Sevgili donanınhaber forum üyeleri öncelikle aranıza katılmaktan çok memnun olduğumu belirtmek isterim.Burada insanların bilgilerini diğer insanlarla paylaşmaları insanları aydınlatmaları kısaca bir nevi kardeşlik oluşturmaları çok hoşuma gitti doğrusu.Uzun zamandır forumunuzu takip ediyordum ancak üyelik almak şimdiye kısmetmiş.Bende umarım bildiğim konularda sizlere yardımcı olurum. Arkadaşlar geçen hafta çok sevdiğim gözüm gibi baktığım 156'mı satmak zorunda kaldım ve 2000 model bir toyotacorolla 1.6 terra araç aldım.Çalıştığım işyerinde ki bir arkadaşımda da aynı marka ve model araç var.Geçenlerde onun arabasının lastik ölçülerine baktığımda benimkilerden farklı olduğunu gördüm.Benim aracımdaki 175/65/14 ebatında,Onun arabasındaki ise 185/65/14 ebatında. Şimdi hangimizin ki ideal ölçü anlayamadım.Birde 195/60/14 ebatında bir lastik ölçüsü var.Benim aracımdaki şikayetim ise aracımın yere çok yakın oluşu ve kasisli yollarda arabada 5 kişi varsa kesinlikle altını yere sürtmesi.Arkadaşıma sorduğumda ise aynı problemi onun yaşamadığını duydum. Sizce 185/65/14 mü yoksa 195/60/14 mü aracımın yerden yüksekliğinin artmasına daha fazla yardımcı olur?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Hocam orjinali 175/65/14'dür. Ama 175/65/14 de frenlemelerde kızaklama, seri kalkışlarda patinaj, yol tutuş gibi problemler yaşayabilirsiniz. 175'ler aracın günü tam kaldıramıyor.
185/65/14 tavsiye edilir.
Aracınızın altı sürter, kafanızı takmayın, herhangi bir problem çıkarmaz