Şimdi Ara

2005 Mondeo 2.0 Ghia X modeli yorum tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün bi araç tavsiyesi geldi . Ford Mondeo 2.0 benzin + lpg , Ghia X modeli . Araçta herşey var ama yakıt ve vergi konusu kafamı karıştırıyor bu konuda tavsiyesi olan var mı ?

Araç gerçekten güzel temiz , deri koltuk , sunroof , dijital klima, 4 elektrikli cam vs.

kilometre : 95000
    boya , çizik yok sadece ufak bir çizik var araçta . model 2005 .

bi de sizce ne kadar eder ? daha sonra satmak istersem satılır mı ? 70 tl lpg ile 250km yapıyorum dedi şaşırdım doğruluğu var mıdır ?

şimdiden teşekkürler yorumlar için . . .

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-turkiye-de-daha-dolusu-yok-manuel-ghia-x-132391648/detay buradan araca bakabilirsiniz ama sadece örnek teşkil etsin diye attım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wampir_s -- 2 Ağustos 2013; 19:38:35 >

• Valla hocam ben olsam kaçırmam alırım. 70 TL lpg demek litresini 2,50 TL'den hesap edersek 28 litre lpg eder. Bu değer eğer şehir içi kullanımsa 11,2 lt/100 km ediyor. Bence çok normal hatta az bile 2.0 bir araç için... Senelik vergisi 1040 TL ediyor. Böyle bir araç için o kadar fazla değil bana göre...

peki fiyat konusunda yada ikinci el satış konusunda fikirler nedir ? adamın söylediği bu ama ben bilmiyorum lpg ile yapar mı bu kadar
  • Bu fiyatın pazarlığı vardır tabiki... 25-26 arasında eder bence. Bu paraya dizel almaya kalkışsanız adam akıllı bir araba bulamayacaksınız. Bulsanız bile bulacaklarınız B sınıfı ufak araçlardan olacak ki, mondeo ile onları kıyaslayınca at ile eşşeği kıyaslamış gibi olur... Ama yok satmak istediğimde 2 günde satayım gibi bir ticaret mantığıyla hareket ederseniz o zaman almamanız gerek bir araçtır. Çünkü kimse kolay kolay 2.0 arabaya yaklaşmıyor. Bu araç alınıp uzun yıllar binilecek bir araç...

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Bu fiyatın pazarlığı vardır tabiki... 25-26 arasında eder bence. Bu paraya dizel almaya kalkışsanız adam akıllı bir araba bulamayacaksınız. Bulsanız bile bulacaklarınız B sınıfı ufak araçlardan olacak ki, mondeo ile onları kıyaslayınca at ile eşşeği kıyaslamış gibi olur... Ama yok satmak istediğimde 2 günde satayım gibi bir ticaret mantığıyla hareket ederseniz o zaman almamanız gerek bir araçtır. Çünkü kimse kolay kolay 2.0 arabaya yaklaşmıyor. Bu araç alınıp uzun yıllar binilecek bir araç...

aslında amacım o benimde alıp en azından 3-4 yıl kullanmak . Bu lpg konusu kafama takıldı acaba çok yakar mı diye .

vergi açısından zaten yanlış bilmiyorsam 1040tl oluyor normal 1,6 larda ise 360 yani yılda 700 tl buradan zararım var üstüne çok yakarsa yıllık 1500-2000 tl fazla olacak o yüzden kafam karışıyor yani

• Bende mondeo mk3 kullanıyorum lpg tankım 28-29 lt civarı alıyor şehir içi 240-260km şehir dışı 350-370 km aralığında yapıyorum ne çok yumuşak nede çok sert kullanmam orta şeker diyelim.Yani yakıt yönünden rahatlıkla alabilirsin ayrıca konforlu ve güvenli bir araç performansıda gayet iyi bende önce yeni kasa mondeo vardı onun benzinli halinden bile çok iyi performansı.2005 mondeo dediğin gibiyse 26 ya kadar verilebilir pişman olmazsın.Gelelim dikkat edeceğin noktaya arabanın lpg sistemini iyi kontrol ettir kötü montajlanmış sistem sorun yaratıyor benim araca kötü montaj yapılmış motor ışığı devamlı yanıyor ve aracın beyni çorba olmuş klima bile sırf bu yüzden çalışmıyor ve hiçbir servis adam akıllı sıkıntıları çözemiyor.

Orijinalden alıntı: kral100

Bende mondeo mk3 kullanıyorum lpg tankım 28-29 lt civarı alıyor şehir içi 240-260km şehir dışı 350-370 km aralığında yapıyorum ne çok yumuşak nede çok sert kullanmam orta şeker diyelim.Yani yakıt yönünden rahatlıkla alabilirsin ayrıca konforlu ve güvenli bir araç performansıda gayet iyi bende önce yeni kasa mondeo vardı onun benzinli halinden bile çok iyi performansı.2005 mondeo dediğin gibiyse 26 ya kadar verilebilir pişman olmazsın.Gelelim dikkat edeceğin noktaya arabanın lpg sistemini iyi kontrol ettir kötü montajlanmış sistem sorun yaratıyor benim araca kötü montaj yapılmış motor ışığı devamlı yanıyor ve aracın beyni çorba olmuş klima bile sırf bu yüzden çalışmıyor ve hiçbir servis adam akıllı sıkıntıları çözemiyor.

yarın bir bakacağım tekrar . az bi arka çamurlukta çizik var dedi ona bakarım . LPG için çok çok iyi dedi özellikle kontrol ettirebilirsin falan dedi . Eğer bir sıkıntı olmazsa kontrol ettirdikten sonra alabilirim .

26 çok değil mi ? yani 2005 araç için ? yoksa özelliklerden dolayı normal mi ? 2.elde ileride satamam diye korkuyorum biraz . . .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı aracın dızelını kullanıyorum.eger bulabılırsen bu aracların dizelini bul.lpg falan ugrasma.ama takdır senın.lpg nın nerede ne zaman yolda bırakacagı bellı olmuyor.motorcuya gıdıyorsun lpg de sorun var dıyor lpg cı bunda bısey yok motorda dıyor...anlatabılmısımdır umarım.
  • Ghia x olup km yüz bini geçmemiş bakımları zamanında yapılmış değişen ve boyası bulunmayan mondeo bulursan 3 üne 5 şine bakmayacaksın hele bir de dizel olursa hiç kaçırma.Dizelinin bahsettiğim kadar temizini bulamazsın ama benzinlide bulma imkanın var.

Orijinalden alıntı: mahvesm

aynı aracın dızelını kullanıyorum.eger bulabılırsen bu aracların dizelini bul.lpg falan ugrasma.ama takdır senın.lpg nın nerede ne zaman yolda bırakacagı bellı olmuyor.motorcuya gıdıyorsun lpg de sorun var dıyor lpg cı bunda bısey yok motorda dıyor...anlatabılmısımdır umarım.

dizel yok işte olsa kaçırılmaz cidden

Orijinalden alıntı: kral100

Ghia x olup km yüz bini geçmemiş bakımları zamanında yapılmış değişen ve boyası bulunmayan mondeo bulursan 3 üne 5 şine bakmayacaksın hele bir de dizel olursa hiç kaçırma.Dizelinin bahsettiğim kadar temizini bulamazsın ama benzinlide bulma imkanın var.

aynen benzinli adamın daha 2 arabası var ondan kilometre düşük . bakımları falan tam adam tüm belgeleri gösterdi hatta
  • 2006 ghia x otomatik kullandım sehir içinde 12 ort benzinde vardı. Çok konforlu bir araç, on cam rezistansini kontrol edin, otomatikleri dört ileri ve hantal ne yazikki uzun yolda 110 gibi rakamlarda devir cok yukarda kalıyor. Ben boyasiz hatasiz 100bin k mondeoyu 1 hafta içinde 27bin 3 vermiştim. 24-25 ideal rakam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu aracın aynısından vardı. 2000cc benzinli düz vites. Lacivert. 130bin KM kullandık. Şu araçla uzun yoldaki konforu, virajlara girerken, gaza basarken yolda aldığım keyfi başka hiçbir araçtan alamadım. Hala da çok yakışıklı bulunan / bulduğum bir araç. Şiddetle tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exit to DOS -- 3 Ağustos 2013; 16:39:47 >

Artıları

+Mükemmel yol tutuş.
    +Geniş iç hacim
    +Sürüş keyfi
    +Geniş iç hacim

Bu kadar.

Eksileri

-İkinci elde müthiş değer kaybeder
    -Teknoloji ve dizayn olarak passat gibi rakiplerinden epey geridedir.
    -Zetec motorlar lpg ile tam uyumlu değil. 5000-10000 km sık sık servise uğramak zorunda kalırsınız. Uyumlu diyenlere aldırmayın.
    -Otomatik viteslileri rezalettir. 4 ileri vitesli hantal ve çok yakan bir aracınız olur.
    -Piyasadakilerin çoğu zengin artığıdır. Zamanında eşeğe biner gibi binilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 3 Ağustos 2013; 18:51:31 >

Araç için herkes olumsuz şeyler söyledi yani en azından benim ekonomim açısından

"Piyasadakilerin çoğu zengin artığıdır. Zamanında eşeğe biner gibi binilmiştir." buna da katılıyorum zengin artığı adamda 3 tane araç varmış km olarak 90000 de olmasından belli

şimdilik megane ve focus ağırlıklı bakmaya devam ediyorum
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.