Şimdi Ara

20 watt halojen lambayi 12 v 2 a adaptorle calistirmak(Cozuldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olabilir mi boyle bir sey? Calisir mi? Bir de bendeki adaptorde, iki uca da kontrol kalemi degdiriyorum yaniyor? Sadece birinin yanmasi gerekmez mi? Keske tum her seyi dc ye cevirsem burada elektrik cok dengesiz Ampuller surekli patliyor ediyor voltaj dengesizliginden.

Cozuldu: Ac to dc transformator ayarladim bir tane. Dc her zaman daha iyi aga. 12 volt 20 watt halojen buldum taktim. Bir de bu transformator de bir seyleri ceviriyorum orada isik kisilip azaliyor. Bu dimmer mi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 9 Ağustos 2018; 16:49:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olması yetmesi lazım. Halojen trafosu yalnız ac çıkış verir kalemin yanması sanırım bundan 20w güç formülüne bakarsak 20w/12v=1,66A. Deneyip sonucu paylaşın lütfen.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Calismiyor ama sanirim adaptor bozuk o yuzden. Benim bildigim tungstenliler falan dc calistiriyor. Zaten ampul icat oldugunda dc vardi sadece. Halojen de bi cesit incadescent oldugu icin calistirmasi lazim bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaptör smps tip ise anlık çekilen yüksek akım sebebiyle kısadevre korumasına geçiyordur.

• Flamanlı lambayı dc'de de kullanabilirsiniz. Sn.Mutsyyyyy'in dediği gibi Switch Mode adaptör kullanıyorsanız korumaya geçiyor olabilir. Daha büyük bir adaptörle deneyiniz.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    İyi de, bir de adaptoru parcalamam gerekiyor. Yani, bu cevirici gibi bir sey yok mu acaba sadece ampul icin? Ben kabloyu kesip yaptim yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

İyi de, bir de adaptoru parcalamam gerekiyor. Yani, bu cevirici gibi bir sey yok mu acaba sadece ampul icin? Ben kabloyu kesip yaptim yani.
    Sorun adaptörde ise başka çare görünmüyor hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 volt kac metre gider kablo ile
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üstad 5 liraya 50w spot trafosu var mis gibi bit pazarında 12v al çalıştır

• Tam da aradığım buydu. Çok teşekkürler. Bazı şeyleri bulmak niye bu kadar zor ki. Kimse söylemese 50 sene arardım ben bunu.
  • Çok kolay çalışır 4 w de artar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8,5 liraya onun 220 voltla çalışan ve led olanını almanızı tavsiye etsem sakıncası var mıdır?
    GU10 duy ile beraber, 12-13 liradır philips marka olanı. Çinlilerinki duyla beraber 9-10 liradır.
    50 watt nerde, 4 watt nerde? Bir de trafosu yandı, ampulü patladı, ısıdan dolayı kablo yandı, soket iletmez oldu dertleri yok. Amğulleriniz voltaj dengesizliğinden sürekli patlamaz da.
    Yani siz elimde bir ampul var , onu nasıl çalıştırırıma odaklanmışsınız. Çalıştırmayın efendim. Atın onu çöpe. Bazen yenisini almak daha ucuza malolur.
  • m-usta-fa M kullanıcısına yanıt
    Ledler dim edilemiyor. Bir projem var bununla ilgili. Cfl ler de civa falan var korkuyorum onlardan. Kiriliyor adam uzerine basiyor civa yuzunden ayagini kesiyorlar.

Projeden sonra da kitap okumak icin falan masa lambasina takarim bunu. Guzel bir seymis. Biraz daha enerji harcadiginin farkindayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Ledler dim edilemiyor. Bir projem var bununla ilgili. Cfl ler de civa falan var korkuyorum onlardan. Kiriliyor adam uzerine basiyor civa yuzunden ayagini kesiyorlar.

Projeden sonra da kitap okumak icin falan masa lambasina takarim bunu. Guzel bir seymis. Biraz daha enerji harcadiginin farkindayim.
    Elektronik trafo kullanırsanız, dc kısmından dim edeceksiniz o zaman .

Şunu da şuraya bırakayım, ne olur ne olmaz

https://www.philips.co.za/c-p/8718291192862/led-spot-dimmable

• m-usta-fa M kullanıcısına yanıt
    Bir de soyle bir sey var. Kalitesiz ledler cok fazla mavi isik veriyor disariya, bu da uykusunu bozabiliyor insanin. Ve biz bayadir led kullaniyorduk zaten. Uyku sorunu da vardi hem de cok. Neler denemedim uyku sorunu icin. Kabak cekirdegi cok iyi gelmisti soz meclisten disari, en yuksek magnezyum iceren sey oldugundan sanirim.

Neyse iste, bazi bilimsel makalelerde bu ledlerin de uykusuzluk yapabilecegini gordugum icin en azindan kendi odam icin farkli bir sey yapmaya karar verdim. Zaten odam kucuk, bu spot isigi gibi olanlardan alayim dedim.

Bir de bu akkor lambalarin halojen lambalarin isigini hep sevmisimdir. Boyle kampta yapilan odun atesi gibi guzel bir havasi var.

Biraz daha enerji masrafi olabilir, onu da soyle yaptim. Aradaki fark 10 watt olsa, 8 saat yaksak gunde, ki her zaman da oyle olmaz. Bizim elektrik kw ucreti 22 kurus. Ayda 1 lira ediyor. Onun da yarisi vergi zaten!!! Gercekten!! Bize 27 liralik elektrik geliyor yarisi vergiyle 54-55 falan geliyor.

Bir de ben geceleri kitap okurken dim ediyorum, 20 wattlik ampulde dim edince daha da az harciyordur sanirim. Sahiden, o nasil oluyor? 20 watt en az harcadigi deger mi oluyor yoksa en cok harcadigi deger mi dim ederken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 9 Ağustos 2018; 16:42:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.