Şimdi Ara

2 yıllık üniversitenin hiç mi faydası yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
16.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocalarda dahil kimse tavsiye etmiyor. Evinize yakın bir yerde kazanırsanız gidin diyorlar. 4 yıllık için de pek umudum yok. Gitmeyelim mi yani

• Yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoodGuy

Yukarı
    boşver git 2 yıllığa sonra açık ögretime sınavsız geçiş yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoodGuy

Yukarı
    2 yıllık için başka bir şehire gidilmez. (Kocaeli dışında) 2 yıllık mezunu olarak çıkarsan iş bulma imkanın fazladır. Mühendis kadar rahat olamazsın ve mühendis kadar para alamazsın ancak mühendisten çok daha fazla iş imkanı vardır 2 senelikler için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

2 yıllık için başka bir şehire gidilmez. (Kocaeli dışında) 2 yıllık mezunu olarak çıkarsan iş bulma imkanın fazladır. Mühendis kadar rahat olamazsın ve mühendis kadar para alamazsın ancak mühendisten çok daha fazla iş imkanı vardır 2 senelikler için.

Alıntıları Göster
    Torpilin var ise 2 yıllık üniversitenin faydası olur veya 2 yıllık okursun açık öğretime dikey geçiş yapıp 4 seneye tamamlayıp lisans mezunu olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Pisagor- -- 26 Eylül 2012; 16:39:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Torpilin var ise 2 yıllı üniversitenin faydası olur veya 2 yıllık okursun açık öğretime dikey geçiş yapıp 4 seneye tamamlayıp lisans mezunu olabilirsin.

Ya hemen neden işi torpile bağlıyorsun. Kardeşim torpil morpil değil gir oku paşalar gibi piyasada tekniker açığı oluyor. Bölümünü bilmiyorum ama ara eleman her zaman iş bulur ve mühendis kadar olmasa da kazanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Torpilin var ise 2 yıllı üniversitenin faydası olur veya 2 yıllık okursun açık öğretime dikey geçiş yapıp 4 seneye tamamlayıp lisans mezunu olabilirsin.

Bende öyle yapmayı düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

boşver git 2 yıllığa sonra açık ögretime sınavsız geçiş yaparsın.

Alıntıları Göster
    Kuzenim 2 yıllık okudu bölümü bilmiyorum ama bana "mühendislerden tek farkım imza yetkimiz yok , biraz daha yüksek puan alıp keşke mühendislik okusaydım" demişti , bir akrabanın fabrikasında çalışıyor yıllardır ,fabrikalara filan raf mı ne yapılıyormuş ne , sürekli ortadoğu ülkelerine gidiyor , bi telefon ediyor dubai ye gidiyoruz iş için diyor , libya ve hatırlamadığım başka ülkelere de gitmişti önceleri.

Yani çevren , okuduğun bölüm , çalıştığın yerin şartları vs. çok değiştiriyor , işe alan kişi akraba ama ona güvenmese akrabası olduğu halde çalıştırmazdı , yurtdışında bi ton ülke gezdirmezdi vs. , tek dezavantajı ücreti çok yüksek değildir en fazla 2-3 bin lira diye tahmin ediyorum ki 2 yıllık okumuş biri için harika bir iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

Kuzenim 2 yıllık okudu bölümü bilmiyorum ama bana "mühendislerden tek farkım imza yetkimiz yok , biraz daha yüksek puan alıp keşke mühendislik okusaydım" demişti , bir akrabanın fabrikasında çalışıyor yıllardır ,fabrikalara filan raf mı ne yapılıyormuş ne , sürekli ortadoğu ülkelerine gidiyor , bi telefon ediyor dubai ye gidiyoruz iş için diyor , libya ve hatırlamadığım başka ülkelere de gitmişti önceleri.

Yani çevren , okuduğun bölüm , çalıştığın yerin şartları vs. çok değiştiriyor , işe alan kişi akraba ama ona güvenmese akrabası olduğu halde çalıştırmazdı , yurtdışında bi ton ülke gezdirmezdi vs. , tek dezavantajı ücreti çok yüksek değildir en fazla 2-3 bin lira diye tahmin ediyorum ki 2 yıllık okumuş biri için harika bir iş.

Alıntıları Göster
    hiç 2 yıllık gitme mezun olduktan sonra askerlik sorunuda çıkıyor. direk 4 yıllığa git adam gibi oku bitir. ayrıca 2 yıllığı okuduktan sonra dgs derdi çıkıyor birde kazanamazsan mecbur açıktan okuyorsun. eğitim hayatın paramparça oldu işte..

• quote:

Orijinalden alıntı: Limonen

hiç 2 yıllık gitme mezun olduktan sonra askerlik sorunuda çıkıyor. direk 4 yıllığa git adam gibi oku bitir. ayrıca 2 yıllığı okuduktan sonra dgs derdi çıkıyor birde kazanamazsan mecbur açıktan okuyorsun. eğitim hayatın paramparça oldu işte..

Alıntıları Göster
    gitme, 2 yıl okuyup bırakan biri olarak diyorum, zaten mezun da az verir teknik bilimler falansa, hele şehir dışıysa uzak dur. açık öğretim oku 4 yıllık çok daha iyi.
  • Saglikta anastezi veya radyoloji ise gidilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Saglikta anastezi veya radyoloji ise gidilir.

bilgisayar proğramcılığına gidilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limonen

Alıntıları Göster
    Gidebiliyorsan 4 yıllığa git, en kıytırık bi bölüm olsa bile git 4 yıllığa. En azından askerliğini kısa dönem yapar ya da 12 ay yaparsın para alırsın.

Ama gidemiyorsan, 2 yıllık oku, okumanın zararı olmaz. Lakin okuyacağın bölümü iyi seç. Piyasada iş yapabileceğin bir bölüm seç. Bunun araştırmasını da sen yapacaksın.

Teknisyen, tekniker açığı ülkede mevcut. Ama tecrübesizleri almıyorlar. Ve Askerliğini yapmayanları.. 2 yıllığı bitirdikten sonra da üstüne AOF'e geçiş yaparsın 4 yıllığa tamamlarsın askerliği kısa dönem yaparsın :D

Ama 2 yıllık için şehir dışına gidilir mi? Ben Mersin bilgisayar tek ve programlamayı kaznamıştım. ama benimki uzaktan eğitimdi, sadece sınavlara gidiyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: heves baltası

quote:

Alıntıları Göster
    Yapabiliyosan 4 senelik kazan. 2 senelikler bölümüne göre değişir birde. 2 yıl mezunu ark var maden teknolojisi okudu şuanda 2.500 maaş alıyor özelde çalışıyo. Ama kötü yanı var deprem olurda yada çökerse direk geberir gidersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

net konuşmuş

ayrıca diğer yorumlar için yazıyorum ; mühendisten tek farkı imza yetkisi demekte biraz fazla o kadarda uzun boylu değil ...
  • quote:

quote:

programcılıkta kasıp kendini geliştireceksen git bence ama öylesine okumaya gideceksen hiç bulaşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traue

quote:

quote:

programcılıkta kasıp kendini geliştireceksen git bence ama öylesine okumaya gideceksen hiç bulaşma

Alıntıları Göster
    peki maden nasıl beyler? okumaya değermi?

• quote:

Orijinalden alıntı: PaNoZ

peki maden nasıl beyler? okumaya değermi?

Alıntıları Göster
    beyler bende 2 senelik düşünüyorum derslerim kötü hemofili hastası olduğum için derslere pek giremedim ders kaçırdım anadolu meslek lisesi web programlama bölümüne gidiyorum 2 yıllık önerirmisiniz askerlikden muafım ve %80 engelli raporum var devlet bana kolaylık sağlarmı teşekkürler okuduğunuz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |SteeL| -- 26 Eylül 2012; 17:40:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: |SteeL|

beyler bende 2 senelik düşünüyorum derslerim kötü hemofili hastası olduğum için derslere pek giremedim ders kaçırdım anadolu meslek lisesi web programlama bölümüne gidiyorum 2 yıllık önerirmisiniz askerlikden muafım ve %80 engelli raporum var devlet bana kolaylık sağlarmı teşekkürler okuduğunuz için

2 yıllık çok güzel bölümler var tavsiye ederim. Hiç yoktan iyidir.
  • 2 yıllıkta 3-5 tane iyi bölüm var onları okursan iyi ama diğerleri foss.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.