Şimdi Ara

2005-2007 opel astra 1.6 hb araç seçimiyapmakta zorlanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
19.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2005-2007 opel astra 1.6 hb model almak istiyorum
    fakat bu modeller kafamı karıştıryor
    modellerin özelliklerini tam bilmiyorum
    kasaları dışardan bakınca aynı gibi duruyor mutlaka fark vardırda ben bilmiyorum
    birde bu modellerin özelikleri nedir hangisi seçilmeli.
    benzinli ve düz vitesli araç almayı düşünüyorum
    1-opel astra 1.6 cosmo
    2-opel astra 1.6 enjoy
    3-opel astra 1.6 twinport
    4-opel astar 1.6 elegance
    yanlış yazmadıysam bu 4 tip model arasında seçim yapamakta zxorlanıyorum
    kasa modeli şu şekil
     2005-2007 opel astra 1.6 hb araç seçimiyapmakta zorlanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 2 Nisan 2013; 19:21:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

1-opel astra 1.6 combo

combo dediğin cosmo sanırsam.
    En iyi donanıma sahip model o.
    Alabiliyorsan cosmosunu al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

1-opel astra 1.6 combo

combo dediğin cosmo sanırsam.
    En iyi donanıma sahip model o.
    Alabiliyorsan cosmosunu al.

yazıyı düzelttim cosmo olcaktı :)
    diğerlerinden enjoy nasıl o daha çok piyasada sanki bulmak açısından
    elegence ve twinport falan kafam karıştı
  • quote:

enjoy giriş modeli zaten,twinport motor teknolojisinin adı.
    Temizini bulmak kaydıyla cosmo donanımlı versiyondur.
    Astra da iyi tercihtir.
  • quote:

quote:

enjoy giriş modeli zaten,twinport motor teknolojisinin adı.
    Temizini bulmak kaydıyla cosmo donanımlı versiyondur.
    Astra da iyi tercihtir.

yani cosmo ve enjoy modelleri var 2 tip mi yani.
    bu ikisi arasında cosmonun daha iyi olduğu anlaşılıyor o zaman
    elegance diye bir modelde mi yok peki
    cevapların için sağol
  • quote:

var işte çeşit çeşit model var.
    Cosmo en donanımlısı,donanım farkediyor araç farketmiyor.
    Mesela birinde otomatik far sistemi varken öbüründe yok öyle düşün.
  • quote:

quote:

var işte çeşit çeşit model var.
    Cosmo en donanımlısı,donanım farkediyor araç farketmiyor.
    Mesela birinde otomatik far sistemi varken öbüründe yok öyle düşün.

tamam teşekürler alabilirsem cosmo almak lazım alamazsam enjoy alırım o zaman 1.6 motor düşünüyorum sonuçta çok kafa karışcak bişey yokmuş o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • astranın en beğendiğim en kaliteli kasası
  • Cosmo olsun mümkün ise,Bi-Xenon,Cam tavan ve Cid Ekranlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Cosmo olsun mümkün ise,Bi-Xenon,Cam tavan ve Cid Ekranlı.

lpgli ve benzinli arasında hangisi tercih edilmeli
    performans ve yakıt tüketimleri açısından ne kadar fark var mesela
  • quote:

quote:

Benzin ile 10-11 litre'nin aşşağısı zor.

• quote:

quote:

quote:

performans olarak cosmo iyi olduğundan çokmu yakıyor bu kadar..
    enjoylar az yakarsa ona yönelebilirim..daha düşük model ama yakıtta önemli sonuçta
  • quote:

quote:

quote:

quote:

enjoylar az yakarsa ona yönelebilirim..daha düşük model ama yakıtta önemli sonuçta

Cosmı,Enjoy vs sadece donanım.Motor aynı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Donanım motoru etkilemiyor. Motor-kasa-şanzıman aynı. "Donanım" değişiyor.

• ENJOY ÇOKDA BOŞ DEĞİL,DOLAYISIYLA ILLA COSMO DIYE DUSUNMENE GEREK YOK,ARADA BELIRTTIGIN MODELLERDE 1-2 BIN TL FARK EDER ENJOY -COSMO ARASI .BENCE COKDA ELZEM DEĞİL.

2006 ENJOY KULLANMISTIM,ESKI ARABAMDI.SATTIM ŞIMDILERDE BENDE BAKIYORUM ,SORMAK ISTEDIGIN BIR SEYLER VAR ISE SORABILIRSIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

ENJOY ÇOKDA BOŞ DEĞİL,DOLAYISIYLA ILLA COSMO DIYE DUSUNMENE GEREK YOK,ARADA BELIRTTIGIN MODELLERDE 1-2 BIN TL FARK EDER ENJOY -COSMO ARASI .BENCE COKDA ELZEM DEĞİL.

2006 ENJOY KULLANMISTIM,ESKI ARABAMDI.SATTIM ŞIMDILERDE BENDE BAKIYORUM ,SORMAK ISTEDIGIN BIR SEYLER VAR ISE SORABILIRSIN

senin araba dizelmiydi yada lpg falan mesela benzinli çok yakıyor anlaşılan ortalama değer verbilecekmisin
    1.3 yada 1.4 motorlar daha az yakıyordur sanırım ama onlardada performans iyi olmaz sanırım
    son olarak 1-2 bin lira demek 1 model fark demek bir bakıma yani bir sene daha eski cosmo almakmı yoksa enjoymu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 5 Nisan 2013; 13:00:57 >
  • quote:

quote:

ENJOY ÇOKDA BOŞ DEĞİL,DOLAYISIYLA ILLA COSMO DIYE DUSUNMENE GEREK YOK,ARADA BELIRTTIGIN MODELLERDE 1-2 BIN TL FARK EDER ENJOY -COSMO ARASI .BENCE COKDA ELZEM DEĞİL.

senin araba dizelmiydi yada lpg falan mesela benzinli çok yakıyor anlaşılan ortalama değer verbilecekmisin
    1.3 yada 1.4 motorlar daha az yakıyordur sanırım ama onlardada performans iyi olmaz sanırım
    son olarak 1-2 bin lira demek 1 model fark demek bir bakıma yani bir sene daha eski cosmo almakmı yoksa enjoymu

ben 1 sene eskı cosmo alacağıma enjoy sport alırdım,netekım benımkısıde sport ıdı cantlar cosmo ıle aynı ıdı,

cruıse de olmasın yada ne bıleyım koltuklardan da ısıtmalı olmasın ne gerek var 1 sene eskı olan arabaya bınmeye ya da km'sı 20-30bın daha sısmıs arabaya bınmeye

• quote:

quote:

quote:

ben 1 sene eskı cosmo alacağıma enjoy sport alırdım,netekım benımkısıde sport ıdı cantlar cosmo ıle aynı ıdı,

cruıse de olmasın yada ne bıleyım koltuklardan da ısıtmalı olmasın ne gerek var 1 sene eskı olan arabaya bınmeye ya da km'sı 20-30bın daha sısmıs arabaya bınmeye

anladım peki yakıt tüketimi nasıldı 10 kmde falan
    dizelmiydi aracın hangi yakıt sistemi vardı

• Bende 2004 modeli vardı, enjoy donanımlı. Öncelikle bi hatayı düzelteyim, bu kasanın giriş modeli enjoy değil essentiadır. O da baya boş zaten, o güzel şekil essentiada kaybolup gidiyor. Elegance enjoy arasında baya bi fark var. Önemli farklar; dijital klima, büyük bilgi ekranı, cruise control, yağmur far sensörü, kararan dikiz aynası. Enjoy modellerin hemen hemen tümü spor paket ile geliyor. 2006 spor paketli enjoy olabilir fakat koyu renklerde eleganceların içi krem renk oluyor, o da çok hoş bi iç mekan yaratıyor. Bence elegance bulmaya çalışın derim. Zaten 1-2 bin oynuyor, en azından donanım zengini bi araç olmuş olur. Cosmo zaten fazla yok birde cosmo diye fahiş fiyat çekiliyor.

Motor olarak 2007 ye kadar 105 hplik motor var. Bu motor sağlam dayanıklı motordur ancak opellerin genel sıkıntısı da olan 3bin devre kadar süren cansızlık biraz can sıkar. Bir de hızlanma hissi olarak şu anda kullandığım focus 100hp astraya göre sanki daha iyi ivmelenme hissettiriyor. Bir de belirteyim benim kullandığım araç easytronicti. Beni çok zor durumda bıraktı, hatta burda konusu var ılgazda kaldım filan gibi aratırsanız bulursunuz. Manuel alacaksanız sorun yok.

Yakıt tüketimi bence idealdi, lpg de supap erimesi geyikleri var ne kadar doğru bilemem. Benim araç benzinliydi.

Aracın içi tam alman ekolünü yansıtır, elit ve kalitelidir. Küçük eşya için yer yoktur malesef, kapı içi bölüme konulabilir. Sessiz fakat sert araçtır. Örneğin focusa göre daha sessizdi özellikle yol sesi olarak.

Dizel tavsiye etmem, dizel alacaksanız da 35 civarına çıkıp 2010-2011 modellere bakmak lazım. Essentia versiyon olup konfor paketliler oldukça doludur. Halen de satılıyor benzinlileri. Gerçi o paraya çıkınca 0km benzinlileri var. 2007 olup dizel olup 80bin kmde astra bence olmaz, olsa da çok nadir denk gelir. Alıp sonradan 180binde olduğunu öğrenirseniz canınız yanar. Ayrıca keyifsiz bir motordur.

Benden bu kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

Bende 2004 modeli vardı, enjoy donanımlı. Öncelikle bi hatayı düzelteyim, bu kasanın giriş modeli enjoy değil essentiadır. O da baya boş zaten, o güzel şekil essentiada kaybolup gidiyor. Elegance enjoy arasında baya bi fark var. Önemli farklar; dijital klima, büyük bilgi ekranı, cruise control, yağmur far sensörü, kararan dikiz aynası. Enjoy modellerin hemen hemen tümü spor paket ile geliyor. 2006 spor paketli enjoy olabilir fakat koyu renklerde eleganceların içi krem renk oluyor, o da çok hoş bi iç mekan yaratıyor. Bence elegance bulmaya çalışın derim. Zaten 1-2 bin oynuyor, en azından donanım zengini bi araç olmuş olur. Cosmo zaten fazla yok birde cosmo diye fahiş fiyat çekiliyor.

Motor olarak 2007 ye kadar 105 hplik motor var. Bu motor sağlam dayanıklı motordur ancak opellerin genel sıkıntısı da olan 3bin devre kadar süren cansızlık biraz can sıkar. Bir de hızlanma hissi olarak şu anda kullandığım focus 100hp astraya göre sanki daha iyi ivmelenme hissettiriyor. Bir de belirteyim benim kullandığım araç easytronicti. Beni çok zor durumda bıraktı, hatta burda konusu var ılgazda kaldım filan gibi aratırsanız bulursunuz. Manuel alacaksanız sorun yok.

Yakıt tüketimi bence idealdi, lpg de supap erimesi geyikleri var ne kadar doğru bilemem. Benim araç benzinliydi.

Aracın içi tam alman ekolünü yansıtır, elit ve kalitelidir. Küçük eşya için yer yoktur malesef, kapı içi bölüme konulabilir. Sessiz fakat sert araçtır. Örneğin focusa göre daha sessizdi özellikle yol sesi olarak.

Dizel tavsiye etmem, dizel alacaksanız da 35 civarına çıkıp 2010-2011 modellere bakmak lazım. Essentia versiyon olup konfor paketliler oldukça doludur. Halen de satılıyor benzinlileri. Gerçi o paraya çıkınca 0km benzinlileri var. 2007 olup dizel olup 80bin kmde astra bence olmaz, olsa da çok nadir denk gelir. Alıp sonradan 180binde olduğunu öğrenirseniz canınız yanar. Ayrıca keyifsiz bir motordur.

Benden bu kadar...

teşekkkürler dizeli eledim bu durumda.lpgli ile benzinli 100 kmde kaç tl yakıt masrafı oluyor mesela
    enjoyda yeterli olabilir aslında elegance biraz daha araştırayım bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 6 Nisan 2013; 7:42:04 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.