Şimdi Ara

Dişlerim çabuk çürüyor yaş 20-30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ağzımda çekilen ve bir çok kanalım var. Artık psikolojik olarak kötü etkilemeye başladı beni. Pandemiden önce 1 çürük vardı korkudan gidemedim pandemi nedeniyle. Şimdi bir sürü yapılacak diş oldu. Var mı bu şekilde olan, böyle bir durumda olan.


    Dişe nasıl bakmak lazım fırçalıyorum gargara yapıyorum ama bir tane çürük diş yüzünden mi acaba diğerlerine etki etti.




  • 1 tane çürük yeter tüm dişlere ilgilenmek gerekiyor şu an bende aynı durumdayım 2 kanal 5 çekim 7 tane kaplama olucak .

  • CM-SKYSCRAPER kullanıcısına yanıt

    Çekilenleri ne yapıcaksınız hocam örneğin bende bir çürük var bir boş yer var. Çekilirse iki diş yan yana boş olacak.

    Yeme içme sorununu da bir kenara bırakırsak çene yapısı bozulur mu dişler kayar mı diye tedirginim.

  • Ağzını kontrol ediceksin belirli aralıklarla, ufak dolgularla kurtulursun. En son aşamada mecbur çekilir.
    Ayrıca genel bir hata ilk diş ağrısında doktora gidilmiyor evde ağrı geçiyor 2. Diş ağrısında mecbur kalıp gidiliyor diş kaybediliyor. Önemli olan ilk ağrı sancıda gidilmesi gerekiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt

    Her ağrıdığında gidebilmek için randevu almak gerek

  • inanlı kullanıcısına yanıt
    O zaman düzenli kontrol edicen aga mecbur minik siyahlık gördüğünde randevu alıp ağrımadan halletmek lazm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle diş ipi kullanmalısın. kürdan tipi olanların kullanımı rahat oluyor. kullanırken diş arasının sağ ve solunu temizlemelisin. fırçalamadan önce kullanırsan daha iyi çünkü diş macunu aralara daha iyi etki eder. sabah uyanınca diş bakımını yapmanın kahvaltıdan sonra yapmaktan daha iyi olduğunu okumuştum. ama tartisilir. (gece oluşan bakterileri temizlemek ve besin almalarını engellemek icin) florurlu diş macunları diş curukleri için daha etkili. beyazlatici etkisi olanlar dis minesi için iyi değil. arayüz fırçası ve dil temizleyici aparat da kullanabilirsin en son da gargara yaparsin. elektrikli diş fırçaları çok daha iyi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: inanlı

    Çekilenleri ne yapıcaksınız hocam örneğin bende bir çürük var bir boş yer var. Çekilirse iki diş yan yana boş olacak.

    Yeme içme sorununu da bir kenara bırakırsak çene yapısı bozulur mu dişler kayar mı diye tedirginim.

    Diş çekildikten sonra, diğer dişler çekilen dişin boşluğunu kapatmaya eğilimli olurlar hocam. Diş çekildikten sonra çok vakit kaybetmeden gerekli protetik tedaviyi sağlarsanız daha sağlıklı olur. Eğer imkanınız varsa implant bu konuda en iyi tedavidir.

    Bazı insanların çürüğe eğilimleri daha fazla olur. Ama neticede yapılacak şey aynıdır. Günde en az 2 defa minimum 2-3 dk sürecek şekilde fırçalayın. Diş fırçalama toplumda bilindiği gibi dişler üzerinde sağa sola kaydırılacak şekilde yapılmaz. Youtube da çok güzel videolar var bu konuda. Onlara bakın. Diş ipi kullanın. Asitli gıdaları fazla tüketmeyin. İmkan el veriyorsa 6 ayda bir kontrole muhakkak gidin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isimgerekmez

    O zaman düzenli kontrol edicen aga mecbur minik siyahlık gördüğünde randevu alıp ağrımadan halletmek lazm
    İnsanın kendi yaptığı kontrolle çürüğü saptaması çok zor hocam. Siyah çürük durmuş çürük demektir. Asıl tehlikeli olan çürükler kahverengi renkte olanlardır. Çürük başlangıcı ise beyaz opak şeklinde görülendir ki bunu bırakın hastayı hekimin bile fark etmesi zordur. Bazen çürük dişin mine tabakasının altında oluyor. Bunu da yine hasta anlayamaz. O yüzden en az 6 ayda bir kontrole gidilirse çok daha iyi olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam mine onarımı yapan diş macunları var sürekli şekerli gıda tüketiyorsundur bunlar çürütür diş durduk yere çürümez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deliratio kullanıcısına yanıt
    zor ama imkansız değil azıcık dikkatli bakınca görülüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tam şu sıralar çürük riski yüksek bireylerin saptanması ve tavsiyeler üzerine bir ödev yapıyorum:D ben de birkaç tavsiye vereyim o zaman. Öncelikle günde üç sefer dişlerini fırçalaman gerekiyor. Yemek yedikten sonra fırçalıyoruz ve gece de fırçaladıktan sonra bir şey yemiyoruz artık. Diş fırçasını ıslatmıyoruz. Hatta her öğün için ayrı fırçanız olursa daha iyi olur ki o fırça kuruyacak yeterli zamanı bulabilsin. Ayrıca asitli içecekler, meyve, salata türevi asitli şeyler tükettikten sonra yarım saat bekliyoruz fırçalama için ki dişlerde aşınma olmasın. Elektrikli fırçalar evet çok detaylı fırçalama sağlıyor ama hocamızin bize dediği manuel fırçalamaya alternatif olamaz şeklinde. O yüzden elektrikli kullanırsanız örneğin sabah ve öğle normal fırçalayıp gece elektrikli kullanabilirsiniz. Ve dişlerinizi yatay değil yuvarlak şekilde fırçalayın her yüzeyi fırçalayın ön dişlerin arka yüzeyleri de dahil tüm yüzeyler. Fırçalama böyle bir de diş ipini anlatayım. Üstte bir arkadaşın da dediği gibi diş ipini dişinizin arasına koydunuz temizlemek istediğiniz yüzeye yasladiniz ve aşağı indirdiniz kesinlikle ileri geri hareket yapmıyoruz. Daha sonra diş ipinin temiz kısmıyla aynı araya koyduk bu sefer diğer yüzeyine yasladık aynı işlemi yaptık. Yani dişin arasını değil yüzeylerini temizliyoruz iki yüzey için de yapıyoruz bunu ayrı ayrı ve gece yatmadan önce diş ipi de yapıyoruz. Alkolsüz ağız gargarası da tavsiye ederim ama diş ipi çok daha önemli. Fırçalamadan sonra diyet de önemli ara öğün alımını kısıtlamaniz lazım. Çünkü çürük oluşumunda aldığınız besinin miktarından çok sıklığınin daha önemli olduğu bulunmuş. Yani tatlıyı iki saat sonra değil de yemekten sonra yemeye çalışın ya da öğünü kısıtlayin yani sadece üç öğün yemeniz daha sağlıklı dişler için. Öğünlerden sonra remineralizasyona yardımcı olmak için sadece 20 dakika şekersiz sakız çiğneyebilirsiniz. Ve her yemekten sonra ağzınıza biraz peynir atmanız da remineralizasyona yardımcı olur. Çok fazla çay kahve tüketiyorsanız ve şeker atiyorsaniz ya çay kahve alımıni kısıtlayin ya şeker atmayın ya da şeker yerine tatlandırıcı kullanmanızı öneririm. Bir de bir ürün var adı tooth mousse. Çürüğün ilerlemesine engel oluyor , yavaşlatıyor bunu gece diş fırçalamadan sonra dişlere uygulayıp fırçayla tükürmüyoruz gece boyu kalıyor dişlerde. Ama şu anki kurla 450 lira filan sanırım fiyatı baya pahalı ama ben yine de söyleyeyim. Ve tabiki düzenli diş hekimine gidin. Söyleyeceklerim bu kadar:D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diş çürümesi bazı bireylerde kroniktir. Ne kadar iyi baksanız da önüne geçemeyebilirsiniz. Ancak şeker ve asitli içecekler diş çürümesinde önemli rol oynar. En azından bunların tüketimini azaltmak iyi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten harika bir konu oldu bu. Cevaplar şahane. Bilgilendirici ve faydalı. Herkese cevapları adına teşekkür ederim fazlasıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • implant yaptıracan yapacak başka hiçbirşey yok.

  • dis ipinin temiz kismi degil de her disten sonra su tutsak olmaz mi? boyle zor oluyor hemen bitiyor ip. bir de firca sertligi nasil olmali? yumusak tavsiye ediyolar ama yumusak da kalinti birakiyor gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meradz kullanıcısına yanıt

    motorlu oral b al hocam onlar iyi.

  • meradz kullanıcısına yanıt

    Hocam haklısınız diş ipi de çok pahalı ben eskiden oral b alırdım şimdi 50 lira olmuş, Gratisten benri marka alıyorum daha uygun fiyatlı onu tavsiye edebilirim su tutmak bilemiyorum çok iyi fikir gibi gelmedi. Gratis Watsons bakın orada daha uygun fiyatlılar var. Fırça sertliği orta olmalı hocam, yumuşak fırça diş etlerinde çok hassasiyet ağrı olanlara tavsiye ediliyor ayrıca sert fırçalama alışkanlığı olanlara yumuşak tavsiye ediliyor ki madem sert fırçalıyor dişlerde aşınma olmasın diye onun dışında orta sertlik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 lik dişte çok kötü hocam

  • Hocam benim de her 6 ayda bir dolguluk iş çıkardı, hatta 2 yılda bir kanal gerekirdi. Herhalde 10 dolgu 3-4 kanal yaptırmışımdır. Bazılarının dişleri çürümeye daha yatkın oluyor sanırım. Aklıma gelen Tek çözüm dişi düzenli fırçalamak. Son 3 yıldır dişimi fırçalamadan yattığım tek bir akşam bile olmadı. Son 3 yılda 1 dolgu yaptırdım sadece. Belki yarın dişim ağrır yine dişçiye gitmem gerekir bilemiyorum, ama sonuç olarak çürümeyi baya yavaşlattım sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.