Şimdi Ara

20 yaşındayım kemiklerim eriyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kemik erimesi hastalığım var. Boynumda kireçlenme omurgamda kireçlenme yaptı 20 yaşındayım ama 60 yaşındaki bir insan gibiyim.
    Doktor bu yaşta çok nadir dedi. Farkında değildim neler beklediğini beni.
    İyileşme emareleri göremiyorum kendimde sırtımda göğsümde ağrı çıtlama yoktu. Şimdilerde sırtım kireçlenmiş gibi göğsüm çıtlıyor ağrılarım var ama Doktor son kontrolümde kemiklerde gelişme var dedi ben yine saldım egzersizi boşladım kalsiyumu düzenli yutmadım.
    Sedanter yaşam, güneş ışığı görmeme yatalak hasta gibi 24 saat yatma,spor yapmama, yetersiz beslenme, genetik hepsi bir araya gelince kemik erimesi kaçınılmaz oldu...
    Bana ciddi tavsiye verecek var mı? genç olupta böyle hastalık yaşayan var mı? Yardıma ihtiyacım var...

düzenleme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddul -- 9 Mart 2018; 17:56:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilaclarini duzenli kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Ilaclarini duzenli kullan

Teşekkürler hocam

• Geçmiş olsun , tıbba güven doğal beslen mutlaka . Pekmez ev yapımı yoğurt tavsiye ederim ( ikisini karistirirsan daha güzel oluyor )

• Suni yemekleri bırak.Bol bol yeşillik ye hatta abart yeşillikten başka birşey yeme.(sebze-yeşillik)
    Zayıfla.Haplarla bu iş olmaz.Haplar vücuduna koyduğundan fazlasını götürür.Vücudu asidik yapar.
    Vücud asitliği engellemek için yani alkali olmak için kalsiyum harcar sonuç kemikler erir.
    Bu konuları araştır.Her aldığın kalsiyumda vücuda yaramaz kireçlenme yapar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    dohtor musunuz hocam?

• Ohoo hocam sen kendini salmışsın

Ilac fizik tedavi dogal güçlendiriciler et süt balık bal ne gerekirse yapman gerek bu hastaliktan bu yaşta kurtulamazsan ilerde hepten zorlanirsin kendin icin azimli ol degerini anla ve ne lazımsa yap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

Suni yemekleri bırak.Bol bol yeşillik ye hatta abart yeşillikten başka birşey yeme.(sebze-yeşillik)
    Zayıfla.Haplarla bu iş olmaz.Haplar vücuduna koyduğundan fazlasını götürür.Vücudu asidik yapar.
    Vücud asitliği engellemek için yani alkali olmak için kalsiyum harcar sonuç kemikler erir.
    Bu konuları araştır.Her aldığın kalsiyumda vücuda yaramaz kireçlenme yapar.

Hocam aslında zayıfım boyum 1.76(kısalmamış isem) kilom 58 , kalsiyum hapları kullanıyorum ama bu asidik olayını senden duydum. Yurtta kaldığım için sebze yemem zor, moralim bozuk hocam 20 yaşındayım ama gitgide kötüleşiyorum... Ailem telefondan konuştuğumuzda 20 yaşında olduğumu moralimi bozmamamı söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddul -- 18 Mart 2018; 20:38:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Ohoo hocam sen kendini salmışsın

Ilac fizik tedavi dogal güçlendiriciler et süt balık bal ne gerekirse yapman gerek bu hastaliktan bu yaşta kurtulamazsan ilerde hepten zorlanirsin kendin icin azimli ol degerini anla ve ne lazımsa yap

Sağ ol hocam kendine değer vermek önemli bugüne kadar hayatı kolay seviyede yaşadım tembelin tekiyim... Bundan sonra hayatım 2-3 kat daha zor olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

Geçmiş olsun , tıbba güven doğal beslen mutlaka . Pekmez ev yapımı yoğurt tavsiye ederim ( ikisini karistirirsan daha güzel oluyor )

Sağ ol hocam yoğurt pekmez deneyeceğim inşallah.

• Hayır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt
    ama hastanız çok ahkihkohkoh

• Bu hastalığın sebebi ne peki?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok geçmiş olsun hocam.
    Nasıl ortaya çıktı hocam bu hastalık? Ne oldu da hastaneye gidip öğrendiniz özel değilse yazar mısınız?

• Benim de 20'li yaşlarımdan beri (Yaklaşık 20 olmuş) kemik erimesi (osteoporoz) sorunum var.

Kemik erimesinde dikkat edeceğin unsurlar belli;

- İlaçlarını aksatma
    - Doktorun önerdiği gıdaları tüket
    - Sigara içme
    - Kahve içme
    - Çay içme
    - Kendiniz zorlamadan spor ve egzersiz yap.

Bunları yapar ve kendini seversen, daha kaliteli bir yaşamın olur ve belki kemik erimesi sorunun ortadan kalkar ya da pasifize edilebilir. Ama yapmazsan ve kemik erimesini küçümsersen, çok acı çekersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: miyavlayankirpi

Çok geçmiş olsun hocam.
    Nasıl ortaya çıktı hocam bu hastalık? Ne oldu da hastaneye gidip öğrendiniz özel değilse yazar mısınız?

Hocam boyun ağrılarım vardı. Fizik tedaviye gittim boynum kireçlenmiş , tedaviye başladık fakat kontrole gittiğimde durumum kötüleşmiş. Doktor kemik taraması istedi, sonuç kemik erimesi çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Benim de 20'li yaşlarımdan beri (Yaklaşık 20 olmuş) kemik erimesi (osteoporoz) sorunum var.

- İlaçlarını aksatma
    - Sigara içme
    - Kahve içme
    - Çay içme

Bunları yapar ve kendini seversen, daha kaliteli bir yaşamın olur ve belki kemik erimesi sorunun ortadan kalkar ya da pasifize edilebilir. Ama yapmazsan ve kemik erimesini küçümsersen, çok acı çekersin.

Aradığım yorum buydu hocam teşekkürler. Haklısınız hafife almamak gerek ben tam tersine hayattan umudu kestim, eve kapandım resmen depresyona girdim. Hastalık ağırlaştısırtım da kireçlendi.

Hocam sizde nasıl etkileri oldu bu hastalığın? Üstesinden gelmek için neler yaptınız? Cevaplarsanız mutlu olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: arayannbulurr

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Benim de 20'li yaşlarımdan beri (Yaklaşık 20 olmuş) kemik erimesi (osteoporoz) sorunum var.

- İlaçlarını aksatma
    - Sigara içme
    - Kahve içme
    - Çay içme

Aradığım yorum buydu hocam teşekkürler. Haklısınız hafife almamak gerek ben tam tersine hayattan umudu kestim, eve kapandım resmen depresyona girdim. Hastalık ağırlaştısırtım da kireçlendi.

Hocam sizde nasıl etkileri oldu bu hastalığın? Üstesinden gelmek için neler yaptınız? Cevaplarsanız mutlu olurum.

Benim kendime dikkat etmemde en büyük etken, ileri derece kemik erimesi olan ve oturduğu yerde kemikleri kırılan bir gençle tanışmam oldu. İkinci büyük etken ise, doktorumun bana "Böyle gidersen, oğlunun üniversiteden mezuniyetini göremeyeceksin!" şeklindeki ikazı oldu.

İlk iş olarak, sigarayı bıraktım. 24 yıl boyunca, günde 2 paket sigara içen ve bağımlılık testinde en yüksek skora sahip olan benim için sigarayı bırakmak demek, irademe her konuda sahip çıkabileceğim anlamı taşıyordu ve devamını da ondan sonra getirdim.

Hastalık konusunda çok bir bilgim yok. Bendeki kemik erimesi sağ sakroiliak bölgesinde ve Ankilozan Spondilit'e bağlı olarak gelişen bir kemik erimesi. Doğal bir erime olmadığından, sadece yoğurt yiyerek ya da kalsiyum içeren gıdalar alarak yavaşlatılabilen bir sorun olmadığından, ilaç kullanmam gerekiyor.

Kemik erimesinin şu anda bana verdiği en büyük sıkıntı, hayat kalitemi düşürüyor olmasıdır. Onun dışında, zaten AS yüzünden ağrı ile yaşamaya alışık olduğumdan, başkaca bir sıkıntısını görmüyorum.

Dediğim gibi, doktor ne derse yapmalısınız. Özellikle henüz yaşınız ilerlememişken dikkat etmenizde fayda var.

• webbie kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam Allah yardımcınız olsun teşekkür ederim desteğiniz için

• Hocam öncelikle Allah acil şifalar versin. Kemik erimesi hakkında fazla bir bilgim yok yanlız size İbrahim Saraçoğlu nun kürlerini önerebilirim. Ben birkaç kürünü denedim ve faydasını gördüm (Fıtık ve ülser için olanlarını özellikle. Ve kime tavsiye ettiysem işe yaradı)

Linkler aşağıda umarım şifasını bulursunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=eiYU8D9pUEw

https://www.youtube.com/watch?v=YMw5Tb3Z9vY

ikiside aynı kür birinde hazırlanışı da var.

saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.