Şimdi Ara

2005 VOLKSWAGEN BORA vs 2005 FiAT MAREA..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet 2005 volkswagen bora comfortline vs 2005 marea exlusive

tercihiniz ne yönde olurdu..?

Hangisi alınıra gelirsek, yıl 2005 olsaydı, ikisi de sıfır olsaydı Bora derdim. Dönemin Volkswagen kalitesi başkadır. Şimdikilere benzemez.

Şuan da hangisi temizse onu alın derim. Marea da iyi otomobildir.

Marea kullandım yaklaşık 7 ay. Bir kere Marea D sınıfı değil, aracın ruhsatına yanlış yazılmış bir bilgidir o. Gerçekte C sınıfı bir araç ve rakipleri arasında da Bora sayılabilir. İkisi de hemen hemen aynı yıllarda çıkmış iki araç. Bora hakkında çok iyi bilgiye sahip değilim, szamanında Golf 5 kullansam da Bora ile aynı araç olmadıklarını biliyorum. Ancak Marea'dan kısaca bahsedeyim. Elektronik olarak arızaya yatkındır. Malzeme kalitesi çok iyi değil. Motoru da epey nazlı ve sorun açmaya müsait. Temizini bulmak zor, ama bulsan da o da arıza açabilir. Kullanımı çok rahattır, yani direksiyonu ve görüş açıları güzel. Hızlanması idare eder, 1.6 motoru sanırım 105 beygir , motor sesi çok güzel ancak o ses orantısında gitmiyor. Şehiriçi çok yakar, uzun yolda ise tutumludur. Bazı araçlarda uzun yol ve şehiriçi değerleri yakındır ancak Marea'da 2 kat neredeyse. Yedek parça ve usta bulmak zor. Uğraşmak lazım. Benim Marea'da beğendiğim 4 özellik vardı, diğer kısımları ne yazık ki çok vasat.

beğendiğim özellikler:

1. tasarım çok güzel
    2. koltuklar yumuşak ve konforlu
    3. görüş açısı ve direksiyonu gayet iyi
    4. yol tutuşu r19 , sembol gibi araçlara göre iyi

beğenmediğim özelliklerden en çok öne çıkanlar:

1. Şehiriçi yakıt tüketimi fazla
    2. Elektronik ve mekanik aksam arızaya yatkın
    3. YEdek parça ve usta sorunu var
    4. Uzun yolda yüksek hızda aşırı ses geliyor içeri, rahatsız ediyor
    5. ikinci elde satışı zor
    6. Frenleri eski tarz fren, durmak için epey geriden asılmak lazım.
  • Bora 1-2 gömlek daha iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiçbir açıdan. Bora C segment iken Marea D segment. Üstelik Tempra bile Bora'ya fazla gelebilecekken Marea tabiki de Bora'dan daha iyidir. Tabi yedek parça, usta, piyasa konularına bakarsak Bora daha çok tutulur. Ama Marea her yönden daha iyidir.

4 yıl öncede sormuşsun ama aynı şeyi neden

Marea C segmenttir. Fiat'ın Croma modeli D segmenttir, resmi kanallarla ülkemize ithal edilmemiştir.

Hangisi alınıra gelirsek, yıl 2005 olsaydı, ikisi de sıfır olsaydı Bora derdim. Dönemin Volkswagen kalitesi başkadır. Şimdikilere benzemez.

Şuan da hangisi temizse onu alın derim. Marea da iyi otomobildir.

• Marea kullandım yaklaşık 7 ay. Bir kere Marea D sınıfı değil, aracın ruhsatına yanlış yazılmış bir bilgidir o. Gerçekte C sınıfı bir araç ve rakipleri arasında da Bora sayılabilir. İkisi de hemen hemen aynı yıllarda çıkmış iki araç. Bora hakkında çok iyi bilgiye sahip değilim, szamanında Golf 5 kullansam da Bora ile aynı araç olmadıklarını biliyorum. Ancak Marea'dan kısaca bahsedeyim. Elektronik olarak arızaya yatkındır. Malzeme kalitesi çok iyi değil. Motoru da epey nazlı ve sorun açmaya müsait. Temizini bulmak zor, ama bulsan da o da arıza açabilir. Kullanımı çok rahattır, yani direksiyonu ve görüş açıları güzel. Hızlanması idare eder, 1.6 motoru sanırım 105 beygir , motor sesi çok güzel ancak o ses orantısında gitmiyor. Şehiriçi çok yakar, uzun yolda ise tutumludur. Bazı araçlarda uzun yol ve şehiriçi değerleri yakındır ancak Marea'da 2 kat neredeyse. Yedek parça ve usta bulmak zor. Uğraşmak lazım. Benim Marea'da beğendiğim 4 özellik vardı, diğer kısımları ne yazık ki çok vasat.

beğendiğim özellikler:

1. tasarım çok güzel
    2. koltuklar yumuşak ve konforlu
    3. görüş açısı ve direksiyonu gayet iyi
    4. yol tutuşu r19 , sembol gibi araçlara göre iyi

beğenmediğim özelliklerden en çok öne çıkanlar:

1. Şehiriçi yakıt tüketimi fazla
    2. Elektronik ve mekanik aksam arızaya yatkın
    3. YEdek parça ve usta sorunu var
    4. Uzun yolda yüksek hızda aşırı ses geliyor içeri, rahatsız ediyor
    5. ikinci elde satışı zor
    6. Frenleri eski tarz fren, durmak için epey geriden asılmak lazım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Hocam Marea D segment isterseniz araştırın. Yurt dışı kaynaklar bile D segment diyor.

• bora alırdım çünkü daha oturaklı ve yalıtım, sağlamlık açısından daha iyi. marea'lar tempra gibi trim sesi çok fazla. o yüzden bora alır geçerim. marea'nın 2.0 litrelik versiyonları güzeldir sadece sesi 350z'ye benzer benzini içer. yakıt dert edilmezse 2.0'lik marea alınır HLX'di sanırım. diğer türlü liberty'miş oymuş buymuş 1.6'sı ile uğraşılmaz.

borada yakıt olarak mareadan fazla yakar.

ancak her halukarda ikiside adamın ocağına incir ağacı diker.

İkisininde parçaları zor bulunur marea da durum daha vahim tabi.

ben şahsen ikisinide almam. zaten ikiside üretim yılı olarak yeni olsada kasa olarak eski araçlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somet 16 -- 26 Eylül 2022; 22:50:27 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.