçek ki her aaraba 7-8 bin TL masraf gerektirmez. Ama bu ihtimalin size denk gelme olasılığı en düşük aracı alırsınız.

Sky_lark,
    Sen benim demek istediğimi hiç mi hiç anlamamışsın.Hemen Toyotayı savunmaya diğer markaları kötülemeye başlamışsın.
    .Ben Toyota kötü, sorunlu marka diye tek kelime yazmadım.Hatasını belirttim diğer taraftan da hakkını da verdim.Toyotayı beğenmesem 2-3 aydır corolla bakmazdım.Bakmamın nedenide ihtiyaçlarımın değişmesi nedeniyle arabayı büyütmemin gerekmesindendir.Yoksa polomda sorun olduğu için değildir.Her markada çıkan arızaları yazmışsın.Bunlar her markada çıkar toyota da dahil.Vw mükemmel marka tabiki değil.dizellerde turbo arızasının yaygın olmasına katılıyorum.Turbo gibi hassas ve kullanılmasında dikkat edilecek noktalara yurdumun insanlarının çoğunun uymadığıda bir gerçek.

Tekrar söylüyorum corolla sınıfının en iyileri arasındadır.Senin arabanda bu sorun giderilmiş ve umarım tekrarlamaz.Ama bu sorundan şikayetçi olan ve parça değişimine rağmen sorunu devam eden çok müşteri var hatta mahkemelik olanlar var.Toyota forumlarında bu sorun ile ilgili sayfalarca yazılar var.Bunları görmemek olmaz.Toyota bu kronik soruna müşteri odaklı anlayışını devam ettirerek gidermelidir.

Sonuçta hepsi makina.Toyota, Vw, Ford .. hepsi kaliteli marka.Toyotanın ondan -bundan bir üstünlüğü falan yok.Onu böyle kılan insanların arabalarına aşırı şekilde adeta tapar gibi görmesi ve benim arabam iyidir mantığı gütmesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 28 Şubat 2010; 16:18:50 >

• quote:

quote:

quote:

Sky_lark,

Sky_lark,
    Sen benim demek istediğimi hiç mi hiç anlamamışsın.Hemen Toyotayı savunmaya diğer markaları kötülemeye başlamışsın.
    .Ben Toyota kötü, sorunlu marka diye tek kelime yazmadım.Hatasını belirttim diğer taraftan da hakkını da verdim.Toyotayı beğenmesem 2-3 aydır corolla bakmazdım.Bakmamın nedenide ihtiyaçlarımın değişmesi nedeniyle arabayı büyütmemin gerekmesindendir.Yoksa polomda sorun olduğu için değildir.Her markada çıkan arızaları yazmışsın.Bunlar her markada çıkar toyota da dahil.Vw mükemmel marka tabiki değil.dizellerde turbo arızasının yaygın olmasına katılıyorum.Turbo gibi hassas ve kullanılmasında dikkat edilecek noktalara yurdumun insanlarının çoğunun uymadığıda bir gerçek.

Tekrar söylüyorum corolla sınıfının en iyileri arasındadır.Senin arabanda bu sorun giderilmiş ve umarım tekrarlamaz.Ama bu sorundan şikayetçi olan ve parça değişimine rağmen sorunu devam eden çok müşteri var hatta mahkemelik olanlar var.Toyota forumlarında bu sorun ile ilgili sayfalarca yazılar var.Bunları görmemek olmaz.Toyota bu kronik soruna müşteri odaklı anlayışını devam ettirerek gidermelidir.

Sonuçta hepsi makina.Toyota, Vw, Ford .. hepsi kaliteli marka.Toyotanın ondan -bundan bir üstünlüğü falan yok.Onu böyle kılan insanların arabalarına aşırı şekilde adeta tapar gibi görmesi ve benim arabam iyidir mantığı gütmesidir.

Ben de diyorum her araçta arıza olur ama bu insanın başına denk gelme olasılığıdır önemli olan...

• 2004'den bu yana 2 adet Corolla (2001 ve 2007) 2 adet megane (2002 ve 2008) 1 adet hyundai accent (2004) 1 adet vectra (2006-hala kullanıyorum) kullandım.

Corolla'larda standart bakımlar haricinde gittiğimi hatırlamam.
    Megane'de ateşleme ve tekleme sorunu yaşadığımı hatırlıyorum.
    Accent'te MPi motorda lpg sorunu yaşadım. Konya, İzmir ve Ankara farklı 4 usta sorunu çözümleyemedi.
    Vectra'da silecek motoru, enjektör, tekleme, hız sabitleyici gibi sorunlar yaşadım/hala da yaşamaya devam ediyorum.

Param çıkışmıyor ama vakti gelir gelmez derhal yeni bir toyota alacağım. Motor aracın en önemli kısmı ve her ne kadar donanım olarak zayıf, kullanım konforu olarak ekşi ve diğerlerinden daha az albenili de olsa toyota her daim benim için kusursuzluk abidesi.

• arkadaşlar mrb;
    forumda yeniyim, bu gün 2007 model 1.4 D-4D Terra bir araç için pazarlık yaptım ve 27350 ye anlaştım.
    fiyatı belki biraz daha indirilebilirdi ama aracın tamamen orjinal olmasını göz önünde bulundurarak fazla üstelemedim.
    araç 92000 de ve 90000 bakımı yapılmış. yarın servise gidip gösterecez inş.. şimdi öğrenmek istediğim 90.000 bakımında neler yapılması gerekiyor. ben nelere dikkat edeyim. bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok memnun olurum.

2007 yeni kasa corolla alınır mı?
  • Ben de 2007 yeni nesil 1.4 d-4d aldım corolla class, class ta bazı donanımlar eksik( sis farı. deri direksiyon. arkacamın manuel olması özellikle bu özelliği toyotaya yakıştıramıyorum, üstelik 2010 da bile class modeli var. neyseki 2011 de kaldırmışlar) ancak motoru ve teknik özellikleri aynı. aracım temiz 79000 km de 30000 TL ye aldım sanki biraz acele ettim .1000 lira daha düşüğüne alabılırmişim gibi geldi nmeyse şimdilik cok memnunum tabi aracın içine girenlerin arka cama laf etmesi dışında...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.