Şimdi Ara

2005 yılından bugüne Türkiye'deki teknolojik ürünlerin fiyat değişimi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
18.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok mu bir delikanlı Türkiye'yi kalıcı olarak 2007-2008 zamanındaki alım gücüne kavuşturacak?

• Ulan 2005’de topladığım bilgisayar duruyor hala. O dönemin en iyi bilgisayarı diyebilirim. Şimdi Linux ile film dizi falan izliyorum. O sistemin aynısı saçma bir şekilde günümüzde daha pahalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 yıl eksik yazmışsınız 2003 cihazı sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

1 yıl eksik yazmışsınız 2003 cihazı sanırım
    Evet, 2003 şubat-mart gibi Türkiye'ye gelmişti sanırım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tarihlerde ABD sıcak para musluğunu kapattı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 2003 temmuz'da duyurulmuş, 2003 ekim gibi gelmiş Türkiye'ye. Siz sanırım erkenden kullandınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

Sen Nokia Türkiye garantili almışsın...Grey market olanlar 1000-1250 TL arası bulunuyordu.Malum o zamanlar imei kayıt olayları da yoktu...yurt dışı cihaz bile bulunuyordu

Alıntıları Göster
    Konu Türkiye de ki yıllara göre teknolojik cihazların resmi fiyat satışları ve yıllara göre artışı olduğuna göre grey fiyatından bahsetmeye gerek varmı.?
    1 milyondan satılmadı hiçbir zaman 6600.

• quote:

Orijinalden alıntı: YALLY

quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Nokia 6600 çıkar çıkmaz alanlardanım.Tarihini dönemini hatırlamıyorum ama, 1400 TL. Yani eski parayla .1milyon 400 bin liraya almıştım.

Aynen hocam ben de 2004 yılında o civarda bi fiyata almıştım.
    Yalnız eski parayla 1 milyar 400 milyon Lira dyorduk

Alıntıları Göster
    Milyar mıydı Harbiden.Ben milyon olarak hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

Hocam 2003 temmuz'da duyurulmuş, 2003 ekim gibi gelmiş Türkiye'ye. Siz sanırım erkenden kullandınız
    Arkadasim, Temmuz 2002'de tanitilip, 7 ocak 2003'de cikan bir cihaz...subat-mart gibi de Turkiye'ye gelmisti galiba...Nokia Turkiye garantililer daha sonra piyasaya cikti

sorun ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 26 Haziran 2019; 21:52:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Konu Türkiye de ki yıllara göre teknolojik cihazların resmi fiyat satışları ve yıllara göre artışı olduğuna göre grey fiyatından bahsetmeye gerek varmı.?
    1 milyondan satılmadı hiçbir zaman 6600.

Alıntıları Göster
    Hasta falan misin? Neyi kanitlamaya calisiyorsun?

kullandigim cihazdi.Sana yalan borcum yok

Bir de bilmis bilmis "hicbir zaman o fiyata satilmadi" diyor.Ben o fiyata aldim...Ee sorun ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 26 Haziran 2019; 21:50:33 >
  • 6600 ı 2004 yazında 1000 (1 milyar) liraya aldık biz, 4,5 sene kullandım o zamana göre bilgisayar gibi telefondu.
    sanırım 2004 başlarında piyasaya çıktığında 1500 lira (1,5 milyar) fiyattan çıktı ve çok pahalı demiştim, 350 liraya 6610 alacaktım ya da 6610i. sonra sınavdan iyi puan alınca 6600 aldılar bana.

o zaman asgari ücret 300 lira diyor yani 3 maaşla alınan telefon, şimdi 3 asgari ücretle yani 6 bin liraya da gayet güzel telefonlar alınabiliyor.
  • O zamanlarda pahalıydı. Şimdi de pahalı. O zaman da asgari ücretli alamazdı şimdi de zar zor alıyor. Ne fark var ki?

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    O zamanlar ulkede orta sinif vardi milletin yuzde 20 si asgari ucret aliyordu Simdiki gibi yuzde 50 si degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 26 Haziran 2019; 23:34:55 >
  • 01-11-1992 Dolar alış 7821,23 TL Dolar satış 7887,00 TL

Yalnızca 10 yıl sonra (seçimden 1 gün önce)

01-11-2002 Dolar alış 1.662.511 Dolar satış 1.670.530

Aradaki fark Tam 211.8 kat...

Niye kimse yorum yapmıyor arkadaşlar?6 yılda artış 23 kat idi 10 senede bu 212 kat imiş meğerse.Sadece 10 senede dolar 212 kat artmış neden kimse bundan bahsetmiyor?Yorum alalım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apple_M1

O zamanlar ulkede orta sinif vardi milletin yuzde 20 si asgari ucret aliyordu Simdiki gibi yuzde 50 si degil
    bir sayıyı da doğru verin arkadaş... asgari ücretli yüzde 40

yüzde 80 de asgari ücretin iki katından fazla maaş alıyormuş senin hesapla

quote:

Türkiye’deki çalışanların yüzde 40.3’ü asgari ücretle çalışıyor. Yüzde 42.7’si ise asgari ücretin iki katı kadar maaş alıyor.

• Adamın hepi topu 6 milyonluk mal varlığı varmış. Ne var bunda? Bugün mesleği olan karı, koca çalışan çoğu ailenin 4-5 milyon civarı mal varlığı var zaten.

• bu konu nereye varacak çok merak ediyorum

• Duellist kullanıcısına yanıt
    Hangi tür meslekmiş bunlar?

• geçen bugün 7299 a aldığım msi gf 62 8rd laptop şuan 14 bin tl
    dolardan da değil ya vergisi çok fazla alınıyor ya da tedarikçiler mağazalar fahiş satıyor aynı ürün belçika ve hollanda çalıştığım gemide gelen freeshoplarda 1200 euro
    Türkiye de 2 kat pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 27 Haziran 2019; 8:17:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apple_M1

Emekli kesim teknoloji kullanmiyor

Olan sadece bize oluyor
    Ilk bilgisayarimi 2004 yilinda aldim 1.300 piyasanin en iyisi demesemde canavardi

Simdi paramizin pek degeri olmadi icin malasef ust seviye alamiyoruz

Bi donem gurcistandan parca getirtip burda pc topladim. Gercekden ucuza geldi ama simdi uyandilar onuda yapamiyoruz

Acik bi yerimizi gormesinler hemen dolduruyorlar

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.