Şimdi Ara

acil yardım! geri geri giderken çıkan sürtme sesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabam 2006 toyota corolla hb.
    geri vitese takıp geri geri giderken bir sürtme sesi çıkıyor. Sanki bir şeyler bir yerlere sürtüyor! bu sesten başka şikayetçi olan arkadaş varmı? lütfen yardım edin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bawaa -- 30 Ekim 2006; 11:49:05 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Geri Viteste Giderken Sürtme Sesi: Nedenleri ve Çözümleri

Araba kullanırken geri viteste giderken sürtme sesi duyuyorsanız, bu durumun birkaç farklı nedeni olabilir.

En yaygın nedenlerden biri, fren balatalarının aşınmasıdır. Zamanla fren balataları aşınır ve inceldikçe geri viteste sürtme sesine neden olabilirler.

Bir diğer olası neden ise vites kutusu sorunlarıdır. Vites kutusundaki bileşenler aşınmış veya hasar görmüşse, geri viteste sürtme sesi duyabilirsiniz.

Toyota Corolla modellerinde geri viteste sürtme sesi, yaygın bir sorundur. Bunun nedeni, bu araçların geri vites dişlilerinin diğer viteslere göre daha küçük olmasıdır, bu da daha fazla aşınmaya neden olabilir.

Geri giderken gelen ses, arka fren kampanaları veya disklerinin aşınması nedeniyle de olabilir.

Sürtme sesinin çözümü, sorunun kaynağına bağlıdır. Fren balataları aşınmışsa, bunların değiştirilmesi gerekir. Vites kutusu sorunları varsa, bunların tamir edilmesi veya vites kutusunun değiştirilmesi gerekebilir. Arka fren kampanaları veya diskleri aşınmışsa, bunların da değiştirilmesi gerekir.

Geri viteste sürtme sesi duyuyorsanız, sorunu mümkün olan en kısa sürede gidermeniz önemlidir. Bu, daha ciddi hasarları ve pahalı onarımları önlemeye yardımcı olacaktır. Sorunu kendiniz gidermekten çekiniyorsanız, nitelikli bir tamirciye başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Selam ARkadaşım.Bulunduğun bölgede yetkili servis varsa gitmeni tavsiye ederim.Garanti kapsamında olduğu için bence dışaıda dokundurma..Eğer aracın km si yüksekse ve otomatik vites ise muhtemelen fren balatalarından gelen sestir.Yada fren balataları içinde kıymık tabir ettiğimiz madde diske sürtüyorsa aynı sesi alabilirsin,törpülenmesi gerekir......Yine de yetkili servis derim
    Saygılar
  • arkadaşım çok saolasın
    açıkçası arabayı aldığıum ilk günden beri aynı ses var önce önemsememiştim ama artık rahatsız olmaya başladım ilk iş hemen arabayı servise götürmek :)
  • hocam maden böyle bir problem var neden ilk 1000 km bakımında söylemedin servise
  • arkdaşım ya valla o zamanlar cahilliğime geldi ve çok duymuyordum!
    bu hafta sonu inşallah servise götüreceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.