Şimdi Ara

2006 Palio 1.2 8V LPG ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benzine gelen son zamlardan sonra araca benzin yetiştiremez olduk.. şehir içinde 200-210 yiyor hemen hemen..

Ben de artık LPG ye geçmeye karar verdim ama hiç bir bilgim yok bu konuda.. Aracıma Simit Depo lu sistem mi yoksa sıradan tanklı sistemmi kullanmalıyım aralarında gark var mı şekilden başka ?

diğer sorular şöyle ;

palio 1.2 8V araca sıralı sistem mi kullanılır karbüratörlü mü ?
    Takılıcak en iyi sistem hangisidir ve istanbulda nerede takılır?
    fiyatı ne kadardır?
    yakıt tüketimi lpg ile km de ortalama ne kadar olur ? aynı model araçla lpg kullanan arkadaşlar var mı ?
    zaten performansız olan aracı tamamen bitirir mi ?
    motora zararı var mıdır ?

: ) teşekkür ederim: ))

• şhir içi tüketimin gerçekten 200-220 ise lpg taktırmana gerek yok bence.
  • ışık yandığında 20 ytl benzin alıyorum 90. km de yine ışık yanıyor.. en sakin kullanımımla.. 75 km lerde yandığınıda gördüm devirli kullandığımda..
  • Yok mu kullanan paliocular ?
  • Dostum sıralı sistem daha iyidir. palio LPg li kullanan arkadaşların referansları daha iyi olacaktır.
  • bi görselerde cevap yazsalar : )) sabırsızlıkla bekliyorum.. belimizi büktü benzin sonunda : )
  • Üstadım km de 200 yakıyorsa lpg taktırmana gerek yok bence saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 1.6 RXT?
    20 yıl önce açıldı
    1.4 mpi motor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul'Da yaşayıp bide altınızda Palio gibi herzaman çok yaktığından şikayet edilen bir araçla şehiriçinde 0.20-0.21 kuruş yakabilmeniz bence büyük başarı. Çok fazla şıkışık trafiğe girmiyorsunuz sanırım.

Aracınız yanlış bilmiyorsam tek noktadan enjeksiyonlu. Karbüratörlü ve sıralı sistem olmaz. Tek nokta enjeksiyona uygun kitler var, fiyatı da sıralı sisteme göre daha düşük. Marka konusunda bişey diyemem ama deneyimli bir ustaya dönüşüm yaptırmanızı tavsiye derim. Forumda bir sürü marka temsilcisi var, eminim size yardımcı olacaklardır.
  • Doğrudur kilit trafiklere nadir girerim, yakıt ortalamam yol bilgisayarına göre 1 lt benzin ile 14,5 15 km oluyor.... tek nokta enjeksyonlu lpg kiti iyi sonuç verir mi peki ?
  • Aracınızın tek nokta enjeksiyonlu olup olmadığı konusunda emin değilim ama her türlü iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum. Yeterki işinin ehli kişilerce dönüşüm yapılsın. Hem LPG dönüşümü yapacak firmadan referans isterseniz aklınızdaki soru işaretleri azalacaktır.
  • Sanırım aracınız 2006 model sıralı sistem taktırmanız lazım saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

Doğrudur kilit trafiklere nadir girerim, yakıt ortalamam yol bilgisayarına göre 1 lt benzin ile 14,5 15 km oluyor.... tek nokta enjeksyonlu lpg kiti iyi sonuç verir mi peki ?
  • Sanırım aracınız 2006 model sıralı sistem taktırmanız lazım saygılar
  • Dostm 16 valf iyle ben benzinde 210 civarı yakarken lpgde 105-110 bin civarına düştüm. geçen yıl bu. şimdide yarısından biraz fazla düşün istersen..
  • ben palıo nun şehir içi bu fiyatlarda seyredeceğiine inanamıyorum,ne bilim kötü tecrübeler galıba
  • eğer 110 120 ye düşücekse kesinlikle taktrırım, canım yanmaz bu kadar : )
  • bir de dün brc sıralı sistem için 1500 ytl fiyat verdiler hatta araç garantili ise 1600.. ne alaka çözemedim.. yetkili fiat servisinden sordum ama onlar fiyatı başka yerden aldılar.. kantarcılardı sanırım ismi ya da yanlış hatırlıyorum.. en uygun fiyata nerde takılır
  • quote:

bir de dün brc sıralı sistem için 1500 ytl fiyat verdiler hatta araç garantili ise 1600.. ne alaka çözemedim.. yetkili fiat servisinden sordum ama onlar fiyatı başka yerden aldılar.. kantarcılardı sanırım ismi ya da yanlış hatırlıyorum.. en uygun fiyata nerde takılır

Dostum en uygun değil En iyi hizmeti ve tecrübeyi araştırın Eski mikserli sistemler gibi değil bu iş forumlarda çare arar durursun sonra
  • EĞER ARACIN 20-210 YKR YAKIYOSA LPG İŞİNE GİRMENİ HİÇ TAVSİYE ETMEM TAMAM BELKİ ARABAN 11-12 YKR YAKAR DERLER BELKİDE YAKAR AMA BEN 20 YKR YAKAN Bİ ARACA LPG TAKTIRMAM.HER DÖNÜŞÜM BAŞARILI OLACAK DİYE Bİ KAİDE YOK YADA HER PALİO DA O RAKAMLARI YAKALIYACAKSIN DİYE Bİ KURALDA BU İŞİN SONUNDA SIRALI SİSTEMDEN RANDIMAN ALAMAMAKTA VAR.AMA ARACIN KM DE 30-40 YKR YAKAR LPG DÜŞÜN BENİM DÜŞÜNCEM BU SELAMLAR...
    quote:

Arkadaşlar benzine gelen son zamlardan sonra araca benzin yetiştiremez olduk.. şehir içinde 200-210 yiyor hemen hemen..

Ben de artık LPG ye geçmeye karar verdim ama hiç bir bilgim yok bu konuda.. Aracıma Simit Depo lu sistem mi yoksa sıradan tanklı sistemmi kullanmalıyım aralarında gark var mı şekilden başka ?

diğer sorular şöyle ;

palio 1.2 8V araca sıralı sistem mi kullanılır karbüratörlü mü ?
    Takılıcak en iyi sistem hangisidir ve istanbulda nerede takılır?
    fiyatı ne kadardır?
    yakıt tüketimi lpg ile km de ortalama ne kadar olur ? aynı model araçla lpg kullanan arkadaşlar var mı ?
    zaten performansız olan aracı tamamen bitirir mi ?
    motora zararı var mıdır ?

: ) teşekkür ederim: ))

• niye gerek yok demiş arkadaşlar anlamadım. sonuçta azdan az çokdan çok gider, ama yine tasarruf yapmış olursunuz! :-)

ha şu var, lpg kitini amorti edebilmek için geçmesi gereken süre uzar toplamda (birim km'de yapılan tasarruf düştüğü için) . bu biraz kullanımla ilgili.. yılda 20 bin civarında yol yapıyorsan kesin taktırmalısın. altı için düşünülebilir.
  • uzun yol yaptım yalova istanbul karayolu.. km / 162 Ykr yol bilgisayarı ve ibrede inmedi hiç : )) LPG konusunda karar vermem lazım.. ama bir türlü veremedim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.