Şimdi Ara

20'li yaşlarda hakim-savcı-kaymakam olunan başka ülke var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yahu arkadaşlar özellikle eski Türk filmlerinde biz hakimleri savcıları hep yaşlı başlı-görmüş geçirmiş insanlar olarak bildik. Keza kaymakamlar da öyle.

Son yıllarda hakim-savcı ve kaymakam olanlara bakıyorum da çoğu 23-25 yaşında ve bu durum bana yanlış geliyor.

Daha 5-6 yıl önce reşit olmuş biri nasıl sağlıklı ve adaletli kararlar verebilir ki?

Bence bu 3 meslek için minimum 35 yaşında olma şartı getirilmeli.

Dünyada bu yaşlarda bu mesleklere atama yapan kaç ülke var cidden merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hikmet yaşta olsaydı her ihtiyar alim olurdu. Önemli olan eğitim ve öğretimin kalitesi. Kaldı ki 23-25 yaş az değil. O yaşa gelen bireyler hakkaniyetli kararlar verebilir.

• katılıyorum en az 35 olmalı 24 yasında cocuktan hakim olmaz insan beyninin 30 yasına kadar halen gelisim cagında oldugu biliniyor..

medicalxpress.com
    Brain is not fully mature until 30s and 40s
    https://medicalxpress.com/news/2010-12-brain-fully-mature-30s-40s.html

coluk cocuktan tıp profesörü de yapıyorlar yalnız ona da değin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 18 Ağustos 2022; 19:30:29 >
  • Bu mesleklerde eğitim - öğretimden çok vicdan ve insan sarraflığı önemli. 23-25 yaşındaki biri ne anlar bunlardan?

• zwanzig kullanıcısına yanıt

O yaşa gelene kadar ömrünü mahkemelerde geçirdi ise olabilir.

Tecrübe her sektörde önemli.

• AKP'lilerin değimiyle anayasayı hazırlayan iki ayyaş Cumhurbaşkanlığı için en az 40 yaş şartını yazmış. Neyi baz almışlar? Hz.Muhammed'in peygamber olduğu yaşı. Cumhurbaşkanı devletin birliğini temsil edecek. Başkomutan sıfatını taşıyacak... Başka bir örnek, Anayasa Mahkemesine üye seçilebilmek için en az 45 yaş (?) şartı var. En üst mahkeme. Çok hayati kararlar alıyorlar...

Yabancı ülkeleri geçelim, Osmanlı'da hemen kadı olarak atanma diye bir şey yoktu. Kadılığı kazanan önce başka bir kadının yanına gönderiliyordu. Sonra tekrar İstanbul'da bir staj daha. Yaklaşık 5 yıl yani. Ama 18 yaşındaki bebeye Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakan, vekil olma hakkını veren AKP'den ne bekliyorsun?

• 35 yaşına kadar olsa olsa Kaymakam yardımcısı, yardımcı hakim vs olunur. Akıl yaşta değil ama tecrübe yaş ile olur. Bu tür karar verici noktalarda hizmet eden kişilerin görmüş geçirmiş olmaları şart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doory kullanıcısına yanıt
    Eğitim-öğretim ile kazandırılamayacak kabiliyetlere sahip bireylere ihtiyaç varsa yetenek sınavıyla alınmalılar o halde. 30-40 yaşına gelince bir anda insanlar vicdan ve insan sarraflığı meziyetlerini kazanıyor sanki :) Kötü insanlar kötü, iyiler hep iyi. Zekiler ise zeki. İnsanlar kolay kolay değişmiyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gencecik hakimler tanıdım.
    Fevri hareketleri çok olur ama verdikleri kararlarda nadiren hata olur.

İnsan yaşlanınca tabut gibi kalıplarına hapsolur.
    Genç her zaman iyidir...

• tecrübe şart bencede hatalı, mesleğinde pişmemiş olgunlaşmamış tipleri hakim yapmak saçma min 30 ve an az 5 senelik tecrübe olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Ağustos 2022; 23:3:16 >
  • Finlandiya başbakanı sanna marin 37 yaşında
    1985 doğumlu.
    2015 yılında milletvekili olmuş. 30 yaşında
    2019 yılında bakan olmuş. 34 yaşında
    Yine aynı yıl 2019 yılında başbakan olmuş.

tr.m.wikipedia.org
    Sanna Marin - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Sanna_Marin

Olay yaşta değil baştadır.
    İlk atanan hakim ve savcılar küçük yerlere atanır ki hem iş yükü azdır hemde daha kolaydır. Hem ayrıca yargıtay her kararı kontrol eder. Yanlış bir şey varsa geri döner. Karar bozulur.

• 30-35'ten erken olmamalı. Sınavı kazansa bile yardımcı olarak çalışmalı.

• tuhaflıklar ülkesinde yaşıyoruz alışın.....

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Peki o zaman neden 10-15 yıl tecrübe şartı yerine siz ve herkes 35 yaş gibi saçma bir şey yazıyor

Hiç tecrübesi olmayan 35 yaşındaki biri atanırken sıkıntı yok ama 5-10 y8l tecrübesi olan 20li yaşlarda diye sıkıntı var öyle mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 3 sene hakim yardımcısı olarak görev yapmalı, birebir kararları tartışıp neyin neden olabileceğini izleyerek yerinde öğrenmesi çok daha sağlıklı olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.